Szeptember

 

A Fehér Ló Közösségi Ház programja az Ars sacra fesztiválra 2019. szeptember 18-22.

A fesztivál mottója: „Legyetek mindnyájan egy!

2019. szeptember 21. szombat 19 óra: Kórushangverseny a mosoni Nepomuki Szent János Plébániatemplomban.  A koncert szereplői: Evangélikus Gyülekezet Kórusa (karvezető: Káléné Takács Erika), Halászi Vegyeskar (karvezető: Sági Tünde), Halmos László Énekegyüttes, Lajtha László Vegyeskar (karvezető: Wenczlerné  Csiki Ilona), Mosoni Nepomuki Szent János Plébániatemplom Szent Cecília Kórusa (karvezető: Horváth Győzőné),  Vissz- Hang Vegyes Kar (karvezetők: Kiss Veronika és Szodfridt Gyula)

 

2019. szeptember 22. vasárnap: Családi délután.

15-16 óráig kézműveskedés: angyalkás díszek készítése- többféle technikával
16 órakor a „Legyetek mindnyájan egycímű gyermekrajz pályázatunk eredményhirdetése.
A beküldött munkákat Vecsei László Ezékiel festőművész értékeli és ajánlja a résztvevők figyelmébe.

17 órakor családi moziban tekinthetünk meg egy bibliai történetet.

A főszereplő Józsefről már kisgyerek korában kiderült, hogy nem átlagos fiú. Ugyanis megálmodja a jövőt. Mivel fivérei tartottak tőle, rabszolgának adják legkisebb testvérüket Egyiptomba. Józsefet maga a Fáraó kéri meg, hogy fejtse meg régóta gyötrő rémálmait. József az álomfejtés során tanácsokkal látja el a vezért, aki megfogadja azokat, így sikerül elkerülniük egy katasztrófát…
A történet végén összehozza a sors fivéreivel is!

A fesztivál programjai ingyenesek, minden érdeklődőt szeretettel várunk!részvétel


szeptember 27. péntek 20 óra: CultFilmClub. A filmklubban az ezredforduló filmművészetének megkerülhetetlen alkotásai láthatók. (film info: 06 20 6111 004)

 

A Bütykölő szakkör foglalkozásai péntekenként 17 órakor kezdődnek:

szeptember 20. őrangyalok, tündérkék , levél- és termésmanók készítése kreatívan

szeptember 27. filc-figurák varrása, őszi lakásdíszítő figurák, mütyürkék barkácsolása

A foglalkozásokon sokféle alkotás elkészítésére van lehetőség, kreatívkodni szerető kicsiket és nagyokat egyaránt várunk! A szakköri foglalkozásokon az anyagköltség 500 Ft. Bővebb felvilágosítást Csonkáné Sörös Katalin szakkörvezető nyújt a 30/916-7664-es telefonszámon!

 

Baba-mama jóga szeptember 10-től keddenként 10.30 órától: Ajánlott szülés után a 8-10. héttől, kb. 10 hónapos korig. A csoporthoz bármikor lehet csatlakozni. A foglalkozást Bordákné Kovács Anita (20/548-9043) védőnő vezeti.

 

Tanfolyamok:

 

A KARNEOL  stúdió képzőművész-tanfolyamokat tart

2019-ben  szeptember 21-én,  október 19-én,  november 16-án és december 14-én szombaton:

Gyermek fejlesztő festőtanfolyam  9-12 óráig kb. 9-15 éveseknek.

Akril, akvarell, pasztellkréta festési technikáját megtanuljuk, majd egy vagy több képet elkészítünk. (Papír/vászon mérettől és egyéni tempótól függően.) Minden alkalommal más festő anyaggal ismerkedünk, de alkotáshoz érzés/kedv alapján is lehet választani.

14-18 óráig Intuitív festő tanfolyam felnőtteknek 14-18 óráig

A változatos tematikájú foglalkozássorozat segít az önismeretben, Én-erősítő festésen keresztül. Előképzettség nem szükséges. Rajzelemzéssel összekapcsolva, illetve a befejezés mindig pozitív megerősítéssel...

