Április

 

április 17. szerda 17 óra: „Az erdő lakói” címmel nyílik gyermekrajz-kiállítás, amely a Haller János megyei SNI rajzverseny alkotásait mutatja be. A kiállítást megnyitja Vecsei László Ezékiel festőművész, a zsűri elnöke.

 

Április 26-27. Ünnepi gálaműsorok a tánc világnapja tiszteletére.

Április 26. péntek 17.30 óra: Ünnepi gálaműsor Szigeti Gábor táncpedagógus emlékére

A programon városunk valamennyi tánc-stílusában táncoló közössége helyet és bemutatkozási lehetőséget kap, mivel Mosonmagyaróvár táncélete rendkívül gazdag és szerteágazó. Különböző műfajban jeleskedő tánc-csoportok mutatják be tudásukat, akik életkora az óvodásoktól a felnőtt korig terjed.

A műsort megnyitja: Hergenrőder-Kovács Réka balettmester, aki elhozza a tánc világnapja tiszteletére megjelent nemzetközi üzenetet.

Szereplőink: balettes növendékek, az En l’air Tánccsoport, a Fantázia Majorette csoport, Flex-dance tánccsoport, a Hedonism Crew és a MadKidz, a HUNGARYthmic TSE, a Kékcinke óvoda néptáncosai, a Lajta Néptáncegyüttes, a Mosonmagyaróvári Country Klub, az OKAY-DANCE Tánccsoport, a Pulzus TSE, a Royal Kolibri tánccsoport, a Szeretet Fénye Közhasznú Alapítvány tánckara,  Táncoslábú anyukák és apukák … 

Vendégeink: a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium növendékei. A programra a belépőjegy: 700 forint

 

Április 27. szombat  17.30 óra: Folklór-műsor érdeklődő kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A gazdag program a magyarság népművészetének hagyományait eleveníti fel, megmutatva a folklór napjainkban is élő teljességét.

Szereplők: Csalogató Néptánccsoport, Hildegard óvoda néptáncosai, a Margaréta Nyugdíjasklub tánckara, a népdaléneklési verseny legjobbjai, a Tititá Néptáncegyüttes, KUD. Konoplje táncegyüttes, a Barsi Ernő megyei népdaléneklési minősítő verseny, a „Tiszán innen, Dunán túl” országos  népdaléneklési minősítő verseny díjazottjai,  valamint a  Kislaptáros Népzenekar.

A belépőjegy ára: 700 Forint

 

április 27. szombat  17 óra: Táncház. Először a kicsiket várjuk, akik a Fészekalja Zenekar muzsikájára ismerkedhetnek a népi játékokkal, egyszerűbb táncokkal, Galgócziné Nyáradi Csilla és Galgóczi Attila segítségével. Közben a Bütyköldében Csonkáné Sörös Katalin várja valami meglepetéssel a gyerekeket. 20 órától a Kislaptáros Népzenekar húzza a talp alá valót a felnőtt táncházban.  

 

április 28. vasárnap  17 óra: Jótékonysági koncert a Vissz-Hang Vegyes Kar  szervezésében a Hospice ház  javára. A programban fellép: dr. Porpáczy Krisztina hegedű, Stampf  Sándor cselló, Nagy Krisztina zongora, a Csütörtöki Szalon versmondói és a Vissz-Hang Vegyes Kar. A belépés díjtalan, de adományokat a Hospice ház javára elfogadunk.

 

A Bütykölő szakkör foglalkozásai többnyire péntekenként 17 órakor kezdődnek:

április 5. péntek 17 óra: Nyusziváró foglalkozás. A tavasz kedves figuráinak barkácsolása többféle anyagból, többféleképpen

április 12. péntek 17 óra: Nyuszis díszek készítése, különféle tojásos lakásdíszek barkácsolása.

A résztvevők kipróbálhatják a tojásfestést is!

április 20. szombat (!) 10  óra: A húsvéti nyuszi műhelyében: ünnepi asztaldíszek, tojástartók és mindenféle  érdekes ajándékok készítése. Festünk tojást írókával. Ehhez 1-2 darab főtt vagy kifújt tojást kell hozni!

