Szeptember

 

szeptember 3.  kedd 15 óra: Retro Film Klub. Műsoron egy 1957-ben készült amerikai film szerepel, amely egy esküdtszék munkájába enged bepillantást.  A tizenkét embernek látszólag sima gyilkossági ügyben kell ítéletet hoznia. A vádlott bűnösségét annyi tökéletesen egybevágó tény bizonyítja, hogy az egyik esküdtben felmerül a gyanú: a dolog túlságosan is egyszerű, és nem ártana alaposabban megbeszélni a tárgyalóteremben hallottakat. Kezdetben tizenegyen vannak egy ellen, ám a helyzet fokozatosan változni kezd, és percek múlva már nem is egy gyilkossági ügyről szól ez az izgalmas darab, hanem a bennünk lévő előítéletekről, félelmekről, szerepeinkről, vagy éppen rejtegetni kívánt gyöngeségeinkről, egyszóval az Emberről.

(100 perc), 12 felülieknek!

 

szeptember 3. és 17. kedd, 16.30 óra: Origami – a papírvarázslat titkai! Ajánlott azoknak, akik szeretnek kézműveskedni, szeretnek kikapcsolódni, feltöltődni. Idősebbeknek az agy és a test karbantartásában segít. Friss nyugdíjasoknak igényes közösség, iskolásoknak, felnőtteknek remek ajándék és lakásdísz-készítési lehetőség. Szakkörvezető: Möhöly Magdolna.

Részvételi díj: 500 Ft/alkalom. Érdeklődni a 30/6916-7664-es telefonszámon lehet!

 

szeptember 7. szombat 17 óra: Táncház. 17 órától a kicsiket várjuk, akik a Fészekalja Zenekar muzsikájára ismerkedhetnek a népi játékokkal, egyszerűbb táncokkal, bütyköldével, ahol Csonkáné Sörös Katalin várja valami meglepetéssel a gyerekeket. 20 órától a Kislaptáros Zenekar húzza a talpalávalót mindazoknak, akiknek táncolni van kedvük, vagy csak hallgatni szeretnék a magyar népzenét.

 

szeptember 7. vasárnap 10 óra: Babaszínház. Egyik kicsi, másik nagy (Vaskakas Bábszínház)

Rendező: Ujvári Janka Jászai Mari-díjas
Zene: Rab Viki
Tervező: Michac Gábor

Az Egyik kicsi, másik nagy című előadás szövegét Ujvári Janka Jászai Mari-díjas állította össze Bartos Erika, Gryllus Vilmos, Kukorelly Endre, Lackfi János, Petőcz András, Szabó T. Anna és Varró Dániel kortárs költőink gyerekverseiből.

Játsszák: Gergely Rozália, Markó-Valenytik Anna

Az Aprók Színházáról:
Akármilyen hihetetlen, a csecsemők, a három éves kor alatti aprócska gyerekek is fogékonyak a színházi előadásra. Persze nem akármilyenre, hanem kifejezetten nekik készülő játékokra. Tudós csoportok: pszichológusok, pedagógusok és művészek hosszú évek óta tartó vizsgálatai alapján ismert, hogy a művészi élmények már a méhen belüli életben is befolyásolják a fejlődést. A kínai császárnékról mesélték, hogy amikor állapotosak lettek, csak szép dolgokat volt szabad nézniük, hallgatniuk és szagolniuk, hogy a magzat is szép és kiegyensúlyozott legyen. Kínában már akkor tudták, amit a mai pszichológia tanít, hogy életünk első kilenc hónapja – még az anyaméhben – és az azt követő három év egész életünkre kihat. Irányt szab személyiségünknek, kreativitásunknak, lelki egészségünknek, egyszóval mindennek, ami bennünk később igazán fontos lesz. Ezt felismerve csatlakozott a győri Vaskakas Bábszínház a norvég szakemberek által elindított „Művészet a legkisebbeknek” elnevezésű programhoz az Egyik kicsi, másik nagy című előadásunkkal.

Az előadás időtartama 20 perc, melyet 20 perc játékidő követ.

A belépőjegy ára: 800 Forint gyermek számára, 1200 Forint felnőtt kísérő számára, melyek megvásárolhatók a Fehér Ló Közösségi Ház nyitva tartási idejében.

