június 25. szombat 17 óra Jótékonysági műsor: zenés diákszínpadi előadás. A Néva Színtársulat bemutatja az „Egy titkos üzenet” című retro musicalt. A darabot írta és rendezte: Bognár Sára. A programon a belépés díjtalan, de adományokat köszönettel elfogadunk az Éltes Mátyás EGYMI alapítványának javára, amellyel a sérült gyereke iskolai mindennapjait tehetjük könnyebbé.

 

július 2. szombat 18 óra ART-MOZI: Exhibition on Screen - HIERONYMUS BOSCH TITOKZATOS VILÁGA – (2022. 90 perc  12 éven felülieknek!)  Színes angol dokumentumfilm

Rendező: David Bickerstaff.

Az EXHIBITION ON SCREEN sorozat filmjében egy egyedülálló kiállítást láthatnak a nézők, mely a mester halálának 500. évfordulójának alkalmából került megrendezésre Hieronymus Bosch – Egy géniusz látomásai címmel, a Het Noordbrabants Múzeumban. A világ legkiválóbb múzeumaiból kölcsön kapott alkotásokból rendezett egyedülálló kiállítás lehetővé tette, hogy a fennmaradt alkotásokat új szemszögből vizsgálják a nézők. A kiállítás kurátorainak és vezető kritikusok szakértői hozzászólásai teszik lehetővé, hogy még jobban megismerjük Bosch-t, és felfedezzük, mi inspirálhatta furcsa, démoni alkotásait. A Hieronymus Bosch izgalmas világa a közeli kameraállásokkal lehetővé teszi, hogy a nézők a művész lenyűgöző képeinek olyan részleteit is nagyítva láthassák, amelyeket ezelőtt sohasem, legyen szó akár az emberevő papról vagy a háromfejű madárról. A film életre kelti Bosch híres oltárképeit is, melyeket eddig csak egyenként láthatott a közönség, s most is különböző múzeumokban találhatóak. Fény derül olyan titkokra is, melyeket a kiállításra való készülődés során a modern technológiának köszönhetően fedeztek fel a projekten dolgozók.

A belépőjegy ára: 1000 Ft
 

július 10. vasárnap 10 óra Babaszínház:  A kisegér farkincája

Előadják: Babos Eszter és Papp Judit (Babos Bábos Társulat)

A kisegér fogócskázni hívja a lusta cicát, aki csak a napon sütkérezne. A hevesen incselkedő kisegér véletlenül kiborítja a cicus tejecskéjét, aki végül utána szalad és elkapja. Menekülés közben viszont a mancsai közt marad a kisegér farkincája. Hogy szerzi vissza? Kiderül a sok dallal, mondókával előadott mesénkből.

Az előadás végén közös játékra, kézműveskedésre várjuk a családokat.

A belépőjegy ára: 1000 Forint gyermek számára, 1200 Forint felnőtt kísérő számára, mely megvásárolható a Fehér Ló Közösségi Ház nyitva tartási idejében.

Javasoljuk, hogy a belépőjegyet elővételben vásárolják meg, mert a babaszínházi előadásokat csak korlátozott számú néző tekintheti meg!

Bővebb infó: 96/206-307

 

július 16. szombat 18 óra ART-MOZI: Fellini – A lélek festője

A filmművészet idén 102 éve (1920. január 20-án) született mestere, Federico Fellini pályája előtti tisztelgés jegyében érkezik a mozikba a David di Donatello-díjas Anselma Dell’Olio dokumentumfilmje, amely elsőként foglalkozik a rendező „rejtett világának” feltárásával. Fellini örök érvényű műveivel, mint az Országúton, az Édes élet, a 8 és ½, vagy az Amarcord, új utat jelölt ki a filmművészetben. Alkotásaiban a valóság, az emlékek és az álmok sajátos módon olvadnak eggyé, senkivel össze nem téveszthető stílusában egyszerre van jelen az együttérzés, a költői emelkedettség, a groteszk humor és a miszticizmus.

