Március
 

március 20. szerda 18 óra: Fedák Sári
Szűcs Nelli
önálló estje
Az előadásra támogató jegyek a piarista iskola titkárságán kaphatók

 

március 21. csütörtök 17.30 óra: Növendékhangverseny

A Mosonyi Mihály Zeneiskola növendékei jelmezben adnak hangversenyt a zeneszerető érdeklődőknek. Belépőjegyet nem kell vásárolni, mindenkit szeretettel látunk!

 

március 22. péntek 9 óra: Barsi Ernő megyei népdaléneklési minősítő verseny az 1-4., valamint a „Tiszán innen, Dunán túl” országos  népdaléneklési minősítő verseny az 5-6., 7-8. és 9-13. évfolyamos tanulók számára.

 A területi forduló célja a magyar népdalkincs őrzése, megismertetése, a megyei fordulóra való bejutás.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

március 22. péntek 17 óra: Babay József: Postaláda
című darabja kerül bemutatásra a Piarista iskola diákjainak előadásában.
A városka polgármesterének szalonjában játszódik a történet, ahol az elit képviselők „méregkeverés” közben egy „szörnyű bűntettre” derítenek fényt. Eltűnt a városka postaládája, amibe persze mindenki dobott levelet. De vajon mit tartalmaznak a levelek? És ki lopta el? És miért éppen a választások előtt? Vagy semmi köze a választásokhoz? A leleplező szatíra az ostobaság szférájába emeli a játékot. A belépés díjtalan!

 

március 23. szombat 14 óra: Jól válni gyermekkel

Dr. Gyurkó Szilvia gyermekjogi szakértő előadása.
Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a nemvagyokegyedulmovar@gmail.com címen lehet.

 

március 23. szombat 18 óra: Visszapillantóa Mosonmagyaróvári Fotóegyesület és a Győri Fotóklub közös kiállításon mutatja be az elmúlt esztendő legsikerültebb képeit. A bemutatásra kerülő anyagot megnyitja a két egyesület elnöke: Liziczai Miklós és Kertész Attila. A tárlaton meghívott vendégkiállító Kerekes István EFIAP/d2,A-MAFOSZ/p fotóművész. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

 

március 30. szombat 17 óra: Tavaszváró Dalosünnep

A hagyományos kórustalálkozón városunk énekkarai adnak műsort a zeneszerető közönségnek: Clangor Énekegyüttes (karvezető: Bojér-Varga Szilvia), Evangélikus Gyülekezet Énekkara (karvezető: Káléné Takács Erika), Heideröslein Német Nemzetiségi Dalkör (karvezető: Marquetantné Wagner Ilona), Horvát Nemzetiségi Kórus (karvezető: Kiss Veronika), Lajtha László Vegyeskar (karvezető: Wenczlerné Csiki Ilona), Vissz- Hang Vegyes Kar (karvezető: Kiss Veronika és Szodfridt Gyula). Vendégkórusok: Halászi Vegyeskar (karvezető: Sági Tünde), Máriakálnoki Dalkör (karvezető: Marquetantné Wagner Ilona)

A rendezvényt Dr. Iváncsics János alpolgármester úr köszöntője nyitja meg.

 

A Bütykölő szakkör foglalkozásai péntekenként 17 órakor kezdődnek:

március 22. gyöngyfűzés, fonalmunkák és papír-díszek készítése

március 29. húsvéti készülődés: kedves figurák, lakásdíszek barkácsolása

A foglalkozásokon sokféle alkotás elkészítésére van lehetőség, kicsiket és nagyokat egyaránt várunk! A szakköri foglalkozásokon az anyagköltség 500 Ft. Bővebb felvilágosítást Csonkáné Sörös Katalin szakkörvezető nyújt a 30/916-7664-es telefonszámon!

 

március 19. kedd, 16.30 óra: Origami – a papírvarázslat titkai! Ajánlott azoknak, akik szeretnek kézműveskedni, szeretnek kikapcsolódni, feltöltődni. Idősebbeknek az agy és a test karbantartásában segít. Friss nyugdíjasoknak igényes közösség, iskolásoknak, felnőtteknek remek ajándék és lakásdísz-készítési lehetőség. Szakkörvezető: Möhöly Magdolna.

Részvételi díj: 500 Ft/alkalom. Érdeklődni a 30/916-7664-es telefonszámon lehet!


március 22.  péntek 20 óra: Cult. Film Club előadásai. A filmklubban az ezredforduló filmművészetének megkerülhetetlen alkotásai láthatók. (film info: 06 20 6111 004)
 

Szeretettel várjuk kedves látogatóinkat mozgásművészeti csoportjainkba!