Javasoljuk, hogy a belépőjegyet elővételben vásárolják meg, mert a babaszínházi előadásokat csak korlátozott számú néző tekintheti meg!

 

szeptember 13. és 27. péntek 20 óra: CultFilmClub. A filmklubban az ezredforduló filmművészetének megkerülhetetlen alkotásai láthatók. (film info: 06 20 6111 004)

 

A Fehér Ló Közösségi Ház programja az Ars sacra fesztiválra 2019. szeptember 14-22.

A fesztivál mottója: „Legyetek mindnyájan egy!

 

2019. szeptember 14. szombat 18 óra: Keresztény filmklub. A Fehér Ló Mozi bemutatja a Ferenc pápa - Egy hiteles ember  svájci-olasz-német-francia-Vatikán Állam koprodukcióban készült, szinkronizált dokumentumfilmet.(92 perc)  

A Ferenc pápa – Egy hiteles ember azon ritka alkotások egyike, amely a Vatikánnal szoros együttműködésben készült. A három Oscar®-díjra jelölt Wim Wenders (Berlin felett az ég, Buena Vista Social Club) filmjében Ferenc pápa utazásaiba és vallással kapcsolatos nézeteibe nyerhetünk betekintést, miközben olyan általános témákkal kapcsolatban felmerülő kérdésekre ad őszinte és komoly, olykor pedig humorral fűszerezett válaszokat, mint a halál, társadalmi és gazdasági egyenlőtlenségek, bevándorlás, ökológia, valamint a család szerepe. 12 éven felülieknek! (2019.)

 

2019. szeptember 15. vasárnap 17 óra: Szemlélek címmel nyílik kiállítás Magyar Mónika és Szőcs Géza szakrális témájú képeiből, az Art Flexum művészeti egyesület ajánlásával. A vendégeket Keresztény Gyula a Fehér Ló Közösségi Ház intézményvezetője és Szentkuti Károly az Art Flexum Művészeti Társaság elnöke köszönti.  A kiállított műveket Mácsadi Orsolya művészettörténész ajánlja a látogatók figyelmébe. A kiállítás október 6-ig tekinthető meg.

 

2019. szeptember 15. vasárnap 18 óra: Legyetek mindnyájan egy- ünnepi műsor. Szereplők : Camerata Sumynona, (zenekarvezető: Takács István),  En l’ air tánccsoport (csoportvezető: Csonka Réka Orsolya), Evangélikus Gyülekezet Kórusa (karvezető: Káléné Takács Erika), Hegedüs Bori énekes, Hildegard óvoda szavalói, Keresztény Veronika énekes, Mosoni Ifjúsági Hittanosok (felkészítő: Weiszné Sáling Éva hitoktató),  valamint a Piarista iskola versmondói és kórusa (karvezető: Vargáné Zsuzsa)

A műsort Farkas István piarista atya nyitja meg, aki „Jézus egybegyűjt, a Sátán szétszór” címmel tart elmélkedést.
 

2019. szeptember 18. szerda 15 óra: Moson az Árpád – korban címmel tart előadást Dimény Gábor okl. építőmérnök, műemlékvédelmi szakmérnök.

 

2019. szeptember 21. szombat 19 óra: Kórushangverseny a mosoni Nepomuki Szent János Plébániatemplomban.  A koncert szereplői: Evangélikus Gyülekezet Kórusa (karvezető: Káléné Takács Erika), Halászi Vegyeskar (karvezető: Sági Tünde), Halmos László Énekegyüttes, Lajtha László Vegyeskar (karvezető: Wenczlerné  Csiki Ilona), Mosoni Nepomuki Szent János Plébániatemplom Szent Cecília Kórusa (karvezető: Horváth Győzőné),  Vissz- Hang Vegyes Kar (karvezetők: Kiss Veronika és Szodfridt Gyula)

 

2019. szeptember 22. vasárnap: Családi délután.

15-16 óráig kézműveskedés: angyalkás díszek készítése- többféle technikával
16 órakor a „Legyetek mindnyájan egycímű gyermekrajz pályázatunk eredményhirdetése.
A beküldött munkákat Vecsei László Ezékiel festőművész értékeli és ajánlja a résztvevők figyelmébe.

17 órakor családi moziban tekinthetünk meg egy bibliai történetet.

