október 6-án, csütörtökön a nemzeti gyásznapon az aradi vértanúkra emlékezünk. 

A nap folyamán mártírok előtt tisztelegve gyújtunk mécsest, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

október 9. vasárnap 16 óra: Családi nap – mozival!

Program:
16-17 óra Kézműveskedés: vidám állatfigurák készítése többféle módon.

A legkisebbek elfoglalhatják a játszósarkot.

17 óra Mozielőadás: Énekelj! 2 / Sing 2 - amerikai családi animációs film, vígjáték, 112 perc, 2021.

6 éven felülieknek!

Az Illumination nagy sikerű, zenés animációs filmje folytatódik nagy álmokkal és káprázatos slágerekkel, hiszen az elszánt koala, Buster Moon, és az ő állati sztárcsapata az eddigi leglátványosabb szuperműsorukra készülnek… a világ szórakoztatóiparának csillogó fővárosában. Csak egy bökkenő van: először meg kell győzniük a világ legzárkózottabb rocksztárját, Clayt hogy csatlakozzon hozzájuk. Ami Buster világsikerről szőtt álmodozásának indul, olyan érzelmes utazássá alakul, amely bizonyítja, hogy a zene ereje képes meggyógyítani a legbánatosabb szívet is.

A részvétel ingyenes!

 

október 11. kedd
10 óra: "Életet az éveknek " Országos Szövetség szervezésében előadás lesz nyugdíjasoknak. Előadó: Rosta Roland ( Megyei Közlekedésbiztonsági Tanács titkára). Téma: A biztonságos vezetés és a veszélyt befolyásoló tényezők
11 óra: Bauer Mihály informatikus témái: A FB használata, FB fiók létrehozása. A részvétel ingyenes!

 

október 11. kedd 15 óra: Retro filmklub. Ausztrália amerikai- ausztrál-angol kalandfilm, 165 perc, 2008. 12 éven felülieknek! A második világháború előtti Észak-Ausztráliában egy angol arisztokrata örököl egy kiterjedt farmot, és vonakodva összefog egy állattenyésztővel, hogy megvédje új birtokát a kapzsi marhabáróktól. Főszereplők: Nicole Kidman, Hugh Jakman

 

október 12-13. szerda-csütörtök. Gyermekszínház: Százszorszép Bóbiska - /Majoros Ági Bábszínháza/

Tervezett előadások: mindkét nap 9 és 10.45 óra

A Királynők Kertjének közepén áll egy csodálatos harang, amely csak akkor szólal meg, ha a Királynőnek gyermeke  születik. Új lakói, a lusta harangemberkék átokkal sújtják Százszorszép Bóbiska hercegnőt, mert a születését ünneplő harangszó felverte őket százéves álmukból.  Vajon sikerül-e Bóbiskának megtörni   az átok erejét és elnyerni a boldogságot?

Edith Nesbith meséje nyomán írta: Szász Ilona, tervező: Mátravölgyi Ákos, szakmai tanácsadó: Bartal Kis Rita

A belépőjegy ára: 1500 Forint.

Kérjük csoportos jegyigényüket időben jelezni szíveskedjenek!

 

október 14. péntek 18 óra: „A szövés bűvöletében”  a Fonal Art szakkör kiállításának megnyitója. A tárlaton a szakkör tagjai, valamint vezetőjük Bernáth Judit textilművész munkái kerülnek bemutatásra. Az alkotók minden érdeklődőt szeretettel várnak. A kiállítás megtekinthető: november 11-ig.

 

október 16 vasárnap 10 óra Babaszínház: Nyuszi és az almaszüret. Előadja: Babos Eszter és Papp Judit

/Babos Bábos Társulat/

Nyuszi Gyuszi megkívánta az almáspitét, így hát bepattan a "répautójába" és elindul almát szedni. Hazafelé viszont a nagy száguldozásban beragad az autója, leereszt egy kereke, bajba kerül a lejtőn is. Szerencsére kisegítik barátai. Ezzel még nem ér véget a történet, a segítségért cserébe elosztogatja az almáit. Miből lesz akkor a pite? Kiderül a meséből.

A bábelőadás után szeretettel várjuk a gyerekeket egy kis közös kézműveskedésre.

A belépőjegy ára: 1000 Forint gyermek számára, 1200 Forint felnőtt kísérő számára, mely megvásárolható a Fehér Ló Közösségi Ház nyitva tartási idejében.

