Február

 

február 15. péntek 18 óra: Farsangi vigasságok. A vidám műsorban gyermek és felnőtt csoportok mutatkoznak be. Fellépőink: a Csütörtöki szalon versmondói, az En l’ air Tánccsoport,  a HedoniZm crew és a MadkidZ,  a Halmos László Énekegyüttes, a Hobby Táncklub, Horváth Virág versmondó, a HUNGARYthmic TSE,  az OKAY-DANCE, a Phoenix Hastánccsoport, a Royal kolibri, Táncoslábú anyukák és apukák, a zeneovisok ….. A programon a részvétel ingyenes, támogató adományokat köszönettel elfogadunk!

 

február 17. vasárnap 10 óra Babaszínház: Az állatok farsangja … A Babos Bábos Társulat előadása.

Az állatóvodába farsangot tartottak a gyerekek. A három kiscica három kismalacnak öltözött, volt aki szivárványnak, volt aki szépséges napocskának. De a kis kígyónak bizony nem volt jelmeze. Vajon mi lesz belőle? Kiderül, ha eljöttök.

Az előadás szerves része az is, hogy a produkció végén a szereplők kedvesen csalogatják a játéktérre a gyermekeket, akik megfoghatják, megvizsgálhatják, kipróbálhatják a játékszereket, ezzel is közelebb hozva számukra a színház világát.

A belépőjegy ára: 800 Forint gyermek számára, 1200 Forint felnőtt kísérő számára. Megvásárolhatók a Fehér Ló Közösségi Ház nyitva tartási idejében.

Nem is olyan régen még szilárdan hitték, hogy 4 éven aluli gyermeknek nem kell színházba mennie, még nem érett az effajta művészetre, azóta azonban születtek, és születnek olyan alkotások, melyek épp ezt a korosztályt bűvölik el, kifejezetten nekik szólnak. Bármennyire is hihetetlen a négy éven aluli kicsik is fogékonyak a színházra, csak másképp és másra. Kutatások is igazolják, a gyermek első három évében látott színházi előadások, az ott látottak (a látvány, a mozgás, a zene) elősegítik többek közt a fejlődő észlelést, a kommunikációs készségeket, a kreativitást, az ön- és valóságismeretet.
Az utóbbi évek agykutatásai azt bizonyítják, hogy a csecsemő is teljes ember, éppúgy szüksége van már ebben az életkorban a kultúrára, mint az anyatejre. Ezért fontos, hogy ez a műfaj nem időkitöltő a kicsik számára, hanem értéket közvetít, csak más „nyelvezettel”. A babaszínházi előadások mindig olyan élményekre építenek, melyek a kicsik mindennapjaiban is megjelennek. Az erős színek mellett ismerős dalok, dallamok csendülnek fel.

 

február 19. kedd 17.30 óra: Növendékhangverseny

A Mosonyi Mihály Zeneiskola növendékei jelmezben adnak hangversenyt a zeneszerető érdeklődőknek. Belépőjegyet nem kell vásárolni, mindenkit szeretettel látunk! 

 

február 22. péntek 20 óra: Cult. Film Club előadásai. A filmklubban az ezredforduló filmművészetének megkerülhetetlen alkotásai láthatók. (film info: 06 20 6111 004)

 

február 23. szombat 16 óra: JEGESMACI BARÁTAI zenés bábjáték (Ametist Bábszínház). Két kíváncsi kis pingvin a hosszú vándorúton új barátokra és ismeretekre tesz szert, míg megtalálják a jegesmedvét, akivel barátságot kötnek. A látványos, nagyméretű bábokkal előadott vidám műsor a gyerekek egyik kedvence.
Szereplők: Pingvin óvónéni, kispingvinek: Pon, Gvin, Rozmár, Bálna bátyó, Teve Tivadar, Oroszlán, Zsiráf, Jegesmaci, Medvemama
Bábszínpadra írta: Lázár Magda
Rendezte: Niklesz Ildikó
Zenéjét szerezte: Pivarnyik László

 

február 22-23-24. (péntek–vasárnap) Jobb agyféltekés rajztanfolyam 12-100 éveseknek!

Gondoltál már arra, hogy a rajz tudásod összefügg a különböző feladataid megoldásával?
A jobb agyféltekés rajzolás lényege, hogy a jobb agyfélteke működésének előnyeit megismerd és alkalmazd szabadidődben, munkahelyen, vagy tanulásban. Egy mindössze három napos tréning során olyan szintre fejlesztjük a kreatív, ösztönös oldaladat, hogy a harmadik napon olyan portrét leszel képes rajzolni saját magadról, amiről most még talán álmodni sem mersz.
Megszerzett tudásodat alkalmazhatod ötletek megvalósításában munkahelyen, tanulásban, kikapcsolódásban, blokkoldásban, önismeret – énerő fejlesztéshez. Bárki képes arra, hogy fejlődjön! További információk, jelentkezés: 70/335-8871, www.karneolstudio.hu, Kapitány-Pálffy Enikő


február 23-24. Gyermek agykontroll-tanfolyam 7-10 éveseknek.

