október


október 20. szombat: Nem vagyok egyedül – sorozat:  

Egy nap a gyermekeiket egyedül nevelő anyukáknak. A programból: szépségápolás, Ritter Andrea tanácsadó szakpszichológus előadása, fotózás, kézműveskedés.  A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött (Baranyainé Tóth Ágnes – 20/4846062 és Unger Edit - 20/4970445 nemvagyokegyedulmovar@gmail.com)
 

október 21.  vasárnap 10 óra: Babaszínház: Icurka-picurka - a Vaskakas Bábszínház előadása.

Egy cicuska, egy egérke, egy halacska és egy kutyuska kapcsolatát kísérhetik végig a gyerekek. A kedves kis állatok közös játékai; bújócska, fogócska, kukucska-játék a barátság egy-egy pillanatát villantják fel. Közismert mondókák, gyerekdalok, kiszámolók, dúdolók és dünnyögők a játék építőkövei, melyeket az anyukák, apukák, nagymamák haza is vihetnek, hogy otthon folytatódhasson a közös játék.
Bemutató: 2008. november 8.

Alkotók
Zeneszerző: Rab Viki
Tervező : Bartal Kiss Rita Blattner Géza-díjas
Dramaturg-rendező: Kocsis Rozi Blattner Géza-díjas

Játsszák: Főglein Fruzsina  és Nagy Petra

Az Aprók Színházáról:
Akármilyen hihetetlen, a csecsemők, a három éves kor alatti aprócska gyerekek is fogékonyak a színházi előadásra. Persze nem akármilyenre, hanem kifejezetten nekik készülő játékokra.
Tudós csoportok: pszichológusok, pedagógusok és művészek hosszú évek óta tartó vizsgálatai alapján ismert, hogy a művészi élmények már a méhen belüli életben is befolyásolják a fejlődést. Ezt felismerve csatlakozott a győri Vaskakas Bábszínház a norvég szakemberek által elindított „Művészet a legkisebbeknek” elnevezésű programhoz az Aprók Színháza előadásokkal.

A belépőjegy ára: 800 Forint gyermek számára, 1200 Forint felnőtt kísérő számára, melyek megvásárolhatók a Fehér Ló Közösségi Ház nyitva tartási idejében.

Javasoljuk, hogy a belépőjegyet elővételben vásárolják meg, mert a babaszínházi előadásokat csak korlátozott számú néző tekintheti meg!

 

október 24. szerda 18 óra: Jótékonysági műsor a Mosonmagyaróvári Civil Szövetség  szervezésében.  A belépés ingyenes, de adományokat köszönettel elfogadunk a Családok Átmeneti Otthonában lakó gyermekek karácsonyi ajándékozására.

 

 

október 25. csütörtök 17.30 óra: Növendékhangverseny

A Mosonyi Mihály Zeneiskola növendékei adnak hangversenyt a zeneszerető érdeklődőknek. Belépőjegyet nem kell vásárolni, mindenkit szeretettel látunk Növendékhangverseny


október 26. péntek 9.30 óra: Ovimozi.   A jelentkező csoportok az általunk összeállított listából választhatják ki a számukra legmegfelelőbb alkotásokat  A programra előzetes bejelentkezést kérünk Csonkáné Sörös Katalinnál (30916-7664)
 

október 27-28. Országos rajzfilmünnep: Ezeken a napokon több alkalommal kerül sor filmvetítésre.  A programban a gyerekek számos kedvencükkel találkozhatnak - emellett az idősebb testvérek és a szülők is viszontláthatják régi ismerőseiket, kedvenceiket.

A vetítések között játékra, színezésre, egyszerűbb kézműveskedésre kerül sor.

október 27. szombat 10 óra: Bogyó és Babóca – 13 mese, kis szünet után: 13 új mese. 2 éves kortól (2 x 65 perc)

október 27. szombat 14 óra: Válogatás Richy Zsolt gyermekeknek készült tévésorozataiból: Kíváncsi Fáncsi, A kockásfülű nyúl, Kormos mesék és Fabulák - 3éves kortól  (66  perc)

október 27. szombat 16 óra: Mesék Mátyás királyról – 3 éves kortól (70 perc)

október 28. vasárnap 10 óra: Klasszikus magyar mesék az MTVA válogatásában (Mikrobi, A nagy ho-ho-horgász, Pityke) 3 éves kortól ajánlott!  (70 perc)

október 28. vasárnap 14 óra: Bogyó és Babóca – Játszótársak - 2 éves kortól (65 perc)

október 28. vasárnap 16 óra: Egy kupac Kufli – 3 éves kortól (71 perc)

A vetítések ingyenesek!

