A Csoóri Sándor Program keretében CSSP-TANCHAZ-2022-0077-es számon valósultak meg 2022-23-ban a táncházak a Fehér Ló Közösségi Házban.

A támogatás jóvoltából vendég zenekarok is felléphettek, és tánctanítók érkezhettek: Serény Magyarok, Józsa Zoltán Bambi, Kislaptáros Nézenekar, Németh Dénes és Zenekara, Fészekalja Zenekar, Galgócziné Nyáradi Csilla, Fajkusz Attila és Zenekara, Csenki Zalán és barátai.

A táncházak mellett az egyre több kisgyerek számára bütykölő foglalkozásokat is szerveztünk, mert a fiatalabb zenészek már gyermekkel érkeznek, vagy az idősebbek unokákkal.

1999 óta vannak táncházak Mosonmagyaróváron a Fehér Ló Közösségi Házban. Az alapító tagok gyerekei is már zenészek, és az unokáik is ide járnak. A harmadik generáció nőhet itt fel a népzenén. A legnagyobb eredmény pedig talán, hogy az alapítók gyerekei által oktatott gyerekek zenélnek már több alkalommal, vagy segítenek a tánc tanításában. A közösség összetartója és alapítója a mai napig a Kislaptáros Népzenekar. A most zárult évadban közel 400-an vettek részt a nyolc táncházban.

 

 

 

       

 

 

 

 

       

 

 

 

 

       

 

 

 

 

       

 

 

 

 

       

 

 

 

 

       

 

 

 

 

       

 

 

 

 

       

 

 


© 2014 Powered by WebSiter