május


május 26. szombat 16 óra: Egy óra az egészségért- a Fényhozók Ezoterikus Kör ajánlásával: Orosz információs gyógyászat – a Kolcov-lapok. Előadó: Marton Beáta lélekterapeuta, oktató, coach. Bővebb információ: 0630-291-52

 

május 27. vasárnap: Zöld nap – gyermeknap: Családi nap (a családok éve rendezvénysorozat)  

14-16 óra Zöld játszóház: érdekes játékok, ékszerek, használati tárgyak készítése újrahasznosított anyagokból … sok meglepetéssel.

Kérjük a résztvevők hozzanak magukkal kiürült sajtos-dobozokat, parafa-dugókat.

Zöld-vetékedő  a Futura támogatásával

 

16 óra: Bábszínház: Tavaszi horgászkaland - a Babos Bábos Társulat előadása

Vizes mese sok-sok árnyjátékkal, halakkal, vízi és vízparti állatokkal, horgászokkal. Az előadás végére megtanulunk horgászni, és megtanuljuk a horgászás íratlan szabályait. Kiderül az is, hogy minek van helye a vízben és minek nincs és miért is nem harapnak a halak. A legvégén pedig közösen letehetik a sporthorgászi fogadalmat a gyerekek, mielőtt átveszik első saját horgászbotjukat a báboktól.

Játsszák: Babos Eszter és Bíró Brigitta

A programon a részvétel ingyenes, minden érdeklődő kicsit és nagyot szeretettel várunk!

 

Május utolsó vasárnapja Magyarországon a Hősök napja. Ebből az alkalomból mutatjuk be május 27-én, vasárnap 19 órától a Valahol Európában –című darabot, a Lipóti Színjátszók előadásában.

A programra minden érdeklődőt szeretettel várunk! A belépés díjtalan, adományokat elfogadunk a színjátszókör támogatására!

A Dés László és Nemes István nevével fémjelzett musical bejárta a magyar színpadokat.

Az események történelmünk legsötétebb korszakában, a II. világháború végén játszódnak.

Az azonos című film alapján készült színpadi átirat nem a háború borzalmairól, hanem a minden áron való túlélésről szól.

Árván maradt, vagy a lebombázott Állami Javítóintézetből kikerült gyerekek csoportba verődnek és ennivalóért, ruháért fosztogatnak, bízva abban, hogy minden megváltozik.

A gyerekekben mégis felsejlenek a jó, szép érzések és a remény.

Szereplők:

Simon Péter: Szilágyi Ákos

Hosszú: Bertalan Balázs

Éva: Göncz Viktória

Ficsúr: Máté Márton

Tiszt: Szitás Bálint

Kuksi:ifj. Fazekas Mihály

Szeplős:Szkalka Valentin

Csóró: Sági-Kovács Bálint

Suttyó: Mátyus Boglárka Gabriella

Professzor: Hegyi Marcell

Pötyi: Pintér Vivien

Tanító: Peter Moore

Asszonyok: Hérics Judit, Mátyus Lilla Angelika

Férfi: Márton Tamás

Gyerekek: Cseri Anna, Szalai Júlia, Szilágyi Noémi

Rendező: Fazekas Lászlóné Marcsi

Díszlet: Fazekas László

Zenei vezető: Hajszán Ákos.

A Győri Szalon oldalán megjelent kritika részlete:

„Hogy az összefogás, kitartás és lelkesedés milyen hihetetlen teljesítményre képes, azt a Lipóti Színjátszó Kör előadása követendő példaként bizonyította.

Az apróbb és nagyobb gyerekek hiba nélkül játszották végig az előadást, oly érzést keltve a nézőkben, hogy legszívesebben megöleltük volna őket. „

 

Babamasszázs tanfolyam indul a május 7-től, várandós anyáknak, és 1.5 -10 hónapos babáknak.

A tanfolyamon a szülő/ leendő szülő  megtanulhatja, hogyan masszírozhatja szeretetteljes érintéssel, mégis szakszerűen, gyermekét.

A masszírozott babák megtanulnak ellazulni, könnyebben megnyugtathatók, és jobban alszanak. A masszírozás segíti a szülő gyermek közötti harmonikus kapcsolat mélyülését. Hatékony szélgörcs, szorulás, fogzási nyugtalanság oldásában, elősegíti az örömhormon felszabadulását nemcsak a masszírozottban, hanem a masszírozóban is.

A képzés heti 1 órában történik, összesen 4 alkalommal. Jelentkezés e-mailben: ani@webtar.hu, vagy telefonon: 20-548-90-43

Szeretettel várlak a tanfolyamra. Bordákné Kovács Anita, okleveles babamasszázs oktató- védőnő.

