Január

január 24. péntek 20 óra: CultFilmClub. A filmklubban az ezredforduló filmművészetének megkerülhetetlen alkotásai láthatók. (film info: 06 20 6111 004)
 

január 27. hétfő 18 óra: Jób lázadása – színes magyar film, ART besorolással

A film a "holokauszt világnapja " alkalmából kerül bemutatásra, és ingyenesen tekinthető meg.

Várjuk iskolás csoportok jelentkezését! (100 perc, korhatár: 12 év!)

Szereplők: Zenthe Ferenc, Temessy Hédi, Rudolf Péter, Léticia Cano, Verebes István, Gálffi László, Fehér Gábor, Görbe Nóra, Oszter Sándor

Az 1984-ben Oscar-díjra jelölt film gyermekszemmel ábrázolja a holokausztot. Jób, a hét gyermekét eltemető zsidó parasztgazda 1943-ban egy keresztény kisfiút fogad örökbe, hogy legyen örököse vagyonának, folytatója kultúrájának. A bibliai vonatkozású történet Zenthe Ferenc, Temessy Hédi, Fehér Gábor és Rudolf Péter emlékezetes alakításával emberközelbe hozza és humorral szövi át az együtt töltött egy évet, amely során Lackó megismeri a zsidó hagyományokat, a paraszti élet szépségét és titkait. A néző az ő rácsodálkozó, gyermeki tekintetén át szembesül a holokauszt felfoghatatlan és ábrázolhatatlan borzalmával is, amikor a nevelőszülőket elhurcolják.

 

január 28.kedd 17.30 óra: Növendékhangverseny

A Mosonyi Mihály Zeneiskola növendékei jelmezben adnak hangversenyt a zeneszerető érdeklődőknek. Belépőjegyet nem kell vásárolni, mindenkit szeretettel látunk!

 

Jobb agyféltekés rajz- és képességfejlesztő tanfolyam január 31-február 1-2. (péntektől vasárnapig, naponta 9-16 óráig)

Gondoltál arra már, hogy a rajz tudása összefügg a különböző feladatai megoldásával?

A jobb agyféltekés rajzolás lényege, hogy a jobb agyfélteke működésének előnyeit megismerd és alkalmazd szabadidődben, vagy tanulásban. Egy mindössze három napos tréning során olyan szintre fejlesztjük a kreatív, ösztönös oldaladat, hogy a harmadik napon olyan portrét leszel képes rajzolni saját magadról, amiről most még talán álmodni sem mersz. Megszerzett tudásodat alkalmazhatod ötletek megvalósításában, munkahelyen, tanulásban; kikapcsolódásnak,  blokkoldásnak.

Bárki képes arra, hogy fejlődjön!
A szükséges rajzeszközöket foglalkozásvezető biztosítja!

Tanfolyamvezető: Kapitány-Pálffy Enikő

További információ, jelentkezés: 70/335-8871, www.karneolstudio.hu

 

A Bütykölő szakkör foglalkozásai péntekenként 17 órakor kezdődnek:

január 24. téli képek, ablakdíszek, téli madárkák, csillagok készítése

január 31. báb- és textilfigurák készítése

A foglalkozásokon sokféle alkotás elkészítésére van lehetőség, kreatívkodni szerető kicsiket és nagyokat egyaránt várunk! A szakköri foglalkozásokon az anyagköltség 500 Ft. Bővebb felvilágosítást Csonkáné Sörös Katalin szakkörvezető nyújt a 30/916-7664-es telefonszámon!

 

Jump and Fun interaktív, játékos angol foglalkozások – 12 hetes tanfolyamok zenével ovisoknak 5-12 fős csoportokban. A foglalkozások időpontja: szerda 16.30 órától. Csoportvezető: Kósa Ari. Bővebb információ: 70/2822617
 

Baba-mama jóga keddenként 10.30 órától. Ajánlott szülés után a 8-10. héttől, kb. 10 hónapos korig. A csoporthoz bármikor lehet csatlakozni. A foglalkozást Bordákné Kovács Anita (20/548-9043) védőnő vezeti.

