December

 

December 7. szombat 17 óra Táncház: Először a kicsiket várjuk, akik a Fészekalja Zenekar muzsikájára ismerkedhetnek a népi játékokkal, egyszerűbb táncokkal, Galgócziné Nyáradi Csilla és Galgóczi Attila segítségével. Közben a Bütyköldében Csonkáné Sörös Katalin várja valami meglepetéssel a gyerekeket.
20 órától kezdődik a felnőtt táncház, ahol a Kislaptáros Népzenekar zenél.

 

December 11. szerda 18 óra: A német nemzetiség karácsonyi műsora. A Német Kisebbségi Önkormányzat karácsonyi ünnepi műsorában fellépnek a Móra Ferenc Általános iskola német kéttannyelvű osztályainak diákjai, valamint a Heideröslein Német Nemzetiségi Dalkör. A programra minden érdeklődőt szeretettel látunk!

 

December 13. péntek 16.30 óra: Az Aranypor irodalmi lap karácsonyi számának bemutatója gyertyagyújtásos ünnepi hangulatban. Vendégeink a lap mosonmagyaróvári és környékbeli alkotói, akik felolvasnak megjelent írásaikból. Házigazda: L. Burda Zsuzsanna és Szekeres Mária.

 

December 15. vasárnap 10 óra Babaszínház: Erdei karácsony, avagy kelekótya karácsony
Az erdő állatai elhatározzák hogy feldíszítik a legmagasabb fenyőt karácsonyra. Mézeskalácsot szeretnének sütni, de nincs mézük, így bekopognak a medvéhez egy kis mézért. Medve morcos, hiszen már aludna, esze ágában sincs mézet keresni. Hogy kiengeszteljék, ajándékot visznek neki, de ennek sem tud örülni, hiszen épp az imént aludt vissza, és most újra felébresztik. Nem sok idő elteltével ismét dörömbölnek a barlangjánál, mert szükség lenne a segítségére, hogy feltegye a csillagot a fa tetejére. Persze morcosan, álmosan ezt is visszautasítja. Hirtelen megint kopogtatnak, mivel a kis vakond kezdett a fára mászni, hogy feltegye a díszt, de megcsúszott és a veszélybe került. A medve most sem akar menni, de nem tud elaludni. Egyfolytában szegény kis vakondra gondol, és hirtelen mégis útnak indul. Karácsony este aztán kibékülnek, elő kerül a méz, s még sok finomság. Medve örül, hogy felébresztették, mert ilyen szépet még sosem látott.

Szereplők: medve, egerek, nyúl, vakond, sünike, hóember

A Babos Bábos Társulat előadása

A belépőjegy ára: 800 Forint gyermek számára, 1200 Forint felnőtt kísérő számára, melyek megvásárolhatók a Fehér Ló Közösségi Ház nyitva tartási idejében.

Javasoljuk, hogy a belépőjegyet elővételben vásárolják meg, mert a babaszínházi előadásokat csak korlátozott számú néző tekintheti meg!
 

December 15. vasárnap: Családi vasárnap a karácsonyvárás jegyében.

14-18 óra Fonal ART Nyitott Műhely: karácsonyi hangulatban… Ez alkalommal textilekből és egyéb anyagokból karácsonyi díszek készítésére van lehetőség, nemcsak a tagoknak. Bárki ellátogathat és bepillantást nyerhet a szakköri foglalkozások hangulatába. A részvétel díjtalan, csak az anyagköltséget kell fedezni. A helyszínen lehetőség lesz már kész díszek vásárlására is.  Szeretettel vár minden érdeklődőt Bernáth Judit textilművész, a szakkör vezetője.
 

15- 17 óra Kézműves sarok: karácsonyi ajándékok, díszek és hangulatos lakásdíszek készítése