Bővebb felvilágosítás: Kapitány-Pálffy Enikő. Információ, jelentkezés: 70/335-8871

www.karneolstudio.hu

 

szeptember 12. csütörtök 19.30 óra: Kezdő 10 alkalmas boogie-woogie tanfolyam

Az első óra ingyenesen kipróbálható!

A már 15 éve működő Jazzmin Boogie KTSE nagy szeretettel várja a boogie woogie tánc szerelmeseit és azokat, akik szeretnének belekóstolni a rock and roll-hoz közeli műfaj világába!

Az órákat Hergenrőder Jácint (többszörös magyar bajnok, világkupa 5. helyezett) tartja.

Ha kedvet kaptál egy kis mozgásra, ami jó zenével és társasággal párosul és szeretnéd kipróbálni,

akkor itt a helyed! Ha nem ismered, hogy mi az a boogie woogie, akkor pedig azért gyere el!

Az első óra mindenkinek ingyenes, lehetőséged van eldönteni, hogy tetszik-e!

Az órákra pár nélkül egyénileg is lehet jelentkezni, persze praktikus, ha hozol magaddal valakit.

A tíz alkalmas tanfolyam díja: 15 000 Ft / fő.

További információ: Hergenrőder Jácint: +36 30 204 9249

 

szeptember 25. szerda 10 óra: „Kerekecske-dombocska” Játékos foglalkozások óvodába készülőknek (és már óvodába járóknak).

Mondókák-játékos mozgással-énekkel

Mesék – versek- bábok

Korosztályos-egyszerű játékok

Játékismertető szülőknek

Óvodaérettségről kötetlenül

Foglalkozásvezető: Csibáné Csilla óvónő

Részvételi díj: 500 forint alkalmanként

Jelentkezés: 30/916-7664

 

Szeretettel várjuk kedves látogatóinkat mozgásművészeti csoportjainkba!

Kondicionáló torna Andival hétfőn 18.15 órakor, kedden és csütörtökön 8.30 órakor.   A koordináció és az izomcsoportok fejlesztése. A foglalkozásra polifoam valamint igény szerinti mennyiségben víz szükséges. Bővebb felvilágosítást a 30/203-1854-es telefonszámon lehet kérni.

 

Senior örömtánc Zsuzsival péntekenként 8.30 órától.  A foglalkozásokra várjuk az 50 év felettieket. A táncórákat Faragóné Zsuzsi vezeti. Nem kell hozni táncpartnert, és nem kell előzetes tánctudás sem. Nemcsak fizikai mozgás, hanem agytorna is egyben. Kíméletes sporttevékenység. Csak egy kényelmes váltócipő és víz szükséges. További információ: Faragóné Tóth Zsuzsanna, 0620/235-89-70

 

Step by Step - Junior Örömtánc csoport, szerdánként 15 órakor
A FORMA – Fiatalkori Obesitas Rendelés MosonmAgyaróvár – szakmacsoport, virtuális Diák Fit Klubjának bárki tagja lehet, aki életmódváltásra hajlandó.  Kiscsoportja a Step by Step - Junior Örömtánc csoport, melyet Faragóné Tóth Zsuzsi és lánya, Fanni vezet.

 

Hatha jóga szeptember 9-től hétfőn 19 és csütörtökön 18 órakor kezdődik. A foglalkozásokat Bordákné Kovács Anita jóga-oktató vezeti. Tel: 20/ 548-90-43

 