A Fitness-edzések időpontja 2019-ben a következőképpen alakul:

hétfőn 19 órakor: Body shaping (alakformáló óra). Aerobik alapú edzés, a test gumikötéllel, súlyzóval és saját súllyal végzett erősítése. A foglalkozásokhoz polifoam szükséges!

kedden 18.30 óra: DeepWORK: A jin-jang elven alapuló edzés a folyamatos nyújtás-lazítás, belégzés-kilégzés elvére épül. Az óra menete tökéletesen felépített, intenzív, izület kímélő, funkcionális. Azoknak ajánlott, akik szeretnének kipróbálni valami új mozgásformát, amely testi és lelki energiával is feltölt.

csütörtökön 18.30 órától Cardio combination: Zsírégető óra, ahol a pulzus mindvégig állandó (egészségesen magas) tartományban marad. Alapos bemelegítés, 40 perc intenzív aerob kombináció, dinamikus erősítő gyakorlatok.

Az edzéseket Csonka Réka Orsolya tartja. Bővebb felvilágosítás: +36 20 960-9290, illetve rekamozgas@gmail.com.

 

Kondicionáló torna Andival hétfőn 18.15 órakor, kedden és csütörtökön 8.30 órakor.   A koordináció és az izomcsoportok fejlesztése. A foglalkozásra polifoam valamint igény szerinti mennyiségben víz szükséges. Bővebb felvilágosítást Fehérváriné Tomcsányi Andrea nyújt a
30/203-1854-es telefonszámon.

 

Baba-mama jóga keddenként 10.30 órától: Ajánlott szülés után a 8-10. héttől, kb. 10 hónapos korig. A csoporthoz bármikor lehet csatlakozni. A foglalkozást Bordákné Kovács Anita (20/548-9043) védőnő vezeti.

 

Egészségjavító tornát vezetnek a Szeretet Fénye Közhasznú Alapítvány tagjai kedden 18.30 órakor. Ez a mozgás erősíti a gerinc melletti mély hátizmokat, javítja a testtartást, fejleszti a koncentráció képességet, átmozgatja az ízületeket, nyugtató.  A foglalkozást Peszlenné Bea vezeti (20/3195658).

 

Step by Step - Junior Örömtánc csoport, szerda 15 óra
A FORMA – Fiatalkori Obesitas Rendelés MosonmAgyaróvár – szakmacsoport 2018. tavaszán alakult a Karolina Kórházban Mosonmagyaróváron. Célja a túlsúlyos gyermekek kivizsgálása, családjaik támogatása az életmódváltásban. Gyermekorvosok, gyermekpszichiáter, pszichológus, ápolók, diétás nővérek, gyógytornászok fogtak össze, mivel a gyermekkori kövérség egyre nagyobb problémája társadalmunknak. A FORMA szakrendelés bárki által felkereshető, virtuális Diák Fit Klubjának bárki tagja lehet, aki életmódváltásra hajlandó.  A Klub programjában étrendi és életmódbeli tanácsok szerepelnek. Első támogatott csoportja a Step by Step - Junior Örömtánc csoport, melyet Faragóné Tóth Zsuzsi és lánya, Fanni vezet.

 

Senior örömtánc Zsuzsivalpéntekenként 8.30 órátólA foglalkozásokra várjuk az 50 év felettieket. A táncórákat Faragóné Zsuzsa vezeti. Nem kell hozni táncpartnert, és nem kell előzetes tánctudás sem. Nemcsak fizikai mozgás, hanem agytorna is egyben. Kíméletes sporttevékenység. Csak egy kényelmes váltócipő és víz szükséges. További információ: Faragóné Tóth Zsuzsanna, 20/235-89-70

 

Hatha jóga hétfőn 19 és csütörtökön 18 órakor kezdődik. A foglalkozásokat Bordákné Kovács Anita jóga-oktató vezeti. Tel: 20/ 548-9043

 

A Holdkeleti Női Táncklub  ajánlata: törzsi és klasszikus hastánc oktatás. Érdeklődni a következő számon lehet: Kaltenecker Tímea 06-20/4345070

 

Várandós jóga szerdánként 17.30 órától.  A várandósság 14. hetétől a szülésig végezhető. Felfrissíti a testet és a lelket, mely a babára is jó hatással van. Cél a kiegyensúlyozott, magabiztos várandós anyuka, aki boldogan várja születendő gyermekét. A csoporthoz folyamatosan lehet csatlakozni. A foglalkozást Bordákné Kovács Anita vezeti. Tel: 20/ 548-90-43

 

Zumba keddenként 18.30 órától. A foglalkozást Lőrincz Sára edző vezeti.

 

Klubok:

 

AA csoport (szenvedélybetegek klubja) összejövetele keddenként 18 órakor.

 

Kreatív Alkotók Köre foglalkozásai március 30-án, szombaton tart összejövetelt Burda Zsuzsa és Móczi Sándor képzőművészek vezetésével.

 

Kreatív Kör március 20-án, szerdán 17 órától várja a textil kedvelőit. Szakkörvezető: Bernáth Judit textilművész. Jelentkezni a 206-307-es, ill. a 30/916-7664-es telefonszámokon lehet.