A foglalkozást vezeti: Bódi Andrea gyermek agykontroll-oktató

Email: andrea.bodi@aon.at

Jelentkezni a Fehér Ló Közösségi Házban lehet (Csonkáné Sörös Katalin 30/9167664)

 

február 24. vasárnap  17 óra: Előadás az ősnyelvről, rováskultúránkról, nemzeti összetartozásunkról. Vendégünk Faragó Annamária dokumentumfilmes, író, a Háború és lélek című történelmi- és családregény szerzője. Regénye az első  magyar irodalmi mű, mely a szovjet kényszermunkatáborok drámáját beszéli el.  Az előadás után vetítésre kerül a csíkmenasági székelyekről szóló Menaságra repüljcímű film.

 

február 25. hétfő 16 óra: Emlékezés a kommunizmus áldozatának emléknapján

A Fehér Ló Mozi bemutatja: Napló gyermekeimnek - magyar filmdráma, 106 perc, 1982.

Mészáros Márta - önéletrajzi motívumok alapján készült filmje a Szovjetunióbeli emigrációban élt magyar család széthullása után árván maradt, serdülőkorú Juli életét követi nyomon. Az időpont a negyvenes-ötvenes évek fordulója. Juli, a kamasz lány kisgyerekként a Szovjetunióban vesztette el szüleit. 1945 után hazatér több magyar emigránssal együtt, és emigrációs társukhoz, Magdához költöznek, aki most magas beosztásban van. Magda merev és bizalmatlan, átragadt rá a pártban uralkodó hangulat. Juli nehezen viseli a vele közös életet, és egyetlen kikapcsolódása a mozi. Szívesen van együtt a szabad gondolkodású rokonnal, Jánossal, aki a kitörési lehetőséget biztosítja nyomasztó világából.

Cannes-i fesztivál (1984) - Zsűri Nagydíja: Mészáros Márta
Magyar Játékfilmszemle (1984) - Fődíj: Mészáros Márta

Szereplők: Juli: Czinkóczi Zsuzsa, Magda: Anna Polony, János: Jan Nowicki, Nagymama:Szemes Mari, Nagyapa: Zolnay Pál, Juli anyja:Bánsági Ildikó, János fia:Tóth Tamás

Alkotók: operatőr: ifj. Jancsó Miklós, zeneszerző: Döme Zsolt, forgatókönyvíró: Fakan Balázs,  Mészáros Márta, rendező: Mészáros Márta

A rendezvény mottója. „Az elkövetett bűnöket nem lehet meg nem történtté tenni.”

 

A Bütykölő szakkör foglalkozásai péntekenként 17 órakor kezdődnek:

február 1. az álmok birodalmában: álomháló, álommanó, pihe-puha díszek készítése

február 8. szíves díszek, ajándékok, különleges és dekoratív lakásdíszek készítése

február 15.(!)- ezen a napon 16 órától várjuk a kézműveskedni szeretőket! Program:  a téltündér birodalmában: figurák, mobil lakás- és ablakdíszek készítése

február 22. fakanál-figurák, ujjbábok és textil-figurák készítése

A foglalkozásokon sokféle alkotás elkészítésére van lehetőség, kicsiket és nagyokat egyaránt várunk! A szakköri foglalkozásokon az anyagköltség 500 Ft. Bővebb felvilágosítást Csonkáné Sörös Katalin szakkörvezető nyújt a 30/916-7664-es telefonszámon!

 

február 5. és 19. kedd, 16.30 óra: Origami – a papírvarázslat titkai! Ajánlott azoknak, akik szeretnek kézműveskedni, szeretnek kikapcsolódni, feltöltődni. Idősebbeknek az agy és a test karbantartásában segít. Friss nyugdíjasoknak igényes közösség, iskolásoknak, felnőtteknek remek ajándék és lakásdísz-készítési lehetőség. Szakkörvezető: Möhöly Magdolna.

Részvételi díj: 500 Ft/alkalom. Érdeklődni a 30/6916-7664-es telefonszámon lehet!

 

Szeretettel várjuk kedves látogatóinkat mozgásművészeti csoportjainkba!