 

Jobb agyféltekés rajz és képességfejlesztő tanfolyam  október 26-27-28 péntek- szombat-vasárnap  9-16 óra.

Gondoltál már arra, hogy a rajz tudásod összefügg a különböző feladataid megoldásával?
A jobb agyféltekés rajzolás lényege, hogy a jobb agyfélteke működésének előnyeit megismerd és alkalmazd szabadidődben, munkahelyen, vagy tanulásban. Egy mindössze három napos tréning során olyan szintre fejlesztjük a kreatív, ösztönös oldaladat, hogy a harmadik napon olyan portrét leszel képes rajzolni saját magadról, amiről most még talán álmodni sem mersz.
Megszerzett tudásodat alkalmazhatod ötletek megvalósításában munkahelyen, tanulásban; kikapcsolódásnak, blokkoldásnak, önismerethez, Énerő fejlesztéséhez.
Bárki képes arra, hogy fejlődjön!

További információk, jelentkezés, tanfolyamok a lentebb látható elérhetőségeken!

70/335-8871, www.karneolstudio.hu

Kapitány-Pálffy Enikő

 

Az origami világnapja tiszteletére október 30-án, kedden az alábbi programokkal várjuk az érdeklődőket:  délelőtt 10 órakor a Bóbita óvodások, délután 17 órától az origami szakkör nyílt foglalkozásán bárki - felnőtt és gyerek kísérletezhet egy-egy apró ajándék, vagy dísztárgy elkészítésére, amellyel egyedivé varázsolhatjuk környezetünket. A foglalkozásra a környékbeli települések origamisait is várjuk!

Az origami japán eredetű szó, papírhajtogatást jelent. Az origami hasznos foglalatosság minden életkorban: ellazít, mégis ösztönzést és kihívást jelent. Néhány alapforma elsajátítása után a csodálatos alkotások világa kitárul. Egyszer egy évben érdemes mindenkinek kipróbálni!- És akinek tetszik, megpróbálhatja többször is!

A foglalkozásokat vezeti: Möhöly Magdolna óvónő, aki már több alkalommal mutatta meg az origami szépségét, hasznosságát.

 

 

A Bütykölő szakkör foglalkozásai péntekenként 17 órakor kezdődnek:

október 12. lámpások, őszi lakásdíszek készítése

október 19. denevérek és baglyok készítése többféle anyagból

október 26. tökfigurák készítése, üdvözlőlapok, díszek boszorkányosan…

A foglalkozásokon sokféle alkotás elkészítésére is van lehetőség, kreatívkodni szerető kicsiket és nagyokat egyaránt várunk! A szakköri foglalkozásokon az anyagköltség 500 Ft. Bővebb felvilágosítást Csonkáné Sörös Katalin szakkörvezető nyújt a 30/916-7664-es telefonszámon!

 

 

Szeretettel várjuk kedves látogatóinkat mozgásművészeti csoportjainkba!

Baba-mama jóga keddenként 10.30 órától: Ajánlott szülés után a 8-10. héttől, kb. 10 hónapos korig. A csoporthoz bármikor lehet csatlakozni. A foglalkozást Bordákné Kovács Anita (20/548-9043) védőnő vezeti.

 

Fitness-edzések hétfőn 19 órakor: Alakformáló óra. Dinamikus mozgásforma, a test gumikötéllel és saját súllyal végzett erősítése. A foglalkozásokra polifoam szükséges!

Szerdán 19 órától zsírégető óra: koreográfia nélkül, egyszerű lépéskombinációk és erősítő blokkok váltják egymást.

deepWORK® csütörtökönként 18.30 órától. Atletikus, intenzív, ugyanakkor különleges edzésforma, melyek alapja az öt természeti elem és a magas energiaszint!  A deepWORK® a jin-jang elvét követve ötvözi a funkcionális tréning mentális és fizikai ellentmondásait – férfiaknak is ajánlott!