A főszereplő Józsefről már kisgyerek korában kiderült, hogy nem átlagos fiú. Ugyanis megálmodja a jövőt. Mivel fivérei tartottak tőle, rabszolgának adják legkisebb testvérüket Egyiptomba. Józsefet maga a Fáraó kéri meg, hogy fejtse meg régóta gyötrő rémálmait. József az álomfejtés során tanácsokkal látja el a vezért, aki megfogadja azokat, így sikerül elkerülniük egy katasztrófát…
A történet végén összehozza a sors fivéreivel is!

A fesztivál programjai ingyenesek, minden érdeklődőt szeretettel várunk!részvétel

 

A Bütykölő szakkör foglalkozásai péntekenként 17 órakor kezdődnek:

szeptember 6. nyári emlékek: kedvelt foglalatosság fonallal, gyönggyel valamint kedves és csilingelő figurák készítése

szeptember 13. iskolába készülve: írószertartó, könyvjelző, órarend-tartó és  könyvfaló készítése

szeptember 20. őrangyalok, tündérkék , levél- és termésmanók készítése kreatívan

szeptember 27. filc-figurák varrása, őszi lakásdíszítő figurák, mütyürkék barkácsolása

A foglalkozásokon sokféle alkotás elkészítésére van lehetőség, kreatívkodni szerető kicsiket és nagyokat egyaránt várunk! A szakköri foglalkozásokon az anyagköltség 500 Ft. Bővebb felvilágosítást Csonkáné Sörös Katalin szakkörvezető nyújt a 30/916-7664-es telefonszámon!

 

Baba-mama jóga szeptember 10-től keddenként 10.30 órától: Ajánlott szülés után a 8-10. héttől, kb. 10 hónapos korig. A csoporthoz bármikor lehet csatlakozni. A foglalkozást Bordákné Kovács Anita (20/548-9043) védőnő vezeti.

 

Tanfolyamok:

 

A KARNEOL  stúdió képzőművész-tanfolyamokat tart

2019-ben  szeptember 21-én,  október 19-én,  november 16-án és december 14-én szombaton:

Gyermek fejlesztő festőtanfolyam  9-12 óráig kb. 9-15 éveseknek.

Akril, akvarell, pasztellkréta festési technikáját megtanuljuk, majd egy vagy több képet elkészítünk. (Papír/vászon mérettől és egyéni tempótól függően.) Minden alkalommal más festő anyaggal ismerkedünk, de alkotáshoz érzés/kedv alapján is lehet választani.

14-18 óráig Intuitív festő tanfolyam felnőtteknek 14-18 óráig

A változatos tematikájú foglalkozássorozat segít az önismeretben, Én-erősítő festésen keresztül. Előképzettség nem szükséges. Rajzelemzéssel összekapcsolva, illetve a befejezés mindig pozitív megerősítéssel...

Bővebb felvilágosítás: Kapitány-Pálffy Enikő. Információ, jelentkezés: 70/335-8871

www.karneolstudio.hu

 

szeptember 12. csütörtök 19.30 óra: Kezdő 10 alkalmas boogie-woogie tanfolyam

Az első óra ingyenesen kipróbálható!

A már 15 éve működő Jazzmin Boogie KTSE nagy szeretettel várja a boogie woogie tánc szerelmeseit és azokat, akik szeretnének belekóstolni a rock and roll-hoz közeli műfaj világába!

Az órákat Hergenrőder Jácint (többszörös magyar bajnok, világkupa 5. helyezett) tartja.

Ha kedvet kaptál egy kis mozgásra, ami jó zenével és társasággal párosul és szeretnéd kipróbálni,

akkor itt a helyed! Ha nem ismered, hogy mi az a boogie woogie, akkor pedig azért gyere el!

Az első óra mindenkinek ingyenes, lehetőséged van eldönteni, hogy tetszik-e!

Az órákra pár nélkül egyénileg is lehet jelentkezni, persze praktikus, ha hozol magaddal valakit.

A tíz alkalmas tanfolyam díja: 15 000 Ft / fő.

További információ: Hergenrőder Jácint: +36 30 204 9249

 

szeptember 25. szerda 10 óra: „Kerekecske-dombocska” Játékos foglalkozások óvodába készülőknek (és már óvodába járóknak).