 

Mo-Horda Klub összejövetele március  20. szerda 9.30 órawww.facebook.com/mohordaklub

 

A Fényhozók Ezoterikus klub programjai:
március 25. hétfő 18 óra: Árkádia Spirituális Kör. Téma: A bűntudat. Vezető: Nusser János
Bővebb információ 20/3200526.

 

Spirituális ébredés klub programja szerdánként 18 órától:

március 20. Kreativitás elméletben és gyakorlatban. Kézműves foglalkozás.
március 27. Káma Szútra, a tantra és a szerelem. Szexualitás a hétköznapokban és spirituális szinteken. Kérem, jelezze részvételi szándékát, mert a programok témája és helyszíne változhat!  (20/9146476)

 

Vissz-Hang Vegyeskar pénteken 19.30 órától tartja próbáját, amelyet Szodfridt Gyula és Kiss Veronika énektanárok vezetnek.

 

Zenebölcsi hétfőn 10 órától. Az énekes, mondókás foglalkozásra a 9 hónaposnál idősebb babákat várjuk.  A foglalkozást Pusztai Kinga (20/970-8122) zenepedagógus vezeti.

 

Zeneovi a zenebölcsiből már „elballagott” óvodásoknak.  Cél a hallásfejlesztés, alapritmusok megismerése, zenei memóriatréning- kreatívan. A foglalkozást vezeti: Pusztai Kinga (20/970-8122) zenepedagógus, szerdán 16.30 órakor.

 

Gyerekcsoportok:

Balett-foglalkozás keddenként 16 órától ovisoknak, 17 órától iskolásoknak, haladóknak. A foglalkozást Zuber Éva (30/916-3775) balettmester vezeti. 

 

Break-suli (Madkidz): hétfőn és szerdán. Edzők: Lippert Márton (Marci) és Vecsei Tamás (Sir)  (HedoniZm Crew) vezetésével (30/733-8001; 20/598-5469)

 

En l’ air tánccsoport- modern táncokat táncolnak, mely a kortárs balett elemeit használja fel a koreográfiákban. A próbák ideje: hétfő 17.30 óra: alsósoknak, szerdán 17.30 és pénteken 17 órától felsősöknek, középiskolásoknak.  Csoportvezető: Csonka Réka Orsolya moderntánc-tanár. Jelentkezés és bővebb felvilágosítás: (20/960 9290, enlairdance.reka@gmail.com ill a csoport facebook-oldalán)

 

HUNGARYthmic TSE rocki edzése: Varga Eszterrel (70/430-2174) ovisoknak, kisiskolásoknak, kedden és csütörtökön 17 órától.

 

OKAY-DANCE tánccsoport hétfőnként 17 órától tart próbát, ahol disco táncot tanít nagycsoportos óvodások számára.  A foglalkozást Pappné Varga Zsuzsa vezeti (30/7187505)

 

Royal Kolibri – hip-hop táncoktatás: csütörtökön 16 órától gyerekeknek, és tiniknek, csütörtökön 19.30 órától felnőtt csoport, szombaton 14 órától versenycsoport. Csoportvezetők: Auxner Bianka és Auxner Péter edző. Jelentkezés: 30/3899157 vagy facebookon Royal Kolibri TSE.

 

Április

április 2. kedd, 15 óra: Retró filmklub: Egy igazi, hamisítatlan francia-olasz romantikus vígjáték szerepel a programban. Az 1952-ben készült kalandfilm XV. Lajos uralkodása alatt játszódik.  Fanfant, a megrögzött szoknyapecért arra kényszerítik, hogy vegye el feleségül utolsó áldozatát. De amíg a násznépre várakozik, Adeline cigánylány (valójában a toborzótiszt lánya) jósol neki, és ő ennek hatására azonnal belép a hadseregbe. A jóslat ugyanis úgy szólt, hogy dicsőséget fog szerezni a harcmezőn és egy király lányát fogja feleségül venni. (95 perc)

 

április 3. szerda: I. Mosonmagyaróvári Regionális Kamarazene Verseny - a  Mosonyi Mihály Zeneiskola szervezésében.

 

április 5. péntek  18 óra: Időutazás lélektől lélekig - a Rosette Ensemble vonósnégyes koncertje.

Műsor: Haydn, Schubert, Mozart, Dvorak szólal meg csellón, brácsán és hegedűn. Az interaktív koncert fiataloknak és idősebbeknek egyaránt ajánlott! A programot a Piarista Iskola szervezi, minden érdeklődőt szeretettel várnak!

 

április  6. szombat  18 óra: a Fehér Ló Mozi bemutatja a Föld Napja tiszteletére az Évszakok  (Les saisons ) című  színes, szinkronizált francia természetfilmet .

Rendező: Jacques Cluzaud, Jacques Perrin

A rendezőpáros elkészítette a filmtörténet legnagyszabásúbb természetfilmjét.

A jégkorszak után újra elkezdődött az évszakok váltakozása. A kontinenst beborították a sűrű, életteli erdők, amelyeket benépesítettek a bölények, a farkasok, a hiúzok, medvék és a többi európai vadállat.

