November
 

november 15-17. VII. Országos rajzfilmünnep. A rendezvény célja magyar és nemzetközi egész estés filmek, sorozatok, összeállítások ingyenes vetítése, a rajz- és animációs filmek sokszínű kultúrájának, értékeinek közvetítése. Az animációs nagymesterek fókuszba állítását idén is folytatjuk, és a 85 éve született Nepp Józsefre emlékezünk.  

Programunk:

november 15. péntek, 10 óra: Ovimozi: Klasszikus magyar rajzfilmek az MTVA válogatásában (Kukori és Kotkoda, Pom-Pom meséi, Frakk)

20 óra: a Cult. Filmclub nyilvános vetítése: Ruben Brandt, a gyűjtő (magyar animációs akció-thriller, 12 éven felülieknek) A művészet olykor veszélyesebb, mint az élet. A 4K-ban készült animációs alkotásban a köznapi és fantázia szülte formák keverednek, ahol mindvégig extravagáns alakok, futurisztikus és vintage elemekből épülő dizájn, autósüldözés, humor és mindig újra töltődő izgalom köti le a néző figyelmét.

A film előtt és után összeállítás látható Válogatás a Kecskeméti Animációs Film Fesztivál (KAFF) 2019 díjnyertes filmjeiből.

november 16. szombat 10 óra: Magyar rajzfilmek gyerekeknek  (Bab Berci, Ahány király, annyi mese,Volt egyszer egy kertész… )

november 16. szombat  16 óra: Irány Eldorado amerikai rajzfilm, 89 perc, 2000, 12 éven felülieknek!

november 17. vasárnap 10 óra: Vili a veréb magyar rajzfilm, 79 perc, 1989.

november 17. vasárnap  16 óra: Családi filmvetítés. Hófehér magyar rajzfilm,- A klasszikus Hófehérke alaptörténetének meglehetősen szabad(os) átdolgozása ez a nem kifejezetten gyermekrajzfilm. Rendező: Nepp József, dramaturg: Romhányi József (90 perc, 1983)

november 16. szombat 18 óra: Art mozi. A művészet templomai sorozat: Leonardo 500

színes, olasz ismeretterjesztő film, 90 perc ( 2019), 12 éven felülieknek!

rendező: Francesco Invernizzi

A művészet templomai ismeretterjesztő sorozat következő bemutatója az egyetemes művészettörténet egyik legismertebb és legjelentősebb alakja, Leonardo da Vinci előtt tiszteleg, halálának ötszázadik évfordulója alkalmából. Leonardo az itáliai reneszánsz polihisztor mestere, festőművész, szobrász, építész, természettudós, humanista, és feltaláló volt egy személyben – ám mindenekelőtt a világ titkai után kutató, fáradhatatlan felfedező volt. Tudományos feljegyzései és találmányainak leírásai több ezer oldalt tesznek ki, amelyeket összefoglaló néven da Vinci- kódexeknek neveznek.

Az évforduló alkalmából moziba kerülő film Leonardo firenzei és milánói korszakában született festményeinek (köztük az Angyali üdvözlet, a Háromkirályok imádása, a La Belle Ferronière vagy a Hölgy hermelinnel) bemutatása mellett a kódexek megfejtését kísérli meg, egy egészen új nézőpontból vizsgálva és értelmezve ezt a monumentális művet. A filmben megszólaló szakértők és mérnökök Leonardo tanulmányait olyan új megvilágításba helyezik, amely során a nézők a modern kor vívmányain keresztül ismerhetik meg a mester géniuszát, felfedezve, hogy az ipar, a mérnöki- és orvostudományok, a kommunikáció, az anatómia és a 21. századi modern művészet gyökerei mind Leonardo munkásságáig nyúlnak vissza.

Országos bemutató: 2019. május 9.

A belépőjegy ára: 800 forint

 

november 19. kedd 14 óra: Nyugdíjas szavalóverseny.  A Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület szervezi. Bővebb információt az egyesület irodájában (Pacsirta u. 14), illetve a 217-388-as telefonszámon lehet kérni.
 

november 21. csütörtök, 17.30 óra: Növendékhangverseny

A Mosonyi Mihály Zeneiskola növendékei jelmezben adnak hangversenyt a zeneszerető érdeklődőknek. Belépőjegyet nem kell vásárolni, mindenkit szeretettel látunk!