Szeretettel vár minden mozogni vágyó fiatalt és idősebbet Csonka Réka Orsolya edző. Bővebb felvilágosítás: +36  20 960-9290,  illetve rekamozgas@gmail.com. Bejelentkezni is itt lehet!

 

Kondicionáló torna Andival hétfőn 18.15 órakor, kedden és csütörtökön 8.30 órakor.   A koordináció és az izomcsoportok fejlesztése. A foglalkozásra polifoam valamint igény szerinti mennyiségben víz szükséges. Bővebb felvilágosítást a 30/203-1854-es telefonszámon lehet kérni.

 

Egészségjavító tornát vezetnek a Szeretet Fénye Közhasznú Alapítvány tagjai kedden 19.30 órakor. Ez a mozgás erősíti a gerinc melletti mély hátizmokat, javítja a testtartást, fejleszti a koncentráció képességet, átmozgatja az ízületeket, nyugtató.  A foglalkozást Peszlenné Bea vezeti (20/919-9658)

 

Senior örömtánc Zsuzsival péntekenként 8.30 órától.  A foglalkozásokra várjuk az 50 év felettieket. A táncórákat Faragóné Zsuzsa vezeti. Nem kell hozni táncpartnert, és nem kell előzetes tánctudás sem. Nemcsak fizikai mozgás, hanem agytorna is egyben. Kíméletes sporttevékenység. Csak egy kényelmes váltócipő és víz szükséges. További információ: Faragóné Tóth Zsuzsanna, 20/235-89-70

 

Hatha jóga hétfőn 19 és csütörtökön 18 órakor kezdődik. A foglalkozásokat Bordákné Kovács Anita jóga-oktató vezeti. Tel: 20/ 548-90-43

 

A Holdkeleti Női Táncklub  ajánlata: törzsi és klasszikus hastánc oktatás szerdán 17 órától. Érdeklődni a következő számon lehet: Kaltenecker Tímea 06-20/4345070

 

Várandós jóga szerdánként 17.30 órától.  A várandósság 14. hetétől a szülésig végezhető. Felfrissíti a testet és a lelket, mely a babára is jó hatással van. Cél a kiegyensúlyozott, magabiztos várandós anyuka, aki boldogan várja születendő gyermekét. A csoporthoz folyamatosan lehet csatlakozni. A foglalkozást Bordákné Kovács Anita vezeti. Tel: 20/ 548-90-43

 

Zumba keddenként 18.30 órától. A foglalkozást Lőrincz Sára edző vezeti.

 

 

Klubok:

 

AA csoport (szenvedélybetegek klubja) összejövetele keddenként 17.30 órakor.

A Fényhozók Ezoterikus klub programjai:

október 15. hétfő 18 óra: Angyalklub: Megbocsátás, elengedés. A foglalkozást vezeti: Dr. Vágyi Ferenc
október 29. hétfő, 18 óra: A lelkiismeret. A foglalkozást vezeti: Nusser János (Árkádia Fényeinek Spirituális Egyháza papja)

Bővebb információ a 20/3200526 telefonszámon.
 

Aktív élet egészségesen- életmód klub. Ingyenes állapotfelmérés és előadás október 16-án, kedden 17 órától.  A foglalkozást Füleki Rozália vezeti: Információ: 06 / 30-291-5242.
 

Kreatív Alkotók Köre foglalkozásai október 13-án és 27-én szombaton tart összejövetelt Burda Zsuzsa és Móczi Sándor képzőművészek vezetésével.

 

Kreatív Kör október 17-én és 31-én, szerdán 17 órától várja a textil kedvelőit. Szakkörvezető: Bernáth Judit textilművész. Jelentkezni a 206-307-es, ill. a 30/916-7664-es telefonszámokon lehet.