Az állatvilág húszezer évének történetét látjuk, ahogy alkalmazkodnak és dacolnak a klímaváltozással és az egyre nagyobb teret elfoglaló emberrel.

A film egyszerre tesz fel kérdéseket az emberi civilizáció és az állatok békés egymás mellett élésének lehetőségéről és válik minden idők egyik leglátványosabb természetfilmjévé.

Az Évszakok úgy mutatja be a világunkat, ahogy még soha nem láthattuk.

6 éven aluliak számára nem ajánlott! (97 perc, 2016.)

Belépődíj: 800 forint

 

Április 10-én, szerdán 10 órakor „Kerekecske-dombocska” címmel új kiscsoportunk indul.

Játékos foglalkozások óvodába készülőknek (és már óvodába járóknak).

Mondókák-játékos mozgással-énekkel

Mesék – versek- bábok

Korosztályos-egyszerű játékok

Játékismertető szülőknek

Óvodaérettségről kötetlenül

Foglalkozásvezető: Csibáné Csilla óvónő

Részvételi díj: 500 forint alkalmanként

Jelentkezés: 30/916-7664

A következő foglalkozás április 24-én, szerdán lesz!

 

április 11. csütörtök,  14.30 óra: "Költészet Napi ünnepi verseink" Kistérségi költők, írók bemutatják régebbi és új köteteiket és a Tavaszi Aranypor legújabb számát.

A programban József Attila megzenésített verseit Lengyel Dominika énekli. Házigazda: Szekeres Mária és L. Burda Zsuzsanna.

Néhány gondolat a Költészet Napjáról – egy költő tollából.

„A Költészet Napja dátumául József Attila április 11-i születésnapját választottuk hazánkban. Véletlen, és esetleges ez a választás? Nem lehetett volna más, hasonlóan jelentős költőkhöz kapcsolódó dátumot választani? Nyilván, ezen lehetne vitatkozni, de úgy tapasztaltam, nem volt ezen vita. Ez az érzékeny, minden idegszálával a magyar sorshoz, lélekhez kapcsolódó zseni a mienk, a mi költőnk marad amíg az emlékezet fennmarad. De vannak még többen, kevésbé ismertek is, és egyáltalán nem ismertek is, akik névtelenül, vagy felszínre jutva írásaikkal, alkottak. A mélyből kiemelkedő, kevésbé ismert Sinka István költészete például  a magyar néplélek olyan mélységeit szólaltatja meg elemi erővel, amihez fogható szintén nincs irodalmunkban, de megkockáztatnám, hogy a világirodalomban sem.  Sorolhatnánk még a nagyjainkat, költészetünk hatalmas értékeit. A magyar nyelv egyedülálló volta, gazdagsága különösen alkalmas minden árnyalat, gondolat, érzés kifejezésére. Sajnos éppen ezért, nyelvünk ősi volta, rokon nélkülisége szinte lehetetlenné teszi a hiteles, igazán hiteles fordítást más nyelvekre.
A szellemi értékeink, évszázadok által felhalmozott szellemi értékeink léteznek, élnek. De vajon valóban élnek-e, használjuk-e őket a meggyorsult idő, a generációk között egyre nagyobb szakadékot létrehozó élet folyamán? Az Arany János és Ady évfordulók alkalmából meghirdetett emlékévek korunkhoz igazított kampányai a médiában, számomra időnként kicsit fura felhangjaikkal, valóban életre keltik-e, közel hozzák-e a mai generációkhoz ezek valódi értékeit? Úgy érzem, „modernizálásuk” ellenére sok örök érték állandósága nyilvánvalóvá vált a fiatalabb generációk számára is. Mert a költészet, művészet örök. Ars longa, víta brevis – hangzik minden korban az örök igazság.
 A mai fiatal generációk kommunikációja jelentősen eltér az előzőekétől. És az egész életformájuk is. Kár lenne beleesni a „bezzeg az én időmben” ítélkező mentalitásába. Fedezzük fel a fiatalok semmivel össze nem hasonlítható, felhozott értékeit. Az internet világában ezrével vannak verseik, írásaik feltéve a világhálóra is, videókkal, értékes, izgalmas gondolatokkal. Egymással kommunikálnak jórészt, a generációs szakadék azon az oldalán, ahol ők vannak, befogadásra, szakadékot áthidalni vágyva. Felfigyelhetünk a médiában felbukkanó fiatalokra is, akik helyet kérnek az irodalomban.
A térségi irodalmi lap, az Aranypor szerzőinek nagy része az idősebb, vagy középgeneráció képviselőiből áll össze. Mert az idősebb generációnak, lassan elmenőben, szintén nagyon fontos mondandója van, amit elemi kötelessége átadni. Ez a múlt hagyatéka, a közelmúlté, az új generációknak, hogy a folytonosság megmaradjon szakadékokon, időkön túl is. Ez a lap lassan tizenkét éve tanúskodik a térség és más tájak emberei lelkének önközlési vágyáról, értékeiről, különböző megnyilvánulási szinteken.