 

november 22. péntek 18 óra: Dalest. A fellépök: Jinxin Chen bariton Kínából, a bécsi állami zeneakadémia mesterszakos hallgatója, számos nemzetközi énekverseny nyertese, aki a bécsi Állami Zeneakadémia mester szakos hallgatója, számos nemzetközi ének verseny nyertese. Zongorán kísér: Faragó Zsófia, a Birminghami  Királyi Konzervatórium és a bécsi Állami Zeneakadémia diplomás zongoraművésze, az Anny- Felbermayer Stiftung nyertese, aki fellépett többek között a bécsi Musikvereinben és Koncerthausban is. A műsoron a német és francia dalirodalom remekei mellett magyar, orosz és kínai művek is szerepelnek.

A belépés díjtalan, a szereplők adományokat elfogadnak egy decemberben esedékes nagyon rangos párizsi nemzetközi versenyre utazásuk költségeihez.

 

november 23. szombat 16.30 óra: Jótékonysági koncert a Példa Egyesület a Szigetközi Gyermekekért javára. Fellépők a Vissz-Hang Vegyes Kar (karvezetők: Kiss Veronika és Szodfridt Gyula), a halászi Szent Márton Általános Iskola gyermekkórusa (karvezető: Sági Tünde) valamint a Mosonyi Mihály Zeneiskola hangszeres kamara formációi.

 

november 29. péntek 17.30 óra: Adventi gyertyagyújtás és jótékonysági műsor. A műsort Stencinger Noémi, a Családsegítő Központ vezetője nyitja meg. Szereplőink: Bóbita óvoda Napsugár csoportja (felkészítők: Frank Anette és Beszpréminé Némedi Marianna), Hildegard óvoda néptáncosai (felkészítő: Léber László), Kékcinke óvoda Süni csoportja (felkészítő: Csapóné Almási Rita óvónő), Vackor óvoda Kutyus csoportja (felkészítők: Rohrwild Tamásné és Rum Ildikó óvónénik),  En l’ air Tánccsoport (csoportvezető: Csonka Réka Orsolya), Horváth Virág szavaló (Lébényi Általános Iskola, felkészítő: Horváth –Szűcs Ágnes), Hegedűs Bori és Török Róbertné Leitner Hajni énekesek (Piarista iskola) valamint a Lajtha László Vegyeskar (karvezető: Wenczlerné Csiki Ilona)  és a Margaréta Nyugdíjasklub tánccsoportja.

A programban adventi versek hangzanak el Várnai Kovács László, az Aranypor egyik szerzője tollából.

Az adventi koszorú első gyertyáját Kapui Jenő címzetes kanonok, kerületi esperes, mosoni plébános gyújtja meg.

A műsor bevételét a résztvevők a Mosoni Egyházközség által támogatott Gyermekek Átmeneti Otthona lakói számára ajánlják fel. Kérjük, aki teheti, 500 forintos belépőjegyet vásároljon, vagy ha nem tud az eseményen részt venni, támogatójegyet vásárolhat a Fehér Ló Közösségi Házban.

Kérjük továbbá, hogy aki ajándékkal szeretné segíteni az otthon kis lakóit, egy lezárt dobozban leteheti a Fehér Ló-ban, illetve szeretnénk még gyermek alsóneműket kérni azoktól, akik tevékenyen szeretnénk az otthonban élők napjait megkönnyíteni.
 

november 30. szombat 17 óra: A Fotóegyesület kiállítás megnyitója
 

november   péntek 20 óra: CultFilmClub. A filmklubban az ezredforduló filmművészetének megkerülhetetlen alkotásai láthatók. (film info: 06 20 6111 004)

 

A Bütykölő szakkör foglalkozásai többnyire péntekenként 17 órakor kezdődnek:

november 15. péntek, 17 óra: kedves őszi madárfigurák-, madárijesztők készítése, és emellett képeket ragasztunk természetes anyagokból.

november 22. péntek, 17 óra:  adventi készülődés: lakásdíszek és adventi koszorú készítése. (Ezen a foglalkozáson az anyagköltség: 800 forint!)

november 30. szombat, 10 óra: adventi naptár és lakásdísz-készítés

A foglalkozásokon sokféle alkotás elkészítésére van lehetőség, kreatívkodni szerető kicsiket és nagyokat egyaránt várunk! A szakköri foglalkozásokon az anyagköltség 500 Ft. Bővebb felvilágosítást Csonkáné Sörös Katalin szakkörvezető nyújt a 30/916-7664-es telefonszámon!