A Phoenix Tribal Hastánccsoport szerdán 18 órától tart próbát. Csoportvezetők: Rába Marianna  (Maya) és Kovács Lilla.   A csoporttagok így együtt 6 éve gyakorolják a hastánc művészetét. Fellépéseiken a hastánc több stílusát is bemutatják: leginkább a törzsi fúziós hastáncot, szamba - hastánc fúziót, roma - hastánc fúziót, de a pörgős törzsi dobszóló és a flamenco fúzió felé is nyitottak. A koreográfiákat közösen álmodják meg és hozzák létre. A hastánc alapjait: Kaltenecker Tímeától ( Amrta ) sajátították el. Tánctudásukat workshopokon országosan és nemzetközileg is elismert táncosok és hastáncoktatók óráin fejlesztik folyamatosan, így például sokat köszönhetnek Joós Juditnak, Lefkovics - Virág Juditnak és Sharyam Tóth Tímeának. Szeretettel várják a Phoenix Tribal Hastánccsoportba új tagnak azokat, akik érzik a “lélek éhségét” egy teljesebb, mélyebb élet után, ahol kiélhetik az alkotás szabadságát egymás között mozgásban, táncban, inspiráló, elfogadó társak, szövetségesek oldalán!

 

Várandós jóga szeptember 11-től szerdánként 17.30 órától.  A várandósság 14. hetétől a szülésig végezhető. Felfrissíti a testet és a lelket, mely a babára is jó hatással van. Cél a kiegyensúlyozott, magabiztos várandós anyuka, aki boldogan várja születendő gyermekét. A csoporthoz folyamatosan lehet csatlakozni. A foglalkozást Bordákné Kovács Anita vezeti. Tel: 20/ 548-90-43

 

Zumba keddenként 18.30 órától. A foglalkozást Lőrincz Sára edző vezeti.

 

Klubok:

 

AA csoport (szenvedélybetegek klubja) összejövetele keddenként 18 órakor.

Fonal-ART Textilművészeti Szakkör

Foglakozásaink lehetőséget nyújtanak az érdeklődőknek, hogy elmélyedjenek a textíliák világában, kézzel készült alkotásaikkal színesítsék környezetüket, kikapcsolódjanak az alkotás során hétköznapi gondjaikból.

Fő profilunk a szövés, de más technikákkal is ismerkedünk, úgymint a textilfestés, tűnemezelés, gyöngyfűzés, gyöngyszövés, kötés, horgolás, fonás.

Készítünk lakásdíszeket, ékszereket, ruházati kiegészítőket, ajándéktárgyakat.

Foglalkozásainkat minden páros hét szerdáján 17.00-tól 20.00-ig tarjuk.

Szakkörvezető: Bernáth Judit textilművész

Tagdíj: 1000Ft/ hó plusz anyagköltség

Korhatár: 16 éves kortól

Szeptemberi foglalkozás időpontja:  18-án szerdán 17 órától

Várjuk baráti hangulatú foglakozásainkra!

Jelentkezés a 30/916-7664-es telefonszámon lehet

 

Kreatív Alkotók Köre foglalkozásai szeptember 28-án, szombaton tart összejövetelt Burda Zsuzsa és Móczi Sándor képzőművészek vezetésével.

 

Vissz-Hang Vegyeskar pénteken 19.30 órától tartja próbáját, amelyet Szodfridt Gyula és Kiss Veronika énektanárok vezetnek.

 

Zenebölcsi hétfőnként 10 órától.  Az éneklés, a ritmus a gyermek természetes szükséglete, a személyiség fejlődésében meghatározó. A kisgyermekek korai zenei fejlesztése a legteljesebb személyiség kialakulása érdekében éppen olyan jelentős, mint a beszédkészség fejlesztése.  Azok a gyermekek, akik szinte születésüktől kezdődően kapcsolatban állnak a zenével, más tevékenységekben is sikeresebbek lesznek, mint azok, akiket kevés hang vett körül.

Az énekes, mondókás foglalkozásra a 9 hónaposnál idősebb babákat várjuk.

A foglalkozást Pusztai Kinga (20/970-8122) zenepedagógus vezeti.

 

Zeneovi a zenebölcsiből már „elballagott” óvodásoknak.  Cél a hallásfejlesztés, alapritmusok megismerése, zenei memóriatréning kreatívan. A foglalkozást vezeti: Pusztai Kinga (20/970-8122) zenepedagógus, szerdán 16.30 órakor.

 

Gyerekcsoportok:

Balett foglalkozás keddenként 16 órától ovisoknak, 17 órától iskolásoknak, haladóknak. A foglalkozást Zuber Éva (30/916-3775) balettmester vezeti. 