Április 11-én a Fehér Ló Közösségi házban a lap alkotói összejönnek ünnepelni egy felolvasó délutánon, melyre várnak minden irodalmat kedvelőt.  Mert, bár az élet rövid lehet, de a költészet, a Lélek örök… ” – Szekeres Mária főszerkesztő

április 12. péntek: Weöres Sándor Regionális színjátszó-találkozó.

 

április 12. péntek, 18 óra: Hazatérés” címmel nyílik Vecsei Zéta fotókiállítása.

Az alkotó így mutatkozik be: „Magamról: Az alkotás családi vonás. Fő eszközöm a fényképezőgép és a grafikus programok, melyeket 11 éve használok a munkáimhoz.

Nem azt akarom megmutatni, ami amúgy is létezik és látszik, hanem azt a valamit, amivé az érzelmeinken és képzeletünkön keresztül válhat.

Ezért elsődleges célom, hogy olyan képeket hozzak létre, amilyeneket még más nem készített, mert ezzel lehet gazdagítani a vizuális kultúránkat.”

a kiállítást megnyitja Sárközi Anikó festőművész, közreműködik az En l” air tánccsoport.

A tárlat megtekinthető május 12-ig, a Fehér Ló nyitva tartási idejében!

 

április  13. szombat  16 óra: a Fehér Ló Mozi bemutatja a Ferenc pápa - Egy hiteles ember

Svájci-Olasz-Német-Francia-Vatikán Állam koprodukcióban készült, szinkronizált dokumentumfilmet.(92 perc) 

A Ferenc pápa – Egy hiteles ember azon ritka alkotások egyike, amely a Vatikánnal szoros együttműködésben készült. A három Oscar®-díjra jelölt Wim Wenders (Berlin felett az ég, Buena Vista Social Club) filmjében Ferenc pápa utazásaiba és vallással kapcsolatos nézeteibe nyerhetünk betekintést, miközben olyan általános témákkal kapcsolatban felmerülő kérdésekre ad őszinte és komoly, olykor pedig humorral fűszerezett válaszokat, mint a halál, társadalmi és gazdasági egyenlőtlenségek, bevándorlás, ökológia, valamint a család szerepe. - 12 éven felülieknek! (2019.)

 

április 14. Nyuszis nap a Fehér Ló-ban

10 óra Babaszínház: A húsvéti nyúl és az öreg gőzös (a Babos Bábos Társulat előadása)

2-4 éveseknek. Interaktív báb- és élőszínházi előadás sok ismert gyermekmondókával és dallal.  A gyerekekkel együtt felébresztjük a lusta öreg gőzöst, begyújtjuk, már jönnek is az utasok, köztük a kisnyúllal, akit üldöz a róka. Vajon mi történt a festett tojásaival? Együtt izgulhatunk Nyusziért, aki elindul, hogy újra beszerezze a húsvéti tojásokat. Kifejezetten a mini és kiscsoportos korosztálynak ajánljuk, hogy ez a kedves darab vezesse be őket a bábok világába.

Előadja: Babos Eszter és Bíró Brigitta

A belépőjegy ára: gyerekjegy 800 forint, felnőttjegy 1200 forint

A belépőjegyeket célszerű elővételben megvásárolni, mert a babaszínház nézőszáma korlátozott. Erről telefonon érdeklődni érdemes! (96-206-307, ill 30/916-7664)

Az előadás után kézműveskedés lesz és nyuszi-simogató!

 

Délutáni programok:

14- 16 óráig Nyuszi simogató

14-16 óráig Játszóház: tavaszi és húsvéti díszeket, különleges nyuszi-figurákat lehet készíteni.

Festünk tojást is írókával, de különleges tojásfestési módok kipróbálása is lehetséges.  Ehhez 1-2 db. főtt vagy kifújt tojás szükséges!

A foglalkozáson a részvétel ingyenes!

 

16 óra: a Fehér Ló Mozi bemutatja a Mézengúz /Bee Movie/  című filmet.

A Barry B. Benson nevű méh most végzett a főiskolán és csalódottan kell tudomásul vennie, hogy az élet számára egyetlen pályát kínál: a mézet. Ám hősünket nem olyan fából faragták, hogy csak úgy beálljon a nyájba, jobban mondva a rajba. Sikerül kiharcolnia, hogy a pollengyűjtő osztag magával vigye egy körútra a kason kívülre, a nagyvilágba.
És itt kezdődnek az igazi bonyodalmak. Egy virágnak nézett teniszlabda, egy kis eső, no meg egy jószívű hölgy és Barry élete fenekestül felfordul. Nem elég, hogy megszegi a kas szabályát, miszerint a méheknek szigorúan tilos az emberekkel társalogniuk, de sokkoló felfedezést tesz: rájön, hogy az emberiség ellopja a méhek mézét! Ráadásul évszázadok óta! Barry azonnal megtalálja élete célját: beperli az emberiséget eme hallatlan gaztettéért. (90 perc)

12 éven aluliaknak szülői felügyelettel ajánlott!