 

Jump and Fun interaktív, játékos angol foglalkozások – 12 hetes tanfolyamok zenével ovisoknak 5-12 fős csoportokban. A foglalkozások tervezett időpontja: szerda 16.30 órától. Csoportvezető: Kósa Ari. Bővebb információ: 70/2822617
 

Origami – a papírvarázslat titkai! november 19. kedd 16.30 óra. Ajánlott azoknak, akik szeretnek kézműveskedni, szeretnek kikapcsolódni, feltöltődni. Idősebbeknek az agy és a test karbantartásában segít. Szakkörvezető: Möhöly Magdolna. Érdeklődni a 30/6916-7664-es telefonszámon lehet!

 

Baba-mama jóga keddenként 10.30 órától: Ajánlott szülés után a 8-10. héttől, kb. 10 hónapos korig. A csoporthoz bármikor lehet csatlakozni. A foglalkozást Bordákné Kovács Anita (20/548-9043) védőnő vezeti.

 

Tanfolyamok:

november 20. szerda 10 óra: „Kerekecske-dombocska” Játékos foglalkozások óvodába készülőknek (és már óvodába járóknak).Mondókák-játékos mozgással-énekkel. Mesék , versek, bábok,korosztályos egyszerű játékok, játékismertető szülőknek. Óvodaérettségről kötetlenül. Foglalkozásvezető: Csibáné Csilla óvónő. Részvételi díj: 500 forint alkalmanként. Jelentkezés: 30/916-7664

 

Szeretettel várjuk kedves látogatóinkat mozgásművészeti csoportjainkba!

Kondicionáló torna hétfőn 18.15 órakor, kedden és csütörtökön 8.30 valamint 18 órakor.  A koordináció és az izomcsoportok fejlesztése. A foglalkozásra polifoam valamint igény szerinti mennyiségben víz szükséges. Az edzéseket Fehérváriné Tomcsányi Andrea vezeti (30/203-1854)

Senior örömtánc Zsuzsival péntekenként 8.30 órától.  A foglalkozásokra várjuk az 50 év felettieket. A táncórákat Faragóné Zsuzsi vezeti. Nem kell hozni táncpartnert, és nem kell előzetes tánctudás sem. Nemcsak fizikai mozgás, hanem agytorna is egyben. Kíméletes sporttevékenység. Csak egy kényelmes váltócipő és víz szükséges. További információ: Faragóné Tóth Zsuzsanna, 06-20/235-89-70

 

Hatha jóga hétfőn 19 és csütörtökön 18 órakor kezdődik. A foglalkozásokat Bordákné Kovács Anita jóga-oktató vezeti. Tel: 20/ 548-90-43

 

A Phoenix Tribal Hastánccsoport szerdán 18 órától tart próbát. Csoportvezetők: Rába Marianna  (Maya) és Kovács Lilla. A csoporttagok így együtt 6 éve gyakorolják a hastánc művészetét. Fellépéseiken a hastánc több stílusát is bemutatják. A koreográfiákat közösen álmodják meg és hozzák létre.

 

Várandós jóga szerdánként 17.30 órától.  A várandósság 14. hetétől a szülésig végezhető. Felfrissíti a testet és a lelket, mely a babára is jó hatással van. Cél a kiegyensúlyozott, magabiztos várandós anyuka, aki boldogan várja születendő gyermekét. A csoporthoz folyamatosan lehet csatlakozni. A foglalkozást Bordákné Kovács Anita vezeti. Tel: 20/ 548-90-43

 

Zumba keddenként 18.30 órától. A foglalkozást Lőrincz Sára edző vezeti.

 

Klubok:

AA csoport (szenvedélybetegek klubja) összejövetele keddenként 18 órakor.

 

Aktív élet egészségesen- életmód klub. Ingyenes állapotfelmérés és előadás november 18-án, hétfőn 17 órától.  A foglalkozást Füleki Rozália vezeti: Információ: 06 / 30-291-5242.