A Fitness-edzések időpontja 2019-ben a következőképpen alakul:

hétfőn 19 órakor: Body shaping (alakformáló óra). Aerobik alapú edzés, a test gumikötéllel, súlyzóval és saját súllyal végzett erősítése. A foglalkozásokra polifoam szükséges!

kedden 18.30 óra: DeepWORK: A jin-jang elven alapuló edzés a folyamatos nyújtás-lazítás, belégzés-kilégzés elvére épül. Az óra menete tökéletesen felépített, intenzív, izület kímélő, funkcionális. Azoknak ajánlott, akik szeretnének kipróbálni valami új mozgásformát, amely testi és lelki energiával is feltölt.

csütörtökön 18.30 órától Cardio combination: Zsírégető óra, ahol a pulzus mindvégig állandó (egészségesen magas) tartományban marad. Alapos bemelegítés, 40 perc intenzív aerob kombináció, dinamikus erősítő gyakorlatok.

Az edzéseket Csonka Réka Orsolya tartja. Bővebb felvilágosítás: +36 20 960-9290, illetve rekamozgas@gmail.com.

 

Kondicionáló torna Andival hétfőn 18.15 órakor, kedden és csütörtökön 8.30 órakor.   A koordináció és az izomcsoportok fejlesztése. A foglalkozásra polifoam valamint igény szerinti mennyiségben víz szükséges. Bővebb felvilágosítást Fehérváriné Tomcsányi Andrea nyújt a
30/203-1854-es telefonszámon.

 

Baba-mama jóga keddenként 10.30 órától: Ajánlott szülés után a 8-10. héttől, kb. 10 hónapos korig. A csoporthoz bármikor lehet csatlakozni. A foglalkozást Bordákné Kovács Anita (20/548-9043) védőnő vezeti.

 

Egészségjavító tornát vezetnek a Szeretet Fénye Közhasznú Alapítvány tagjai kedden 18.30 órakor. Ez a mozgás erősíti a gerinc melletti mély hátizmokat, javítja a testtartást, fejleszti a koncentráció képességet, átmozgatja az ízületeket, nyugtató.  A foglalkozást Peszlenné Bea vezeti (20/919-9658).

 

Senior örömtánc Zsuzsival péntekenként 8.30 órától.  A foglalkozásokra várjuk az 50 év felettieket. A táncórákat Faragóné Zsuzsa vezeti. Nem kell hozni táncpartnert, és nem kell előzetes tánctudás sem. Nemcsak fizikai mozgás, hanem agytorna is egyben. Kíméletes sporttevékenység. Csak egy kényelmes váltócipő és víz szükséges. További információ: Faragóné Tóth Zsuzsanna, 20/235-89-70

 

Hatha jóga hétfőn 19 és csütörtökön 18 órakor kezdődik. A foglalkozásokat Bordákné Kovács Anita jóga-oktató vezeti. Tel: 20/ 548-90-43

 

A Holdkeleti Női Táncklub  ajánlata: törzsi és klasszikus hastánc oktatás. Érdeklődni a következő számon lehet: Kaltenecker Tímea 06-20/4345070

 

Várandós jóga szerdánként 17.30 órától.  A várandósság 14. hetétől a szülésig végezhető. Felfrissíti a testet és a lelket, mely a babára is jó hatással van. Cél a kiegyensúlyozott, magabiztos várandós anyuka, aki boldogan várja születendő gyermekét. A csoporthoz folyamatosan lehet csatlakozni. A foglalkozást Bordákné Kovács Anita vezeti. Tel: 20/ 548-90-43

 

Zumba keddenként 18.30 órától. A foglalkozást Lőrincz Sára edző vezeti.

 

Klubok:

 

AA csoport (szenvedélybetegek klubja) összejövetele keddenként 18 órakor.

 

Aktív élet egészségesen- életmód klub. Ingyenes állapotfelmérés és előadás február 11-én, hétfőn  17 órától.  A foglalkozást Füleki Rozália vezeti: Információ: 06 / 30-291-5242.

 

Kreatív Alkotók Köre foglalkozásai február 2-án és 16-án, szombaton tart összejövetelt Burda Zsuzsa és Móczi Sándor képzőművészek vezetésével.

 

Kreatív Kör február 6-án és 20-án, szerdán 17 órától várja a textil kedvelőit. Szakkörvezető: Bernáth Judit textilművész. Jelentkezni a 206-307-es, ill. a 30/916-7664-es telefonszámokon lehet.

 

Mo-Horda Klub összejövetele február 20. szerda 9.30 óra.  www.facebook.com/mohordaklub

 

Reiki február 11. hétfő 18 óra: Itt az univerzális életenergia segítségével gyógyulhatnak a résztvevők. A foglalkozást Elek Csilla és a mosonmagyaróvári Reiki kör önkéntes segítői vezetik.