Mondókák-játékos mozgással-énekkel

Mesék – versek- bábok

Korosztályos-egyszerű játékok

Játékismertető szülőknek

Óvodaérettségről kötetlenül

Foglalkozásvezető: Csibáné Csilla óvónő

Részvételi díj: 500 forint alkalmanként

Jelentkezés: 30/916-7664

 

Szeretettel várjuk kedves látogatóinkat mozgásművészeti csoportjainkba!

Kondicionáló torna Andival hétfőn 18.15 órakor, kedden és csütörtökön 8.30 órakor.   A koordináció és az izomcsoportok fejlesztése. A foglalkozásra polifoam valamint igény szerinti mennyiségben víz szükséges. Bővebb felvilágosítást a 30/203-1854-es telefonszámon lehet kérni.

 

Senior örömtánc Zsuzsival péntekenként 8.30 órától.  A foglalkozásokra várjuk az 50 év felettieket. A táncórákat Faragóné Zsuzsi vezeti. Nem kell hozni táncpartnert, és nem kell előzetes tánctudás sem. Nemcsak fizikai mozgás, hanem agytorna is egyben. Kíméletes sporttevékenység. Csak egy kényelmes váltócipő és víz szükséges. További információ: Faragóné Tóth Zsuzsanna, 0620/235-89-70

 

Step by Step - Junior Örömtánc csoport, szerdánként 15 órakor
A FORMA – Fiatalkori Obesitas Rendelés MosonmAgyaróvár – szakmacsoport, virtuális Diák Fit Klubjának bárki tagja lehet, aki életmódváltásra hajlandó.  Kiscsoportja a Step by Step - Junior Örömtánc csoport, melyet Faragóné Tóth Zsuzsi és lánya, Fanni vezet.

 

Hatha jóga szeptember 9-től hétfőn 19 és csütörtökön 18 órakor kezdődik. A foglalkozásokat Bordákné Kovács Anita jóga-oktató vezeti. Tel: 20/ 548-90-43

 

A Phoenix Tribal Hastánccsoport szerdán 18 órától tart próbát. Csoportvezetők: Rába Marianna  (Maya) és Kovács Lilla.   A csoporttagok így együtt 6 éve gyakorolják a hastánc művészetét. Fellépéseiken a hastánc több stílusát is bemutatják: leginkább a törzsi fúziós hastáncot, szamba - hastánc fúziót, roma - hastánc fúziót, de a pörgős törzsi dobszóló és a flamenco fúzió felé is nyitottak. A koreográfiákat közösen álmodják meg és hozzák létre. A hastánc alapjait: Kaltenecker Tímeától ( Amrta ) sajátították el. Tánctudásukat workshopokon országosan és nemzetközileg is elismert táncosok és hastáncoktatók óráin fejlesztik folyamatosan, így például sokat köszönhetnek Joós Juditnak, Lefkovics - Virág Juditnak és Sharyam Tóth Tímeának. Szeretettel várják a Phoenix Tribal Hastánccsoportba új tagnak azokat, akik érzik a “lélek éhségét” egy teljesebb, mélyebb élet után, ahol kiélhetik az alkotás szabadságát egymás között mozgásban, táncban, inspiráló, elfogadó társak, szövetségesek oldalán!

 

Várandós jóga szeptember 11-től szerdánként 17.30 órától.  A várandósság 14. hetétől a szülésig végezhető. Felfrissíti a testet és a lelket, mely a babára is jó hatással van. Cél a kiegyensúlyozott, magabiztos várandós anyuka, aki boldogan várja születendő gyermekét. A csoporthoz folyamatosan lehet csatlakozni. A foglalkozást Bordákné Kovács Anita vezeti. Tel: 20/ 548-90-43

 

Zumba keddenként 18.30 órától. A foglalkozást Lőrincz Sára edző vezeti.

 

Klubok:

 

AA csoport (szenvedélybetegek klubja) összejövetele keddenként 18 órakor.

 

Aktív élet egészségesen - életmód klub. Ingyenes állapotfelmérés és előadás szeptember 2-án, hétfőn 17 órától.  A foglalkozást Füleki Rozália vezeti: Információ: 06 / 30-291-5242.

 

Fonal-ART Textilművészeti Szakkör

Foglakozásaink lehetőséget nyújtanak az érdeklődőknek, hogy elmélyedjenek a textíliák világában, kézzel készült alkotásaikkal színesítsék környezetüket, kikapcsolódjanak az alkotás során hétköznapi gondjaikból.