17 órakor a moziban: A Grincs amerikai családi animációs film, komédia, 90 perc, 2018. (6 éven felülieknek!). A Grincs egy cinikus, zsémbes zöld szőrmók története, aki el akarja lopni a karácsonyt, ám végül egy kislány őszinte ünnepi lelkesedése szívhez téríti. Vicces és szívmelengető történet a karácsony lényegéről és az optimizmus megtörhetetlen erejéről. A Grincs magányosan éldegél barlangjában a Kobak hegyen, egyetlen társasága hűséges kutyája, Max. A barlang tele van mindenféle találmánnyal és szerkentyűvel, melyek a házigazda mindennapi kényelmét szolgálják, így a Grincs csak akkor látja szomszédait Kifalván, amikor kifogy az élelemből. Kifalva minden évben karácsonykor megzavarja hősünk magányát az évről évre egyre nagyobb, fényesebb és hangosabb ünnepléssel. Amikor a Kik bejelentik, hogy idén háromszor nagyobb lesz a karácsony, a Grincs rájön, hogy csupán egy módon biztosíthatja a csendet és a békességet: el kell lopnia a karácsonyt. Úgy dönt tehát, hogy Mikulásnak adja ki magát, sőt, terveihez csapdába ejt egy nyafka rénszarvast is, hogy legyen, aki húzza a szánját. Eközben odalent Kifalván Cindy-Lou Ki, egy kislány, akiben túlcsordul a karácsonyi vidámság, a barátaival azt tervezi, hogy csapdába ejti a karácsonyi köreit rovó Mikulást, hogy megköszönhesse neki a sok segítséget, amit túlterhelt édesanyjának nyújt. Ahogy közeledik a karácsony, félő, hogy a jó szándékú terv ütközni fog a Grincs jóval ármányosabb ügyködésével....
Vajon Cindy-Lounak sikerül végre találkoznia a Mikulással? És vajon sikerül-e a Grincsnek egyszer s mindenkorra elnémítani a Kik karácsonyi jókedvét? Decemberben kiderül!

 

December 17. kedd 17.30 óra: Adventi hangulatok…. Egy  délután a Móra Ferenc Általános Iskola 4.osztályos tanulóival. A programban zeneművek, versek hangzanak el, valamint egy megható történet elevenedik meg a gyerekek előadásában.

 

 

December 18. szerda 17 óra: Mosoni Karácsony. Szereplők: Az Éltes Mátyás EGYMI tanulói és pedagógusai, a Bóbita óvoda Katica csoportja (felkészítők: Vinczéné Mészáros Elvira és Prémusné Szelle Hajnalka óvónők), a Haller iskola 4. osztályos tanulói (felkészítők Fördősné Papp Éva és Szalontaj Renáta tanítónők). Hagyományosan a Haller, Éltes iskolák tehetséges és rászoruló diákjait a Lions-klub megajándékozza.

 A programra belépőjegyet nem kell váltani, minden érdeklődőt szeretettel látunk!

 

December 20. péntek 17 óra: Téli tárlat. A Tallós Prohászka István Művészeti Egyesület évzáró kiállítása. Az egyesület tagjainak festményeiből, grafikáiból, fotóiból, fafaragásaiból, kisplasztikáiból álló kiállítást ünnepi műsor keretében nyitjuk meg. A bemutatásra kerülő alkotásokat Dr. Iváncsics János alpolgármester ajánlja a megjelentek figyelmébe. Közreműködik a Kislaptáros Zenekar.  A kiállítás 2020. január 5-ig tekinthető meg.

 

December 21. szombat 18 óra: ART MOZI. A művészet templomai: Raffaello – A festőfejedelem

A művészet templomai című, 2012-ben indult ismeretterjesztő mozifilm sorozat következő része a legkiválóbb reneszánsz mesterek egyikének, a művészettörténet egyik legmeghatározóbb alakjának, Raffaello Sanziónak állít emléket.

Rafaellót – aki Leonardo Da Vinci és Michelangelo Buonarroti oldalán a híres reneszánsz triád tagja volt – a kortársai és a későbbi generációk is csodagyereknek tekintették. Munkássága nemcsak a reneszánsz és a manierizmus közötti hidat jelentette, hanem a figuratív ábrázolást is példa nélküli magasságokba emelte. Az  alkotás eddig példa nélküli alapossággal mutatja be a Mester életét és művészetét: harmincnyolc Raffallo-mű és további hat, általa inspirált alkotás kerül bemutatásra, többek között a urbinói Raffaello-ház, a firenzei Uffizi-képtár és a Vatikáni Múzeum műkincseiből válogatva és nézőket olyan neves művészettörténészek kalauzolják végig ezeket a csodálatos helyszíneken, mint Vincenzo Farinella egyetemi tanár és Raffaello-szakértő, Antonio Natali, az Uffizi-képtár korábbi vezetője és Antonio Paolucci, a Vatikáni Múzeum igazgatója. A műelemzéseket és az alkotások páratlanul részletgazdag közeli felvételeit történelmi rekonstrukciók alapján készített rövid játékfilmes betétek színesítik, amelyek betekintést nyújtanak a művész mindennapjaiba és fontos életeseményeibe.