Javasoljuk, hogy a belépőjegyet elővételben vásárolják meg, mert a babaszínházi előadásokat csak korlátozott számú néző tekintheti meg! Bővebb infó: 96/206-307

 

október 16. vasárnap 16 óra: Szenes Hannára, egy magyar ejtőernyős költőnőre, az igazi Wonder Woman-re emlékezünk, aki Izrael magyar hőse.

Kirschner Péter és Dénes Gábor molinó-kiállításának megnyitóját láthatják ünnepi műsor keretében, amelyben részletek hangzanak el a költőnő verseiből készített színdarabból. Közreműködik: Masa Tamás és Masa Anita /Sabbathsong Klezmer Band tagjai/

Ezután filmvetítés lesz:  Dénes Gábor Szenes Hanna Anikó című alkotását tekinthetjük meg.

A programot Dénes Gábor filmrendezővel  folytatott  beszélgetés zárja.

A programra a belépés díjtalan, minden kedves érdeklődőt szeretettel vár a Mosoni Zsidó Hitközség és a Fehér Ló közösségi Ház!
 

Szenes Hanna: Boldog a gyufa

Boldog a gyufa, mely elégve szítja a lángot,
Boldog a láng, mely szíveknek mélyén lobogott,
Boldog a szív, mely dicsőn múlt ki a világból,
Boldog a gyufa, mely elégve szítja a lángot.
Sardice, 1944. május 2.

 

október 20. csütörtök 17.30 óra: Növendékhangverseny

A Mosonyi Mihály Zeneiskola növendékei adnak hangversenyt a zeneszerető érdeklődőknek. Belépőjegyet nem kell vásárolni, mindenkit szeretettel látunk!

 

Spirituális kaleidoszkóp előadássorozat  szerdánként  18 órakor. A programokon a teljesebb emberi lét elérését, a gyógyító és segítő erő megtalálását, a spirituális élet megtapasztalásának lehetőségét próbáljuk bemutatni. A részvétel ingyenes!

október 5. Kalandozás az Önismeret-mandala segítségével. Előadó: Réthey Prikkel Billa építészmérnök, okl. Feng Shui szaktanácsadó

október 12. Kéz a kézben önmagaddal (Bíró Zsolt léleklátó tanítása alapján)

október 19. Szellemek, varázslás, szellemkvantum-elmélet. Előadó: Noszov Valentin

október 26. A bolygók és az angyalok kapcsolata. Előadó: Dr. Vágyi Ferenc

Bővebb felvilágosítás Horváth Margit klubvezető: 30/2915242

 

A Bütykölő szakkör foglalkozásai ügyeskezű kicsiknek és nagyoknak.

Tervezett programunk:

október 7. péntek 17 óra: levélország kincsei, termésfigurák, díszek készítése.

október 14. péntek 17 óra: üvegfestés, kedves figurák készítése

október 21. péntek 17 óra: őszi hangulatban: ablak- és lakásdíszek készítése

október 28. péntek 17 óra: világító díszek,vicces boszis  üdvözlőlapok, figurák készítése.

A foglalkozásokon sokféle alkotás elkészítésére van lehetőség, kreatívkodni szerető kicsiket és nagyokat egyaránt várunk! A szakköri foglalkozásokon az anyagköltség 800 Ft. Bővebb felvilágosítást Csonkáné Sörös Katalin szakkörvezető nyújt a 30/916-7664-es telefonszámon!
 

november 8. kedd 15 óra Retro mozi: A Nílus gyöngye: amerikai kalandfilm, 106 perc 12 éven felülieknek! Joan elvállalja, hogy megírja egy afrikai ország uralkodójának, Omárnak az életrajzát. A helyszínen kezdődnek a bonyodalmak, a mulattató kalandok…      (1985)

 

november 12. szombat 18 óra ART-MOZI: A félreismert Raffaello.

A reneszánsz mester halálának 500. évfordulója alkalmából a valaha volt legjelentősebb tárlatot rendezték meg munkáiból Rómában, és ezt a rendkívüli kiállítást az Exhibition on Screen művészeti ismeretterjesztő sorozat forgatócsoportja elsőként járhatta be. Ez a páratlanul átfogó tárlat Raffaello Sanzio da Urbino életét és munkásságát több mint kétszáz kiállított remekművön - festményen - rajzon –keresztül mutatja be.