 

Fonal-ART Textilművészeti Szakkör: Fő profilunk a szövés, de más technikákkal is ismerkedünk, úgymint a textilfestés, tűnemezelés, gyöngyfűzés, gyöngyszövés, kötés, horgolás, fonás. Készítünk lakásdíszeket, ékszereket, ruházati kiegészítőket, ajándéktárgyakat.

Foglalkozások: november 13-án és 27-én, szerdán 17.00-tól 20.00-ig

Szakkörvezető: Bernáth Judit textilművész, Tagdíj: 1000Ft/ hó plusz anyagköltség. Korhatár: 16 éves kortól. Várjuk baráti hangulatú foglakozásainkra! Jelentkezni a 30/916-7664-es telefonszámon lehet.

 

Kreatív Alkotók Köre foglalkozásai november 23-án, szombaton tart összejövetelt Burda Zsuzsa és Móczi Sándor képzőművészek vezetésével.

 

Mo-Horda Klub összejövetele november 20. szerda 9.30 óra.  www.facebook.com/mohordaklub

 

Reiki november 25. hétfő 18 óra:  itt az univerzális életenergia segítségével gyógyulhatnak a résztvevők. A foglalkozást Elek Csilla és a mosonmagyaróvári Reiki kör önkéntes segítői vezetik.

 

Vissz-Hang Vegyeskar pénteken 19.30 órától tartja próbáját, amelyet Kiss Veronika és Szodfridt Gyula  énektanárok vezetnek.

 

Zenebölcsi hétfőnként 10 órától.  Az éneklés, a ritmus a gyermek természetes szükséglete.  A kisgyermekek korai zenei fejlesztése a legteljesebb személyiség kialakulása érdekében éppen olyan jelentős, mint a beszédkészség fejlesztése.  Azok a gyermekek, akik szinte születésüktől kezdődően kapcsolatban állnak a zenével, más tevékenységekben is sikeresebbek lesznek, mint azok, akiket kevés hang vett körül. Az énekes, mondókás foglalkozásra a 9 hónaposnál idősebb babákat várjuk. A foglalkozást Pusztai Kinga (20/970-8122) zenepedagógus vezeti.

 

Zeneovi a zenebölcsiből már „elballagott” óvodásoknak.  Cél a hallásfejlesztés, alapritmusok megismerése, zenei memóriatréning kreatívan. A foglalkozást vezeti: Pusztai Kinga (20/970-8122) zenepedagógus, szerdán 16.30 órakor.

 

Gyerekcsoportok:

Balett foglalkozás keddenként 16 órától ovisoknak, 17 órától iskolásoknak, haladóknak. A foglalkozást Zuber Éva (30/916-3775) balettmester vezeti. 

 

Break-suli (Madkidz): hétfőn és szerdán. Edző: Lippert Márton (HedoniZm Crew). Bővebb információ, jelentkezés: 30/733-8001

 

En l’ air tánccsoport: jazz- és moderntánc. Táncórák: alsósoknak hétfőn 17.30 órától, felsősüknek pénteken 17.30 órától. Csoportvezető: Csonka Réka Orsolya tánctanár. Jelentkezés és bővebb felvilágosítás: facebook: En l’ air tánccsoport, e-mail: enlairdance.reka@gmail.com ill. (06 20 960 9290)

 

HUNGARYthmic TSE rocki edzése: Varga Eszterrel (70/430-2174) ovisoknak, kisiskolásoknak, kedden és csütörtökön 17 órától.

 

OKAY-DANCE tánccsoport hétfőnként tart próbákat, ahol disco táncot tanít nagycsoportos óvodások és általános iskolások számára.  A foglalkozást Pappné Varga Zsuzsa vezeti (30/7187505).

 

December


December 3. kedd 15 óra: Retro Film Klub. Programja Foul play - amerikai vígjáték, 112 perc (1978. ) Óvakodj a törpétől! - figyelmezteti a csinos, szőke lányt a sebesült férfi. De ki az a törpe? - rémüldözik a nemrég elvált Gloria, akinek egy csapásra fölpezsdül az unalmas könyvtárosi élete. A lány azt sem tudja, ki az a fiatalember, akit fölvett a kocsijába, és most itt hever holtan. Mire tisztázhatná a helyzetet, a hulla eltűnik és természetesen senki sem hisz neki. Ezután is furcsábbnál furcsább dolgok történnek vele. Gloria azonban visszaveri az albínó támadását, lerázza a szexőrültet, önvédelemből elteszi láb alól a gyilkost. Egyedül csak Carlson felügyelő segítségére számíthat.


