május 28. vasárnap 16 óra Néptáncos, népzenés gálaműsor IM Radák János

 

Június 3. szombat  Kelet lányai hastánc csoport Gála műsora

 

Június 4. vasárnap 16 óra: Lajta Néptáncegyüttes műsora

 

Június 5. hétfő: 17.30 óra: Táncbemutató. A Fehér Ló Közösségi Házban próbáit tartó En l’ air tánc csoport  tartja évzáró műsorát. A programon a kicsik és a legnagyobbak is bemutatják az év során megtanult hobby és versenyprodukciójukat.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket műsorunkra, ahol igényes modern /kortárs táncprodukciók láthatók. A csoport vezetői: Csonka Réka Orsolya és Csonka Júlia tánctanárok. 

 

Június 11. vasárnap 16-19.30 óra. Családi nap, amelyre szeretettel várjuk a kisgyerekes családokat. A programot az Életfa Nagycsaládos Egyesülettel közösen szervezzük. 16-17 óráig kézműveskedés lesz: színes  díszeket, figurákat készítünk, és lehet színezni, festeni.

17 órakor filmvetítés. Ameddig a nagyobbak a filmet nézik, a kicsik elfoglalhatják a játszószőnyeget!

A moziban: Trollok a világ körül amerikai animációs vígjáték, kalandfilm, 94 perc, 2020,

6 éven felülieknek!

Minden csupa csillám és boldogság Trollvárosban, amíg Pipacs királynő és Ágas meglepő felfedezést nem tesznek – vannak más troll világok is az övéken túl, és mindegyikben más zenei irányzat az úr. Amikor egy titokzatos fenyegetés az ország összes trollját veszélybe sodorja, Pipacs, Ágas és a barátok bandája nekivág a nagyszabású expedíciónak az ismeretlen tájakon át, hogy végrehajtsák a lehetetlent, és harmóniát hozzanak létre a különféle trollok között, hogy együtt nézhessenek szembe a végzettel.
A nagysikerű animációs film várva várt folytatása összehozza a különféle zenei műfajokat, a poptól a countryn át a hip-hopig; a kemény rocktól a funkon át a K-popig, az elektronikus tánczenéről nem is beszélve!

A részvétel ingyenes!

 

Június 13 kedd 15 óra Retro filmklub: Casablanca - amerikai romantikus dráma, 102 perc, 1942-12 éven felülieknek!

Casablancában mindenki Rick mulatójába jár. Ez az egyedüli hely, ahol a nácik elől Amerikába menekülők hamis papírokhoz juthatnak. Rick eddig még mindenkin segített, de egy nap feltűnik régi szerelme egy másik férfi társaságában, s akkor egy pillanatra elveszíti korábbi határozottságát... A legendás film a legjobb forgatókönyv, a legjobb rendezés és legjobb film kategóriájában nyert Oscar-díjat.  A főbb szerepekben: Humphrey Bogart, Ingrid Bergman

 

Június 13. kedd, 17 óra: a Zöld Kör Mosonmagyaróvár Alapvető Emberi Értékekért Alapítvány környezet- és természetvédelmi klub foglalkozása. A beszélgetés témája: Gyógynövények, ehető “gyom”növények  gyűjtése és felhasználása.

 

Beszélgetés, információ és tapasztalat-csere /Összejövetelek minden hónap második keddjén 17 órakor lesznek/ Bővebb információ:  https://alapvetoemberiertekekert.hu/

 

Június 15. csütörtök, 17.30 óra: a Kreatív Alkotók Köre kiállításának megnyitója. Mottója: "A szeretet összetart"

A résztvevőket köszönti, és a kiállítást megnyitja: Keresztény Gyula intézményvezető. A kiállított alkotásokat bemutatja: az alkotókör vezetője: L. Burda Zsuzsanna képzőművész

Közreműködik: Szabó Lili (az En l’ air tánccsoport tagja)  

Bemutatkozunk!

2014 –ben alakult Kreatív Alkotók Köre, ma ismét megmutatja az elmúlt évben

készült alkotásokat.

Kéthetenként itt találkozunk a Fehér Ló Közösségi Ház lehetőségeit kihasználva, rajzolunk,

festünk tervezgetünk és beszélgetünk.

Szeretettel adjuk át a munkáinkat a 9. kiállításunk alkalmával az érdeklődő közönségnek.

Sajnos lassan megfogyatkozott a csoport létszáma. Néhányan elköltöztek, bár a kapcsolat

tartás megmaradt. Minden apró lépés előre vitte az alkotókat, a fejlődés tapintható.

A Kör tagjai szívesen ajándékoznak, a szakkörön készült képeikből alkalmanként, ahol

szívesen fogadják a munkáinkat. Iskolának, óvodának, Templomokban, de középületekbe is

megtalálhatók a munkáink.

