Október

 

október 15. kedd 15 óra: Retro Film Klub. Műsoron egy 1958-ban készült amerikai film szerepel. Cat on a Hot Tin Roof  (108 perc)

A gazdag ültetvényes hírében álló Big Daddy Pollitt 65. születésnapját ünnepli. Ez a születésnap azonban nem felhőtlen - az orvos nem sokkal korábban állapította meg a férfiról, hogy rákos. Pollitt két fia, Brick és Gooper családjukkal együtt érkeznek felköszönteni apjukat. Gooper látszólag mintafiú: ő és felesége, Mae már számos unokával ajándékozták meg az öreget, így titokban arra számítanak, hogy nekik jut majd az örökség. Big Daddy kedvence azonban mégis inkább Brick, aki életvitelével éppen ellentéte bátyjának: mióta legjobb barátja öngyilkos lett, szüntelenül iszik és feleségétől is elhidegült, akiről azt gyanítja, hogy megcsalta őt. A születésnapon régi sérelmek, mély érzelmek bukkannak elő és a néző előtt kirajzolódik egy család drámája.

Főszereplők: Elizabeth Taylor és Paul Newman
 

okóber 24. Az origami világnapja. Az origami hasznos foglalatosság minden életkorban: ellazít, mégis ösztönzést és kihívást jelent. Néhány alapforma elsajátítása után a csodálatos alkotások világa kitárul. Egyszer egy évben érdemes mindenkinek kipróbálni! Akinek tetszik, megpróbálhatja többször is!

A foglalkozásokat vezeti: Möhöly Magdolna óvónő, aki már több alkalommal mutatta meg az origami szépségét, hasznosságát.

A világnap tiszteletére kamarakiállítás nyílik olyan különleges és dekoratív alkotásokból, amelyeket Möhöly Magdolna és a Mosonmagyaróvári Origami Szakkör tagjai készítettek.

Délelőtt óvodásoknak, délután 16.30 órától az origami szakkör nyílt foglalkozásán bárki - felnőtt és gyerek - kísérletezhet egy-egy apró ajándék, vagy dísztárgy elkészítésére, amellyel egyedivé varázsolhatjuk környezetünket. A foglalkozásra a környékbeli települések origamisait is várjuk!
 

október 19. szombat 18 óra: Régi filmek újratöltve. Apokalipszis most! Végső vágás (Apocalypse Now - Final Cut 1979 – 2019). színes amerikai film

Rendező: Francis Ford Coppola

Forgatókönyv: John Milius, Francis Ford Coppola

Főszerepben: Marlon Brando, Martin Sheen, Robert Duvall, Laurence Fishburne, Harrison Ford, Dennis Hopper.

Francis Ford Coppola két Oscar-díjjal, három Golden Globe-díjjal és Cannes-i Arany Pálmával elismert háborús eposza a bemutató 40. évfordulója alkalmából soha nem látott minőségben tér
vissza a mozivászonra.

A vietnami háború idején játszódó történetben egy amerikai, vezérkari százados egy őrült
parancsnok magánbirodalmába téved. Willard kapitány (Martin Sheen) a saigoni CIA-tól azt a
különleges megbízatást kapja, hogy likvidálja a nyilvánvalóan megőrült Kurtz ezredest (Marlon
Brando). Feladata könnyen az életébe kerülhet. Az ellenséges területeken keresztül el kell jutnia a
kambodzsai határhoz, ahol a “zöldsapkás” ezredes már hosszú ideje a hegyekben él és az őt
istenként tisztelő bennszülöttekből magánhadsereget szervezett. Willard útja a háborús területen
keresztül egyre inkább erős színekkel festett rémálomhoz hasonlít…Küldetése során szembesülnie
kell, hogyan válik a vietnámi háború szándékos vagy félelem szülte esztelen vérengzéssé.