 

január 29. szerda 10 óra: „Kerekecske-dombocska” Játékos foglalkozások óvodába készülőknek (és már óvodába járóknak). Mondókák játékos mozgással, énekkel. Mesék, versek, bábok, korosztályos egyszerű játékok, játékismertető szülőknek. Óvodaérettségről kötetlenül. Foglalkozásvezető: Csibáné Csilla óvónő. Részvételi díj: 500 forint alkalmanként. Jelentkezés: 30/916-7664

 

Szeretettel várjuk kedves látogatóinkat mozgásművészeti csoportjainkba!

Kondicionáló torna hétfőn 18.15 órakor, kedden és csütörtökön 8.30 valamint csütörtökön 18 órakor.  A koordináció és az izomcsoportok fejlesztése. A foglalkozásra polifoam valamint igény szerinti mennyiségben víz szükséges. Az edzéseket Fehérváriné Tomcsányi Andrea vezeti (30/203-1854)

Senior örömtánc Zsuzsival péntekenként 8.30 órától.  A foglalkozásokra várjuk az 50 év felettieket. A táncórákat Faragóné Zsuzsi vezeti. Nem kell hozni táncpartnert, és nem kell előzetes tánctudás sem. Nemcsak fizikai mozgás, hanem agytorna is egyben. Kíméletes sporttevékenység. Csak egy kényelmes váltócipő és víz szükséges. További információ: Faragóné Tóth Zsuzsanna, 06-20/235-89-70

 

Hatha jóga hétfőn 19 és csütörtökön 18 órakor kezdődik. A foglalkozásokat Bordákné Kovács Anita jóga-oktató vezeti. Tel: 20/ 548-90-43

 

A Phoenix Tribal Hastánccsoport szerdán 18 órától tart próbát. Csoportvezetők: Rába Marianna  (Maya) és Kovács Lilla. A csoporttagok így együtt 6 éve gyakorolják a hastánc művészetét. Fellépéseiken a hastánc több stílusát is bemutatják. A koreográfiákat közösen álmodják meg és hozzák létre.

 

Várandós jóga szerdánként 17.30 órától.  A várandósság 14. hetétől a szülésig végezhető. Felfrissíti a testet és a lelket, mely a babára is jó hatással van. Cél a kiegyensúlyozott, magabiztos várandós anyuka, aki boldogan várja születendő gyermekét. A csoporthoz folyamatosan lehet csatlakozni. A foglalkozást Bordákné Kovács Anita vezeti. Tel: 20/ 548-90-43

 

Zumba keddenként 18.30 órától. A foglalkozást Lőrincz Sára edző vezeti.

 

Klubok:

AA csoport (szenvedélybetegek klubja) összejövetele keddenként 18 órakor.

 

Fonal-ART Textilművészeti Szakkör: Fő profilunk a szövés, de más technikákkal is ismerkedünk, úgymint a textilfestés, tűnemezelés, gyöngyfűzés, gyöngyszövés, kötés, horgolás, fonás. Készítünk lakásdíszeket, ékszereket, ruházati kiegészítőket, ajándéktárgyakat.

Foglalkozások: január 22-én, szerdán 17 órától 20 óráig

Szakkörvezető: Bernáth Judit textilművész. Tagdíj: 1000Ft/ hó plusz anyagköltség. Korhatár: 16 éves kortól. Várjuk baráti hangulatú foglakozásainkra! Jelentkezni a 30/916-7664-es telefonszámon lehet.

 

Fényhozók Ezoterikus Klub foglalkozásai hétfőnként 18 órakor kezdődnek.

január 27. Árkádia Spirituális Kör.
Téma: 2020. a Császár éve. Vezető: Nusser János Árkádia Fényeinek Spirituális Egyháza papja

 

A Vissz-Hang Vegyeskar pénteken 19.30 órától tartja próbáját, amelyet Kiss Veronika és Szodfridt Gyula  énektanárok vezetnek.

 

Zenebölcsi hétfőnként 10 órától.  Az éneklés, a ritmus a gyermek természetes szükséglete.  A kisgyermekek korai zenei fejlesztése a legteljesebb személyiség kialakulása érdekében éppen olyan jelentős, mint a beszédkészség fejlesztése.  Azok a gyermekek, akik szinte születésüktől kezdődően kapcsolatban állnak a zenével, más tevékenységekben is sikeresebbek lesznek, mint azok, akiket kevés hang vett körül. Az énekes, mondókás foglalkozásra a 9 hónaposnál idősebb babákat várjuk. A foglalkozást Pusztai Kinga (20/970-8122) zenepedagógus vezeti.