 

A Fényhozók Ezoterikus klub programjai:

február 4. hétfő 18 óra: Árkádia Spirituális Kör. Téma: A sámánizmus
Vezető: Nusser János (Árkádia Fényeinek Spirituális Egyháza papja)
február 11. hétfő 18 óra: Árkádia Spirituális Kör. Téma: A félelem. Vezető: Nusser János

február 18. hétfő 18 óra: Árkádia Spirituális Kör. Téma: A természet szellemek. Vezető: Nusser János

február 25. hétfő 18 óra: Angyal klub. Tavaszi megtisztulás, megújulás.  Vezető: Dr. Vágyi Ferenc

Bővebb információ 20/3200526

 

Spirituális ébredés klub programja szerdánként 18 órától:

február 6. Személyiségfejlesztő önismereti tréning: A bennünk élő Istennők
február 13. Pogánytáncok, a biztonságérzet csapdái, előadás és gyakorlatok
február 20. A születéssel és halállal - ezzel a két misztikus kapuval való viszonyunk feltárása,félelmeink oldása gyakorlatokon keresztül
február 28. Pogánytáncok, tabuk nélkül a szexről, szakrális csakra blokkjainak oldása gyakorlatokkal. Kérem, jelezze részvételi szándékát, mert a programok témája és helyszíne változhat!  (06209146476)

 

Vissz-Hang Vegyeskar pénteken 19.30 órától tartja próbáját, amelyet Szodfridt Gyula és Kiss Veronika énektanárok vezetnek.

 

Zenebölcsi hétfőn 10 órától. Az énekes, mondókás foglalkozásra a 9 hónaposnál idősebb babákat várjuk.  A foglalkozást Pusztai Kinga (20/970-8122) zenepedagógus vezeti.

 

Zeneovi - a zenebölcsiből már „elballagott” óvodásoknak.  Cél a hallásfejlesztés, alapritmusok megismerése, zenei memóriatréning- kreatívan. A foglalkozást vezeti: Pusztai Kinga (20/970-8122) zenepedagógus, szerdán 16.30 órakor.

 

Gyerekcsoportok:

Balett foglalkozás keddenként 16 órától ovisoknak, 17 órától iskolásoknak, haladóknak. A foglalkozást Zuber Éva (30/916-3775) balettmester vezeti. 

 

Break suli (Madkidz): hétfőn és szerdán. Edzők: Lippert Márton (Marci) és Vecsei Tamás (Sir)  (HedoniZm Crew) vezetésével (30/733-8001; 20/598-5469)

 

En l’ air tánccsoport: modern tánc, mely a kortárs balett elemeit használja fel a koreográfiákban. A próbák ideje: hétfő 17.30 óra: alsósoknak, szerdán 17.30 és pénteken 17 órától felsősöknek, középiskolásoknak  Csoportvezető: Csonka Réka Orsolya moderntánc-tanár vezeti. Jelentkezés és bővebb felvilágosítás: (06 20 960 9290, enlairdance.reka@gmail.com ill a csoport facebook-oldalán)

 

HUNGARYthmic TSE rocki edzése: Varga Eszterrel (70/430-2174) ovisoknak, kisiskolásoknak, kedden és csütörtökön 17 órától.

 

OKAY-DANCE tánccsoport hétfőnként 17 órától tart próbát, ahol disco táncot tanít nagycsoportos óvodások számára.  A foglalkozást Pappné Varga Zsuzsa vezeti (30/7187505)

 

Royal Kolibri – hip-hop táncoktatás: csütörtökön 16 órától gyerekeknek, és tiniknek, csütörtökön 19.30 órától felnőtt csoport, szombaton 14 órától versenycsoport. Csoportvezetők: Auxner Bianka és Auxner Péter edző. Jelentkezés: 30/3899157 vagy facebookon Royal Kolibri TSE.

 

Március
 

március 2. szombat 17 óra Táncház: Először a kicsiket várjuk jelmezben, akik a Fészekalja Zenekar muzsikájára ismerkedhetnek a népi játékokkal, egyszerűbb táncokkal, Galgócziné Nyáradi Csilla és Galgóczi Attila segítségével. Közben a Bütyköldében Csonkáné Sörös Katalin várja valami meglepetéssel a gyerekeket.
19 órától a Sárarany Zenekar koncertjét láthatják.

"Egy a madár a hangjával, egy az érzés a nótával..."  népköltészet és műköltészet eleven találkozása a 19. századból.

A 19. században született népies költemények szövevényes életét, a népies műzene, parasztzene, népdalok, s a verbunkos hagyomány eleven összefonódásait szólaltatja meg a zenekar, koncertjeiből válogatva. Válogatást hallhatnak a sérfenyőszigeti Farkas Lajos bácsi és a dunakiliti Varga Gyuri bácsi nótáiból is, Takács István gyűjtései alapján.

A koncert után szigetközi táncok tanításával kezdődik a táncház.

A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma Csoóri Sándor Programjából valósul meg.

 

március 3. vasárnap 18 óra: Piedone nyomában - bővített moziváltozat. Magyar portréfilm.