április 27. szombat (!) 10 óra: Csipeszfigurák és spatulabábok, valamint színes papírdíszek készítése festéssel, ragasztással. Lesz hűtőmágnes-készítés is! J

A foglalkozásokon sokféle alkotás elkészítésére van lehetőség, kicsiket és nagyokat egyaránt várunk!  A szakköri foglalkozásokon az anyagköltség 500 Ft. Bővebb felvilágosítást Csonkáné Sörös Katalin szakkörvezető nyújt a 30/916-7664-es telefonszámon!

 

április 2. 16. és 30. kedd, 16.30 óra: Origami – a papírvarázslat titkai! Ajánlott azoknak, akik szeretnek kézműveskedni, szeretnek kikapcsolódni, feltöltődni. Idősebbeknek az agy és a test karbantartásában segít. Friss nyugdíjasoknak igényes közösség, iskolásoknak, felnőtteknek remek ajándék és lakásdísz-készítési lehetőség. Szakkörvezető: Möhöly Magdolna.

Részvételi díj: 500 Ft/alkalom. Érdeklődni a 30/916-7664-es telefonszámon lehet!

 

Szeretettel várjuk kedves látogatóinkat mozgásművészeti csoportjainkba!

A Fitness-edzések :

hétfőn 19 órakor: Body shaping (alakformáló óra). Aerobik alapú edzés, a test gumikötéllel, súlyzóval és saját súllyal végzett erősítése. A foglalkozásokra polifoam szükséges!

kedden 18.30 óra: DeepWORK. A jin-jang elven alapuló edzés a folyamatos nyújtás-lazítás, belégzés-kilégzés elvére épül. Az óra menete tökéletesen felépített, intenzív, ízület- kímélő, funkcionális. Azoknak ajánlott, akik szeretnének kipróbálni valami új mozgásformát, amely testi és lelki energiával is feltölt.

csütörtökön 18.30 órától Cardio combination: Zsírégető óra, ahol a pulzus mindvégig állandó (egészségesen magas) tartományban marad. Alapos bemelegítés, 40 perc intenzív aerob kombináció, dinamikus erősítő gyakorlatok.

Az edzéseket Csonka Réka Orsolya tartja. Bővebb felvilágosítás, bejelentkezés: 20 /960-9290, illetve rekamozgas@gmail.com.

 

Kondicionáló torna Andival hétfőn 18.15 órakor, kedden és csütörtökön 8.30 órakor. A koordináció és az izomcsoportok fejlesztése. A foglalkozásra polifoam valamint igény szerinti mennyiségben víz szükséges. Bővebb felvilágosítást Fehérváriné Tomcsányi Andrea nyújt a
30/203-1854-es telefonszámon.

 

Baba-mama jóga keddenként 10.30 órától: Ajánlott szülés után a 8-10. héttől, kb. 10 hónapos korig. A csoporthoz bármikor lehet csatlakozni. A foglalkozást Bordákné Kovács Anita (20/548-9043) védőnő vezeti.

 

Egészségjavító tornát vezetnek a Szeretet Fénye Közhasznú Alapítvány tagjai kedden 18.30 órakor. Ez a mozgás erősíti a gerinc melletti mély hátizmokat, javítja a testtartást, fejleszti a koncentráció képességet, átmozgatja az ízületeket, nyugtató.  A foglalkozást Peszlenné Bea vezeti (20/3195658).

 

Step by Step - Junior Örömtánc csoport, szerdánként 15 órakor
A FORMA – Fiatalkori Obesitas Rendelés MosonmAgyaróvár – szakmacsoport, virtuális Diák Fit Klubjának bárki tagja lehet, aki életmódváltásra hajlandó.  Kiscsoportja  a Step by Step - Junior Örömtánc csoport, melyet Faragóné Tóth Zsuzsi és lánya, Fanni vezet.

 

Senior örömtánc Zsuzsival péntekenként 8.30 órától.  A foglalkozásokra várjuk az 50 év felettieket. A táncórákat Faragóné Zsuzsa vezeti. Nem kell hozni táncpartnert, és nem kell előzetes tánctudás sem. Nemcsak fizikai mozgás, hanem agytorna is egyben. Kíméletes sporttevékenység. Csak egy kényelmes váltócipő és víz szükséges. További információ: Faragóné Tóth Zsuzsanna, 20/235-89-70

 

Hatha jóga hétfőn 19 és csütörtökön 18 órakor kezdődik. A foglalkozásokat Bordákné Kovács Anita jóga-oktató vezeti. Tel: 20/ 548-9043

 

Várandós jóga szerdánként 17.30 órától.  A várandósság 14. hetétől a szülésig végezhető. Felfrissíti a testet és a lelket, mely a babára is jó hatással van. Cél a kiegyensúlyozott, magabiztos várandós anyuka, aki boldogan várja születendő gyermekét. A csoporthoz folyamatosan lehet csatlakozni. A foglalkozást Bordákné Kovács Anita vezeti. Tel: 20/ 548-90-43

 

Zumba keddenként 18.30 órától. A foglalkozást Lőrincz Sára edző vezeti.