A Louvre-ból, az Uffiziből, a National Gallery of Artból vagy a Prado gyűjteményeiből kölcsönzött, rendkívül gazdag anyag és a róla készült mozifilm arra tesz kísérletet, hogy érzékeltesse Raffaello szakmai jártasságának, képzelőerejének és zsenialitásának dimenzióit. A számos szakmai díjjal elismert rendező, Phil Grabsky friss szemmel tekint a reneszánsz óriásra, és kameráján keresztül feltárul, miért soroljuk Raffaellót máig a legnagyobb mesterek közé. A film kitér római korszakára, soha nem látott filmrészletekkel szemlélteti az antik Róma szemléletformáló hatását, Néró aranypalotáját is bemutatva, melybe maga Raffaello is ellátogatott.

Raffaello jóval több volt, mint festő, a reneszánsz kor egyik legjelentősebb művésze volt, ám sokan félreértették vagy misztifikálták. A mostani páratlan életmű-kiállítás először foglalkozik munkásságának szinte teljes spektrumával, nemcsak ünnepelt festményeit és rajzait, hanem építészeti, költészeti, illetve szobor-, szőttes- és nyomatelőkészítő terveit is górcső alá veszi.

A belépőjegy ára: 1000 Ft

 

november 13. vasárnap 10 óra Babaszínház: Ki lakik az asztal alatt? A Vaskakas Bábszínház előadása.

Asztal alá beköltözni, ott házikót építeni, oda vendégeket hívni, finomságot sütni-főzni, asztal alatti barlangban a kincseket megtalálni a kicsik kiváltsága. És mi, túl okos felnőttek, mi, az asztalon könyöklők, csak irigyen nézzük őket, mert nem férünk az asztal alá. Meg nem fér bele a fejünkbe, hogy az asztal alattiak népe nem átall székre pattanni, székparipán elvágtatni, csillagokig meg sem állni…

Alkotók:
Dramaturg és rendező: Kocsis Rozi (Blattner Géza-díjas)
Tervező: Bódiné Kövecses Anna, Nagy Kovács Géza
Zeneszerző: Rab Viki

Szereplők: Bánky Sára, Urszinyi Ádám

A belépőjegy ára: 1000 Forint gyermek számára, 1200 Forint felnőtt kísérő számára, mely megvásárolható a Fehér Ló Közösségi Ház nyitva tartási idejében.

Javasoljuk, hogy a belépőjegyet elővételben vásárolják meg, mert a babaszínházi előadásokat csak korlátozott számú néző tekintheti meg! Bővebb infó: 96/206-307

 

november 12. szombat 10 óra: Jobb agyféltekés rajz- és képességfejlesztő tanfolyam gyerekeknek.

 

november 13. vasárnap 9 óra: Szakképző iskolák XII. Kárpát-medencei vers- és prózamondó versenyének ünnepélyes eredményhirdetése

A díjakat átadják a zsűri tagjai: Dr. Havas Judit irodalomtörténész, előadó művész, Dr. Kaposi József egyetemi docens és Tóth Sándor színművész.

 

november 17. csütörtök 14 óra: Hangszerbemutató általános iskolásoknak,
17.30 óra: Növendékhangverseny - a Mosonyi Mihály Zeneiskola növendékei adnak hangversenyt a zeneszerető érdeklődőknek. Belépőjegyet nem kell vásárolni, mindenkit szeretettel látunk!

 

november 18. péntek 18 óra: "Képekbe zárt pillanatok" címmel fotókiállatás nyílik Kiss Zoltán fotós képeiből.

 

november 18-19-20. Országos rajzfilmünnep

november 18. péntek 10 óra: Ovimozi Az MTVA válogatása Bálint Ágnes rajzfilmjeiből

november 18. péntek 20 óra: Cult film club: Válogatás a kortárs magyar stúdiók munkáiból 1. Picture Start, KEDD, Ionart, KGB 

november 19. szombat 16 óra: Hangoló Sági Tündével, 16.30 óra: Egy este Bogyóval és Babócával:  Tündérkártyák

november 20. vasárnap 16 óra: Családi nap kézműveskedéssel, játékkal
16 -17 óra: kézműveskedés

17 óra mozi: Családi legendárium: Borka történetei elevenednek meg

18 óra Macskássy Gyula rövidfilmjei: Erdei sportverseny, Két bors ökröcske

 