 

Zeneovi a zenebölcsiből már „elballagott” óvodásoknak.  Cél a hallásfejlesztés, alapritmusok megismerése, zenei memóriatréning kreatívan. A foglalkozást vezeti: Pusztai Kinga (20/970-8122) zenepedagógus, szerdán 16.30 órakor.

 

Gyerekcsoportok:

Balett foglalkozás keddenként 16 órától ovisoknak, 17 órától iskolásoknak, haladóknak. A foglalkozást Zuber Éva (30/916-3775) balettmester vezeti. 

 

Break suli (Madkidz): hétfőn és szerdán. Edző: Lippert Márton (HedoniZm Crew). Bővebb információ, jelentkezés: 30/733-8001

 

En l’ air tánccsoport: jazz- és moderntánc. Táncórák: alsósoknak hétfőn 17.30 órától, felsősöknek pénteken 17.30 órától. Csoportvezető: Csonka Réka Orsolya tánctanár. Jelentkezés és bővebb felvilágosítás: facebook: En l’ air tánccsoport, e-mail: enlairdance.reka@gmail.com ill. (06 20 960 9290)

 

HUNGARYthmic TSE rocki edzése: Varga Eszterrel (70/430-2174) ovisoknak, kisiskolásoknak, kedden és csütörtökön 17 órától.

 

OKAY-DANCE tánccsoport hétfőnként tart próbákat, ahol disco táncot tanít nagycsoportos óvodások és általános iskolások számára.  A foglalkozást Pappné Varga Zsuzsa vezeti (30/7187505).


 

Február

február 1. szombat 16 óra: Sorstervező Könyvbemutató és előadás dedikálással

Előadó-szerző Szalai Réka, aki elmondja, hogy hogyan változtathatja meg az életedet a sorstervezés, hogyan fér el egymás mellett a spiritualitás és a logika, hogyan használd harmonikusan a jobb és a bal agyféltekédet... és még sok mást. Mottó: Válts át túlélő üzemmódból termelő üzemmódba! Belépés: díjtalan.
 

február 1. szombat 16 óra: Farsangi mozi. Lengemesék- magyar rajzfilm, 64 perc, 2017.
A lengék a Nádtenger apró, de bátor, zöldbőrű őrei. A gyerekeket csak akkor avatják őrzővé, amikor bebarnul a hajuk. Addig viszont unalmas az élet, mivel zöldhajúként tilos nádirigón repkedni, vízre szállni, sőt még a békaderbin sem vehetnek részt. Füttyös Vilkónak legnagyobb álma, hogy végre ő is őrző lehessen, ám a kíváncsisága folyton bajba sodorja. Amikor azonban a Nádtenger ellenségei, a harácsok, a hattyúkkal szövetkeznek, az egész tó veszélybe kerül. Az őrzők tehetetlenek, de Vilkó vakmerő tervet eszel ki, hogy megmentse otthonát és fogságba esett barátját, Táltost. Szerencsére nincs egyedül, mert Nagyapó, a vízisiklók és a békák is a segítségére sietnek...

Korhatár nélkül megtekinthető. Belépőjegy 800 forint.

 

február 1. szombat 18 óra: Art mozi. A művészet templomai. Botticelli: Dante pokla
Inferno  olasz-német ismeretterjesztő film