 

Break suli (Madkidz): hétfőn és szerdán. Edző: Lippert Márton (HedoniZm Crew). Bővebb információ, jelentkezés: 30/733-8001

 

En l’ air tánccsoport- jazz-és moderntánc több korcsoportban. Csoportvezető: Csonka Réka Orsolya tánctanár. Jelentkezés és bővebb felvilágosítás:facebook: En l’ air tánccsoport, e-mail: enlairdance.reka@gmail.com ill (06 20 960 9290)

 

HUNGARYthmic TSE rocki edzése: Varga Eszterrel (70/430-2174) ovisoknak, kisiskolásoknak. kedden és csütörtökön 17 órától.

 

OKAY-DANCE tánccsoport hétfőnként tart próbákat, ahol disco táncot tanít nagycsoportos óvodások és általános iskolások számára.  A foglalkozást Pappné Varga Zsuzsa vezeti (30/7187505)

 

 

 

október 5. szombat 18 óra Art mozi: A művészet templomai: Tintoretto. A velencei lázadó.

színes, feliratos olasz ismeretterjesztő film, 90 perc, 2019.

Korhatár: 12.  ART filmnek besorolva
rendező:  Giuseppe Domingo Romano
főszereplők: Helena Bonham Carter, Peter Greenaway, Melania Gaia Mazzucco

A művészet templomai ismeretterjesztő sorozat következő része az olasz reneszánsz utolsó nagy művésze előtt tiszteleg, születésének ötszázadik évfordulója alkalmából.
A neves filmrendező és művész, Peter Greenaway közreműködésével létrejött, látványos dokumentumfilm a 16. század legkiválóbb velencei művészei, Tintoretto, Tiziano és Veronese közötti rivalizálást mutatja be. Tintoretto életén és vásznain keresztül a nézők megismerhetik a korabeli várost, majd a narratíva előrehaladtával egyre jobban feltárul, milyen hatással volt a pusztító pestisjárvány Velence mindennapjaira és művészetére.
A szakértői interjúkat a műkincsek részletgazdag közeli felvételeivel és rövid játékfilmes betétekkel színesítő film narrátora a kétszeres Oscar-jelölt Helena Bonham Carter.

 

október 6. vasárnap: 10 éves a Babos Bábos Társulat! Ünnepi program.

10 óra Babaszínház: A három kismalac.

2-7 éves korosztálynak, interaktív bábjáték, óriási párnabábokkal. A három kismalac a gyerekek segítségével építi fel a házát. Vajon a farkas így is rájuk talál?

Játsszák: Babos Eszter és Bíró Brigitta

A belépőjegy ára: 800 Forint gyermek számára, 1200 Forint felnőtt kísérő számára, melyek megvásárolhatók a Fehér Ló Közösségi Ház nyitva tartási idejében.
Javasoljuk, hogy a belépőjegyet elővételben vásárolják meg, mert a babaszínházi előadásokat csak korlátozott számú néző tekintheti meg!

16 óra Családi délután: Király Kis Miklós- nagyszínpadi bábelőadás Magyar népmese. Igényes díszlettel és vajang típusú bábokkal való előadás az óvodás és kisiskolás korosztály számára. Volt egyszer egy öreg király, s annak három lánya. A fekete felleg szemet vetett a lányokra, de a király nem adta őket. A felleg bosszúból elvitte a birodalomból a napot, a holdat és a csillagokat. Vajon ki képes visszaszerezni mindezt? Bizony csak Király Kis Miklós. És hányféle akadályt kell leküzdenie mindezért? Sárkányok, banya, manó, saját önzősége. Hogy sikerül-e neki helyt állni, kiderül az előadásból.

Játsszák: Babos Eszter és Bíró Brigitta

A belépőjegy ára: 1200 forint.

A résztvevők meglepetésre számíthatnak.