A részvétel ingyenes!

 

április 16. kedd 17.30 óra: Növendékhangverseny

A Mosonyi Mihály Zeneiskola növendékei adnak hangversenyt a zeneszerető érdeklődőknek. Belépőjegyet nem kell vásárolni, mindenkit szeretettel látunk! 

 

április 17. szerda 17 óra: „Az erdő lakói” címmel nyílik gyermekrajz-kiállítás, amely a Haller János megyei SNI rajzverseny alkotásait mutatja be. A kiállítást megnyitja Vecsei László Ezékiel festőművész, a zsűri elnöke.

 

Április 26-27. Ünnepi gálaműsorok a tánc világnapja tiszteletére.

Április 26. péntek 17.30 óra: Ünnepi gálaműsor Szigeti Gábor táncpedagógus emlékére

A programon városunk valamennyi tánc-stílusában táncoló közössége helyet és bemutatkozási lehetőséget kap, mivel Mosonmagyaróvár táncélete rendkívül gazdag és szerteágazó. Különböző műfajban jeleskedő tánc-csoportok mutatják be tudásukat, akik életkora az óvodásoktól a felnőtt korig terjed.

A műsort megnyitja: Hergenrőder-Kovács Réka balettmester, aki elhozza a tánc világnapja tiszteletére megjelent nemzetközi üzenetet.

Szereplőink: balettes növendékek, az En l’air Tánccsoport, a Fantázia Majorette csoport, Flex-dance tánccsoport, a Hedonism Crew és a MadKidz, a HUNGARYthmic TSE, a Kékcinke óvoda néptáncosai, a Lajta Néptáncegyüttes, a Mosonmagyaróvári Country Klub, az OKAY-DANCE Tánccsoport, a Pulzus TSE, a Royal Kolibri tánccsoport, a Szeretet Fénye Közhasznú Alapítvány tánckara,  Táncoslábú anyukák és apukák … 

Vendégeink: a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium növendékei. A programra a belépőjegy: 700 forint

 

Április 27. szombat  17.30 óra: Folklór-műsor érdeklődő kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A gazdag program a magyarság népművészetének hagyományait eleveníti fel, megmutatva a folklór napjainkban is élő teljességét.

Szereplők: Csalogató Néptánccsoport, Hildegard óvoda néptáncosai, a Margaréta Nyugdíjasklub tánckara, a népdaléneklési verseny legjobbjai, a Tititá Néptáncegyüttes, KUD. Konoplje táncegyüttes, a Barsi Ernő megyei népdaléneklési minősítő verseny, a „Tiszán innen, Dunán túl” országos  népdaléneklési minősítő verseny díjazottjai,  valamint a  Kislaptáros Népzenekar.

A belépőjegy ára: 700 Forint

 

április 27. szombat  17 óra: Táncház. Először a kicsiket várjuk, akik a Fészekalja Zenekar muzsikájára ismerkedhetnek a népi játékokkal, egyszerűbb táncokkal, Galgócziné Nyáradi Csilla és Galgóczi Attila segítségével. Közben a Bütyköldében Csonkáné Sörös Katalin várja valami meglepetéssel a gyerekeket. 20 órától a Kislaptáros Népzenekar húzza a talp alá valót a felnőtt táncházban.  

 

április 28. vasárnap  17 óra: Jótékonysági koncert a Vissz-Hang Vegyes Kar  szervezésében a Hospice ház  javára. A programban fellép: dr. Porpáczy Krisztina hegedű, Stampf  Sándor cselló, Nagy Krisztina zongora, a Csütörtöki Szalon versmondói és a Vissz-Hang Vegyes Kar. A belépés díjtalan, de adományokat a Hospice ház javára elfogadunk.

 

A Bütykölő szakkör foglalkozásai többnyire péntekenként 17 órakor kezdődnek:

április 5. péntek 17 óra: Nyusziváró foglalkozás. A tavasz kedves figuráinak barkácsolása többféle anyagból, többféleképpen

április 12. péntek 17 óra: Nyuszis díszek készítése, különféle tojásos lakásdíszek barkácsolása.

A résztvevők kipróbálhatják a tojásfestést is!

április 20. szombat (!) 10  óra: A húsvéti nyuszi műhelyében: ünnepi asztaldíszek, tojástartók és mindenféle  érdekes ajándékok készítése. Festünk tojást írókával. Ehhez 1-2 darab főtt vagy kifújt tojást kell hozni!

április 27. szombat (!) 10 óra: Csipeszfigurák és spatulabábok, valamint színes papírdíszek készítése festéssel, ragasztással. Lesz hűtőmágnes-készítés is! J

A foglalkozásokon sokféle alkotás elkészítésére van lehetőség, kicsiket és nagyokat egyaránt várunk!  A szakköri foglalkozásokon az anyagköltség 500 Ft. Bővebb felvilágosítást Csonkáné Sörös Katalin szakkörvezető nyújt a 30/916-7664-es telefonszámon!