A művészet templomai című, Itália gazdag kulturális örökségét bemutató ismeretterjesztő sorozat páratlan értéket képvisel. Ez az epizód a reneszánsz kor egyik leghíresebb alkotója, Sandro Botticelli munkásságának egy kevéssé ismert részébe enged betekintést.
A Da Vinci-kód és az Angyalok és démonok világsikerét követően 2016. októberében került a mozikba Dan Brown könyvsorozatának harmadik filmadaptációja, az Inferno, Tom Hanksszel a főszerepben. A történet szorosan kapcsolódik azokhoz a misztikus rajzokhoz, amelyeket Botticelli pályája utolsó éveiben, Dante Isteni színjáték című művének illusztrálásához készített, csaknem egy évtizednyi munkával. Vajon mi az igazság ezeknek a rejtélyes rézkarcoknak, különösen A Pokol térképének (Inferno) a hátterében? Miért maradtak befejezetlenek ezek a művek, és miért tűntek el hosszú időre a történelem forgatagában? Hogyan találták meg újra, és milyen felfedezések kerültek napvilágra, miután a rajzok nagy részét sikerült végre összefűzni és milliméterről milliméterre átvizsgálni? Ilyen kérdésekre keresi a választ a film, amely egy izgalmas művészettörténeti nyomozás során felfedi Botticelli Isteni színjáték-illusztrációinak titkait, feltárva egy eddig rejtett és meglepően sötét oldalát a Vénusz születése és A tavasz (La Primavera) remekművek ünnepelt alkotójának.
"A nevem Botticelli. Sandro Botticelli. Firenzéből származom, a művészek és géniuszok városából. / Én örökítettem meg elsőként Vénusz születésének szépségét. Követőim évszázadokon át haladtak a nyomomban. De betekintettem a mélységekbe is, és megfestettem, amit ott láttam. A Pokol térképét. A Poklot, amelyen mindannyian átkelünk."

12 éven felülieknek! (95 perc, 2016.)

A belépőjegy ára: 800 forint

 

február 4.  kedd 15 óra: Retro Film Klub. A műsorban egy 1962-ben készült magyar vígjáték látható. Hétköznapi eset: egy fiatal pár és egy idős hölgy eltartási szerződést kötnek, és a fiatalok beköltöznek a lakásba. Ez történt Mici nénivel és az ifjú párral, Katival és Lacival is. A folytatás azonban már egyáltalán nem mindennapi. Az idős hölgy, a hajdani ünnepelt színésznő ugyanis új, titkos udvarlót talál, míg az ifjú pár babát vár, csak nem merik bevallani. A titkolózás félreértések sorozatához vezet... A szenzációs filmvígjáték főszerepeiben olyan csodálatos színészeket láthatunk többek között, mint Kiss Manyi és Páger Antal. (82 perc, 12 éven felülieknek!)

 

február 7. péntek 18 óra: Színek és formák. Simonné Zsuzsa és Bősi Éva paverpol textilszobrászok, festőművészek kiállítása.
Bősi Éva Paverpol textilszobrász oktató, Darnózselin él. Paverpol szobrászattal 2015 márciusában ismerkedett meg. Első pillanatban elvarázsolta a széleskörű alkalmazási lehetősége. A szobraihoz készült fejeket, kezeket, lábakat levegőn száradó gyurmából készíti. Az alkotói tevékenység mellet szívesen oktatja ezt a technikát.  2015 óta számos kiállításon vett részt köztük Dunaszegen, Lipóton, Győrben, Mosonmagyaróváron, Budapesten – Kiscelli Múzeum, ahol az Országos Baba és Mackókiállításon II. helyezést ért el. 2016 –ban Országos Baba és Mackó kiállítás Budapest Hegyvidék Galéria Művészbaba kategória II. helyezést ért el.2016-ban részt vett Bécsben a Nemzetközi kiállításon.

2017-ben Országos Baba és Mackó kiállításon Budapesten a Vajdahunyad várban Művészbaba kategória I. helyezést ért el.

Simon Mihály Tiborné Zsuzsa  paverpol textilszobrász, oktató és festőmester. Mosonmagyaróváron él és alkot.  A textilszobrászattal 2015-ben ismerkedett meg, Bősi Évánál tanult. A festőmesteri diplomáját Simon M. Veronika tanodájában 2019-ben kapta kézhez. A 2015 óta eltelt időszakban több kiállításon vett részt mind egyéni, mind meghívott résztvevőként. Elismerései:  2017- ben, 2018-ban és 2019-ben az Országos Baba és Mackókészítési Verseny III. helyezettje Művészbaba kategóriában, 2017 – ben a Cserhát Művész Kör Harmónia Iparművészeti különdíjában részesült, 2018-ban a Cserhát Művész Kör Semmelweis Iparművészeti Nagydíjban, és az Időtlenség Iparművészeti Különdíjban részesült. 2019- ben Bronz Koszorús Mester címet kapott a Magyar Bababarátok Egyesületétől.2019-ben az „ SMV 2000 Festőtanoda ” Festőmester vizsgát tett.