(181 perc) 18 éven felülieknek!
A bellépőjegy ára: 800 forint

 

október 26. szombat 18 óra: A muzsika hangja- musical két részben, a Lipóti Színjátszókör előadásában. Rendező: Fazekas Lászlóné Marcsi. A lelkes, és tehetséges csapat a zenés színházi irodalom egyik legismertebb darabját, dolgozta fel, és vitte színre. A története üde, életigenlő, egyszerre bájosan szórakoztató és mélyen humánus. Szeretetről, családról - és persze szerelemről szól. A darab Ausztria 1938-as megszállásának idején játszódik. Megalkuvás, behódolás, vagy a végtelenül szeretett haza elhagyása? E gondolatkörre épül a történet.

A musicalban felhangzó dalok, immár három korosztálynak is ismerősen hangzanak.

A belépés díjtalan, a csoport adományokat köszönettel elfogad.
 

október 29. kedd 18 óra: Jótékonysági műsor a Mosonmagyaróvári Civil Szövetség  szervezésében.  A belépés ingyenes, de adományokat köszönettel elfogadunk a Családok Átmeneti Otthonában lakó gyermekek karácsonyi ajándékozására.
 

október. 30. szerda 19 óra: Dumaszínház: Felméri Péter önálló estje.  Jegyár: 3300 forint megvásárolható  elővételben a Tourinform Irodában, vagy a dumaszinhaz.jegy.hu oldalon

A Bütykölő szakkör foglalkozásai többnyire  péntekenként 17 órakor kezdődnek:

október 18. festett és ragasztott díszek az ősz kincseiből, színeivel

október 25. puha figurák és különleges díszek készítése

október 30. szerda, 10 óra: őszi szünidei bütykölés origamival: festés, levélkép és üdvözlőlap készítés… és színes papírból hajtogathatunk őszi lakásdíszeket, játékokat. A foglalkozás vendége: Möhöly Magdolna

A foglalkozásokon sokféle alkotás elkészítésére van lehetőség, kreatívkodni szerető kicsiket és nagyokat egyaránt várunk! A szakköri foglalkozásokon az anyagköltség 500 Ft. Bővebb felvilágosítást Csonkáné Sörös Katalin szakkörvezető nyújt a 30/916-7664-es telefonszámon!
 

október 30. szerda 19 óra: Dumaszínház: Felméri Péter önálló estje.  Jegyár: 3300 forint, megvásárolható  elővételben a Tourinform Irodában, vagy a dumaszinhaz.jegy.hu oldalon

 

Új kiscsoportunkba várjuk a kisgyereknet!

Jump and Fun interaktív, játékos angol foglalkozások – 12 hetes tanfolyamok zenével ovisoknak 5-12 fős csoportokban. A foglalkozások tervezett időpontja: szerda 16.30 órától. Csoportvezető: Kósa Ari. Jelentkezés: 70/2822617
A 12+1 alkalmas tanfolyam díj: 26000 Ft.
Bemutató foglalkozás október 9-én, szerdán lesz. Ennek díja: 1600 forint (levonható a tanfolyam árából)

A módszer lényege: 30 perces aktív, koreografált angol-órák, ahol az idegen nyelv minden héten belemászik a gyerekek fülébe. A folyamatos, következetes, de mégis játékos tudáselmélyítés nagyban elősegíti a gyerekek sikeres angol nyelvelsajátítását. A gyerekek vicces verses mesék hallgatásával sajátítják el az angol nyelv dallamosságát és a legfontosabb kifejezéseket. Ilyenkor leülünk, és egy szuper mesekönyvből  együtt olvasunk kifejezetten az angol nyelvelsajátítást serkentő meséket, és angol mondókákat tanulunk.
 

Origami – a papírvarázslat titkai! Foglalkozások: október 24-én csütörtökön 16.30 órakor.  Ajánlott azoknak, akik szeretnek kézműveskedni, szeretnek kikapcsolódni, feltöltődni. Idősebbeknek az agy és a test karbantartásában segít. Friss nyugdíjasoknak igényes közösség, iskolásoknak, felnőtteknek remek ajándék és lakásdísz-készítési lehetőség. Szakkörvezető: Möhöly Magdolna. Érdeklődni a 30/6916-7664-es telefonszámon lehet!
 