A több mint négy éven át, négy országban és negyvenöt közreműködővel forgatott, minden eddiginél átfogóbb portréfilm amellett, hogy egy legendás színész életművét tárja a nézők elé, egy kivételes személyiség eddig kevéssé ismert arcát is bemutatja. Bud Spencerről – eredeti nevén Carlo Pedersoli – kevesen tudják, hogy mélyen vallásos ember és példás családapa volt, öt nyelven beszélt és három egyetemet is elvégzett. Emellett amatőr bokszoló, autóversenyző, rögbi játékos, hétszeres olasz úszóbajnok és vízilabdázó volt, a helsinki és a melbourne-i olimpián is részt vett. Ahogy a filmjeiben, úgy az életben is mindig a jó oldalán állt és ahol csak tudott, segített az elesetteken. Helikopterével közreműködött egy földrengés utáni mentésben, kampányolt vakokért és gyengén látókért, a kábítószer használat és a háború ellen emelte fel a hangját, az UNICEF nagykövetének is megválasztották. Életének utolsó éveiben gyermekruhákat tervezett, könyveket és dalokat írt, sőt feltalálóként bejegyzett találmányokkal is gazdagította életünket. A film 90 perces, bővített moziváltozatában – amelyből természetesen kultikussá vált filmrészletek sem hiányozhatnak – a színésszel készített interjúk mellett egykori sportolótársai, színész kollégái, barátai és családtagjai mesélnek Bud Spencerről.

Az alkotás az életrajz bemutatása mellett egyúttal egy tisztelettel és szeretettel teli főhajtás is egy legenda előtt, akinek önálló, és elmaradhatatlan társával, Terence Hill-lel közös, kultikussá vált filmjein három generáció nőtt fel, és aki rendkívüli módon szeretett bennünket, magyarokat.

(90 perc, 2019 )
Bemutató dátuma: 2019. február 28. (Forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.)


március 5. kedd 10 óra: Ovimozi.   A jelentkező csoportok az általunk összeállított listából választhatják ki a számukra legmegfelelőbb alkotásokat  A programra előzetes bejelentkezést kérünk Csonkáné Sörös Katalinnál, mert csak korlátozott számú csoportot tudunk fogadni!  (30/916-7664)

 

március 5. kedd 15 óra: Retro Film Klub.  Az 1966-ban készült francia-olasz akció vígjátékban az álarcos szupergengszter és komikus felügyelő örök küzdelme . (92 perc)

 

március 7-8. csütörtök, péntek: Csipkerózsika. Bérletes gyerekszínházi előadás.

A Kabóca Bábszínház előadása. Gyönyörű, tornyos palotában él a gyermektelen királyi pár. Hosszú, szomorú várakozás után megszületik gyermekük, Csipkerózsika. Az előadásban Csipkerózsika mellett jelentős szerepet kap Zsuzsi boszorkány, ő próbálja meg irányítani, befolyásolni az eseményeket. Az is kiderül, hogy rosszat tenni sem könnyű, s az ember akaratlanul is képes olyan hibát elkövetni, amely csak nehezen javítható.
Előadások: Csütörtökön 9 órakor a Vasgyúró bérlet, 10.40 órakor a Kőmorzsoló bérlet, 14 órakor a Mesetár bérlet előadásaként a Széchenyi teremben.

Pénteken 9 órakor a Fehérlófia bérlet, 10.40 órakor a Fehérpaci bérlet, 14.30 órakor a Csodaló  bérlet előadásaként a Fehér Ló Közösségi Házban.

A pénteki előadásokra korlátozott számban belépőjegy is váltható 1200 Ft-ért.

 

március 8. péntek 18 óra: „Színes világom” címmel nyílik Györkös Erzsébet kiállítása. A kiállítást Karczagi Endre festő, grafikus nyitja meg. Közreműködik: Vitéz Vilmos
 

március 8. és 22.  péntek 20 óra: Cult. Film Club előadásai. A filmklubban az ezredforduló filmművészetének megkerülhetetlen alkotásai láthatók. (film info: 06 20 6111 004)

 

március 10. vasárnap 10 óra Babaszínház: Tarkabarka (Vaskakas Bábszínház)

„Piros szín van legfelül, / Narancssárga mellé ül. / Sárga fénylik alatta, / Zöld a sárgát támasztja. / Kék folytatja most a sort, / Lila csík még úgysem volt. / Ibolya fut legalul, / Hét szín együtt domborul. / Kitalálod, mi lehet? / Szivárvány a domb felett!” (Bartos Erika)

A Vaskakas Bábszínház legújabb aprószínházi játéka a színek csodálatos világába kalauzolja a legkisebbeket, tánccal, bábbal, zenével.

