október 20. szerda 17 óra: Az En l’ air tánccsoport tagjai a színpadon mutatják be szüleiknek, érdeklődőknek hogy mit tanultak a foglalkozásokon. A bemutatót vezeti: Csonka Réka Orsolya és Csonka Júlia edzők, tánctanárok.
 

október 21. csütörtök, 17.30 óra: Növendékhangverseny

A Mosonyi Mihály Zeneiskola növendékei adnak hangversenyt a zeneszerető érdeklődőknek. Belépőjegyet nem kell vásárolni, mindenkit szeretettel látunk!

 

Az origami világnapja tiszteletére október 22-én, pénteken az alábbi programokkal várjuk az érdeklődőket: délelőtt 10 órakor a Bóbita óvodások, délután 17 órától nagyobbakat várjuk. Itt  bárki - felnőtt és gyerek vállalkozhat egy-egy apró ajándék, vagy dísztárgy elkészítésére, amellyel egyedivé varázsolhatjuk környezetünket. A foglalkozásra a környékbeli települések origamisait is várjuk! A foglalkozásokat vezeti: Möhöly Magdolna óvónő, aki már több alkalommal mutatta meg az origami szépségét, hasznosságát.

Az origami hasznos foglalatosság minden életkorban: ellazít, mégis ösztönzést és kihívást jelent. Néhány alapforma elsajátítása után a csodálatos alkotások világa kitárul. Egyszer egy évben érdemes mindenkinek kipróbálni! Akinek tetszik, megpróbálhatja többször is!

 

okt. 24. vasárnap, 17 óra: Zsidó ünnepek címmel nyílik kiállítás, amely a mosoni  zsidóságra emlékezve  rézkarcokon mutatja be a zsidó misztika varázslatos világát.

A képeket Kass János grafikus, szobrász, bélyegtervező, kiváló művész készítette. A kiállítást megnyitja: Kántor Anita rabbi, közreműködik Raáb Gábor kántor és Nemark Zoltán zongora-művész.

A tárlat november 28-ig tekinthető meg. Csoportoktól előzetes bejelentkezést kérünk!


 

A Bütykölő szakkör programja:

október 8. péntek, 17 óra: ősz tündérke és kedves állatkák készítése (baglyok, egérkék)

október 15. péntek, 17 óra: fény-varázs: mécsestartók és lámpások készítése, gyertyamártás!

október 22. péntek, 17 óra: origami világnapi bütykölés különleges díszek készítése festett és ragasztott díszek az ősz kincseiből, színeivel. A foglalkozás vendége: Möhöly Magdolna

október 29. péntek, 17 óra: boszik és kedves pókok valamint levélmanók készítése  

Részvételi díj: 500 Ft anyagköltség

 

október  25-29.   (hétfő-péntek) 9-12 óráig: Őszi bütykölő délelőttök.

A foglalkozásokon többféle őszi lakásdísz, őszi figura elkészítése szerepel, de igény szerint lehet gyöngyfűzés, hútőmágnesek és ékszerek, valamint füzetkék készítése, fonalmunkák, festés, és még sok más...  A  kézműves délelőttök programját vezeti: Csonkáné Sörös Katalin (bütykölő szakkör)

A programot az érvényes járványügyi szabályoknak, és a higiéniás előírásoknak megfelelően szervezzük. Előzetes jelentkezés szükséges! Bővebb felvilágosítás:   30/916-7664-es  vagy a 96/206-307-es telefonszámokon!

Részvételi díj: 12 000 Ft/fő

 

November 7. vasárnap 16 órától Sárkányos családi nap

Programjaink: 16-17 óráig kézműveskedés, 17 órakor a moziban: Így neveld a sárkányodat 3. amerikai animációs kalandfilm, akciófilm, 104 perc, 2019.

6 éven felülieknek

Ami egy kamasz viking és egy félelmetes éjfúria sárkány meglepő barátságaként indult, nagyszabású trilógiává nőtte ki magát, mely végigköveti hőseink életét. Ebben a mostani fejezetben Hablaty és Fogatlan végre megtalálják igazi rendeltetésüket. Hablaty a falu főnöke lesz Astriddal az oldalán, míg Fogatlan a sárkányok vezérévé válik. Ám az eddig látott legsötétebb veszedelem – és egy éjfúria lány felbukkanása – még sosem tapasztalt módon teszi próbára hőseink barátságát...