 

deepWORK® csütörtökönként 18. 15 órától. Atletikus, intenzív, ugyanakkor különleges edzésforma:
A gyakorlatok alapja az öt természeti elem és a magas energiaszint!  A deepWORK® a jin-jang elvét követve ötvözi a funkcionális tréning mentális és fizikai ellentmondásait – férfiaknak is ajánlott!

Bővebb infókért keress bátran! Csonka Réka Orsolya (20/9609290), rekamozgas@gmail.com.

 

Senior örömtánc Zsuzsival. A foglalkozásokra várjuk az 50 év felettieket szombatonként 11-12.30 óráig. A táncórákat Faragóné Zsuzsa vezeti. Nem kell hozni táncpartnert, és nem kell előzetes tánctudás sem. Nemcsak fizikai mozgás, hanem agytorna is egyben. Kíméletes sporttevékenység.

Csak egy kényelmes váltócipő és víz szükséges.

További információ: Faragóné Tóth Zsuzsanna, 0620/235-89-70

 

Fitness órák:

hétfőn 19  csütörtökön 17.15 órától alakformáló óra: dinamikus mozgásforma, a test gumikötéllel és saját súllyal végzett erősítése. A foglalkozáshoz polifoam szükséges.

szerdán 19 órától zsírégető óra: lépéskombinációk és erősítő blokkok váltják egymást.

Bővebb felvilágosításért keresse Csonka Réka Orsolya fitness-edzőt.(20/960-9290, rekamozgas@gmail.com)

 

Egészségjavító tornát vezetnek a Szeretet Fénye Közhasznú Alapítvány tagjai kedden 18.30 órakor. Ez a mozgás erősíti a gerinc melletti mély hátizmokat, javítja a testtartást, fejleszti a koncentráció képességet, átmozgatja az ízületeket, nyugtató.  A foglalkozást Peszlenné Bea vezeti (20/919-9658)

 

A Holdkeleti Női Táncklub ajánlata: törzsi és klasszikus hastánc oktatás szerdán 17 órától. Érdeklődni a következő számon lehet: Kaltenecker Tímea 06-20/4345070

 

Kondicionáló torna Andival hétfőn 18.15 órakor, kedden és csütörtökön 8.30 órakor valamint csütörtökön 18 órakor.  A koordináció és az izomcsoportok fejlesztése. A foglalkozásra polifoam, valamint igény szerinti mennyiségben víz szükséges. Bővebb felvilágosítást a 30/203-1854-es telefonszámon lehet kérni.

 

Step-kondi kedden 18 órakor.  Az edzés intenzív mozgásával igénybe veszi a gerincalapot és a lábízületeket. Bővebb felvilágosítást Fehérváriné Andi nyújt a 30/203-1854-es telefonszámon. Előzetesen bejelentkezni is ezen a számon lehet!

 

Pilates –torna pénteken 18 órától. A foglalkozást Fehérváriné Tomcsányi Andrea vezeti.  (30/203-1854). A helyes testtartásért felelős izmok fejlesztése, koordináció, stressz oldás, a harmonikus jó közérzet kialakítása a saját légzés ritmusában.

 

Várandós jóga szerdánként 17.30 órától.  A várandósság 14. hetétől a szülésig végezhető. Felfrissíti a testet és a lelket, mely a babára is jó hatással van. Cél a kiegyensúlyozott, magabiztos várandós anyuka, aki boldogan várja születendő gyermekét. A csoporthoz folyamatosan lehet csatlakozni. A foglalkozást Bordákné Kovács Anita vezeti. Tel: 20/ 548-90-43

 

Baba-mama jóga keddenként 10.30 órától. Ajánlott szülés után a 8-10. héttől, kb. 10 hónapos korig. A csoporthoz bármikor lehet csatlakozni. A foglalkozást Bordákné Kovács Anita (20/548-9043) védőnő vezeti.

 

Hatha jóga: hétfőn 19 és csütörtökön 18 órakor kezdődik. A foglalkozásokat Bordákné Kovács Anita jóga-oktató vezeti. Tel: 20/ 548-90-43

 

Zumba keddenként 18.30 órától. A foglalkozást Lőrincz Sára edző vezeti.

 

Klubok:

AA csoport (szenvedélybetegek klubja) összejövetele keddenként 17.30 órakor.

 

A Fényhozók Ezoterikus Klub összejövetelei: Klubfoglalkozások hétfőnként 18 órától:
május 28.  Gyermekkorunk legszebb pillanatai- meditáció. Előadó: Horváth Imre

Minden program végén közös meditáció. Információ : 0630-291-52

 

Herbamesék Gyógynövény és Életmód Klub programja: május 8. kedd 17 óra Téma: A gombák világa. Előadó: Kissné Vida Éva, közegészségügyi felügyelő, gombaszakértő
Részvételi díj: 1.500,- Ft / fő
Jelentkezni a herbamesek@gmail.com email címen tudsz.
"Légy része az élménynek!"  Klubvezető, alapító: Kocsis Julianna, fitoterapeuta természetgyógyász

 

Spirituális ébredés klub programja:
 

május 30. Rejtett emlékek nyomában. Utazás a tudatalattiba. Önismereti játék

Kérem, jelezze részvételi szándékát, mert a programok témája és helyszíne változhat. Tel:20-9146476.

