Szeptember 23. szombat :19 óra Mosoni Nepomuki Szent János Plébániatemplom: Kórushangverseny az alábbi szereplőkkel:

Evangélikus Kórus (karvezető: Káléné Takács Erika), Halmos László Énekegyüttes Heideröslein  Német Nemzetiségi Dalkör (karvezető: Marquetantné Wagner Ilona), Horvát Nemzetiségi Énekkar  (karvezető: Kiss Veronika), Lajtha László Vegyeskar (karvezető: Wenczlerné Csiki Ilona), Mosoni Nepomuki Szent János Plébániatemplom Szent Cecília Kórusa (karvezető: Gulyás Klára), Szűz Mária Királynő és Szent Gotthard Plébániatemplom Szent Krisztina Kórusa (karvezető: Szalainé Sándor Katalin), Vissz- Hang Vegyes Kar (karvezető: Kiss Veronika és Szodfridt Gyula)

 

Szeptember 23. szombat 16-18 óráig: Őszi kopogtató, őszi lakásdíszek készítése –workshop nagyoknak! A foglalkozást Ille Irén, a Dekorland vezetője tartja. A résztvevők egyedi, tartós lakásdíszeket, kopogtatókat készíthetnek. Jelentkezni előzetesen kell, mert korlátozott számú résztvevő tudunk fogadni! Részvételi díj: 4500 Ft/alkotás. Bővebb felvilágosítás, jelentkezés a 206-307-es, illetve a 30/916-7664-es telefonszámokon.

 

Szeptember 30. szombat: Táncház

17 óra: Először a kicsiket várjuk, akik a Kislaptáros Népzenekar és segítőik közreműködésével ismerkedhetnek a népi játékokkal, egyszerűbb táncokkal, Galgócziné Nyáradi Csilla és Galgóczi Attila segítségével. Közben a Bütyköldében Csonkáné Sörös Katalin várja valami meglepetéssel a gyerekeket.

19 óra: A táncházban a Kislaptáros Népzenekar muzsikál

A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma Csoóri Sándor Programjából valósul meg

 

 

október 5. csütörtök 14 óra Kistérségi nyugdíjas kulturális találkozó

 

október 8. és 22.  vasárnap 10-11.30 óráig: Kreatív ovis délelőtt Réka nénivel.  Játék - Tánc – Kézműveskedés.  Ajánlott életkor: 3-6 év. jelentkezés, információ: Csonka Réka Orsolya (rajz-pedagógus, tánctanár) +36 20-9609290 rekamozgas@gmail.com, Illetve a Fehér Ló Közösségi Ház portáján

 

október 8. vasárnap, 16-19.30 óráig:  Sárkányos és hercegnős családi nap az Életfa Nagycsaládos Egyesület és a Példa Egyesület támogatásával.

Program: 16-17 óráig kézműveskedés (sárkányok és hercegnők készítése többféle anyagból, többféle technikával, valamint diafilmes sarok és csillámtetoválás!

17 órakor a moziban: Trollok a világ körül. A moziban: Trollok a világ körül amerikai animációs vígjáték, kalandfilm, 94 perc, 2020,6 éven felülieknek!

Minden csupa csillám és boldogság Trollvárosban, amíg Pipacs királynő és Ágas meglepő felfedezést nem tesznek – vannak más troll világok is az övéken túl, és mindegyikben más zenei irányzat az úr. Amikor egy titokzatos fenyegetés az ország összes trollját veszélybe sodorja, Pipacs, Ágas és a barátok bandája nekivág a nagyszabású expedíciónak az ismeretlen tájakon át, hogy végrehajtsák a lehetetlent, és harmóniát hozzanak létre a különféle trollok között, hogy együtt nézhessenek szembe a végzettel.
A nagysikerű animációs film várva várt folytatása összehozza a különféle zenei műfajokat, a poptól a countryn át a hip-hopig; a kemény rocktól az elektronikus tánczenéről nem is beszélve!