 

április 2. 16. és 30. kedd, 16.30 óra: Origami – a papírvarázslat titkai! Ajánlott azoknak, akik szeretnek kézműveskedni, szeretnek kikapcsolódni, feltöltődni. Idősebbeknek az agy és a test karbantartásában segít. Friss nyugdíjasoknak igényes közösség, iskolásoknak, felnőtteknek remek ajándék és lakásdísz-készítési lehetőség. Szakkörvezető: Möhöly Magdolna.

Részvételi díj: 500 Ft/alkalom. Érdeklődni a 30/916-7664-es telefonszámon lehet!

 

Szeretettel várjuk kedves látogatóinkat mozgásművészeti csoportjainkba!

A Fitness-edzések :

hétfőn 19 órakor: Body shaping (alakformáló óra). Aerobik alapú edzés, a test gumikötéllel, súlyzóval és saját súllyal végzett erősítése. A foglalkozásokra polifoam szükséges!

kedden 18.30 óra: DeepWORK. A jin-jang elven alapuló edzés a folyamatos nyújtás-lazítás, belégzés-kilégzés elvére épül. Az óra menete tökéletesen felépített, intenzív, ízület- kímélő, funkcionális. Azoknak ajánlott, akik szeretnének kipróbálni valami új mozgásformát, amely testi és lelki energiával is feltölt.

csütörtökön 18.30 órától Cardio combination: Zsírégető óra, ahol a pulzus mindvégig állandó (egészségesen magas) tartományban marad. Alapos bemelegítés, 40 perc intenzív aerob kombináció, dinamikus erősítő gyakorlatok.

Az edzéseket Csonka Réka Orsolya tartja. Bővebb felvilágosítás, bejelentkezés: 20 /960-9290, illetve rekamozgas@gmail.com.

 

Kondicionáló torna Andival hétfőn 18.15 órakor, kedden és csütörtökön 8.30 órakor. A koordináció és az izomcsoportok fejlesztése. A foglalkozásra polifoam valamint igény szerinti mennyiségben víz szükséges. Bővebb felvilágosítást Fehérváriné Tomcsányi Andrea nyújt a
30/203-1854-es telefonszámon.

 

Baba-mama jóga keddenként 10.30 órától: Ajánlott szülés után a 8-10. héttől, kb. 10 hónapos korig. A csoporthoz bármikor lehet csatlakozni. A foglalkozást Bordákné Kovács Anita (20/548-9043) védőnő vezeti.

 

Egészségjavító tornát vezetnek a Szeretet Fénye Közhasznú Alapítvány tagjai kedden 18.30 órakor. Ez a mozgás erősíti a gerinc melletti mély hátizmokat, javítja a testtartást, fejleszti a koncentráció képességet, átmozgatja az ízületeket, nyugtató.  A foglalkozást Peszlenné Bea vezeti (20/3195658).

 

Step by Step - Junior Örömtánc csoport, szerdánként 15 órakor
A FORMA – Fiatalkori Obesitas Rendelés MosonmAgyaróvár – szakmacsoport, virtuális Diák Fit Klubjának bárki tagja lehet, aki életmódváltásra hajlandó.  Kiscsoportja  a Step by Step - Junior Örömtánc csoport, melyet Faragóné Tóth Zsuzsi és lánya, Fanni vezet.

 

Senior örömtánc Zsuzsival péntekenként 8.30 órától.  A foglalkozásokra várjuk az 50 év felettieket. A táncórákat Faragóné Zsuzsa vezeti. Nem kell hozni táncpartnert, és nem kell előzetes tánctudás sem. Nemcsak fizikai mozgás, hanem agytorna is egyben. Kíméletes sporttevékenység. Csak egy kényelmes váltócipő és víz szükséges. További információ: Faragóné Tóth Zsuzsanna, 20/235-89-70

 

Hatha jóga hétfőn 19 és csütörtökön 18 órakor kezdődik. A foglalkozásokat Bordákné Kovács Anita jóga-oktató vezeti. Tel: 20/ 548-9043

 

Várandós jóga szerdánként 17.30 órától.  A várandósság 14. hetétől a szülésig végezhető. Felfrissíti a testet és a lelket, mely a babára is jó hatással van. Cél a kiegyensúlyozott, magabiztos várandós anyuka, aki boldogan várja születendő gyermekét. A csoporthoz folyamatosan lehet csatlakozni. A foglalkozást Bordákné Kovács Anita vezeti. Tel: 20/ 548-90-43

 

Zumba keddenként 18.30 órától. A foglalkozást Lőrincz Sára edző vezeti.

 

Klubok:

 

AA csoport (szenvedélybetegek klubja) összejövetele keddenként 18 órakor.

 

Aktív élet egészségesen- életmód klub. Ingyenes állapotfelmérés és előadás április 1-jén, hétfőn  17 órától.  A foglalkozást Füleki Rozália vezeti: Információ: 06 / 30-291-5242.

