Június

 

június 15. szombat  17 óra: Táncház. Először a kicsiket várjuk, akik a Fészekalja Zenekar muzsikájára ismerkedhetnek a népi játékokkal, egyszerűbb táncokkal, Galgócziné Nyáradi Csilla és Galgóczi Attila segítségével. Közben a Bütyköldében Csonkáné Sörös Katalin várja valami meglepetéssel a gyerekeket. 19 órától a Tarsoly Zenekar ad koncertet, majd ők muzsikálnak a felnőtt táncházban is.

A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma Csoóri Sándor Programjából valósul meg.

 

június 16. vasárnap 10 óra: Körhinta babaszínházi előadás. Előadja a Mesebolt Bábszínház. Rendező: H. Nagy Katalin
Tervező: Trifusz Péter
Zene: Kiss Dávid Gergő
Szereplők: Fritz Attila, Gyurkovics Zsófia, Kőmíves Csongor

Összefonjuk, gombolyítjuk,
megkötjük és kibogozzuk.
Forog-pörög mint a rokka.
Vajon mi ez? Egy körhinta?
Furcsa világ, fonalország,
járjuk együtt országútját!

Korosztály: 1-4 éveseknek
Ajánlott maximális nézőszám: 50 fő
A belépőjegy ára: gyerekjegy 800 forint, felnőttjegy 1200 forint.

 

Szeretettel várjuk kedves látogatóinkat mozgásművészeti csoportjainkba!

Kondicionáló torna június 17-től -tól kedden 8.30 órákor valamint kedden és csütörtökön 18 órakor kezdődik Fehérváriné Tomcsányi  Andrea vezetésével. A koordináció és az izomcsoportok fejlesztésével érhető el a súlyfelesleg leadása. Az órákra strandtörölköző vagy polifoam valamint igény szerinti mennyiségben víz szükséges.  Info.: 30/203-1854-es telefonszámon!

 

Baba-mama jóga keddenként 10.30 órától: Ajánlott szülés után a 8-10. héttől, kb. 10 hónapos korig. A csoporthoz bármikor lehet csatlakozni. A foglalkozást Bordákné Kovács Anita (20/548-9043) védőnő vezeti.

 

Egészségjavító tornát vezetnek a Szeretet Fénye Közhasznú Alapítvány tagjai kedden 18.30 órakor. Ez a mozgás erősíti a gerinc melletti mély hátizmokat, javítja a testtartást, fejleszti a koncentráció képességet, átmozgatja az ízületeket, nyugtató.  A foglalkozást Peszlenné Bea vezeti (20/3195658).

 

Step by Step - Junior Örömtánc csoport, szerdánként 15 órakor
A FORMA – Fiatalkori Obesitas Rendelés MosonmAgyaróvár – szakmacsoport, virtuális Diák Fit Klubjának bárki tagja lehet, aki életmódváltásra hajlandó.  Kiscsoportja a Step by Step - Junior Örömtánc csoport, melyet Faragóné Tóth Zsuzsi és lánya, Fanni vezet.

 

Senior örömtánc Zsuzsival péntekenként 8.30 órától.  A foglalkozásokra várjuk az 50 év felettieket. A táncórákat Faragóné Zsuzsa vezeti. Nem kell hozni táncpartnert, és nem kell előzetes tánctudás sem. Nemcsak fizikai mozgás, hanem agytorna is egyben. Kíméletes sporttevékenység. Csak egy kényelmes váltócipő és víz szükséges. További információ: Faragóné Tóth Zsuzsanna, 20/235-89-70

 

Hatha jóga hétfőn 19 és csütörtökön 18 órakor kezdődik. A foglalkozásokat Bordákné Kovács Anita jóga-oktató vezeti. Tel: 20/ 548-9043

 

Várandós jóga szerdánként 17.30 órától.  A várandósság 14. hetétől a szülésig végezhető. Felfrissíti a testet és a lelket, mely a babára is jó hatással van. Cél a kiegyensúlyozott, magabiztos várandós anyuka, aki boldogan várja születendő gyermekét. A csoporthoz folyamatosan lehet csatlakozni. A foglalkozást Bordákné Kovács Anita vezeti. Tel: 20/ 548-90-43

 

Zumba keddenként 18.30 órától, június 18-án és 25-én 19 órától. A foglalkozást Lőrincz Sára edző vezeti.

 

Klubok:

AA csoport (szenvedélybetegek klubja) összejövetele keddenként 18 órakor.

 

Kreatív Alkotók Köre foglalkozásai június 22-én, szombaton tart összejövetelt Burda Zsuzsa és Móczi Sándor képzőművészek vezetésével.

 

Kreatív Kör június 26-án, szerdán 17 órától várja a textil kedvelőit. Szakkörvezető: Bernáth Judit textilművész. Jelentkezni a 206-307-es, ill. a 30/916-7664-es telefonszámokon lehet.

 

Spirituális ébredés klub programja szerdánként 18 órától:

Június 19. Elhízástól a cukorbetegségig, avagy hogyan bomlik fel a test-lélek-szellem egysége. Önszeretet felébresztése meditációban.

Június 26. Sikeresség az élet minden területén. Kézzelfogható tanácsok egy élhetőbb élethez. Játékos csapatépítés. Meditáció.

Kérem, jelezze részvételi szándékát, mert a programok témája és helyszíne változhat!  (20/9146476)

 

A Vissz-Hang Vegyeskar pénteken 19.30 órától tartja próbáját, amelyet Szodfridt Gyula és Kiss Veronika énektanárok vezetnek.

 

Zenebölcsi hétfőn 10 órától. Miért ajánlott a gyermekek korai zenei fejlesztése? A Zene, az éneklés, a ritmus a gyermek természetes szükséglete, a személyiség fejlődésében meghatározó funkciója van.  A kisgyermekek korai zenei fejlesztése a legteljesebb személyiség kialakulása érdekében éppen olyan jelentőséggel bír, mint a beszédkészség fejlesztése. Tudjuk jól, ha a kisgyermek beszédfejlődése csorbát szenved, úgy a nyelvi- és beszédhibák maradandóan bevésődnek. Így van ez a zenei fogékonyság terén is: ha az első életévekben hiányzik a zenei fejlesztés, úgy akadályozottá válhat a későbbi szabad zenei önkifejezés.

Megfigyelések is alátámasztják, hogy azok a gyermekek, akik szinte születésüktől kezdődően kapcsolatban állnak a zenével, más tevékenységekben is sikeresebbek lesznek, mint azok, akiket kevés zene, hang vett körül.

A korai zenei fejlesztés a szülőket is segíti annak eldöntésében, hogy gyermekük milyen hangszeren tanuljon majd játszani a zeneiskolában.

Az énekes, mondókás foglalkozásra a 9 hónaposnál idősebb babákat várjuk.

A foglalkozást Pusztai Kinga (20/970-8122) zenepedagógus vezeti.

 

 

 


© 2014 Powered by WebSiter