A részvétel ingyenes!

A program idején a PÉLDA Egyesület tagjai fogadják a rászoruló gyerekes családok számára felajánlott tisztálkodószert, pelenkát, tartós élelmiszert illetve tanszereket!

 

október 10. kedd, 15 óra: Retro filmklub: Álom luxuskivitelben- Breakfast at Tiffany's amerikai romantikus vígjáték

Holly Golightly reggelizés közben egyre csak a luxusékszerbolt csábító kirakatát bámulja. Ez álmai netovábbja, hiszen tizennyolc évesen otthagyta szülővárosát és férjét, hogy divatos frizurával és negyven centis szipkából pöfékelve mint playgirl meghódítsa New York előkelő világát. Adakozó kedvű kísérőkben és hóbortos partikban nincs is hiány, épp csak érzelmeknek van szűkében. Mindaddig, amíg bele nem habarodik egy ágrólszakadt, sikertelen íróba...
Blake Edwards humoros és gondolatébresztő filmje Truman Capote novellája nyomán.

A főbb szerepekben: Audrey Hepburn , George Peppard

(1961), 110 perc– 12 éven felülieknek!

 

 

október 10. kedd, 17 óra: Zöld Kör Mosonmagyaróvár Alapvető Emberi Értékekért Alapítvány környezet- és természetvédelmi klub foglalkozása.

Beszélgetés, információ és tapasztalat-csere  /Összejövetelek minden hónap második keddjén 17 órakor lesznek/ Bővebb információ:  https://alapvetoemberiertekekert.hu/

 

 

Október 11-12. Gyermekszínház: Sárkányölő Sebestyén. Előadja a KL Színház

előadások:

Október 11. szerda 10 és 14 óra - Fehér Ló Közösségi Ház

Október 12. csütörtök 9 és 10.40 óra. Széchenyi-terem

A sárkányölő hősökről szóló mesék népmesekincsünk legősibb rétegéhez tartoznak. Azokról az időkről adnak hírt, amikor a szerencsét próbálni induló vitézek nemcsak mágikus képességekkel rendelkeztek, hanem ismerték annak módját is, hogyan kerülhetnek kapcsolatba a táltosokkal, a tanácsot adó öregasszonyokkal és az ősz öregemberekkel, akiktől mindig segítséget kaptak küldetésük teljesítéséhez.

A KL Színház és a Magamura Alkotóműhely közös előadásában Sárkányölő Sebestyén, a szegénylegényből lett hős története elevenedik meg, drótmarionett-emberek és óriásbáb-sárkányok, valamint két kiváló bábművész, Czéh Dániel és Markó-Valentyik Anna segítségével.

„Markó-Valentyik Anna és Czéh Dániel játékosságának gazdag lehetőséget teremt ez a szövevény: könnyedén közlekedtek a játszó személy és a játszott figura között, reflektálva a színházi helyzetre. Nem mulasztották el érzékeltetni a két bábos, Vanda és Tibor szeretetteljesen piszkálódó kapcsolatát, és mindenekfelett a játékkedvük, örömük volt magával ragadó. Magát a bábszínházat, amelyet Boráros Szilárd tervezett egyszerűre és patinásra, marionettbábokkal népesítették be a színészek. Noha csak négy kezük van, nem mertem volna megszámolni játék közben, mert biztosan nagyobb eredményre jutottam volna.” (Stuber Andrea, Spiritusz)

Az előadást 4 éves kortól ajánljuk!

Író: Markó Róbert
Látványtervező: Boráros Szilárd
Zeneszerző: Takács Dániel
Rendező: Boráros Milada
Játsszák: Czéh Dániel és Markó-Valentyik Anna

Produkciós partner: Bóbita Bábszínház, Pécs

 

 

október 14. szombat 16-18 óráig: Őszi kopogtató, őszi lakásdíszek készítése –workshop nagyoknak! A foglalkozást Ille Irén, a Dekorland vezetője tartja. A résztvevők egyedi, tartós lakásdíszeket, kopogtatókat készíthetnek. Jelentkezni előzetesen kell, mert korlátozott számú résztvevő tudunk fogadni! Bővebb felvilágosítás, jelentkezés a 206-307-es, illetve a 30/916-7664-es telefonszámokon.