 

Mo-Horda Klub összejövetele október 17. szerda 9.30 órawww.facebook.com/mohordaklub

 

Spirituális ébredés klub programja szerdánként 18 órától :
október 17: A bennünk élő istennők - Önismereti tréning második rész: Az alkimista istennők/ Meditáció az elfogadásért
október 24: Meridiánok: A lép meridián. Gyakorlatokkal egybekötött trénig/ Meditáció a belső békéért
október 31: A bennünk élő istennők: Önismereti tréning harmadik rész : Az alkimista istennők/ Meditáció a szeretet ébresztéséért

Kérem, jelezze részvételi szándékát, mert a programok témája és helyszíne változhat.06209146476

 

Boldogság-klub október 26-án, pénteken 17 órától tart összejövetelt, ahol lehetőség nyílik megismerni néhány életminőség javító módszert, megoszthatjuk egymással tapasztalatainkat, kipróbálhatunk hasznos megoldásokat, feltehetünk kérdéseket. A program ingyenes. Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!
 

Lélekgyurma klub: Személyiségfejlesztő program indul keddenként, 16.30 órától 8-11 éveseknek és 17.45 órától 12-14 éveseknek. A jelentkezők számától függően a csoportok korosztály szerinti megosztása változhat. Érdeklődjön az alábbi elérhetőségeken: Cseh Judit: 30/292 4672, Galazka Szabina: 20/488 7711 és Göncz-Varga Judit: 70/208 3633.
 

Vissz-Hang Vegyeskar pénteken 19.30 órától tartja próbáját, amelyet Szodfridt Gyula és Kiss Veronika énektanárok vezetnek.

 

Zenebölcsi hétfőn 10 órától. Az énekes, mondókás foglalkozásra a 9 hónaposnál idősebb babákat várjuk.  A foglalkozást Pusztai Kinga (20/970-8122) zenepedagógus vezeti.

 

Zeneovi a zenebölcsiből már „elballagott” óvodásoknak.  Cél a hallásfejlesztés, alapritmusok megismerése, zenei memóriatréning- kreatívan. A foglalkozást vezeti: Pusztai Kinga (20/970-8122) zenepedagógus, szerdán 16.30 órakor.

 

Gyerekcsoportok:

Balett-foglalkozás 16 órától ovisoknak, keddenként 17 órától iskolásoknak, haladóknak. A foglalkozást Zuber Éva (30/916-3775) balettmester vezeti. 

 

Break-suli (Madkidz): hétfőn és szerdán. Edzők: Lippert Márton (Marci) és Vecsei Tamás (Sir)  (HedoniZm Crew) vezetésével (30/733-8001; 20/598-5469)

 

Capoeira  pénteken 16.30 órától, 7-12 éves gyerekeknek. Az edzéseken való részvétel nyitottá tesz, a játékos gyakorlatok fejlesztik a ritmusérzéket, javítják a mozgás-koordinációt, segítenek a feszültség levezetésében. Edző: Horváth Rastafari Tamás (20/2100-960). Bővebb információ: vemcamara.hu

 

En l’ air tánccsoport- modern tánc, mely a kortárs balett elemeit használja fel a koreográfiákban. Általános iskolások és középiskolás-felnőtt csoportok várják a táncolni vágyókat. Az órákat Csonka Réka Orsolya moderntánc-tanár vezeti. Jelentkezés és bővebb felvilágosítás: (06 20 960 9290, enlairdance.reka@gmail.com ill a csoport facebook-oldalán)

 

HUNGARYthmic TSE rocki edzése: Varga Eszterrel (70/430-2174) ovisoknak, kisiskolásoknak. kedden és csütörtökön 17 órától.

 

OKAY-DANCE tánccsoport hétfőnként tart próbákat, ahol  disco táncot tanít nagycsoportos óvodások és általános iskolások számára.  A foglalkozást Pappné Varga Zsuzsa vezeti (30/7187505)

 

Royal Kolibri – hip-hop táncoktatás: csütörtökön 16 órától gyerekeknek, és tiniknek, felnőtteknek csütörtökön 19 órától, fiú csoport szombaton 14 órától. Csoportvezetők: Auxner Bianka és Auxner Péter edző. Jelentkezés: 30/3899157 vagy facebookon Royal Kolibri TSE.

 

 

 


© 2014 Powered by WebSiter