A bemutatásra kerülő anyagot Keresztény Gyula a Fehér Ló Közösségi Ház intézményvezetője ajánlja a megjelentek figyelmébe.

Közreműködnek: Talpasné Süle Ibolya zenepedagógus és tanítványai: Cseh Réka, Tatár Jázmin, Darnózseli zeneiskolások furulyán, Csiszár József gitáron.


február 7. és  21  péntek 20 óra: CultFilmClub. A filmklubban az ezredforduló filmművészetének megkerülhetetlen alkotásai láthatók. (film info: 06 20 6111 004)

 

Családi nap a farsang jegyében. Február 8. szombat 15-16.30 óra: Farsangi játszóház. A résztvevők vidám farsangi álarcokat, báli és farsangi lakásdíszeket és szívecskés ajándékokat készíthetnek….. 

16.30 óra: Farsangi vigasságok - vidám színházi műsor.

A farsangi programok sorába kapcsolódik be hagyományos műsorunk, amely a Fehér Ló közösségi Ház kiscsoportjainak, valamint meghívott vendégeknek nyújt lehetőséget szereplésre. Kicsik és nagyok, gyerekek és felnőttek egyaránt szerepelnek, és szeretettel várják az érdeklődőket. Mert, ahogy a Prédikátorok könyvében is áll:„Megvan az ideje a sírásnak, és megvan az ideje a nevetésnek. Megvan az ideje a gyásznak, és megvan az ideje a táncnak.”

A belépőjegy ára: 500 forint!

 

február 16.  vasárnap 10 óra Babaszínház: Erdei maszkabál a Babos Bábos Társulat előadásában. Farsangra készülődnek az erdő állatai. A koszos kismalacot csak kinevetik, hiszen bárminek öltözik, úgyis felismerik, mert mindig koszos. A kismalac szomorúan hazafelé tart, de útja során találkozik bajba jutott állatkákkal. Segítségéért cserébe egy különleges jelmezzel lepik meg. Így lesz teljes az erdei maszkabál.

Az előadás után kézműveskedés és közös tánc, játék lehet. Aki szeretne, jöhet jelmezben! :-)

A belépőjegy ára: 800 Forint gyermek számára, 1200 Forint felnőtt kísérő számára, mely megvásárolható a Fehér Ló Közösségi Ház nyitva tartási idejében.
Javasoljuk, hogy a belépőjegyet elővételben vásárolják meg, mert a babaszínházi előadásokat csak korlátozott számú néző tekintheti meg!

 

február 16. 10-17 óra: Wolfgang Roadshow 3. állomás. Daganatprevenció és kezelés. Köbel Wolfgang 20 éve természetgyógyász, fito- és aromaterapeuta. Szerteágazó széleskörű tapasztalattal rendelkezik. Szakterületeinek egyike a daganatterápia és a kibillent hormonháztartás helyreállítása. Elméleti és gyakorlati tudása egyedülálló. A részvétel regisztrációhoz kötött, amit az alábbi linken tehet meg:https://forms.gle/YDGohLhEvAMgCw6C9
 

február 20. csütörtök 17.30 óra: Növendékhangverseny

A Mosonyi Mihály Zeneiskola növendékeinek koncertje. Belépőjegyet nem kell vásárolni, mindenkit szeretettel látunk!

 

február 22. szombat 17 óra Táncház: A kicsiket várjuk, akik a Fészekalja Zenekar muzsikájára ismerkedhetnek a népi játékokkal, egyszerűbb táncokkal, bütyköldével, ahol Csonkáné Sörös Katalin várja valami meglepetéssel a gyerekeket. 20 órától a felnőtt táncházba várjuk mindazokat, akiknek táncolni van kedvük, vagy csak hallgatni szeretnék a magyar népzenét. A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma Csoóri Sándor Programjából valósul meg.
 

február 22. szombat 19 óra Borba fojtott mesék/3. Székely pajzán népmesék virágnyelven felnőtteknek.ék/3. Székely pajzán népmesék virágnyelven felnőtteknek. Előadja Babos Eszter, bábos, író, előadóművész. Mert mese kell mindenkinek, legyen az lyány, legén, vagy asszony, öreg vagy fiatal, rusnya vagy szép. A székely humor, nyelvi ízvilág, őszinteség garantáltan jókedvre derít mindenkit a pajzán meséken keresztül.
A mesék közben egy borász kínálja szőlőskertje legjavát.
A programra elővételben is lehet jegyet váltani 2000 Ft-ért.