A centenárium alkalmából mozikba kerülő dokumentumfilm ez utóbbi témára fókuszál: a RAI és az olasz állami filmintézet raktárából származó exkluzív archív felvételek, ikonkus filmrészletek, és pályatársakkal, neves rendezőkkel folytatott beszélgetések segítségével megkísérelni rekonstruálni Fellini sajátos kapcsolatát a spiritualitással és természetfelettivel. Olyan neves filmrendezők is feltűnnek a filmben, mint Damien Chazelle, William Friedkin vagy Terry Gilliam; továbbá megszólalnak Fellini egykori munkatársai, közeli barátja, Sergio Zavoli újságíró és több neves szakértő, filmtörténész és filmesztéta is.

A belépőjegy ára: 1000 Ft

 

július 19. kedd 15 óra Retró filmklub: Műsoron Fellini legismertebb filmje látható (La dolce vita) Az 1960-ban készült olasz-francia film parádés a szereposztással érkezik: Marcello Mastroianni , Anita Ekberg. (174 perc – 16 éven felülieknek!)

Marcello írói álmokat dédelgetett, végül újságíró lett. Egy bulvárlapnál dolgozik, és a felső tízezer fényűző társasági életének ismert figurája és krónikása. Élvezi a hamis csillogását, tudja mit takar ez, mégis eladja lelkét az ördögnek …

 

 

Mozgásművészeti csoportjaink

 

Gyerekcsoportok:

Break-suli (Madkidz): hétfőn és szerdán 18 órától kezdőket is fogad! Edző: Lippert Márton (HedoniZm Crew). Bővebb információ, jelentkezés: 30/733-8001

 

En l’ air tánccsoport várja a táncolni szerető gyerekeket!  játékos mozgásfejlesztés a legkisebbeknek, balett alapú modern tánc, kortárs tánc a nagyobbaknak.  Táncórák alsósoknak hétfőn 17.30 órától, óvodásoknak szerdán 16.30 órától, felsősöknek szerdán 17.30 órától. Tanáraink: Csonka Réka Orsolya és Csonka Júlia. Jelentkezés, információ és bővebb felvilágosítás: 20/9609290, facebook: En l’ air tánccsoport, e-mail: enlairdance.reka@gmail.com

 

HUNGARYthmic TSE rocki edzése: Varga Eszterrel (70/430-2174) ovisoknak, kisiskolásoknak, kedden és csütörtökön 17 órától.

 

OKAY-DANCE tánccsoport hétfőnként tart próbákat, ahol disco táncot tanít.  A foglalkozást Pappné Varga Zsuzsa vezeti (30/7187505).

 

 

Felnőtt csoportjaink:

Baba-mama jóga keddenként 10.30 órától. Ajánlott szülés után a 8-10. héttől, kb. 10 hónapos korig. A csoporthoz bármikor lehet csatlakozni. A foglalkozást Bordákné Kovács Anita (20/548-9043) védőnő vezeti.

 

Csoportos edzések: hétfőn 18.30 órakor Body Shaping (eszközös alakformáló óra), szerdán 18.30 órától

Edző: Csonka Réka (20/9609290, rekamozgas@gmail.com)

 

Hatha jóga hétfőn 19 órakor kezdődik. A jóga gyakorlása során megerősödnek az izmok, csontrendszer, rugalmassá válik az izomzat, az ízületek és a gerinc, javul a vérkeringés, erősödik az immunrendszer, oldódnak a stressz tünetek, megnyugszik az elme és az idegrendszer. A részvételhez kényelmes ruházat, szivacs, vagy jógamatrac szükséges.

Az órákat Bordákné Kovács Anita jóga-oktató vezeti. Jelentkezés: 20/548-9043 (ani@webtar.hu)

 

Kondicionáló torna hétfőn 18.15 órakor, kedden 18 órakor, valamint csütörtökön 8.30 és 18 órakor.  A koordináció és az izomcsoportok fejlesztése. A foglalkozásra polifoam, valamint igény szerinti mennyiségben víz szükséges. Az edzéseket Fehérváriné Tomcsányi Andrea vezeti 30/203-1854

 

Zumba keddenként 18.30 órától. A foglalkozást Lőrincz Sára edző vezeti. Info: 30/445-2869


 


© 2014 Powered by WebSiter