NÉHÁNY SZÓ AZ A.A.-RÓL

   Az “Anonim Alkoholisták” öntevékeny csoportot 1935-ben indította el egy New York-i bróker és egy Ohio-i orvos, akik mindketten „reménytelen” alkoholisták voltak. Az “Anonim Alkoholisták” (röviden: A.A.)  olyan férfiak és nők világszerte elterjedt közössége, akik segítik egymást, hogy józanok maradjanak. Ugyanezt a segítséget felajánlják bárkinek, akinek problémája van az ivással és tenni akar valamit ellene. Mivel ők maguk is alkoholisták, ezért különleges megértéssel fordulnak egy másik alkoholista felé. Tudják, hogy milyen érzésekkel jár ez a betegség, és az A.A.-ban azt tanulják egymástól, hogy hogyan épüljenek fel belőle.

   Ma az A.A. több mint 180 országban van jelen. A csoport tagjai általában hetente egyszer vagy kétszer találkoznak, hogy A.A.-gyűléseket tartsanak.

 „Az A.A.-tag számára a legkézenfekvőbb magyarázat az, hogy az alkoholizmus betegség; egyre súlyosbodó betegség, ami ugyan gyógyíthatatlan, de – mint sok más betegség – megállítható. Az A.A.- tagok többsége azt is tapasztalta, hogy az alkoholizmus a szesz iránt való érzékenység (allergia) és az ivás megszállottságának olyan kombinációja, amelyet – súlyos következményei ellenére – lehetetlen csupán akaraterővel legyűrni.

   Sok alkoholista, mielőtt az A.A.-hoz fordult, azt hitte, hogy nem lévén ura az italnak, gyenge akaratú, vagy szellemileg felbomlott. Az A.A. felfogása az, hogy az alkoholista beteg, de felépülhet, ha követi azt az egyszerű programot, amely már több mint hárommillió nőt és férfit segített.

 Ha az alkoholizmus egyszer kifejlődött, nincs semmi erkölcsi vonatkozása annak, hogy az alkoholista beteg. Ebben a fázisban a szabad akarat nem játszik szerepet, hiszen a szenvedő alkoholista elvesztette uralmát az ital felett.”

Mi 2011 óta működtetjük "Lajta" nevű A.A.-csoportunkat, gyűléseinkre mindenkit szeretettel várunk, akinek alkoholproblémája van. Ne habozz - gyere!

 

 

Tel.: (70)4192963
e-mail:  janos.tilai@outlook.hu

 

 

 

http://pannonaa.hu/?fbclid=IwAR3fx0xXLZE6DObDMo73iddY_a2_MzD6LmCk8s5vL1bbDSjBui-HuG3KGIU

http://www.anonimalkoholistak.hu/ 
http://www.al-anon.hu/

http://www.aa.org/pages/en_US/what-is-aa

 

Az AA csoport összejövetelei minden hét keddjén, este 18 órától vannak.

 

 


© 2014 Powered by WebSiter