A nap folyamán megtekinthető az együttes elmúlt 10 évének rövid bemutatás fényképeken keresztül, valamit Babos Eszter Moly és Miló, a szeleburdi manók c. könyve 2. kötetének bemutatása lesz. Itt a szerző korábbi művei is megvásárolhatóak, korlátozott számban.

október 8. kedd 17.30 óra: Növendékhangverseny

A Mosonyi Mihály Zeneiskola növendékei adnak hangversenyt a zeneszerető érdeklődőknek. Belépőjegyet nem kell vásárolni, mindenkit szeretettel látunk!

 

október 11. és 25. péntek 20 óra: CultFilmClub. A filmklubban az ezredforduló filmművészetének megkerülhetetlen alkotásai láthatók. (film info: 06 20 6111 004)

 

október 11. péntek 16.30 óra: Könyvbemutató. Vendégünk Szekeres Mária írónő. Az alkotó „Felsejlő fohászok„ című megjelent művét Farkas István piarista ajánlja az érdeklődők figyelmébe. Közreműködik Szőcs Beáta.

 

október 12. szombat 17 óra: Gyerek táncház

A kicsiket várjuk, akik a Fészekalja Zenekar muzsikájára ismerkedhetnek a népi játékokkal, egyszerűbb táncokkal, bütyköldével, ahol Csonkáné Sörös Katalin várja valami meglepetéssel a gyerekeket.

A táncokat, játékokat Galgócziné Nyáradi Csilla és Galgóczi Attila tanítja.

 

október 12. szombat 19óra: Borba fojtott mesék/2. Székely pajzán népmesék virágnyelven felnőtteknek. Előadja Babos Eszter, bábos, író, előadóművész. Mert mese kell mindenkinek, legyen az lyány, legén, vagy asszony, öreg vagy fiatal, rusnya vagy szép. A székely humor, nyelvi ízvilág, őszinteség garantáltan jókedvre derít mindenkit a pajzán meséken keresztül.

A mesék közben Schubert Ádám pázmándi borász kínálja szőlőskertje legjavát. A mester jelmondata: Természet- és emberközpontú gazdálkodás, ahol a létrehozott érték nem cél, hanem eszköze a legmagasabb minőségű emberi kapcsolatok szolgálatának. (www.aprokertek.hu)

A programra belépőjegyet elővételben is lehet váltani, 2000 forintos árban.

 

október 12. szombat 20 óra: Felnőtt táncház

A Kislaptáros Zenekar táncházába hívjuk a felnőtteket. Várjuk mindazokat, akik szeretnének ismerkedni a magyar néptáncokkal, vagy akik csak egy kis muzsikára vágynak.

 

október 13. vasárnap 16 óra: A béke szigete Jharna Kala - Sri Chinmoy képeiből készült kiállítás nyílik.
A  belső világ élményei egy indiai mester ecsetvonásaival - a béke és az öröm szigete.  A megnyitó egyben meditációs előadás Belső béke címmel. Előadó: Gunagriha. (a név jelentése: Isten-szerető)

Az előadást 4 alkalmas díjtalan meditációs tanfolyam követi, melynek mottója: "Meditálok, hogy egész lényemet eláraszthassam a béke mindenható erejével." - Sri Chinmoy

Belépés díjtalan!

 

október 15. kedd 15 óra: Retro Film Klub. Műsoron egy 1958-ban készült amerikai film szerepel. Cat on a Hot Tin Roof  (108 perc)

A gazdag ültetvényes hírében álló Big Daddy Pollitt 65. születésnapját ünnepli. Ez a születésnap azonban nem felhőtlen - az orvos nem sokkal korábban állapította meg a férfiról, hogy rákos. Pollitt két fia, Brick és Gooper családjukkal együtt érkeznek felköszönteni apjukat. Gooper látszólag mintafiú: ő és felesége, Mae már számos unokával ajándékozták meg az öreget, így titokban arra számítanak, hogy nekik jut majd az örökség. Big Daddy kedvence azonban mégis inkább Brick, aki életvitelével éppen ellentéte bátyjának: mióta legjobb barátja öngyilkos lett, szüntelenül iszik és feleségétől is elhidegült, akiről azt gyanítja, hogy megcsalta őt. A születésnapon régi sérelmek, mély érzelmek bukkannak elő és a néző előtt kirajzolódik egy család drámája.