 

Tanfolyamok:

 

A Kreatív Alkotók Köre október 26-án, szombaton tart összejövetelt Burda Zsuzsa és Móczi Sándor képzőművészek vezetésével.
 

Mo-Horda Klub összejövetele október 16. szerda 9.30 órawww.facebook.com/mohordaklub
 

november 5. kedd 15 óra: Retro Film Klub. Programja: Der Besuch (NSZK-amerikai-olasz-francia filmdráma, 102 perc, 1964). Az öreg hölgy évtizedek múltán visszatér szülővárosába, és milliókat ígér az elszegényedett kisvárosnak, amelynek lakói egykor megalázták és elüldözték, ha megölik egykori hűtlen szerelmét. A becsületes polgárok nem tudnak ellenállni a pénz csábításának, és újból megrendezik a tárgyalást. Dürrenmatt napjainkig nagy sikerrel játszott darabjának filmes adaptációja.  A főszerepekben olyan világsztárokat láthatunk, mint Ingrid Bergman és Anthony Quinn.

 

november 7. csütörtök 17.30 óra: Tűvarázs – Kovács Károlyné Jutka (Kékcinke óvoda) patchwork-kiállítása. A tárlatot Tisza Tünde óvodavezető nyitja meg, közreműködnek az óvoda gitáros-csoportjának tagjai.

 

november 7-8. Piroska és a farkas - Majoros Ági Bábszínháza – vásári bábjáték. Ezúttal egy igazi vidám bábelőadás formájában elevenedik meg a jól ismert mese. A bábjátékos ismerteti eme régi történet megfellebbezhetetlen tanulságát, miszerint a helyes útról letérni veszélyes. Úgyhogy ő is szófogadóan mesél, míg a helyes úton marad, hiába csábítják illatos virágok az út mellett, az erdő sűrűje felé nem csavarog... Na jó, épp, hogy egy kicsit elcsábul, épp csak annyira, amennyi elcsábulás kell, hogy ezt az egyébként szörnyen félelmetes mesét legyen mersze elmesélni úgy, hogy a közönség nevessen. Úgyhogy a bábjátékos megnyitja vásári bódéját, megköszörüli torkát, és belezeng Piroska és a farkas történetének hiteles történetébe akkora hévvel, hogy aztán megnézheti magát. És megnézhetitek ti is.

Játssza: Majoros Ági

Író, dramaturg: Szabó Attila

Bábok: Kiss Attila Etele

Díszlet: Sári Miklós, Majoros Ági

Zene: Nagy Szabolcs

Rendező: Szabó Attila

Előadások:

csütörtökön 9 órakor a Vasgyúró, 10.40 órakor a Kőmorzsoló bérlet, 14 órakor a Mesetár-bérlet előadásaként a Széchenyi - teremben

pénteken 9 órakor a Fehérlófia, 10.40 órakor a Fehérpaci, 14.30 órakor a Csodaló – bérlet előadásaként a Fehér Ló Közösségi Házban.

A Fehér Ló délutáni, 14.30 órás előadásaira bérletet még lehet vásárolni, 4200 forintért. Az előadások belépőjeggyel is megtekinthetőek, 1200 forintos árban!

 

november 8. péntek 17.30 óra Art Mozi: A funtineli boszorkány - magyar játékfilm. A múlt század elején egy gyermek Erdélyben a hegyekben egyedül marad. Felnőve gyönyörű lány lesz belőle, de átok ül rajta. Aki megszereti vagy akibe szerelmes lesz az meghal, mert ő a bosszúálló angyal, amiért a férfiak a nőkkel bántak, megalázták őket. Apja, mint később kiderül, a helyi banditák vezére, a lány pedig kapcsolatot létesít a helyi földesúr fiával.  A filmet Poór István készítette Wass Albert 1959-ben, amerikai emigrációja alatt írt nagy sikerű regénye nyomán.  190 perc (2017). A belépőjegy ára: 1200 forint. A vetítés egyben közönségtalálkozó az alkotóval!