 

Kreatív Alkotók Köre foglalkozásai április 13-án és 27-én, szombaton tart összejövetelt Burda Zsuzsa és Móczi Sándor képzőművészek vezetésével.

 

Kreatív Kör április 3-án, 17-én, szerdán 17 órától várja a textil kedvelőit. Szakkörvezető: Bernáth Judit textilművész. Jelentkezni a 206-307-es, ill. a 30/916-7664-es telefonszámokon lehet.

 

Mo-Horda Klub összejövetele április 17. szerda 9.30 órawww.facebook.com/mohordaklub

 

Reiki április 8. hétfő 18 óra: Itt az univerzális életenergia segítségével gyógyulhatnak a résztvevők. A foglalkozást Elek Csilla és a mosonmagyaróvári Reiki kör önkéntes segítői vezetik.

 

A Fényhozók Ezoterikus klub programjai:
április 1. hétfő 18 óra: Árkádia Spirituális Kör. Téma: A Bolondok napja
Vezető: Nusser János (Árkádia Fényeinek Spirituális Egyháza papja)
április 8. hétfő 18 óra: Angyal klub. A megbocsájtás ereje. Vezető: Dr. Vágyi Ferenc

április 15. hétfő 18 óra: Árkádia Spirituális Kör. Téma: Jézus – ki volt, mit hozott? Vezető: Nusser János

április 29. hétfő 18 óra: Árkádia Spirituális Kör. Téma: A Haza. Vezető: Nusser János
Bővebb információ 20/3200526.

 

Spirituális ébredés klub programja szerdánként 18 órától:
április 3. Az asztrológiai jegyek és a testrészek kapcsolata. Meditáció.
április 10. Fénnyel a gyógyulás felé, a Bioptron lámpa optimális használata 1 órás interaktív előadás,előadó Bognár Csaba utána 1 órás gyakorlat: mentális technikák az energia irányítására, április 17. A húsvét misztériuma. Mit üzen az ünnep? A XXI század embere, hogy tudja megélni a feltámadás üzenetét? Meditáció.

április 24. Szent helyek, energiák. Hogy működnek, hogy találjuk meg, és hogy használjuk őket? Meditációs gyakorlatok.

Kérem, jelezze részvételi szándékát, mert a programok témája és helyszíne változhat!  (20/9146476)

 

A Vissz-Hang Vegyeskar pénteken 19.30 órától tartja próbáját, amelyet Szodfridt Gyula és Kiss Veronika énektanárok vezetnek.

 

Zenebölcsi hétfőn 10 órától. Az énekes, mondókás foglalkozásra a 9 hónaposnál idősebb babákat várjuk.  A foglalkozást Pusztai Kinga (20/970-8122) zenepedagógus vezeti.

 

Zeneovi a zenebölcsiből már „elballagott” óvodásoknak. Cél a hallásfejlesztés, alapritmusok megismerése, zenei memóriatréning- kreatívan. A foglalkozást vezeti: Pusztai Kinga (20/970-8122) zenepedagógus, szerdán 16.30 órakor.

 

Gyerekcsoportok:

Balett-foglalkozás keddenként 16 órától ovisoknak, 17 órától iskolásoknak, haladóknak. A foglalkozást Zuber Éva (30/916-3775) balettmester vezeti. 

 

Break-suli (Madkidz): hétfőn és szerdán. Edzők: Lippert Márton (Marci) és Vecsei Tamás (Sir)  (HedoniZm Crew) vezetésével (30/733-8001; 20/598-5469)

 

En l’ air tánccsoport- modern táncokat táncolnak, mely a kortárs balett elemeit használja fel a koreográfiákban. A próbák ideje: hétfő 17.30 óra: alsósoknak, szerdán 17.30 és pénteken 17 órától felsősöknek, középiskolásoknak.  Csoportvezető: Csonka Réka Orsolya moderntánc-tanár. Jelentkezés és bővebb felvilágosítás: (20/960 9290, enlairdance.reka@gmail.com ill. a csoport facebook-oldalán)

 

HUNGARYthmic TSE rocki edzése: Varga Eszterrel (70/430-2174) ovisoknak, kisiskolásoknak, kedden és csütörtökön 17 órától.

 

OKAY-DANCE tánccsoport hétfőnként 17 órától tart próbát, ahol disco táncot tanít nagycsoportos óvodások számára.  A foglalkozást Pappné Varga Zsuzsa vezeti (30/7187505)

 

Royal Kolibri – hip-hop táncoktatás: csütörtökön 16 órától gyerekeknek, és tiniknek, csütörtökön 19.30 órától felnőtt csoport, szombaton 14 órától versenycsoport. Csoportvezetők: Auxner Bianka és Auxner Péter edző. Jelentkezés: 30/3899157 vagy facebookon Royal Kolibri TSE.

 

 


© 2014 Powered by WebSiter