 

Klubok:

 

AA csoport (szenvedélybetegek klubja) összejövetele keddenként 18 órakor.

 

Kreatív Alkotók Köre foglalkozásai április 27-én, szombaton tart összejövetelt Burda Zsuzsa és Móczi Sándor képzőművészek vezetésével.

 

Kreatív Kör április 17-én, szerdán 17 órától várja a textil kedvelőit. Szakkörvezető: Bernáth Judit textilművész. Jelentkezni a 206-307-es, ill. a 30/916-7664-es telefonszámokon lehet.

 

Mo-Horda Klub összejövetele április 17. szerda 9.30 órawww.facebook.com/mohordaklub

 

A Fényhozók Ezoterikus klub programjai:
 

április 29. hétfő 18 óra: Árkádia Spirituális Kör. Téma: A Haza. Vezető: Nusser János
Bővebb információ 20/3200526.

 

Spirituális ébredés klub programja szerdánként 18 órától:

április 17. A húsvét misztériuma. Mit üzen az ünnep? A XXI század embere, hogy tudja megélni a feltámadás üzenetét? Meditáció.

április 24. Szent helyek, energiák. Hogy működnek, hogy találjuk meg, és hogy használjuk őket? Meditációs gyakorlatok.

Kérem, jelezze részvételi szándékát, mert a programok témája és helyszíne változhat!  (20/9146476)

 

A Vissz-Hang Vegyeskar pénteken 19.30 órától tartja próbáját, amelyet Szodfridt Gyula és Kiss Veronika énektanárok vezetnek.

 

Zenebölcsi hétfőn 10 órától. Az énekes, mondókás foglalkozásra a 9 hónaposnál idősebb babákat várjuk.  A foglalkozást Pusztai Kinga (20/970-8122) zenepedagógus vezeti.

 

Zeneovi a zenebölcsiből már „elballagott” óvodásoknak. Cél a hallásfejlesztés, alapritmusok megismerése, zenei memóriatréning- kreatívan. A foglalkozást vezeti: Pusztai Kinga (20/970-8122) zenepedagógus, szerdán 16.30 órakor.

 

Gyerekcsoportok:

Balett-foglalkozás keddenként 16 órától ovisoknak, 17 órától iskolásoknak, haladóknak. A foglalkozást Zuber Éva (30/916-3775) balettmester vezeti. 

 

Break-suli (Madkidz): hétfőn és szerdán. Edzők: Lippert Márton (Marci) és Vecsei Tamás (Sir)  (HedoniZm Crew) vezetésével (30/733-8001; 20/598-5469)

 

En l’ air tánccsoport- modern táncokat táncolnak, mely a kortárs balett elemeit használja fel a koreográfiákban. A próbák ideje: hétfő 17.30 óra: alsósoknak, szerdán 17.30 és pénteken 17 órától felsősöknek, középiskolásoknak.  Csoportvezető: Csonka Réka Orsolya moderntánc-tanár. Jelentkezés és bővebb felvilágosítás: (20/960 9290, enlairdance.reka@gmail.com ill. a csoport facebook-oldalán)

 

HUNGARYthmic TSE rocki edzése: Varga Eszterrel (70/430-2174) ovisoknak, kisiskolásoknak, kedden és csütörtökön 17 órától.

 

OKAY-DANCE tánccsoport hétfőnként 17 órától tart próbát, ahol disco táncot tanít nagycsoportos óvodások számára.  A foglalkozást Pappné Varga Zsuzsa vezeti (30/7187505)

 

Royal Kolibri – hip-hop táncoktatás: csütörtökön 16 órától gyerekeknek, és tiniknek, csütörtökön 19.30 órától felnőtt csoport, szombaton 14 órától versenycsoport. Csoportvezetők: Auxner Bianka és Auxner Péter edző. Jelentkezés: 30/3899157 vagy facebookon Royal Kolibri TSE.

 

 


© 2014 Powered by WebSiter