 

november 9-10. szombaton és vasárnap  9-16 óráig: Gyermek agykontroll-tanfolyam. Bódi Andrea oktató vezetésével. A tanfolyam hatására a gyerek várhatóan magabiztosabb, nyugodtabb lesz, ezért eredményesebben tud tanulni, képes megszüntetni fájdalmai zömét, betegség esetén gyorsabban meggyógyul. Megtanulja céljait elérni, képes lesz megszabadulni rossz szokásaitól, illetve hasznos, új szokásokat tud majd magában kifejleszteni. Fáradtság esetén föl tudja magát frissíteni, képes jobb döntéseket hozni...

A foglalkozások kis létszámúak és játékosak. Jelentkezni a Fehér Ló Közösségi Házban kell a 206-307-es, vagy a 06-30-976-7664-es telefonszámokon lehet Csonkáné Sörös Katalinnál, vagy az andrea.bodi@aon.at e-mail címen.

 

november 9. szombat 17 óra Táncház: A Fészekalja Zenekar muzsikájára ismerkedhetnek a gyerekek népi játékokkal, egyszerűbb táncokkal, bütyköldével, ahol Csonkáné Sörös Katalin várja valami meglepetéssel a gyerekeket. 20 órától a felnőtt táncházba várjuk mindazokat, akiknek táncolni van kedvük, vagy csak hallgatni szeretnék a magyar népzenét.

november 10. vasárnap 10 óra Babaszínház: Medvék minden mennyiségben a Vaskakas Bábszínház előadása

…a játékboltból, a bazártrafikból, az áruházból, a desszertesdoboz fedeléről – de talán még képzeletbeli
mackók is. Lehet velük beszélgetni, ki lehet találni, mire gondolnak, mit néznek, látnak, mire
vágynak, mi az, amire a nagyokat intik. Pirongatni, korholni lehet őket, rájöhetünk apró cseleikre,
úgy tehetünk, mintha… Lehet velük játszani, de ők is játszanak velünk.
A Vaskakas Bábszínház legújabb Aprók Színháza előadása 4 éven aluliaknak, Tandori Dezső Kossuth-
díjas költő versei alapján.

Író: Tandori Dezső (József Attila- és Kossuth-díjas)
Tervező: Sipos Katalin
Zeneszerző: Rab Viki

Dramaturg, rendező: Markó Róbert

Játsszák: Bora Levente és Nagy Petra  

A belépőjegy ára: 800 Forint gyermek számára, 1200 Forint felnőtt kísérő számára, melyek megvásárolhatók a Fehér Ló Közösségi Ház nyitva tartási idejében.
Javasoljuk, hogy a belépőjegyet elővételben vásárolják meg, mert a babaszínházi előadásokat csak korlátozott számú néző tekintheti meg!

november 15-17. VII. Országos rajzfilmünnep. A rendezvény célja magyar és nemzetközi egész estés filmek, sorozatok, összeállítások ingyenes vetítése, a rajz- és animációs filmek sokszínű kultúrájának, értékeinek közvetítése. Az animációs nagymesterek fókuszba állítását idén is folytatjuk, és a 85 éve született Nepp Józsefre emlékezünk.  

Programunk:

november 15. péntek, 10 óra: Ovimozi: Klasszikus magyar rajzfilmek az MTVA válogatásában (Kukori és Kotkoda, Pom-Pom meséi, Frakk)

20 óra: a Cult. Filmclub nyilvános vetítése: Ruben Brandt, a gyűjtő (magyar animációs akció-thriller, 12 éven felülieknek) A művészet olykor veszélyesebb, mint az élet. A 4K-ban készült animációs alkotásban a köznapi és fantázia szülte formák keverednek, ahol mindvégig extravagáns alakok, futurisztikus és vintage elemekből épülő dizájn, autósüldözés, humor és mindig újra töltődő izgalom köti le a néző figyelmét.