Jelenlegi kiállítóink: Bardócz Judit. Bugár Róbertné/Magdi , Csölleyné Ellenrieder Erzsébet, Janik Mónika, Lanczné D. Gabriella, L. Burda Zsuzsanna, Magyar Lászlóné Jutka, Marics Katalin  /Dr. Kovácsné, Máthé Mária, Márton Gézáné/Etelka, Németh Annamária, Orosz Ildikó, Sántha Tamásné/Kovács Éva, Völcsei Márta és Komáromi Péterné.

 

A kiállítás július 8-ig tekinthető meg!

 

Június 17 szombat 17 óra Táncház: Először a kicsiket várjuk, akik a VonóSokk Zenekar és segítőik közreműködésével ismerkedhetnek a népi játékokkal, egyszerűbb táncokkal, Galgócziné Nyáradi Csilla és Galgóczi Attila segítségével. Közben a Bütyköldében Csonkáné Sörös Katalin várja valami meglepetéssel a gyerekeket.
19 órától

A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma Csoóri Sándor Programjából valósul meg.

 

 

Június 17. szombat, 18 óra: ART- MOZI: A művészet templomai – Az Alhambra 1340-et írunk. I. Juszuf szultán tudva, hogy Granada központú birodalmát hamarosan kiszorítja Európából a környező királyságok előrenyomulása, az Alhambra építtetésébe kezd, hogy fejlett civilizációjáról örök nyomot hagyjon. Ibn al-Hatib nagyvezír, aki egyben költő és korát jóval meghaladó polihisztor is, oroszlánrészt vállal a nagyratörő vállalkozás sikerre vitelében. Jelen dokumentumfilmünk fikciós elemekkel tarkítva ennek a, Naszrid-dinasztia által nagyra becsült, 1300 körül élt nagyvezírnek, filozófusnak, Ibn al-Hatibnak a mindennapjait kísérli meg rekonstruálni írásos történelmi emlékek nyomán. A film hiteles történelmi dokumentumok alapján visszarepít bennünket a múltba, hogy a Granada központú birodalom – s az abban kulcsszerephez jutó hatalmi szimbólum, az Alhambra – létrejöttének szemtanúi lehessünk.    

Granadában járunk, 1340-ben, a hidzsra szerinti 8., a katolikus naptár szerinti XIV. században. A Granadai Királyság az utolsó muszlim állam Európában: határai egyre szűkülnek. A Naszrid-dinasztia két szultánja úgy határoz, hogy emlékművet állít a még hatalma csúcsán járó, de már a hanyatlás jeleit mutató civilizációjának, szellemi teljesítményeinek, amelyeket az andalúziai tartózkodásuk 700 éve alatt bontakoztattak ki.          

Kihívás elé állítják mesterembereiket: készítsenek tökéletes műalkotást, méghozzá egy épületet, az Alhambra erődpalota formájában. Ibn al-Hatib, mai szóval élve „miniszterelnök”, filozófus, költő és orvos lesz a két szultán bizalmi embere e feladatnál. Nem pusztán szemtanúja lesz eme aranykornak, de kézjegyét ott találjuk a falakon. Ő lesz filmünk fiktív narrátora, akitől értesüléseket szerzünk az európai történelem ezen időszakának e fejezetéről.

12 éven felülieknek! A belépődíj: 1200 Ft

 

Június  18. vasárnap 10 óra: Babaszínház: Tóparti béka bál- előadja a Babos Bábos Társulat. Játsszák: Babos Eszter és Papp Judit

A kis békák unatkoznak. Táncra, muzsikára vágynak. Nem tetszik nekik a zöld szín, így hát piros bált tartanak. Mindenkit vendégül látnak, akin van valami piros. Ajaj... A gólya lába, csőre, piroslik a gólya tőle. Vajon őrá számítottak? Vagy a vízbe beugrottak? Ki járt pórul? Béka? Gólya? 

Gyere el a béka bálba, s megtudod!

 

Az előadás után egy kis játékra és kézműveskedésre várjuk a gyerekeket.

Ajánlott korosztály: másféltől 3 éves korig.

A belépőjegy ára: 1500 Forint, mely megvásárolható a Fehér Ló Közösségi Ház nyitva tartási idejében.

Javasoljuk, hogy a belépőjegyet elővételben vásárolják meg, mert a babaszínházi előadásokat csak korlátozott számú néző tekintheti meg!