Főszereplők: Elizabeth Taylor és Paul Newman

 

okóber 24. Az origami világnapja. Az origami hasznos foglalatosság minden életkorban: ellazít, mégis ösztönzést és kihívást jelent. Néhány alapforma elsajátítása után a csodálatos alkotások világa kitárul. Egyszer egy évben érdemes mindenkinek kipróbálni! Akinek tetszik, megpróbálhatja többször is!

A foglalkozásokat vezeti: Möhöly Magdolna óvónő, aki már több alkalommal mutatta meg az origami szépségét, hasznosságát.

A világnap tiszteletére kamarakiállítás nyílik olyan különleges és dekoratív alkotásokból, amelyeket Möhöly Magdolna és a Mosonmagyaróvári Origami Szakkör tagjai készítettek.

Délelőtt óvodásoknak, délután 16.30 órától az origami szakkör nyílt foglalkozásán bárki - felnőtt és gyerek - kísérletezhet egy-egy apró ajándék, vagy dísztárgy elkészítésére, amellyel egyedivé varázsolhatjuk környezetünket. A foglalkozásra a környékbeli települések origamisait is várjuk!

 

október 19. szombat 18 óra: Régi filmek újratöltve. Apokalipszis most! Végső vágás (Apocalypse Now - Final Cut 1979 – 2019). színes amerikai film

Rendező: Francis Ford Coppola

Forgatókönyv: John Milius, Francis Ford Coppola

Főszerepben: Marlon Brando, Martin Sheen, Robert Duvall, Laurence Fishburne, Harrison Ford, Dennis Hopper.

Francis Ford Coppola két Oscar-díjjal, három Golden Globe-díjjal és Cannes-i Arany Pálmával

elismert háborús eposza a bemutató 40. évfordulója alkalmából soha nem látott minőségben tér

vissza a mozivászonra.

A vietnami háború idején játszódó történetben egy amerikai, vezérkari százados egy őrült

parancsnok magánbirodalmába téved. Willard kapitány (Martin Sheen) a saigoni CIA-tól azt a

különleges megbízatást kapja, hogy likvidálja a nyilvánvalóan megőrült Kurtz ezredest (Marlon

Brando). Feladata könnyen az életébe kerülhet. Az ellenséges területeken keresztül el kell jutnia a

kambodzsai határhoz, ahol a “zöldsapkás” ezredes már hosszú ideje a hegyekben él és az őt

istenként tisztelő bennszülöttekből magánhadsereget szervezett. Willard útja a háborús területen

keresztül egyre inkább erős színekkel festett rémálomhoz hasonlít…Küldetése során szembesülnie

kell, hogyan válik a vietnámi háború szándékos vagy félelem szülte esztelen vérengzéssé.

 (181 perc) 18 éven felülieknek!

a bellépőjegy ára: 800 forint

 

október 26. szombat 18 óra: A muzsika hangja- musical két részben, a Lipóti Színjátszókör előadásában. Rendező: Fazekas Lászlóné Marcsi. A lelkes, és tehetséges csapat a zenés színházi irodalom egyik legismertebb darabját, dolgozta fel, és vitte színre. A története üde, életigenlő, egyszerre bájosan szórakoztató és mélyen humánus. Szeretetről, családról - és persze szerelemről szól. A darab Ausztria 1938-as megszállásának idején játszódik. Megalkuvás, behódolás, vagy a végtelenül szeretett haza elhagyása? E gondolatkörre épül a történet.

A musicalban felhangzó dalok, immár három korosztálynak is ismerősen hangzanak.

A belépés díjtalan, a csoport adományokat köszönettel elfogad. 

 

október 29. kedd 18 óra: Jótékonysági műsor a Mosonmagyaróvári Civil Szövetség  szervezésében.  A belépés ingyenes, de adományokat köszönettel elfogadunk a Családok Átmeneti Otthonában lakó gyermekek karácsonyi ajándékozására.

 


© 2014 Powered by WebSiter