 

Kreatív Alkotók Köre  május 26-án,  szombaton tart foglalkozást, amelyet Burda Zsuzsa és Móczi Sándor képzőművészek vezetnek.

 

Kreatív Kör május 30-án, szerdán 17 órától várja a textil kedvelőit. Szakkörvezető: Bernáth Judit textilművész. Jelentkezni a 206-307-es, ill. a 30/916-7664-es telefonszámokon lehet.

 

A Vissz-Hang Vegyes Kar pénteken 19.30 órától tartja próbáját, amelyet Kiss Veronika és Szodfridt Gyula énektanárok vezetnek.

 

Zenebölcsi hétfőn 10 órától. Az énekes, mondókás foglalkozásra a 9 hónaposnál idősebb babákat várjuk.  A foglalkozást Pusztai Kinga (20/970-8122) zenepedagógus vezeti.

 

Zeneovi: szerdánként 16.30 órakor 4-6 éves gyerekeknek. A résztvevők zenés játékok, mesék, versek segítségével sajátíthatják el a zenei alapokat. Cél a hallásfejlesztés, alapritmusok megismerése, zenei memóriatréning- kreatívan. A foglalkozást Pusztai Kinga (20/970-8122) zenepedagógus vezeti.

 

Gyerekcsoportok:

Balett-foglalkozás 16 órától ovisoknak, keddenként 17 órától iskolásoknak, haladóknak. A foglalkozást Zuber Éva (30/916-3775) balettmester vezeti. 

 

Break -suli (Madkidz): hétfőn és szerdán. Edzők: Lippert Márton (Marci) és Vecsei Tamás (Sir)  (HedoniZm Crew) vezetésével (30/733-8001; 20/598-5469)

 

Capoeira  páros hét péntekjén 16.30 órától, 7-12 éves gyerekeknek. Az edzéseken való részvétel nyitottá tesz, a játékos gyakorlatok fejlesztik a ritmusérzéket, javítják a mozgás-koordinációt, segítenek a feszültség levezetésében. Edző: Horváth Rastafari Tamás. Bővebb információ: horvath.tamas.istvan@gmail.com

 

En l’ air tánccsoport- modern tánc, mely a kortárs balett elemeit használja fel a koreográfiákban- felsősöknek. Csoportvezető.  Csonka Réka Orsolya moderntánc-tanár. Jelentkezés és bővebb felvilágosítás: (06 20 960 9290, enlairdance.reka@gmail.com ill. a csoport facebook-oldalán)

 

HUNGARYthmic TSE rocki edzése: Varga Eszterrel (70/430-2174) ovisoknak, kisiskolásoknak. kedden és csütörtökön 17 órától.

 

OKAY-DANCE tánccsoport hétfőnként tart próbákat, ahol disco táncot tanít nagycsoportos óvodások és általános iskolások számára.  A foglalkozást Pappné Varga Zsuzsa vezeti (30/7187505)

 

Royal Kolibri – hip-hop táncoktatás: csütörtökön 16 órától gyerekeknek, és tiniknek, 19 órától  felnőtteknek, fiú csoport szombaton 14 órától. Csoportvezető-edzők: Auxner Bianka és Auxner Péter. Jelentkezés: 30/3899157 vagy facebookon Royal Kolibri TSE

 

 

június 2. szombat 16 óra: 25 éves a Magyar Szív Egyesület Mosonmagyaróvár- ünnepi délután.

június 2. szombat 18 óra:  En l’ air Tánccsoport évzáró műsora.  A programban az elmúlt két év fantasztikus koreográfiái láthatóak és természetesen lesz meglepetés vendég is! A műsor díjtalan, a csoport részére támogató – jegyeket a Fehér Ló portáján lehet vásárolni!

június 5. kedd 15 óra: Retró filmklub. Az 1939-ben bemutatott, a korszak leghíresebb magyar színészeit felvonultató film egy tragikusan végződő szerelmi történet mesél el, a már megjelenésekor betiltott regény adaptációjaként. 94 perc. Korhatár nélkül megtekinthető!
 

június 1.  15 és 29. péntek 20 óra: Cult. Film Club előadásai. A filmklubban az ezredforduló filmművészetének megkerülhetetlen alkotásai láthatók. Szórakozás – kultúra ingyen (film info: 06 20 6111 004)
 

június 7. csütörtök, 17 óra: a „Nem vagyok egyedül…” előadássorozat részeként Kiégés, kompetenciahatárok címmel Dr. Török Ádám klinikai orvos (Semmelweis Egyetem 1. sz. Gyermekgyógyászati Klinika) előadása lesz. (szorongás, fásultság, stressz, sikertelenség, depresszió, közöny…). Bővebb információ: Baranyainé Tóth Ágnes (20/4846062) és Unger Edit (20/4970445), email.: nemvagyokegyedulmovar@gmail.com. A részvétel regisztrációhoz kötött!