A film előtt és után összeállítás látható Válogatás a Kecskeméti Animációs Film Fesztivál (KAFF) 2019 díjnyertes filmjeiből.

november 16. szombat 10 óra: Magyar rajzfilmek gyerekeknek  (Bab Berci, Ahány király, annyi mese,Volt egyszer egy kertész… )

november 16. szombat  16 óra: Irány Eldorado amerikai rajzfilm, 89 perc, 2000, 12 éven felülieknek!

november 17. vasárnap 10 óra: Vili a veréb magyar rajzfilm, 79 perc, 1989.

november 17. vasárnap  16 óra: Családi filmvetítés. Hófehér magyar rajzfilm,- A klasszikus Hófehérke alaptörténetének meglehetősen szabad(os) átdolgozása ez a nem kifejezetten gyermekrajzfilm. Rendező: Nepp József, dramaturg: Romhányi József (90 perc, 1983)

 

november 16. szombat 18 óra: Art mozi. A művészet templomai sorozat: Leonardo 500

színes, olasz ismeretterjesztő film, 90 perc ( 2019), 12 éven felülieknek!

rendező: Francesco Invernizzi

A művészet templomai ismeretterjesztő sorozat következő bemutatója az egyetemes művészettörténet egyik legismertebb és legjelentősebb alakja, Leonardo da Vinci előtt tiszteleg, halálának ötszázadik évfordulója alkalmából. Leonardo az itáliai reneszánsz polihisztor mestere, festőművész, szobrász, építész, természettudós, humanista, és feltaláló volt egy személyben – ám mindenekelőtt a világ titkai után kutató, fáradhatatlan felfedező volt. Tudományos feljegyzései és találmányainak leírásai több ezer oldalt tesznek ki, amelyeket összefoglaló néven da Vinci- kódexeknek neveznek.

Az évforduló alkalmából moziba kerülő film Leonardo firenzei és milánói korszakában született festményeinek (köztük az Angyali üdvözlet, a Háromkirályok imádása, a La Belle Ferronière vagy a Hölgy hermelinnel) bemutatása mellett a kódexek megfejtését kísérli meg, egy egészen új nézőpontból vizsgálva és értelmezve ezt a monumentális művet. A filmben megszólaló szakértők és mérnökök Leonardo tanulmányait olyan új megvilágításba helyezik, amely során a nézők a modern kor vívmányain keresztül ismerhetik meg a mester géniuszát, felfedezve, hogy az ipar, a mérnöki- és orvostudományok, a kommunikáció, az anatómia és a 21. századi modern művészet gyökerei mind Leonardo munkásságáig nyúlnak vissza.

Országos bemutató: 2019. május 9.

A belépőjegy ára: 800 forint

 

november 19. kedd 14 óra: Nyugdíjas szavalóverseny.  A Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület szervezi. Bővebb információt az egyesület irodájában (Pacsirta u. 14), illetve a 217-388-as telefonszámon lehet kérni.
 

november 21. csütörtök, 17.30 óra: Növendékhangverseny

A Mosonyi Mihály Zeneiskola növendékei jelmezben adnak hangversenyt a zeneszerető érdeklődőknek. Belépőjegyet nem kell vásárolni, mindenkit szeretettel látunk!

 

november 22. péntek 18 óra: Dal est. A fellépök: Jinxin Chen- bariton Kínából, aki a bécsi állami zeneakadémia mester szakos hallgatója, számos nemzetközi ének verseny nyertese. Zongorán kísér: Faragó Zsófia, a Királyi (Royal) Birmingham Conservatoire és a bécsi állami zeneakadémia diplomás zongoraművésze, az Annie Felvermayer Stiftung nyertese, aki fellépett többek között a bécsi Musikvereinben és Koncerthausban is. A műsoron a német és francia dalirodalom remekei mellett magyar, orosz és kínai művek is szerepelnek.

A belépés díjtalan, a szereplők adományokat elfogadnak egy decemberben esedékes nagyon rangos párizsi nemzetközi versenyre utazásuk költségeihez.