 

október 14. szombat, 18 óra: I love mozi filmklub: Nyolc hegy 147 perc, (16 éven felülieknek!) A film 2022-ben a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon a zsűri díját kapta.

A hindu mitológia szerint nyolc hegy határolja a világot, amelynek a közepén egy óriási kilencedik hegy áll. Akkor találunk rá a boldogságra, ha a középső hatalmas hegyen éljük le az életünket, vagy ha beutazzuk a többi nyolcat? A két tizenéves, Pietro és Bruno együtt töltik a nyarakat a Dolomitokban, ősszel Pietro hazamegy Torinóba, a zsúfolt nagyvárosba, Bruno viszont marad a hegyek között, a falujában. A két fiú között nagyon mély gyerekbarátság szövődik, ami viszont megszakad a tinédzser évek alatt. Pietro felnőttként keresi a helyét, bejárja a világot, míg Bruno szülőfalujában próbál boldogulni, ahol egy évszázados hagyományok alapján működő gazdaságot működtet. Csaknem húsz év után találkoznak újra, és most jobban egymásra vannak utalva, mint bármikor a korábbi életükben.

Az Alabama és Monroe, valamint a Csodálatos fiú rendezője ezúttal lenyűgöző olasz tájakra kalauzol, hogy egy évtizedeken átívelő barátságot mutasson meg. A Nyolc hegy Paolo Cognetti hazánkban is kiadott, nagy sikerű regényéből készült filmadaptáció, amely a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon a zsűri díját nyerte.

Forgatókönyv: Felix van Groeningen, Charlotte Vandermeersch

A belépődíj: 1200 Ft

 

október 15. vasárnap 10 óra: Babaszínház: Zápor, eső, bogarak  Előadja a Babos Bábos Társulat. Játsszák: Babos Eszter és Papp Judit

Mi történik, ha nyár után őszre fordul az idő? Hol találnak vajon menedéket a kis állatok? És mi lesz velük tavaszig? Kukucsjáték puha, meggyúrható bábok kerülnek kézközelbe. Ismerős dallamokkal, mondókákkal körítve a gyerekek közelebb kerülnek a bábelőadás élményéhez. 

Az erdő kis állatkái végül csak találnak menedéket az eső elől, sőt, ha kisüt újra a napocska, elő is bújnak. De hová tűnt a hernyó? És vajon ki az a fura lény, kinek szép színes szárnyai vannak?

 

Az előadás után egy kis játékra és kézműveskedésre várjuk a gyerekeket.

Ajánlott korosztály: másféltől 3 éves korig.

A belépőjegy ára: 1500 Forint, mely megvásárolható a Fehér Ló Közösségi Ház nyitva tartási idejében.

Javasoljuk, hogy a belépőjegyet elővételben vásárolják meg, mert a babaszínházi előadásokat csak korlátozott számú néző tekintheti meg!

Bővebb infó: 96/206-307

 

 

Október 15. vasárnap 17 óra: Sári bíró – színdarab két felvonásban.

A Sári bíró Móricz Zsigmond első színműve. Vígjáték, ami azonban túlmutat a népszínművek idilli ábrázolásmódján. Ki irányítja a falut és a családot? Eredményes lesz-e a bíró, fia és Lizi szövetsége? Eléri-e mindenki amire vágyik? A bonyodalom a klasszikus vígjátékok tanúsága szerint szövődik, s hogy miként; megtudhatjuk a Theatrum ad Flexum előadásából.

Jegyek válthatók 2500 forintos jegyáron a Fehér ló-ban.