 

A Bütykölő szakkör foglalkozásai többnyire péntekenként 17 órakor kezdődnek. Programunk:

november 4.  péntek, 17 óra: vicces kabala-figurák, hűtőmágnesek készítése.

november 11. péntek, 17 óra: ősz-tündérkék, manók, terménybábok készítése

november 18. péntek, 17 óra: adventi koszorú és adventi lakásdíszek készítése (ezen a foglalkozáson az anyagköltség 1000 forint!)

november 26. (!) szombat 10 óra: adventi készülődés: ablak- és lakásdíszek, kulcstartó készítése

Részvételi díj: 800 Ft anyagköltség

A foglalkozásokon sokféle alkotás elkészítésére van lehetőség, kreatívkodni szerető kicsiket és nagyokat egyaránt várunk!

Bővebb felvilágosítást Csonkáné Sörös Katalin szakkörvezető nyújt a 30/916-7664-es telefonszámon!

 

Spirituális kaleidoszkóp előadássorozat szerdánként 18 órakor. A programokon a teljesebb emberi lét elérését, a gyógyító és segítő erő megtalálását, a spirituális élet megtapasztalásának lehetőségét próbáljuk bemutatni. A részvétel ingyenes!

november 2. Konzultáció a test-lélek harmóniájáról, közérzet-javító tanácsadás. Bővebb felvilágosítás Horváth Margit 30/2915242

november 9. 10 milliószoros nap novemberben Bíró Zsolt léleklátó tanítása alapján

Bővebb felvilágosítást nyújt  Horváth Margit klubvezető

 

Mozgásművészeti csoportjaink

 

Gyerekcsoportok:

Break-suli (Madkidz): hétfőn és szerdán 18 órától kezdőket is fogad! Edző: Lippert Márton (HedoniZm Crew). Bővebb információ, jelentkezés: 30/733-8001

 

En l’ air tánccsoport várja a táncolni szerető gyerekeket!  játékos mozgásfejlesztés a legkisebbeknek, balett alapú modern tánc, kortárs tánc a nagyobbaknak.  Táncórák alsósoknak hétfőn 17.30 órától, óvodásoknak szerdán 16.30 órától, felsősöknek szerdán 17.30 órától. Tanáraink: Csonka Réka Orsolya és Csonka Júlia. Jelentkezés, információ és bővebb felvilágosítás: 20/9609290, facebook: En l’ air tánccsoport, e-mail: enlairdance.reka@gmail.com

 

HUNGARYthmic TSE rocki edzése: Varga Eszterrel (70/430-2174) ovisoknak, kisiskolásoknak, kedden és csütörtökön 17 órától.

 

Felnőtt csoportjaink:

Baba-mama jóga keddenként 10.30 órától. Ajánlott szülés után a 8-10. héttől, kb. 10 hónapos korig. A csoporthoz bármikor lehet csatlakozni. A foglalkozást Bordákné Kovács Anita (20/548-9043) védőnő vezeti.

 

Csoportos edzések: hétfőn 18.30 órakor Body Shaping (eszközös alakformáló óra), szerdán 18.30 órától

Edző: Csonka Réka (20/9609290, rekamozgas@gmail.com)

 

Hatha jóga hétfőn 19 órakor kezdődik. A jóga gyakorlása során megerősödnek az izmok, csontrendszer, rugalmassá válik az izomzat, az ízületek és a gerinc, javul a vérkeringés, erősödik az immunrendszer, oldódnak a stressz tünetek, megnyugszik az elme és az idegrendszer. A részvételhez kényelmes ruházat, szivacs, vagy jógamatrac szükséges.

Az órákat Bordákné Kovács Anita jóga-oktató vezeti. Jelentkezés: 20/548-9043 (ani@webtar.hu)

 

Kondicionáló torna hétfőn 18.15 órakor, kedden 18 órakor, valamint csütörtökön 8.30 és 18 órakor.  A koordináció és az izomcsoportok fejlesztése. A foglalkozásra polifoam, valamint igény szerinti mennyiségben víz szükséges. Az edzéseket Fehérváriné Tomcsányi Andrea vezeti 30/203-1854

 

Zumba keddenként 18.30 órától. A foglalkozást Lőrincz Sára edző vezeti. Info: 30/445-2869


 


© 2014 Powered by WebSiter