 

november 23. szombat 16.30 óra: Jótékonysági koncert a Példa Egyesület a Szigetközi Gyermekekért javára. Fellépők a Vissz-Hang Vegyes Kar (karvezetők: Kiss Veronika és Szodfridt Gyula), a halászi Szent Márton Általános Iskola gyermekkórusa (karvezető: Sági Tünde) valamint a Mosonyi Mihály Zeneiskola hangszeres kamara formációi.

 

november 29. péntek 17.30 óra: Adventi gyertyagyújtás és jótékonysági műsor. A műsort Stencinger Noémi, a Családsegítő Központ vezetője nyitja meg. Szereplőink: Bóbita óvoda Napsugár csoportja (felkészítők: Frank Anette és Beszpréminé Némedi Marianna), Hildegard óvoda néptáncosai (felkészítő: Léber László), Kékcinke óvoda Süni csoportja (felkészítő: Csapóné Almási Rita óvónő), Vackor óvoda Kutyus csoportja (felkészítők: Rohrwild Tamásné és Rum Ildikó óvónénik),  En l’ air Tánccsoport (csoportvezető: Csonka Réka Orsolya), Horváth Virág szavaló (Lébényi Általános Iskola, felkészítő: Horváth –Szűcs Ágnes), Hegedűs Bori és Török Róbertné Leitner Hajni énekesek (Piarista iskola) valamint a Lajtha László Vegyeskar (karvezető: Wenczlerné Csiki Ilona)  és a Margaréta Nyugdíjasklub tánccsoportja.

A programban adventi versek hangzanak el Várnai Kovács László, az Aranypor egyik szerzője tollából.

Az adventi koszorú első gyertyáját Kapui Jenő címzetes kanonok, kerületi esperes, mosoni plébános gyújtja meg.

A műsor bevételét a résztvevők a Mosoni Egyházközség által támogatott Gyermekek Átmeneti Otthona lakói számára ajánlják fel. Kérjük, aki teheti, 500 forintos belépőjegyet vásároljon, vagy ha nem tud az eseményen részt venni, támogatójegyet vásárolhat a Fehér Ló Közösségi Házban.

Kérjük továbbá, hogy aki ajándékkal szeretné segíteni az otthon kis lakóit, egy lezárt dobozban leteheti a Fehér Ló-ban, illetve szeretnénk még gyermek alsóneműket kérni azoktól, akik tevékenyen szeretnénk az otthonban élők napjait megkönnyíteni.
 

november 30. szombat 17 óra: A Fotóegyesület kiállítás megnyitója
 

november   péntek 20 óra: CultFilmClub. A filmklubban az ezredforduló filmművészetének megkerülhetetlen alkotásai láthatók. (film info: 06 20 6111 004)

 

A Bütykölő szakkör foglalkozásai többnyire péntekenként 17 órakor kezdődnek:

november 8. péntek, 17 óra: az Ősztündér birodalmában: manók, törpikék, asztaldíszek , nem hervadó virágok készítése.

november 15. péntek, 17 óra: kedves őszi madárfigurák-, madárijesztők készítése, és emellett képeket ragasztunk természetes anyagokból.

november 22. péntek, 17 óra:  adventi készülődés: lakásdíszek és adventi koszorú készítése. (Ezen a foglalkozáson az anyagköltség: 800 forint!)

november 30. szombat, 10 óra: adventi naptár és lakásdísz-készítés

A foglalkozásokon sokféle alkotás elkészítésére van lehetőség, kreatívkodni szerető kicsiket és nagyokat egyaránt várunk! A szakköri foglalkozásokon az anyagköltség 500 Ft. Bővebb felvilágosítást Csonkáné Sörös Katalin szakkörvezető nyújt a 30/916-7664-es telefonszámon!