 

február 23-24. szombat-vasárnap: Gyermek agykontroll-tanfolyam:

Azoknak ajánljuk ezeket a tanfolyamokat, akik szeretnék, hogy gyermekeik eredményesebben tanuljanak, magabiztosabbak legyenek, hogy nyugodtabbá és energikusabbá váljanak, egészségük megőrzésével. (7-10 éveseknek.) A foglalkozást vezeti: Kovács Erika gyermek agykontroll-oktató Tel.: +36 20 211 35 27, E-mail: info@kovacserika.com. Jelentkezni a Naturland Egészségcentrumban,(Horváth Margit: 30/2915242), illetve a Fehér Ló Közösségi Házban (Csonkáné Sörös Katalin: 30/916-7664) lehet!

 

február 25. kedd 18 óra: Emlékezés a kommunizmus áldozatának emléknapján. A Fehér Ló Mozi bemutatja: A tanú (1969) – eredeti, cenzúrázatlan változat - magyar filmszatíra, 108 perc, 1969

 „A tanú olyan, mintha Kafka, Orwell, Pinter és Hašek (Švejk, egy derék katona) szövetkeztek volna össze… Ahogy a bürokrácia rémálma a Nagy Testvér motívumaival keveredve megnyilvánul az állami végrehajtó gépezet felől az ügyetlen Pelikán József irányában, az nem humoros, hanem baljóslatú, megfoghatatlanul kétértelmű.” (Alex Keneas, Newsday Garden City, 1984. július 14.)

Az ötvenes évek legvadabb személyi kultuszát figurázza ki Bacsó Péter tíz évre betiltott, valós történelmi alakok ihlette szatírája, amely már a dobozban tartva is kultuszfilm lett. 1981-ben a Cannes-i Filmfesztiválon is szerepelt, az Un Certain Regard szekcióban. Mondatai igazi szállóigékké váltak az évtizedek folyamán. „Kicsit sárga, kicsit savanyú, de a miénk!”, „A nemzetközi helyzet fokozódik”, „Az élet nem habostorta!” – és még sorolhatnánk az idézeteket, amelyek egytől egyig a filmből származnak. Az ismert történetben Pelikán József gátőr egy nyári hajnalon orvhorgászra akad, aki nem más, mint régi barátja és egykori harcostársa, Dániel Zoltán, jelenleg miniszter. Dániel akaratlanul is lebuktatja barátját, amikor a Pelikánt zaklató ávósóknak megmutatja egykori föld alatti búvóhelyét, ahol Pelikán annak idején őt, most pedig feketén vágott disznó „bűnjeleit” rejtegeti. Virág elvtárs, a szabóból lett ávós nagyfőnök azonban kiemeli a börtönből és egyre magasabb beosztásba helyezi. Pelikánt titokzatos fekete autó szállítja először az uszoda, majd a vidámpark és a narancstermelő gazdaság igazgatói irodájába. Természetesen mindez nem ajándék, Virág elvtárs minden alkalommal hangsúlyozza, hogy egyszer még kérnek Pelikántól valamit. És ez a nap el is érkezik, amikor Virág elvtárs támogató közreműködésével Pelikán koronatanú lesz a Dániel Zoltán elleni koncepciós perben…

Kállai Ferenc, Őze Lajos és Both Béla színésztriójának és a Bacsó Péter író-rendező vezette stábnak egy zseniális, a diktatúra abszurditását pellengérre állító, örök érvényű alkotást köszönhetünk.

A rendezvény mottója. „Az elkövetett bűnöket nem lehet meg nem történtté tenni.”

12 éven felülieknek! A belépés díjtalan!

 

február 28. péntek 17 óra: Rozványi Dávid: Boldogságbolt

Rozványi Dávid: író, költő, közgazdász és gondolkodó. Több regénye, novellája és verse jelent már meg. Ezek közül a legismertebb a Boldogságbolt, melyet 2012-ben írt. Írói hitvallása: fontos, hogy mindenki meglássa önmagában az isteni csodát...