Az előzetesen megváltott jegyek az előadásra érvényesek, vagy visszaválthatóak 25-ig!

 

október 17. kedd, 17.30 óra: Növendékhangverseny. A Mosonyi Mihály Zeneiskola növendékei adnak hangversenyt a zeneszerető érdeklődőknek. Belépőjegyet nem kell vásárolni, mindenkit szeretettel látunk!

 

 

október 18. szerda 14 óra: az origami világnap tiszteletére az origami szakkör nyított foglalkozása lesz, amelyre szeretettel várjuk az érdeklődőket. Csoportoktól előzetes jelentkezést kérünk a 206-307-es telefonszámon! Az origami japán eredetű szó, papírhajtogatást jelent. Az origami hasznos foglalatosság minden életkorban: ellazít, mégis ösztönzést és kihívást jelent. Néhány alapforma elsajátítása után a csodálatos alkotások világa kitárul. Egyszer egy évben érdemes mindenkinek kipróbálni!- És akinek tetszik, megpróbálhatja többször is!A foglalkozásokat vezeti: Möhöly Magdolna óvónő, aki már több alkalommal mutatta meg az origami szépségét, hasznosságát.

 

október 19. csütörtök 16.30 vagy 17 óra: Kiállításmegnyitó: a Szigetköz Fotó Egyesület fotókiállítása és a Kék cinke óvoda által szervezett módszertani kiállítás ünnepi megnyitója, amelyen közreműködik az óvoda csoportja.

 

október 20. péntek, óvodapedagógiaia nap a Kékcinke óvoda szervezésében

 

október  21. szombat 16-18 óráig Filc lakás/ajtódísz készítő worshop nagyoknak! A foglalkozást Papp-Diós Krisztina  tartja. A résztvevők könyvjelzőt, ajtódíszt készíthetnek. Jelentkezni előzetesen kell, mert korlátozott számú résztvevő tudunk fogadni! Részvételi díj: 2500 Ft- tól. Bővebb felvilágosítás, jelentkezés a 206-307-es, illetve a 30/916-7664-es telefonszámokon.

 

október 21. szombat, 18 óra: ART-MOZI: EXHIBITION ON SCREEN: Rembrandt

Minden Rembrandt-kiállítást nagy várakozás előz meg, de a most bemutatandó tárlat, mely a londoni National Gallery és az amszterdami Rijksmuseum közreműködésével jött létre, felülmúlja az eddigieket. A film rendezője kiváltságos, egyedülálló hozzáférést kapott mindkét galériához, így a film nem csupán a kiállítást dokumentálja, hanem egyidejűleg nyomon követi Rembrandt életét is e világhírű intézmények segítségével.

 

október 24. kedd, 19 óra: Dumaszínház Lepedőakrobaták - Benk Dénes és Csenki Attila közös estje.  Belépőjegyek a dumaszínház.jegy.hu oldalon kaphatóak, vagy az Interticket  országos jegyirodában.

 

 

október 25. szerda, 14 óra: Mosonmagyaróvár és Vidéke Nyugdíjas Egyesület és a Fehér Ló Közösségi Ház nyugdíjas vers-és prózamondó versenyt hirdet. A megmérettetés minősítő jellegű. Fontos, hogy az előadni kívánt mű ne legyen hosszabb 5 percnél. Jelentkezni a Fehér Ló portáján lehet 206-307-es telefonon, illetve a feherlo98@gmail.com –on. Bővebb felvilágosítást Takács András nyújt a 20/470-1418-as telefonszámon.