Zeneszerző: Rab Viki
Dramaturg és rendező: Kocsis Rozi (Blattner Géza-díjas)

Játsszák: Főglein Fruzsina és Ragán Edit

A belépőjegy ára: 800 Forint gyermek számára, 1200 Forint felnőtt kísérő számára, melyek megvásárolhatók a Fehér Ló Közösségi Ház nyitva tartási idejében.

Javasoljuk, hogy a belépőjegyet elővételben vásárolják meg, mert a babaszínházi előadásokat csak korlátozott számú néző tekintheti meg!

 

március 18. hétfő 10-16 óra: Véradás a Vöröskereszt szervezésében
 

március 21. kedd 17.30 óra: Növendékhangverseny

A Mosonyi Mihály Zeneiskola növendékei jelmezben adnak hangversenyt a zeneszerető érdeklődőknek. Belépőjegyet nem kell vásárolni, mindenkit szeretettel látunk!

 

március 22. péntek 9 óra: Barsi Ernő megyei népdaléneklési minősítő verseny az 1-4., valamint a „Tiszán innen, Dunán túl” országos  népdaléneklési minősítő verseny az 5-6., 7-8. és 9-13. évfolyamos tanulók számára.

 A területi forduló célja a magyar népdalkincs őrzése, megismertetése, a megyei fordulóra való bejutás.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

március 22. péntek 16 óra: Babay József: Postaláda
című darabja kerül bemutatásra a Piarista iskola diákjainak előadásában.
A városka polgármesterének szalonjában játszódik a történet, ahol az elit képviselők „méregkeverés” közben egy „szörnyű bűntettre” derítenek fényt. Eltűnt a városka postaládája, amibe persze mindenki dobott levelet. De vajon mit tartalmaznak a levelek? És ki lopta el? És miért éppen a választások előtt? Vagy semmi köze a választásokhoz? A leleplező szatíra az ostobaság szférájába emeli a játékot. A belépés díjtalan!

 

március 23. szombat 18 óra: Visszapillantóa Mosonmagyaróvári Fotóegyesület és a Győri Fotóklub közös kiállításon mutatja be az elmúlt esztendő legsikerültebb képeit. A bemutatásra kerülő anyagot megnyitja a két egyesület elnöke: Liziczai Miklós és Kertész Attila. A tárlaton meghívott vendégkiállító Kerekes István EFIAP/d2,A-MAFOSZ/p fotóművész. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

 

március 30. szombat 17 óra: Tavaszváró Dalosünnep

A hagyományos kórustalálkozón városunk énekkarai adnak műsort a zeneszerető közönségnek: Clangor Énekegyüttes (karvezető: Bojér-Varga Szilvia), Evangélikus Gyülekezet Énekkara (karvezető: Káléné Takács Erika), Heideröslein Német Nemzetiségi Dalkör (karvezető: Marquetantné Wagner Ilona), Horvát Nemzetiségi Kórus (karvezető: Kiss Veronika), Lajtha László Vegyeskar (karvezető: Wenczlerné Csiki Ilona), Vissz- Hang Vegyes Kar (karvezető: Kiss Veronika és Szodfridt Gyula). Vendégkórusok: Halászi Vegyeskar (karvezető: Sági Tünde), Máriakálnoki Dalkör (karvezető: Marquetantné Wagner Ilona)

A rendezvényt Dr. Iváncsics János alpolgármester úr köszöntője nyitja meg.

 

A Bütykölő szakkör foglalkozásai péntekenként 17 órakor kezdődnek:

március 1. nem hervadó virágok és tavaszváró díszek készítése

március 8. decopage-technikával díszítünk különféle tárgyakat, díszeket, lesz kokárda-készítés (többféleképpen)

március 22. gyöngyfűzés, fonalmunkák és papír-díszek készítése

március 29. húsvéti készülődés: kedves figurák, lakásdíszek barkácsolása

A foglalkozásokon sokféle alkotás elkészítésére van lehetőség, kicsiket és nagyokat egyaránt várunk! A szakköri foglalkozásokon az anyagköltség 500 Ft. Bővebb felvilágosítást Csonkáné Sörös Katalin szakkörvezető nyújt a 30/916-7664-es telefonszámon!

 

március 5. és 19. kedd, 16.30 óra: Origami – a papírvarázslat titkai! Ajánlott azoknak, akik szeretnek kézműveskedni, szeretnek kikapcsolódni, feltöltődni. Idősebbeknek az agy és a test karbantartásában segít. Friss nyugdíjasoknak igényes közösség, iskolásoknak, felnőtteknek remek ajándék és lakásdísz-készítési lehetőség. Szakkörvezető: Möhöly Magdolna.

Részvételi díj: 500 Ft/alkalom. Érdeklődni a 30/916-7664-es telefonszámon lehet!

 

Szeretettel várjuk kedves látogatóinkat mozgásművészeti csoportjainkba!