 

December 13. és 20. péntek 20 óra: CultFilmClub. A filmklubban az ezredforduló filmművészetének megkerülhetetlen alkotásai láthatók. (film info: 06 20 6111 004)

 

December 24. kedd 16 óra karácsonyi mozi: Az erdő kapitánya - magyar rajzfilm. Elöljáróban le kell szögezni, hogy a rendőrök élete nem fenékig tejfel. Különösen nem abban a városban, ahol maga a nagy Zéró ütötte fel a tanyáját. Ő a bűnözők koronázatlan királya, akit már réges-rég rács mögött szeretne látni a Kapitány. Zéró az évszázad bulijára készül, amelynek célpontja a Kerek Erdő és annak lakói. Azt eszelte ki, hogy egy zsák pénzért eladja az erdőt egy fakitermeléssel foglalkozó vállalatnak, az erdőlakók pedig szaladhatnak, amerre látnak. A Kapitány és segédei - Eleméri Ede tizedes és Góliát titkosrendőr - kiszimatolják a veszélyt és akcióba lépnek. Nehezen birkóznak meg az akadályokkal, mert a ravasz Zéró mindig másvalaki bőrében jelenik meg. Szerencsére az agyafúrt Kapitány leleplezi a gazfickókat és megmenti az erdőt a pusztulástól!

Rendező: Dargay Attila

70 perc (1988.), korhatár nélkül megtekinthető.
A belépődíj: 800 forint
 

December 30-án, hétfőn 9.30-12 óráig szilveszteri gyerekprogram.

9.30-10.30 óráig kézműves sarok: szerencsemalacok, kéményseprő figurák, bábok és üdvözlőlapok készítése

10.30 órától mesemozi: A részvétel ingyenes!

 

December 18. szerda  10 óra: „Kerekecske-dombocska” Játékos foglalkozások óvodába készülőknek (és már óvodába járóknak).Mondókák-játékos mozgással-énekkel. Mesék , versek, bábok,

korosztályos egyszerű játékok, játékismertető szülőknek. Óvodaérettségről kötetlenül. Foglalkozásvezető: Csibáné Csilla óvónő. Részvételi díj: 500 forint alkalmanként. Jelentkezés: 30/916-7664

 

Szeretettel várjuk kedves látogatóinkat mozgásművészeti csoportjainkba!

Senior örömtánc Zsuzsival péntekenként 8.30 órától.  A foglalkozásokra várjuk az 50 év felettieket. A táncórákat Faragóné Zsuzsi vezeti. Nem kell hozni táncpartnert, és nem kell előzetes tánctudás sem. Nemcsak fizikai mozgás, hanem agytorna is egyben. Kíméletes sporttevékenység. Csak egy kényelmes váltócipő és víz szükséges. További információ: Faragóné Tóth Zsuzsanna, 06-20/235-89-70

 

Hatha jóga hétfőn  és csütörtökön 19 órakor kezdődik. A foglalkozásokat Bordákné Kovács Anita jóga-oktató vezeti. Tel: 20/ 548-90-43

 

A Phoenix Tribal Hastánccsoport szerdán 18 órától tart próbát. Csoportvezetők: Rába Marianna  (Maya) és Kovács Lilla. A csoporttagok így együtt 6 éve gyakorolják a hastánc művészetét. Fellépéseiken a hastánc több stílusát is bemutatják. A koreográfiákat közösen álmodják meg és hozzák létre.

 

Várandós jóga szerdánként 17.30 órától.  A várandósság 14. hetétől a szülésig végezhető. Felfrissíti a testet és a lelket, mely a babára is jó hatással van. Cél a kiegyensúlyozott, magabiztos várandós anyuka, aki boldogan várja születendő gyermekét. A csoporthoz folyamatosan lehet csatlakozni. A foglalkozást Bordákné Kovács Anita vezeti. Tel: 20/ 548-90-43

 

Zumba keddenként 18.30 órától. A foglalkozást Lőrincz Sára edző vezeti.