 

Jump and Fun interaktív, játékos angol foglalkozások – 12 hetes tanfolyamok zenével ovisoknak 5-12 fős csoportokban. A foglalkozások tervezett időpontja: szerda 16.30 órától. Csoportvezető: Kósa Ari. Bővebb információ: 70/2822617
 

Origami – a papírvarázslat titkai! november 19. kedd 16.30 óra. Ajánlott azoknak, akik szeretnek kézműveskedni, szeretnek kikapcsolódni, feltöltődni. Idősebbeknek az agy és a test karbantartásában segít. Szakkörvezető: Möhöly Magdolna. Érdeklődni a 30/6916-7664-es telefonszámon lehet!

 

Baba-mama jóga keddenként 10.30 órától: Ajánlott szülés után a 8-10. héttől, kb. 10 hónapos korig. A csoporthoz bármikor lehet csatlakozni. A foglalkozást Bordákné Kovács Anita (20/548-9043) védőnő vezeti.

 

Tanfolyamok:

A KARNEOL  stúdió foglalkozásai: november 9.  szombat:

Gyermek fejlesztő festőtanfolyam  9-12 óráig kb. 9-15 éveseknek.

14-18 óráig Intuitív festő tanfolyam felnőtteknek 14-18 óráig

Bővebb felvilágosítás: Kapitány-Pálffy Enikő. Információ, jelentkezés: 70/335-8871

www.karneolstudio.hu

 

november 6. és 20. szerda 10 óra: „Kerekecske-dombocska” Játékos foglalkozások óvodába készülőknek (és már óvodába járóknak).Mondókák-játékos mozgással-énekkel. Mesék , versek, bábok,korosztályos egyszerű játékok, játékismertető szülőknek. Óvodaérettségről kötetlenül. Foglalkozásvezető: Csibáné Csilla óvónő. Részvételi díj: 500 forint alkalmanként. Jelentkezés: 30/916-7664

 

Szeretettel várjuk kedves látogatóinkat mozgásművészeti csoportjainkba!

Kondicionáló torna hétfőn 18.15 órakor, kedden és csütörtökön 8.30 valamint 18 órakor.  A koordináció és az izomcsoportok fejlesztése. A foglalkozásra polifoam valamint igény szerinti mennyiségben víz szükséges. Az edzéseket Fehérváriné Tomcsányi Andrea vezeti (30/203-1854)

Senior örömtánc Zsuzsival péntekenként 8.30 órától.  A foglalkozásokra várjuk az 50 év felettieket. A táncórákat Faragóné Zsuzsi vezeti. Nem kell hozni táncpartnert, és nem kell előzetes tánctudás sem. Nemcsak fizikai mozgás, hanem agytorna is egyben. Kíméletes sporttevékenység. Csak egy kényelmes váltócipő és víz szükséges. További információ: Faragóné Tóth Zsuzsanna, 06-20/235-89-70

 

Hatha jóga hétfőn 19 és csütörtökön 18 órakor kezdődik. A foglalkozásokat Bordákné Kovács Anita jóga-oktató vezeti. Tel: 20/ 548-90-43

 

A Phoenix Tribal Hastánccsoport szerdán 18 órától tart próbát. Csoportvezetők: Rába Marianna  (Maya) és Kovács Lilla. A csoporttagok így együtt 6 éve gyakorolják a hastánc művészetét. Fellépéseiken a hastánc több stílusát is bemutatják. A koreográfiákat közösen álmodják meg és hozzák létre.

 

Várandós jóga szerdánként 17.30 órától.  A várandósság 14. hetétől a szülésig végezhető. Felfrissíti a testet és a lelket, mely a babára is jó hatással van. Cél a kiegyensúlyozott, magabiztos várandós anyuka, aki boldogan várja születendő gyermekét. A csoporthoz folyamatosan lehet csatlakozni. A foglalkozást Bordákné Kovács Anita vezeti. Tel: 20/ 548-90-43

 

Zumba keddenként 18.30 órától. A foglalkozást Lőrincz Sára edző vezeti.

 

Klubok:

AA csoport (szenvedélybetegek klubja) összejövetele keddenként 18 órakor.