A Fitness-edzések időpontja 2019-ben a következőképpen alakul:

hétfőn 19 órakor: Body shaping (alakformáló óra). Aerobik alapú edzés, a test gumikötéllel, súlyzóval és saját súllyal végzett erősítése. A foglalkozásokra polifoam szükséges!

kedden 18.30 óra: DeepWORK: A jin-jang elven alapuló edzés a folyamatos nyújtás-lazítás, belégzés-kilégzés elvére épül. Az óra menete tökéletesen felépített, intenzív, izület kímélő, funkcionális. Azoknak ajánlott, akik szeretnének kipróbálni valami új mozgásformát, amely testi és lelki energiával is feltölt.

csütörtökön 18.30 órától Cardio combination: Zsírégető óra, ahol a pulzus mindvégig állandó (egészségesen magas) tartományban marad. Alapos bemelegítés, 40 perc intenzív aerob kombináció, dinamikus erősítő gyakorlatok.

Az edzéseket Csonka Réka Orsolya tartja. Bővebb felvilágosítás: +36 20 960-9290, illetve rekamozgas@gmail.com.

 

Kondicionáló torna Andival hétfőn 18.15 órakor, kedden és csütörtökön 8.30 órakor.   A koordináció és az izomcsoportok fejlesztése. A foglalkozásra polifoam valamint igény szerinti mennyiségben víz szükséges. Bővebb felvilágosítást Fehérváriné Tomcsányi Andrea nyújt a
30/203-1854-es telefonszámon.

 

Baba-mama jóga keddenként 10.30 órától: Ajánlott szülés után a 8-10. héttől, kb. 10 hónapos korig. A csoporthoz bármikor lehet csatlakozni. A foglalkozást Bordákné Kovács Anita (20/548-9043) védőnő vezeti.

 

Egészségjavító tornát vezetnek a Szeretet Fénye Közhasznú Alapítvány tagjai kedden 18.30 órakor. Ez a mozgás erősíti a gerinc melletti mély hátizmokat, javítja a testtartást, fejleszti a koncentráció képességet, átmozgatja az ízületeket, nyugtató.  A foglalkozást Peszlenné Bea vezeti (20/3195658).

 

Step by Step - Junior Örömtánc csoport, szerda 15 óra
A FORMA – Fiatalkori Obesitas Rendelés MosonmAgyaróvár – szakmacsoport 2018. tavaszán alakult a Karolina Kórházban Mosonmagyaróváron. Célja a túlsúlyos gyermekek kivizsgálása, családjaik támogatása az életmódváltásban. Gyermekorvosok, gyermekpszichiáter, pszichológus, ápolók, diétás nővérek, gyógytornászok fogtak össze, mivel a gyermekkori kövérség egyre nagyobb problémája társadalmunknak. A FORMA szakrendelés bárki által felkereshető, virtuális Diák Fit Klubjának bárki tagja lehet, aki életmódváltásra hajlandó.  A Klub programjában étrendi és életmódbeli tanácsok szerepelnek. Első támogatott csoportja a Step by Step - Junior Örömtánc csoport, melyet Faragóné Tóth Zsuzsi és lánya, Fanni vezet.

 

Senior örömtánc Zsuzsivalpéntekenként 8.30 órátólA foglalkozásokra várjuk az 50 év felettieket. A táncórákat Faragóné Zsuzsa vezeti. Nem kell hozni táncpartnert, és nem kell előzetes tánctudás sem. Nemcsak fizikai mozgás, hanem agytorna is egyben. Kíméletes sporttevékenység. Csak egy kényelmes váltócipő és víz szükséges. További információ: Faragóné Tóth Zsuzsanna, 20/235-89-70

 

Hatha jóga hétfőn 19 és csütörtökön 18 órakor kezdődik. A foglalkozásokat Bordákné Kovács Anita jóga-oktató vezeti. Tel: 20/ 548-9043

 

A Holdkeleti Női Táncklub  ajánlata: törzsi és klasszikus hastánc oktatás. Érdeklődni a következő számon lehet: Kaltenecker Tímea 06-20/4345070

 

Várandós jóga szerdánként 17.30 órától.  A várandósság 14. hetétől a szülésig végezhető. Felfrissíti a testet és a lelket, mely a babára is jó hatással van. Cél a kiegyensúlyozott, magabiztos várandós anyuka, aki boldogan várja születendő gyermekét. A csoporthoz folyamatosan lehet csatlakozni. A foglalkozást Bordákné Kovács Anita vezeti. Tel: 20/ 548-90-43

 

Zumba keddenként 18.30 órától. A foglalkozást Lőrincz Sára edző vezeti.

 

Klubok:

 

AA csoport (szenvedélybetegek klubja) összejövetele keddenként 18 órakor.

 

Aktív élet egészségesen- életmód klub. Ingyenes állapotfelmérés és előadás március  11-én, hétfőn  17 órától.  A foglalkozást Füleki Rozália vezeti: Információ: 06 / 30-291-5242.