Bővebb infó: 96/206-307

 

Június 18. vasárnap 17 óra: Nyárhivogató dalostalálkozó. A műsorban fellépnek:Evangélikus Kórus  (karvezető: Káléné Takács Erika),  Halmos László László Énekegyüttes, Heideröslein
Német Nemzetiségi Dalkör (karvezető: Marquetantné Wagner Ilona), Horvát Nemzetiségi Énekkar (karvezető: Kiss Veronika), Lajtha László Vegyeskar (karvezető: Wenczlerné Csiki Ilona),  Lipóti Vegyeskar  (karvezető: Szabóné Papp Zsuzsanna) Vissz- Hang Vegyes Kar
(karvezető: Kiss Veronika és Szodfridt Gyula)

A programot megnyitja: Dr. Iváncsics János alpolgármester

 

Június 24.  szombat 18 óra I love Fehér ló Mozi: Jóreménység-sziget

magyar kalandfilm, dráma, 128 perc, 2022

A Jóreménység-sziget valós eseményeken alapuló inspiráló történet a magány erejéről, a kitartásról, az álmokról, a természetbe való elvonulásról, apa-fiú kapcsolatáról és az elengedésről.
A főszereplő a világjárvány idején úgy dönt, hogy önkéntes karanténba vonul egy apró lakatlan szigetre a Tisza-tavon. A szigeten egy kis kunyhó áll, amit még édesapjával épített évekkel korábban, de álmukat nem tudták befejezni, mert az apa időközben meghalt. A fiú ki akar szakadni a mókuskerékből, szembe akar nézni magával, ezért hét év után visszatér a szigetre. A kalandnak tűnő kezdet után azonban hamar próbára teszi a magány, ami rávilágít gyengeségeire és félelmeire. A csodálatos természet, a Tisza gyógyító ereje, a nomád élet és apja régi tanításai szépen lassan megváltoztatják az értékrendjét. Megérti mi az ami igazán fontos az életben és mi az ami nem.
Megtapasztalja az igazi szabadságot és az egyszerű boldogságot. Valami mégis hiányzik az életéből. Fél év elteltével egy jó és egy rossz hírt kap a szigetre érkező paptól, aminek a hatására végleg szembe kell néznie az elengedéssel...
A Jóreménység-sziget teljesen független produkció, független magyar film. Országos premier 2022. november 17.

12 éven felülieknek! A belépődíj: 1200 Ft

 

 

A Bütykölő szakkör foglalkozásai ügyeskezű kicsiknek és nagyoknak:

Tervezett programunk:

június 2.  péntek 17 óra: szalvétatechnika különlegesen, nyáridéző lakásdíszek készítése

június 9.  péntek 17 óra: Nyári hangulatban: díszek, játékok, füzetkék készítése

 

 

A foglalkozásokon sokféle alkotás elkészítésére van lehetőség, kreatívkodni szerető kicsiket és nagyokat egyaránt várunk! A szakköri foglalkozásokon az anyagköltség 1000 Ft. Bővebb felvilágosítást Csonkáné Sörös Katalin szakkörvezető nyújt a 30/916-7664-es telefonszámon!

 

Spirituális kaleidoszkóp előadássorozat szerdánként 18 órakor. A programokon a teljesebb emberi lét elérését, a gyógyító és segítő erő megtalálását, a spirituális élet megtapasztalásának lehetőségét próbáljuk bemutatni.

Programunk:

május 31. Tízmilliószoros napok 2023-ban

Előadó: Horváth Margit

A részvétel ingyenes!

Bővebb felvilágosítás Horváth Margit klubvezető: 30/2915242

 

Nyári táborok

Június 20-21.  Agykontroll tanfolyam 8-12 éveseknek vezeti: Kovács Erika gyermek agykontroll-oktató. Tel.: +36 20 211 35 27 Email: info@kovacserika.com. Jelentkezés: 30/916-7664

 

Június 26-30.  Bütykölő tábor - táncosan:  7-12 éveseknek 8-16 óráig. Program: érdekes és hasznos kézműves technikákkal való ismerkedés. De lesz játék, és mozgás, tánctanulás.

Táborvezető: Csonkáné Sörös Katalin (30/916-7664) Táncot tanít: Csonka Réka Orsolya (En l’ air tánccsoport vezetője), valamint balettiskolás növendékek. Jelentkezni a táborvezetőknél lehet. Részvételi díj: 30 000 Ft ebéddel, uzsonnával

 

Július 3-7. Móka-vár mesetábor 5-12 éveseknek 8-16 óráig, napi kétszeri étkezéssel. Program: Így tedd rá! – népi játékok játszása, moldvai táncok tanulása, éneklés, kézműveskedés, mozgás, mesélés. Táborvezető: Pintér Nóra Felícia (Mimi óvó néni). Segítő: Polz-Galazka Katalin kétgyermekes tapasztalt anyuka. Bővebb információ és Jelentkezés:  pinter.nora.felicia@gmail.com. telefonon: 20/4838754        

Részvételi díj: 32 000 Ft napi két étkezéssel

 

Július 10-14. Jobb agyféltekés rajz- és festőtábor gyerekeknek. Naponta 9-15 óráig.