December 4. szerda 15 óra: Kistérségi vers-és prózamondó verseny

A megmérettetés, immár hagyományosan a Kulturális Egyesület szervezésében kerül megrendezésre, elsősorban általános iskolások számára. Versszerető érdeklődőket szeretettel látunk! Bővebb információt az Egyesület irodájában (Pacsirta u. 14.), illetve a 217-388-as telefonszámon lehet kérni.

 

December 4. szerda 9.30 órakor kezdődik a 8. országos ergométeres verseny, a sérüléssel élő fiatalok és felnőttek számára, melyre a szakembereken kívül a parasportok iránt érdeklődőket is szeretettel várjuk! Bővebb felvilágosítást Cselovszki Katalin nyújt (30/866-4512).

 

December 5. csütörtök 17.30 óra: Mikulásünnep. A Kislaptáros Népzenekar muzsikál kicsiknek és nagyoknak a karácsonyi ünnepkör dalaiból. A vidám, játékos műsorban együtt várjuk a Mikulást… A  Mikulás puttonyát a PÉLDA Egyesület a Szigetközi Gyermekekért tagjai töltik meg.  Elsősorban a Fehér Ló kiscsoportjaiba járó gyerekeket és szüleiket várjuk.  Az előadás után kézműves foglalkozáson vehetnek részt az érdeklődők, ahol mikulás ajándékokat és karácsonyi dekorációt is készíthetnek.

 

December 7. szombat 17 óra Táncház: Először a kicsiket várjuk, akik a Fészekalja Zenekar muzsikájára ismerkedhetnek a népi játékokkal, egyszerűbb táncokkal, Galgócziné Nyáradi Csilla és Galgóczi Attila segítségével. Közben a Bütyköldében Csonkáné Sörös Katalin várja valami meglepetéssel a gyerekeket.
20 órától kezdődik a felnőtt táncház, ahol a Kislaptáros Népzenekar zenél.

 

December 11. szerda 18 óra: A német nemzetiség karácsonyi műsora. A Német Kisebbségi Önkormányzat karácsonyi ünnepi műsorában fellépnek a Móra Ferenc Általános iskola német kéttannyelvű osztályainak diákjai, valamint a Heideröslein Német Nemzetiségi Dalkör. A programra minden érdeklődőt szeretettel látunk!

 

December 13. péntek 16.30 óra: Az Aranypor irodalmi lap karácsonyi számának bemutatója gyertyagyújtásos ünnepi hangulatban. Vendégeink a lap mosonmagyaróvári és környékbeli alkotói, akik felolvasnak megjelent írásaikból. Házigazda: L. Burda Zsuzsanna és Szekeres Mária.

 

December 15. vasárnap 10 óra Babaszínház: Erdei karácsony, avagy kelekótya karácsony
Az erdő állatai elhatározzák hogy feldíszítik a legmagasabb fenyőt karácsonyra. Mézeskalácsot szeretnének sütni, de nincs mézük, így bekopognak a medvéhez egy kis mézért. Medve morcos, hiszen már aludna, esze ágában sincs mézet keresni. Hogy kiengeszteljék, ajándékot visznek neki, de ennek sem tud örülni, hiszen épp az imént aludt vissza, és most újra felébresztik. Nem sok idő elteltével ismét dörömbölnek a barlangjánál, mert szükség lenne a segítségére, hogy feltegye a csillagot a fa tetejére. Persze morcosan, álmosan ezt is visszautasítja. Hirtelen megint kopogtatnak, mivel a kis vakond kezdett a fára mászni, hogy feltegye a díszt, de megcsúszott és a veszélybe került. A medve most sem akar menni, de nem tud elaludni. Egyfolytában szegény kis vakondra gondol, és hirtelen mégis útnak indul. Karácsony este aztán kibékülnek, elő kerül a méz, s még sok finomság. Medve örül, hogy felébresztették, mert ilyen szépet még sosem látott.