 

Klubok:

AA csoport (szenvedélybetegek klubja) összejövetele keddenként 18 órakor.

 

Fonal-ART Textilművészeti Szakkör: Fő profilunk a szövés, de más technikákkal is ismerkedünk, úgymint a textilfestés, tűnemezelés, gyöngyfűzés, gyöngyszövés, kötés, horgolás, fonás. Készítünk lakásdíszeket, ékszereket, ruházati kiegészítőket, ajándéktárgyakat.

Szakköri foglalkozás december 11-én, szerdán 17 órától lesz.

Szakkörvezető: Bernáth Judit textilművész, Tagdíj: 1000Ft/ hó plusz anyagköltség. Korhatár: 16 éves kortól. Várjuk baráti hangulatú foglakozásainkra! Jelentkezni a 30/916-7664-es telefonszámon lehet.

 

Kreatív Alkotók Köre foglalkozásai december 7-én és 14-én, szombaton tart összejövetelt Burda Zsuzsa és Móczi Sándor képzőművészek vezetésével.

 

Mo-Horda Klub összejövetele december 18-án, szerdán  9.30 óratól.(www.facebook.com/mohordaklub)

 

Reiki december 9. hétfő 18 óra:  itt az univerzális életenergia segítségével gyógyulhatnak a

résztvevők. A foglalkozást Elek Csilla és a mosonmagyaróvári Reiki kör önkéntes segítői vezetik.

 

Vissz-Hang Vegyeskar pénteken 19.30 órától tartja próbáját, amelyet Kiss Veronika és Szodfridt Gyula  énektanárok vezetnek.

 

Zenebölcsi hétfőnként 10 órától.  Az éneklés, a ritmus a gyermek természetes szükséglete.  A kisgyermekek korai zenei fejlesztése a legteljesebb személyiség kialakulása érdekében éppen olyan jelentős, mint a beszédkészség fejlesztése.  Azok a gyermekek, akik szinte születésüktől kezdődően kapcsolatban állnak a zenével, más tevékenységekben is sikeresebbek lesznek, mint azok, akiket kevés hang vett körül. Az énekes, mondókás foglalkozásra a 9 hónaposnál idősebb babákat várjuk. A foglalkozást Pusztai Kinga (20/970-8122) zenepedagógus vezeti.

 

Zeneovi a zenebölcsiből már „elballagott” óvodásoknak.  Cél a hallásfejlesztés, alapritmusok megismerése, zenei memóriatréning kreatívan. A foglalkozást vezeti: Pusztai Kinga (20/970-8122) zenepedagógus, szerdán 16.30 órakor.

 

Gyerekcsoportok:

Balett foglalkozás keddenként 16 órától ovisoknak, 17 órától iskolásoknak, haladóknak. A foglalkozást Zuber Éva (30/916-3775) balettmester vezeti. 

 

Break -suli (Madkidz): hétfőn és szerdán. Edző: Lippert Márton (HedoniZm Crew). Bővebb információ, jelentkezés: 30/733-8001

 

En l’ air tánccsoport: jazz- és moderntánc. Táncórák: alsósoknak hétfőn 17.30 órától, felsősöknek pénteken 17.30 órától. Csoportvezető: Csonka Réka Orsolya tánctanár. Jelentkezés és bővebb felvilágosítás: facebook: En l’ air tánccsoport, e-mail: enlairdance.reka@gmail.com ill. (06 20 960 9290)

 

HUNGARYthmic TSE rocki edzése: Varga Eszterrel (70/430-2174) ovisoknak, kisiskolásoknak, kedden és csütörtökön 17 órától.

 

OKAY-DANCE tánccsoport hétfőnként tart próbákat, ahol disco táncot tanít nagycsoportos óvodások és általános iskolások számára.  A foglalkozást Pappné Varga Zsuzsa vezeti (30/7187505).

 

Fényhozók:

december 9. Angyalklub
Téma: Angyalok és főangyalok. Vezető: Dr. Vágyi Ferenc

december 16. Árkádia Spirituális Kör.
Téma: Az újjászülető fény ünnepe. Vezető: Nusser János Árkádia Fényeinek Spirituális Egyháza papja

 

 


© 2014 Powered by WebSiter