10 éves kortól várjuk a jelentkezőket! Önbizalom növelő, élmény, kreativitás, tanulási képességek fejlődése!

Programunk: különleges rajzolási módszerek: kutyus, tájkép, portré, fantázia-alkotások. (grafit, pasztell, akrilfesték). Táborvezető: Kapitány-Pálffy Enikő vizuális fejlesztő, gyógypedagógus /KARNEOL Stúdió. Információ, jelentkezés: 70/335-8871 www.karneolstudio.hu

 

Július 17-21. 2. Bütykölő tábor – táncosan- a tábori férőhelyek elfogytak!

 

Július 24-július 28, és július 30-augusztus 4. Kék Madár Mesetábor 8-16 óráig, 6-11 éveseknek.   Személyiségfejlesztés, prevenció, érzelmi intelligencia fejlesztés meseterápiás és élménypedagógiai módszerekkel. Mese—játék – alkotás. Táborvezető: Élő Dorottya alkotó- fejlesztő mese szakpedagógus, tanító, óvoda pedagógus.

Jelentkezés:  elodorottya11@gmail.com, 30/6708275

Részvételi díj: 36 000 Ft

 

Augusztus 7-11. Kézműves tábor  9-13 óráig  7-14 éveseknek!  A táborban számos technikát lehet kipróbálni: lesz fafaragás, nemezelés, gyöngyfűzés, gipszfestés. De készítünk ékszereket, kabala-figurákat is.

 Táborvezető: Bernáth Judit textilművész, segítő: Csonkáné Sörös Katalin. 

 Jelentkezés: 30/916-7664, /vagy a táborvezetőnél  Részvételi díj: 20 000 Ft

 

Valamennyi táborunkra előzetes jelentkezést kérünk, mert a férőhelyek száma korlátozott!

 

 

Mozgásművészeti csoportjaink
 

Gyerekcsoportok:

Break-suli (Madkidz): hétfőn és szerdán 16.30 órától kezdőket is fogad! Edző: Lippert Márton (HedoniZm Crew). Bővebb információ, jelentkezés: 30/733-8001

 

En l’ air tánccsoport várja a táncolni szerető gyerekeket!  játékos mozgásfejlesztés a legkisebbeknek, balett alapú modern tánc, kortárs tánc a nagyobbaknak.  Táncórák alsósoknak hétfőn 17.30 órától, óvodásoknak szerdán 16.30 órától, felsősöknek szerdán 17.30 órától. Tanáraink: Csonka Réka Orsolya és Csonka Júlia. Jelentkezés, információ és bővebb felvilágosítás: 20/9609290, facebook: En l’ air tánccsoport, e-mail: enlairdance.reka@gmail.com

 

HUNGARYthmic TSE rocki edzése: Varga Eszterrel (70/430-2174) ovisoknak, kisiskolásoknak, kedden és csütörtökön 17 órától.

 

Felnőtt csoportjaink:

Baba-mama jóga keddenként 10.30 órától. Ajánlott szülés után a 8-10. héttől, kb. 10 hónapos korig. A csoporthoz bármikor lehet csatlakozni. A foglalkozást Bordákné Kovács Anita (20/548-9043) védőnő vezeti.

 

Csoportos edzések: hétfőn 18.30 órakor Body Shaping (eszközös alakformáló óra), szerdán 18.30 órától

Edző: Csonka Réka (20/9609290, rekamozgas@gmail.com)

 

Hatha jóga hétfőn és csütörtökön19 órakor kezdődik. A jóga gyakorlása során megerősödnek az izmok, csontrendszer, rugalmassá válik az izomzat, az ízületek és a gerinc, javul a vérkeringés, erősödik az immunrendszer, oldódnak a stressz tünetek, megnyugszik az elme és az idegrendszer. A részvételhez kényelmes ruházat, szivacs, vagy jógamatrac szükséges.

Az órákat Bordákné Kovács Anita jóga-oktató vezeti. Jelentkezés: 20/548-9043 (ani@webtar.hu)

 

Kondicionáló torna hétfőn 18.15 órakor, kedden 18 órakor, valamint csütörtökön 8.30 és 18 órakor.  A koordináció és az izomcsoportok fejlesztése. A foglalkozásra polifoam, valamint igény szerinti mennyiségben víz szükséges. Az edzéseket Fehérváriné Tomcsányi Andrea vezeti 30/203-1854

 

Zumba keddenként 18.30 órától. A foglalkozást Lőrincz Sára edző vezeti. Info: 30/445-2869


 


© 2014 Powered by WebSiter