 

Kreatív Alkotók Köre foglalkozásai március 2-án, 16-án és 30-án, szombaton tart összejövetelt Burda Zsuzsa és Móczi Sándor képzőművészek vezetésével.

 

Kreatív Kör március 6-án és 20-án, szerdán 17 órától várja a textil kedvelőit. Szakkörvezető: Bernáth Judit textilművész. Jelentkezni a 206-307-es, ill. a 30/916-7664-es telefonszámokon lehet.

 

Mo-Horda Klub összejövetele március  20. szerda 9.30 órawww.facebook.com/mohordaklub

 

Reiki március 11. hétfő 18 óra: Itt az univerzális életenergia segítségével gyógyulhatnak a résztvevők. A foglalkozást Elek Csilla és a mosonmagyaróvári Reiki kör önkéntes segítői vezetik.

 

A Fényhozók Ezoterikus klub programjai:
március 4. hétfő 18 óra: Árkádia Spirituális Kör. Téma: A karma
Vezető: Nusser János (Árkádia Fényeinek Spirituális Egyháza papja)
március 11. hétfő 18 óra: Angyal klub. Csillagüzenetek. Vezető: Dr. Vágyi Ferenc

március 18. hétfő 18 óra: Árkádia Spirituális Kör. Téma: A mágia. Vezető: Nusser János

március 25. hétfő 18 óra: Árkádia Spirituális Kör. Téma: A bűntudat. Vezető: Nusser János
Bővebb információ 20/3200526.

 

Spirituális ébredés klub programja szerdánként 18 órától:

március 6. A szakrális csakra nem optimális működéséből fakadó betegségek és egyéb problémák. Szexuális problémák, párkapcsolat, barátságok. Meditáció.
március 13. Karma és a párkapcsolat. Tavaszi indító energiák ébresztése. Meditáció.
március 20. Kreativitás elméletben és gyakorlatban. Kézműves foglalkozás.
március 27. Káma Szútra, a tantra és a szerelem. Szexualitás a hétköznapokban és spirituális szinteken. Kérem, jelezze részvételi szándékát, mert a programok témája és helyszíne változhat!  (20/9146476)

 

Vissz-Hang Vegyeskar pénteken 19.30 órától tartja próbáját, amelyet Szodfridt Gyula és Kiss Veronika énektanárok vezetnek.

 

Zenebölcsi hétfőn 10 órától. Az énekes, mondókás foglalkozásra a 9 hónaposnál idősebb babákat várjuk.  A foglalkozást Pusztai Kinga (20/970-8122) zenepedagógus vezeti.

 

Zeneovi a zenebölcsiből már „elballagott” óvodásoknak.  Cél a hallásfejlesztés, alapritmusok megismerése, zenei memóriatréning- kreatívan. A foglalkozást vezeti: Pusztai Kinga (20/970-8122) zenepedagógus, szerdán 16.30 órakor.

 

Gyerekcsoportok:

Balett-foglalkozás keddenként 16 órától ovisoknak, 17 órától iskolásoknak, haladóknak. A foglalkozást Zuber Éva (30/916-3775) balettmester vezeti. 

 

Break-suli (Madkidz): hétfőn és szerdán. Edzők: Lippert Márton (Marci) és Vecsei Tamás (Sir)  (HedoniZm Crew) vezetésével (30/733-8001; 20/598-5469)

 

En l’ air tánccsoport- modern táncokat táncolnak, mely a kortárs balett elemeit használja fel a koreográfiákban. A próbák ideje: hétfő 17.30 óra: alsósoknak, szerdán 17.30 és pénteken 17 órától felsősöknek, középiskolásoknak.  Csoportvezető: Csonka Réka Orsolya moderntánc-tanár. Jelentkezés és bővebb felvilágosítás: (20/960 9290, enlairdance.reka@gmail.com ill a csoport facebook-oldalán)

 

HUNGARYthmic TSE rocki edzése: Varga Eszterrel (70/430-2174) ovisoknak, kisiskolásoknak, kedden és csütörtökön 17 órától.

 

OKAY-DANCE tánccsoport hétfőnként 17 órától tart próbát, ahol disco táncot tanít nagycsoportos óvodások számára.  A foglalkozást Pappné Varga Zsuzsa vezeti (30/7187505)

 

Royal Kolibri – hip-hop táncoktatás: csütörtökön 16 órától gyerekeknek, és tiniknek, csütörtökön 19.30 órától felnőtt csoport, szombaton 14 órától versenycsoport. Csoportvezetők: Auxner Bianka és Auxner Péter edző. Jelentkezés: 30/3899157 vagy facebookon Royal Kolibri TSE.

 

 

 


© 2014 Powered by WebSiter