Amikor az idei Patrocíniumra készült a Piarista Diákszínpad, még nem ismertük ezt a gondolatot, mint ahogyan a szerzőt sem! Nagy hiba volt.... Az egyik tagunk hozott egy rövid novellát, ami már az első olvasatra érdekes, meglepő volt...Az előadás után felkerült az internet hálójára néhány kép és egyszer csak kaptunk egy levelet...az írótól. Így kezdődött a mi ismerkedésünk. Ki is Rozványi Dávid? Mi is szeretnénk tudni, ezért gondoltuk, hogy meghívjuk, előadjuk a novelláját, majd beszélgetünk vele.....várjuk!
 

február 29. szombat 16 óra. Nyitott meditáció… A belépés díjtalan!


A Bütykölő szakkör foglalkozásai péntekenként 17 órakor kezdődnek:

február 7. szivecskés ajándékok, hangulatos lakásdíszek, különleges farsangi álarcok készítése

február 14. szép szalvétákkal díszítünk különféle hasznos és szép dolgokat, és persze most is lesz egy kis farsangi kézműveskedés, szíves üdvözlőlap-készítés…

február 21. csipesz, cserép- és fakanál bábok készítése, ujjbábok varrása

február 28. álomháló, álommanó készítése, kedves puha figurák varrása

A foglalkozásokon sokféle alkotás elkészítésére van lehetőség, kreatívkodni szerető kicsiket és nagyokat egyaránt várunk! A szakköri foglalkozásokon az anyagköltség 500 Ft. Bővebb felvilágosítást Csonkáné Sörös Katalin szakkörvezető nyújt a 30/916-7664-es telefonszámon!

 

Jump and Fun interaktív, játékos angol foglalkozások – 12 hetes tanfolyamok zenével ovisoknak 5-12 fős csoportokban. A foglalkozások időpontja: szerda 16.30 órától. Csoportvezető: Kósa Ari. Bővebb információ: 70/2822617
 

Origami – a papírvarázslat titkai! Február 4. és 18. kedd 16.30 óra. Ajánlott azoknak, akik szeretnek kézműveskedni, szeretnek kikapcsolódni, feltöltődni. Idősebbeknek az agy és a test karbantartásában segít. Szakkörvezető: Möhöly Magdolna. Érdeklődni a 30/6916-7664-es telefonszámon lehet!

 

Baba-mama jóga keddenként 10.30 órától. Ajánlott szülés után a 8-10. héttől, kb. 10 hónapos korig. A csoporthoz bármikor lehet csatlakozni. A foglalkozást Bordákné Kovács Anita (20/548-9043) védőnő vezeti.

 

február 12.  és 26.  szerda 10 óra: „Kerekecske-dombocska” Játékos foglalkozások óvodába készülőknek (és már óvodába járóknak). Mondókák játékos mozgással, énekkel. Mesék, versek, bábok,

korosztályos egyszerű játékok, játékismertető szülőknek. Óvodaérettségről kötetlenül. Foglalkozásvezető: Csibáné Csilla óvónő. Részvételi díj: 500 forint alkalmanként. Jelentkezés: 30/916-7664

 

Szeretettel várjuk kedves látogatóinkat mozgásművészeti csoportjainkba!

 

Kondicionáló torna hétfőn 18.15 órakor, kedden és csütörtökön 8.30 valamint csütörtökön 18 órakor.  A koordináció és az izomcsoportok fejlesztése. A foglalkozásra polifoam valamint igény szerinti mennyiségben víz szükséges. Az edzéseket Fehérváriné Tomcsányi Andrea vezeti (30/203-1854)

 

Senior örömtánc Zsuzsival péntekenként 8.30 órától.  A foglalkozásokra várjuk az 50 év felettieket. A táncórákat Faragóné Zsuzsi vezeti. Nem kell hozni táncpartnert, és nem kell előzetes tánctudás sem. Nemcsak fizikai mozgás, hanem agytorna is egyben. Kíméletes sporttevékenység. Csak egy kényelmes váltócipő és víz szükséges. További információ: Faragóné Tóth Zsuzsanna, 06-20/235-89-70

 

Hatha jóga hétfőn 19 és csütörtökön 18 órakor kezdődik. A foglalkozásokat Bordákné Kovács Anita jóga-oktató vezeti. Tel: 20/ 548-90-43

 

A Phoenix Tribal Hastánccsoport szerdán 18 órától tart próbát. Csoportvezetők: Rába Marianna  (Maya) és Kovács Lilla. A csoporttagok így együtt 6 éve gyakorolják a hastánc művészetét. Fellépéseiken a hastánc több stílusát is bemutatják. A koreográfiákat közösen álmodják meg és hozzák létre.