 

október 27. péntek, 18 óra. a Sattler Alapítvány koncertje

 

október 30. hétfő, 17 óra: Könyvbemutató amelyben a 2016-ban elhunyt Nagy Mihály (Misi bácsi) életéről, munkásságáról megjelent „ Mosoni gyerekek“ című könyvről beszélget Csáky Krisztina

Nagy Mihály elemi iskoláit a mosoni fiúiskolában, a négy év polgárit Hegyeshalomban végezte, majd a győri gépipari technikumban tanult tovább. A katonaság után a Mosonmagyaróvári Mezőgazdasági Gépgyárban dolgozott, s közben Budapesten a Bánki Donát Műszaki Főiskolán üzemmérnöki diplomát szerzett. Nagy Mihály a nagy múltú gépgyár főmérnöke, 1978-81 között igazgatója lett. Ezután a Mosonmagyaróvári Fémszerelvénygyár igazgatójaként dolgozott 1989 végén történt nyugdíjba vonulásáig. Alapító tagja volt a Gépipari Tudományos Egyesületnek, két évig a városi szervezet elnöke volt. 1985-től a Mosonmagyaróvári Városvédő Egyesület alelnöke, 1994-ben a megalakult Mosoni Polgári Kör alapító elnöke lett, s két évtizeden át, 2014-ig volt aktív vezetője. Nevéhez fűződik sok mosoni fejlesztés kezdeményezése, a tervezésben és a szervező munkában való részvétel. Így a piactér, az Erzsébet tér megújulása, a Fehér Ló közösségi házzá, a Futura természettudományos élményközponttá alakítása, a Szent István szobor felállítása, a szabad strand és a Rudolf liget rendbe tétele. A polgári kör több kulturális programot kezdeményezett (Nyárbúcsúztató), ápolta a mosoni hagyományokat és szinte minden Mosont érintő kérdéssel foglalkozott (közrend, közlekedés stb.), javaslatokat tett, intézkedéseket kezdeményezett. Kitüntetései: Gépipar Kiváló Dolgozója, Munka Érdemrend bronz fokozata, 1989-ben Moson és Magyaróvár egyesítésének 60. évfordulóján közéleti tevékenységéért „Mosonmagyaróvárért” emlékplakett et kapott.

 

Szenior örömtánc  Szilvivel Új , kezdő csoport indul októbertől. Gyere, csatlakozz egy vidám társasághoz! Tölts velünk egy boldog órát!Nincs szükség előzetes tánctudásra, sem partnerre, csak kényelmes váltócipőre. Időpont: kedd 18.00-19.00. Információ: Bujdosó Szilvia (Tel.: 20/ 5185 34 49)

 

 

Októbertől hétfőnként 16-18 óráig ingyenes masszázs- kezelés lesz, amelyre előzetes jelentkezés, időpont egyeztetés szükséges!  

„Érintő hát-, kéz és talpmasszázsunk enyhe, simító mozdulatokra épül, melyek hatására az izmok ellazulnak. Frissít, lazít, harmonizál, és hozzájárulhat a szervezet öngyógyító folyamatainak beindításához. A masszázs széken, ülő pozícióban történik, és kb. 30-40 percig tart. Fejpozíciós energiakezelésünk a test teljes energiarendszerét tölti fel maximális értékre kb. 5 perc alatt. Kezeléseinket ajánljuk mindazoknak, akik testi, lelki, szellemi felfrissülésre vágynak, egészségüket szeretnék helyreállítani, illetve megőrizni.

További információ és  bejelentkezés: Perjámosy Zsuzsa (06 30 459 7198 ), hétköznap délutánonként 17 óra után”

 www.szeretetfenye.hu

 

Kiállítás:

 

Keresd a békét! című rajzkiállítás

Keresd a békét! – A Mosonmagyaróvári Fotóegyesület kiállítás

 

 

A Bütykölő szakkör foglalkozásai ügyeskezű kicsiknek és nagyoknak:

Tervezett programunk:

 

szeptember 22. péntek 17 óra üvegfestés, gyertyamártás, mécses-díszítés

szeptember 29. péntek 17 óra kőfestés, lakásdíszek készítése – kreatívan!