 

június 8. péntek 18 óra: Defibrillátor átadás

A Fehér Ló Közösségi Házban elhelyezésre kerül egy POWERHEART G5AED defibrillátor és a defibrillátor tárolására alkalmas fali kabin. A berendezést az UFM Egyesült Habanyaggyártó Bt. ügyvezető Igazgatója Guntram Thurnher és Ratkay Katalin, a Moson Megyei Nők Egyesületének elnöke adja át. Az ünnepélyes átadásra kis műsor keretében kerül sor, melyen közreműködik a z En l’ air tánccsoport és a közösségi ház kiscsoportjai.

 

június 9. szombat 18 óra: A Kreatív Alkotók Köre kiállítása LÉLEKÜZENET III. címmel nyílik a Fehér Ló Közösségi Házban. Ez a már öt esztendeje működő alkotókör negyedik kiállítása.

 A mostani kiállításon a következő alkotók vesznek részt:

Bardocz Judit, Csölleyné Ellenrieder Erzsébet, Igali Alfréd, Janik Mónika, Komáromy Péterné Ági, Magyar Lászlóné Jutka, Márton Gézáné Etelka, Németh Annamária, Paulikné Orosz Ildikó, Sántháné Kovács Éva, Szabó Andrea, Vágyi Gabriella

„L. Burda Zsuzsanna és Móczi Sándor képzőművészek vezetésével az elmúlt években kitartó – összetartó  társasággá alakultunk az évek folyamán.  Egyenként is részt vettünk pályázatokon, kiállítottunk meghívásra évfordulón, képeket adtunk ajándékba, Kápolnába és Templomba, és az Átmeneti Otthont is a Kör egyik tagjának képei díszítik.  Úgy érezzük, nemes feladatot végzünk, amikor meghívtuk azokat, akik nem csak festéket és ecsetet használnak de szívüket, lelküket is engedik hatni. A csodák ritkán találnak meg az életünkben, azok a csodák, amiről csak álmodtunk, álmok maradnak. Igazából a csodát megéljük, nem tudjuk, hogy éppen ott van bennünk, mert az EMBER maga a CSODA!"

A kiállítást Székely Zoltán művészettörténész nyitja meg, a kiállított műveket L. Burda Zsuzsanna ajánlja az érdeklődők figyelmébe. Közreműködik az En l’ air tánccsoport Csonka Réka Orsolya vezetésével, valamint Rujder Éva versmondó.

 

június 9. szombat 17 óra Gyerektáncház: A gyerekek a Fészekalja Zenekar muzsikájára ismerkedhetnek a népi játékokkal, egyszerűbb táncokkal, Galgócziné Nyáradi Csilla és Galgóczi Attila segítségével. Közben a Bütyköldében Csonkáné Sörös Katalin várja valami meglepetéssel a gyerekeket. 19 órakor a Sárarany Zenekar ad koncertet, majd ők muzsikálnak a bukovinai táncházban is, a táncosok kívánsága szerint. A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma Csoóri Sándor Programjából valósul meg.

 

június 10. vasárnap 16 óra: A Lajta Néptáncegyüttes tavaszi műsora

 

június 17. vasárnap 18 óra: a Fehér Ló Mozi bemutatja a Hitler kontra Picasso című filmet.

Színes feliratos olasz francia német dokumentumfilm

80 év telt el azóta, hogy a náci rezsim egyértelműen betiltotta az úgynevezett "degenerált" művészetet, amely "kozmopolita és kommunista" volt.
1937-ben nyilvánosan megbélyegezték, egyidejűleg Hitler parancsára  elkobozták az ókori és klasszikus műalkotásokat, olyan remekművek, amelyek Linz Louvre-i képei.
Ez a dokumentumfilm több történetet mesél el. Mindegyik három nagy kiállítás körül forog, amely az emberi és művészi elbeszélések sorozatának kiindulópontja.
A náci rezsim Münchenben összesen 650 műtárgyat foglalt le, melyet 32 ​​német múzeumból és magángyűjtők otthonából vettek el.

Ezeknek a műtárgyaknak a hányatott útjáról és történetéről "mesél" ez a játékfilmeket megszégyenítően izgalmas és érdekes film, mely Olaszországban máris az egyik legsikeresebb film 2018-ban.


90 perc, Korhatár 12 éven felülieknek!
A belépőjegy ára: 800 forint


© 2014 Powered by WebSiter