Szereplők: medve, egerek, nyúl, vakond, sünike, hóember

A Babos Bábos Társulat előadása

A belépőjegy ára: 800 Forint gyermek számára, 1200 Forint felnőtt kísérő számára, melyek megvásárolhatók a Fehér Ló Közösségi Ház nyitva tartási idejében.

Javasoljuk, hogy a belépőjegyet elővételben vásárolják meg, mert a babaszínházi előadásokat csak korlátozott számú néző tekintheti meg!
 

December 15. vasárnap: Családi vasárnap a karácsonyvárás jegyében.

14-18 óra Fonal ART Nyitott Műhely: karácsonyi hangulatban… Ez alkalommal textilekből és egyéb anyagokból karácsonyi díszek készítésére van lehetőség, nemcsak a tagoknak. Bárki ellátogathat és bepillantást nyerhet a szakköri foglalkozások hangulatába. A részvétel díjtalan, csak az anyagköltséget kell fedezni. A helyszínen lehetőség lesz már kész díszek vásárlására is.  Szeretettel vár minden érdeklődőt Bernáth Judit textilművész, a szakkör vezetője.
 

15- 17 óra Kézműves sarok: karácsonyi ajándékok, díszek és hangulatos lakásdíszek készítése

17 órakor a moziban: A Grincs amerikai családi animációs film, komédia, 90 perc, 2018. (6 éven felülieknek!). A Grincs egy cinikus, zsémbes zöld szőrmók története, aki el akarja lopni a karácsonyt, ám végül egy kislány őszinte ünnepi lelkesedése szívhez téríti. Vicces és szívmelengető történet a karácsony lényegéről és az optimizmus megtörhetetlen erejéről. A Grincs magányosan éldegél barlangjában a Kobak hegyen, egyetlen társasága hűséges kutyája, Max. A barlang tele van mindenféle találmánnyal és szerkentyűvel, melyek a házigazda mindennapi kényelmét szolgálják, így a Grincs csak akkor látja szomszédait Kifalván, amikor kifogy az élelemből. Kifalva minden évben karácsonykor megzavarja hősünk magányát az évről évre egyre nagyobb, fényesebb és hangosabb ünnepléssel. Amikor a Kik bejelentik, hogy idén háromszor nagyobb lesz a karácsony, a Grincs rájön, hogy csupán egy módon biztosíthatja a csendet és a békességet: el kell lopnia a karácsonyt. Úgy dönt tehát, hogy Mikulásnak adja ki magát, sőt, terveihez csapdába ejt egy nyafka rénszarvast is, hogy legyen, aki húzza a szánját. Eközben odalent Kifalván Cindy-Lou Ki, egy kislány, akiben túlcsordul a karácsonyi vidámság, a barátaival azt tervezi, hogy csapdába ejti a karácsonyi köreit rovó Mikulást, hogy megköszönhesse neki a sok segítséget, amit túlterhelt édesanyjának nyújt. Ahogy közeledik a karácsony, félő, hogy a jó szándékú terv ütközni fog a Grincs jóval ármányosabb ügyködésével....
Vajon Cindy-Lounak sikerül végre találkoznia a Mikulással? És vajon sikerül-e a Grincsnek egyszer s mindenkorra elnémítani a Kik karácsonyi jókedvét? Decemberben kiderül!

 

December 18. szerda 17 óra: Mosoni Karácsony. Szereplők: Az Éltes Mátyás EGYMI tanulói és pedagógusai, a Bóbita óvoda Katica csoportja (felkészítők: Vinczéné Mészáros Elvira és Prémusné Szelle Hajnalka óvónők), a Haller iskola 4. osztályos tanulói (felkészítők Fördősné Papp Éva és Szalontaj Renáta tanítónők). Hagyományosan a Haller, Éltes iskolák tehetséges és rászoruló diákjait a Lions-klub megajándékozza.

 A programra belépőjegyet nem kell váltani, minden érdeklődőt szeretettel látunk!