október 6.  péntek 17 óra : az ősztündér birodalmában: manók, sünök, egérkék és tündérkék készítése

október 13. péntek 17 óra: különleges állatfigurák készítése dekorgumiból, filcből

október 20.péntek 17 óra: őszi kinti és benti lakásdíszek, macska-figurák készítése különféle technikával

október 27.péntek 17 óra: vicces boszik és üdvözlőlapok készítése


 

A foglalkozásokon sokféle alkotás elkészítésére van lehetőség, kreatívkodni szerető kicsiket és nagyokat egyaránt várunk! A szakköri foglalkozásokon az anyagköltség 1000 Ft. Bővebb felvilágosítást Csonkáné Sörös Katalin szakkörvezető nyújt a 30/916-7664-es telefonszámon!

 

Spirituális kaleidoszkóp előadássorozat szerdánként 18 órakor. A programokon a teljesebb emberi lét elérését, a gyógyító és segítő erő megtalálását, a spirituális élet megtapasztalásának lehetőségét próbáljuk bemutatni.

Programunk:

 

 

A programokon a részvétel ingyenes!

 

 

Bővebb felvilágosítás Horváth Margit klubvezető: 30/2915242

 

 

Mozgásművészeti csoportjaink
 

Gyerekcsoportok:

Break-suli (Madkidz): hétfőn és szerdán 16.30 órától kezdőket is fogad! Edző: Lippert Márton (HedoniZm Crew). Bővebb információ, jelentkezés: 30/733-8001

 

En l’ air tánccsoport várja a táncolni szerető gyerekeket!  játékos mozgásfejlesztés a legkisebbeknek, balett alapú modern tánc, kortárs tánc a nagyobbaknak.  Táncórák alsósoknak hétfőn 17.30 órától, óvodásoknak szerdán 16.30 órától, felsősöknek szerdán 17.30 órától. Tanáraink: Csonka Réka Orsolya és Csonka Júlia. Jelentkezés, információ és bővebb felvilágosítás: 20/9609290, facebook: En l’ air tánccsoport, e-mail: enlairdance.reka@gmail.com

 

HUNGARYthmic TSE rocki edzése: Varga Eszterrel (70/430-2174) ovisoknak, kisiskolásoknak, kedden és csütörtökön 17 órától.

 

Felnőtt csoportjaink:

Baba-mama jóga keddenként 10.30 órától. Ajánlott szülés után a 8-10. héttől, kb. 10 hónapos korig. A csoporthoz bármikor lehet csatlakozni. A foglalkozást Bordákné Kovács Anita (20/548-9043) védőnő vezeti.

 

Csoportos edzések: hétfőn 18.30 órakor Body Shaping (eszközös alakformáló óra), szerdán 18.30 órától

Edző: Csonka Réka (20/9609290, rekamozgas@gmail.com)

 

Hatha jóga hétfőn és csütörtökön19 órakor kezdődik. A jóga gyakorlása során megerősödnek az izmok, csontrendszer, rugalmassá válik az izomzat, az ízületek és a gerinc, javul a vérkeringés, erősödik az immunrendszer, oldódnak a stressz tünetek, megnyugszik az elme és az idegrendszer. A részvételhez kényelmes ruházat, szivacs, vagy jógamatrac szükséges.

Az órákat Bordákné Kovács Anita jóga-oktató vezeti. Jelentkezés: 20/548-9043 (ani@webtar.hu)

 

Kondicionáló torna hétfőn 18.15 órakor, kedden 18 órakor, valamint csütörtökön 8.30 és 18 órakor.  A koordináció és az izomcsoportok fejlesztése. A foglalkozásra polifoam, valamint igény szerinti mennyiségben víz szükséges. Az edzéseket Fehérváriné Tomcsányi Andrea vezeti 30/203-1854

 

Zumba keddenként 18.30 órától. A foglalkozást Lőrincz Sára edző vezeti. Info: 30/445-2869


 


© 2014 Powered by WebSiter