 

Aktív élet egészségesen- életmód klub. Ingyenes állapotfelmérés és előadás november 18-án, hétfőn 17 órától.  A foglalkozást Füleki Rozália vezeti: Információ: 06 / 30-291-5242.

 

Fonal-ART Textilművészeti Szakkör: Fő profilunk a szövés, de más technikákkal is ismerkedünk, úgymint a textilfestés, tűnemezelés, gyöngyfűzés, gyöngyszövés, kötés, horgolás, fonás. Készítünk lakásdíszeket, ékszereket, ruházati kiegészítőket, ajándéktárgyakat.

Foglalkozások: november 13-án és 27-én, szerdán 17.00-tól 20.00-ig

Szakkörvezető: Bernáth Judit textilművész, Tagdíj: 1000Ft/ hó plusz anyagköltség. Korhatár: 16 éves kortól. Várjuk baráti hangulatú foglakozásainkra! Jelentkezni a 30/916-7664-es telefonszámon lehet.

 

Kreatív Alkotók Köre foglalkozásai november 9-én és 23-án, szombaton tart összejövetelt Burda Zsuzsa és Móczi Sándor képzőművészek vezetésével.

 

Mo-Horda Klub összejövetele november 20. szerda 9.30 óra.  www.facebook.com/mohordaklub

 

Reiki november 11. és 25. hétfő 18 óra:  itt az univerzális életenergia segítségével gyógyulhatnak a

résztvevők. A foglalkozást Elek Csilla és a mosonmagyaróvári Reiki kör önkéntes segítői vezetik.

 

Vissz-Hang Vegyeskar pénteken 19.30 órától tartja próbáját, amelyet Kiss Veronika és Szodfridt Gyula  énektanárok vezetnek.

 

Zenebölcsi hétfőnként 10 órától.  Az éneklés, a ritmus a gyermek természetes szükséglete.  A kisgyermekek korai zenei fejlesztése a legteljesebb személyiség kialakulása érdekében éppen olyan jelentős, mint a beszédkészség fejlesztése.  Azok a gyermekek, akik szinte születésüktől kezdődően kapcsolatban állnak a zenével, más tevékenységekben is sikeresebbek lesznek, mint azok, akiket kevés hang vett körül. Az énekes, mondókás foglalkozásra a 9 hónaposnál idősebb babákat várjuk. A foglalkozást Pusztai Kinga (20/970-8122) zenepedagógus vezeti.

 

Zeneovi a zenebölcsiből már „elballagott” óvodásoknak.  Cél a hallásfejlesztés, alapritmusok megismerése, zenei memóriatréning kreatívan. A foglalkozást vezeti: Pusztai Kinga (20/970-8122) zenepedagógus, szerdán 16.30 órakor.

 

Gyerekcsoportok:

Balett foglalkozás keddenként 16 órától ovisoknak, 17 órától iskolásoknak, haladóknak. A foglalkozást Zuber Éva (30/916-3775) balettmester vezeti. 

 

Break-suli (Madkidz): hétfőn és szerdán. Edző: Lippert Márton (HedoniZm Crew). Bővebb információ, jelentkezés: 30/733-8001

 

En l’ air tánccsoport: jazz- és moderntánc. Táncórák: alsósoknak hétfőn 17.30 órától, felsősüknek pénteken 17.30 órától. Csoportvezető: Csonka Réka Orsolya tánctanár. Jelentkezés és bővebb felvilágosítás: facebook: En l’ air tánccsoport, e-mail: enlairdance.reka@gmail.com ill. (06 20 960 9290)

 

HUNGARYthmic TSE rocki edzése: Varga Eszterrel (70/430-2174) ovisoknak, kisiskolásoknak, kedden és csütörtökön 17 órától.

 

OKAY-DANCE tánccsoport hétfőnként tart próbákat, ahol disco táncot tanít nagycsoportos óvodások és általános iskolások számára.  A foglalkozást Pappné Varga Zsuzsa vezeti (30/7187505).

 

 


© 2014 Powered by WebSiter