Fő profilunk a szövés, de más technikákkal is ismerkedünk, úgymint a textilfestés, tűnemezelés, gyöngyfűzés, gyöngyszövés, kötés, horgolás, fonás.

Készítünk lakásdíszeket, ékszereket, ruházati kiegészítőket, ajándéktárgyakat.

Foglalkozásainkat minden páros hét szerdáján 17.00-tól 20.00-ig tarjuk.

Szakkörvezető: Bernáth Judit textilművész

Tagdíj: 1000Ft/ hó plusz anyagköltség

Korhatár: 16 éves kortól

Szeptemberi foglalkozások időpontja: 4-én és 18-án szerdán 17 órától

Várjuk baráti hangulatú foglakozásainkra!

Jelentkezés a 30/916-7664-es telefonszámon lehet

 

Kreatív Alkotók Köre foglalkozásai szeptember 14-én és 28-án, szombaton tart összejövetelt Burda Zsuzsa és Móczi Sándor képzőművészek vezetésével.

 

Mo-Horda Klub összejövetele szeptember 18. szerda 9.30 óra.  www.facebook.com/mohordaklub

 

Reiki szeptember 9.  hétfő 18 óra:  itt az univerzális életenergia segítségével gyógyulhatnak a

résztvevők. A foglalkozást Elek Csilla és a mosonmagyaróvári Reiki kör önkéntes segítői vezetik.

 

Vissz-Hang Vegyeskar pénteken 19.30 órától tartja próbáját, amelyet Szodfridt Gyula és Kiss Veronika énektanárok vezetnek.

 

Zenebölcsi hétfőnként 10 órától.  Az éneklés, a ritmus a gyermek természetes szükséglete, a személyiség fejlődésében meghatározó. A kisgyermekek korai zenei fejlesztése a legteljesebb személyiség kialakulása érdekében éppen olyan jelentős, mint a beszédkészség fejlesztése.  Azok a gyermekek, akik szinte születésüktől kezdődően kapcsolatban állnak a zenével, más tevékenységekben is sikeresebbek lesznek, mint azok, akiket kevés hang vett körül.

Az énekes, mondókás foglalkozásra a 9 hónaposnál idősebb babákat várjuk.

A foglalkozást Pusztai Kinga (20/970-8122) zenepedagógus vezeti.

 

Zeneovi a zenebölcsiből már „elballagott” óvodásoknak.  Cél a hallásfejlesztés, alapritmusok megismerése, zenei memóriatréning kreatívan. A foglalkozást vezeti: Pusztai Kinga (20/970-8122) zenepedagógus, szerdán 16.30 órakor.

 

Gyerekcsoportok:

Balett foglalkozás keddenként 16 órától ovisoknak, 17 órától iskolásoknak, haladóknak. A foglalkozást Zuber Éva (30/916-3775) balettmester vezeti. 

 

Break suli (Madkidz): hétfőn és szerdán. Edző: Lippert Márton (HedoniZm Crew). Bővebb információ, jelentkezés: 30/733-8001

 

En l’ air tánccsoport- jazz-és moderntánc több korcsoportban. Csoportvezető: Csonka Réka Orsolya tánctanár. Jelentkezés és bővebb felvilágosítás:facebook: En l’ air tánccsoport, e-mail: enlairdance.reka@gmail.com ill (06 20 960 9290)

 

HUNGARYthmic TSE rocki edzése: Varga Eszterrel (70/430-2174) ovisoknak, kisiskolásoknak. kedden és csütörtökön 17 órától.

 

OKAY-DANCE tánccsoport hétfőnként tart próbákat, ahol disco táncot tanít nagycsoportos óvodások és általános iskolások számára.  A foglalkozást Pappné Varga Zsuzsa vezeti (30/7187505)

 

Royal Kolibri – hip-hop táncoktatás: csütörtökön 16 órától gyerekeknek, és tiniknek, felnőtteknek csütörtökön 19 órától, fiú csoport szombaton 14 órától. Csoportvezetők: Auxner Bianka és Auxner Péter edző. Jelentkezés: 30/3899157 vagy facebookon Royal Kolibri TSE

 


© 2014 Powered by WebSiter