 

December 20. péntek 17 óra: Téli tárlat. A Tallós Prohászka István Művészeti Egyesület évzáró kiállítása. Az egyesület tagjainak festményeiből, grafikáiból, fotóiból, fafaragásaiból, kisplasztikáiból álló kiállítást ünnepi műsor keretében nyitjuk meg. A bemutatásra kerülő alkotásokat ajánlja a megjelentek figyelmébe. Közreműködik a Kislaptáros Zenekar.  A kiállítás 2020. január 5-ig tekinthető meg.

 

December 21. szombat 18 óra: ART MOZI. A művészet templomai: Raffaello – A festőfejedelem

A művészet templomai című, 2012-ben indult ismeretterjesztő mozifilm sorozat következő része a legkiválóbb reneszánsz mesterek egyikének, a művészettörténet egyik legmeghatározóbb alakjának, Raffaello Sanziónak állít emléket.

Rafaellót – aki Leonardo Da Vinci és Michelangelo Buonarroti oldalán a híres reneszánsz triád tagja volt – a kortársai és a későbbi generációk is csodagyereknek tekintették. Munkássága nemcsak a reneszánsz és a manierizmus közötti hidat jelentette, hanem a figuratív ábrázolást is példa nélküli magasságokba emelte. Az  alkotás eddig példa nélküli alapossággal mutatja be a Mester életét és művészetét: harmincnyolc Raffallo-mű és további hat, általa inspirált alkotás kerül bemutatásra, többek között a urbinói Raffaello-ház, a firenzei Uffizi-képtár és a Vatikáni Múzeum műkincseiből válogatva és nézőket olyan neves művészettörténészek kalauzolják végig ezeket a csodálatos helyszíneken, mint Vincenzo Farinella egyetemi tanár és Raffaello-szakértő, Antonio Natali, az Uffizi-képtár korábbi vezetője és Antonio Paolucci, a Vatikáni Múzeum igazgatója. A műelemzéseket és az alkotások páratlanul részletgazdag közeli felvételeit történelmi rekonstrukciók alapján készített rövid játékfilmes betétek színesítik, amelyek betekintést nyújtanak a művész mindennapjaiba és fontos életeseményeibe.

 

December 13. és 20. péntek 20 óra: CultFilmClub. A filmklubban az ezredforduló filmművészetének megkerülhetetlen alkotásai láthatók. (film info: 06 20 6111 004)

 

December 24. kedd 16 óra karácsonyi mozi: Az erdő kapitánya - magyar rajzfilm. Elöljáróban le kell szögezni, hogy a rendőrök élete nem fenékig tejfel. Különösen nem abban a városban, ahol maga a nagy Zéró ütötte fel a tanyáját. Ő a bűnözők koronázatlan királya, akit már réges-rég rács mögött szeretne látni a Kapitány. Zéró az évszázad bulijára készül, amelynek célpontja a Kerek Erdő és annak lakói. Azt eszelte ki, hogy egy zsák pénzért eladja az erdőt egy fakitermeléssel foglalkozó vállalatnak, az erdőlakók pedig szaladhatnak, amerre látnak. A Kapitány és segédei - Eleméri Ede tizedes és Góliát titkosrendőr - kiszimatolják a veszélyt és akcióba lépnek. Nehezen birkóznak meg az akadályokkal, mert a ravasz Zéró mindig másvalaki bőrében jelenik meg. Szerencsére az agyafúrt Kapitány leleplezi a gazfickókat és megmenti az erdőt a pusztulástól!

Rendező: Dargay Attila

70 perc (1988.), korhatár nélkül megtekinthető.
A belépődíj: 800 forint
 

December 30-án, hétfőn 9.30-12 óráig szilveszteri gyerekprogram.

9.30-10.30 óráig kézműves sarok: szerencsemalacok, kéményseprő figurák, bábok és üdvözlőlapok készítése

10.30 órától mesemozi: A részvétel ingyenes!

 

 

Fényhozók:

december 2. Árkádia Spirituális Kör.
Téma: A várakozás. Vezető: Nusser János Árkádia Fényeinek Spirituális Egyháza papja

december 9. Angyalklub
Téma: Angyalok és főangyalok. Vezető: Dr. Vágyi Ferenc

december 16. Árkádia Spirituális Kör.
Téma: Az újjászülető fény ünnepe. Vezető: Nusser János Árkádia Fényeinek Spirituális Egyháza papja

 

 


© 2014 Powered by WebSiter