A programon a részvétel ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

November 9. kedd, 15 óra: Retró filmklub: Sophia Loren 1961-ben készült vígjátéka látható, amelynek főszereplője „A szókimondó asszonyság ”

1792. augusztusában Párizs népe a Tuilleriák ostromára készül. Catherine egy jóképű őrmestert talál az udvarában, aki éppen innen irányítja csapata hadműveleteit. A találkozás folyományaként Francois Lefevbre feleségül veszi a csinos mosónőt, akinek szókimondó természete még sok problémát fog okozni neki katonai előmenetelében. (120 perc).

 

November 13. szombat 18 óra: ART-MOZI: A művészet templomai-sorozat: Pompei, a bűnös város

Pompeji nem egyszerűen város, hanem legenda.

Ez a dokumentumfilm feltárja a titkokkal övezett város rejtélyeit, melyek a történelem során erőteljesen befolyásolták az egyetemes kultúra és művészet fejlődését a neoklasszicizmustól a kortárs művészetekig; a városba látogató, azt megtapasztaló vagy azt éppen fantáziával újrateremtő, jelentős képzőművészek rajzaitól és festményeitől az irodalmárok műveiig: az ifjabb Pliniustól Picassóig, Emily Dickinsontól Jean Cocteau-ig.

A film nemcsak a vulkánkitöréssel foglalkozik, amelynek következtében Pompeji eltűnt az idő, a történelem süllyesztőjében. Érdeklődésének homlokterében az eleven ókori város áll: hogyan élhették római polgárai a mindennapjaikat, mivel tölthették szabadidejüket, hogyan élvezhették az életet, élhették át érzelmeiket, gyakorolhatták vallásukat, fogadhatták sorsukat.

Isabella Rossellini (Kék bársony, Wild at Heart) közreműködésével

16 éven felülieknek!

A belépőjegy ára: 800 forint

 

November 14. vasárnap, 10 óra: Babaszínház: Tesók a Vaskakas Bábszínház előadása

Neked legyen több eszed, te vagy a nagyobb!

- Hallgass az idősebbre! Ő az okosabb és az ügyesebb! 
 Hányszor, de hányszor hangzanak el ezek a mondatok egy családban megannyi „testvérharcot” kiváltva… Mert ugye a Kistesónak mindig a nagyobb testvér játékaira, ceruzáira, plüssmacijára fáj a foga… A Nagytesó meghát mindent tud, sőt mindent jobban tud… 
 Enyém – tied, add ide – nem adom, elveszem – kérem vissza civakodások mentén szocializálódunk testvérré, elfogadó, együttműködő, egymást szerető, tisztelő felnőtté.
 Az előadásban a testvérek böstörködése mindig nevetéssel, közös játékkal végződik, hisz együtt sokkal varázslatosabb várat lehet építeni, a cirkuszi mutatványok is izgalmasabbak, s a közösen átélt élmény mindig megszüli a testvérbékét. A legkisebbeknek szóló előadásának legfontosabb gondolata: TESÓNAK LENNI ÉRDEMES!

Zeneszerző: Rab Viki
Rendező: Kocsis Rozi (Blattner Géza-díjas)

Játsszák: Nagy Petra és Rab Viki

Ajánlott korosztály: másféltől 3 éves korig.
Az előadás után kézműveskedés és játék lehet.

A belépőjegy ára: 800 Forint gyermek számára, 1200 Forint felnőtt kísérő számára, mely megvásárolható a Fehér Ló Közösségi Ház nyitva tartási idejében.
Javasoljuk, hogy a belépőjegyet elővételben vásárolják meg, mert a babaszínházi előadásokat csak korlátozott számú néző tekintheti meg!

 

A Bütykölő szakkör foglalkozásai péntekenként 17 órakor kezdődnek, amelyre előzetes bejelentkezést kérünk!  Programunk:

november 5. .Szép és érdekes tárgyak (dobozkák, lakásdíszek…) készítése, ismerkedés a  decopage-technikával

november 12. Cserép- és fakanál figurák barkácsolása

november 19. Adventi koszorú és adventi lakásdíszek készítése

Részvételi díj: 500 Ft anyagköltség

A foglalkozásokon sokféle alkotás elkészítésére van lehetőség, kreatívkodni szerető kicsiket és nagyokat egyaránt várunk! A szakköri foglalkozásokon az anyagköltség 500 Ft. Bővebb felvilágosítást Csonkáné Sörös Katalin szakkörvezető nyújt a 30/916-7664-es telefonszámon!


 


© 2014 Powered by WebSiter