 

Várandós jóga szerdánként 17.30 órától.  A várandósság 14. hetétől a szülésig végezhető. Felfrissíti a testet és a lelket, mely a babára is jó hatással van. Cél a kiegyensúlyozott, magabiztos várandós anyuka, aki boldogan várja születendő gyermekét. A csoporthoz folyamatosan lehet csatlakozni. A foglalkozást Bordákné Kovács Anita vezeti. Tel: 20/ 548-90-43

 

Zumba keddenként 18.30 órától. A foglalkozást Lőrincz Sára edző vezeti.

 

Klubok:

AA csoport (szenvedélybetegek klubja) összejövetele keddenként 18 órakor.

 

Aktív élet egészségesen- életmód klub. Ingyenes állapotfelmérés és előadás február 10-én, hétfőn 17 órától.  A foglalkozást Füleki Rozália vezeti: Információ: 06 / 30-291-5242.

 

Fonal-ART Textilművészeti Szakkör: Fő profilunk a szövés, de más technikákkal is ismerkedünk, úgymint a textilfestés, tűnemezelés, gyöngyfűzés, gyöngyszövés, kötés, horgolás, fonás. Készítünk lakásdíszeket, ékszereket, ruházati kiegészítőket, ajándéktárgyakat.

Foglalkozások: február 5-én és 19-én, szerdán 17.00-tól 20.00-ig

Szakkörvezető: Bernáth Judit textilművész. Tagdíj: 1000Ft/ hó plusz anyagköltség. Korhatár: 16 éves kortól. Várjuk baráti hangulatú foglakozásainkra! Jelentkezni a 30/916-7664-es telefonszámon lehet.

 

A Kreatív Alkotók Köre február 1-én, 15-én és 29-én, szombaton tart összejövetelt Burda Zsuzsa és Móczi Sándor képzőművészek vezetésével.

 

Mo-Horda Klub összejövetele február 19. szerda 9.30 óra.  www.facebook.com/mohordaklub

 

Reiki február 3-án és 17-én, hétfőn 18 órakor. Itt az univerzális életenergia segítségével gyógyulhatnak a résztvevők. A foglalkozást Elek Csilla és a mosonmagyaróvári Reiki kör önkéntes segítői vezetik.

 

Vissz-Hang Vegyeskar pénteken 19.30 órától tartja próbáját, amelyet Kiss Veronika és Szodfridt Gyula  énektanárok vezetnek.

 

Zenebölcsi hétfőnként 10 órától. Az éneklés, a ritmus a gyermek természetes szükséglete.  A kisgyermekek korai zenei fejlesztése a legteljesebb személyiség kialakulása érdekében éppen olyan jelentős, mint a beszédkészség fejlesztése. Azok a gyermekek, akik szinte születésüktől kezdődően kapcsolatban állnak a zenével, más tevékenységekben is sikeresebbek lesznek, mint azok, akiket kevés hang vett körül. Az énekes, mondókás foglalkozásra a 9 hónaposnál idősebb babákat várjuk. A foglalkozást Pusztai Kinga (20/970-8122) zenepedagógus vezeti.

 

Zeneovi a zenebölcsiből már „elballagott” óvodásoknak.  Cél a hallásfejlesztés, alapritmusok megismerése, zenei memóriatréning kreatívan. A foglalkozást vezeti: Pusztai Kinga (20/970-8122) zenepedagógus, szerdán 16.30 órakor.

 

Gyerekcsoportok:

Balett foglalkozás keddenként 16 órától ovisoknak, 17 órától iskolásoknak, haladóknak. A foglalkozást Zuber Éva (30/916-3775) balettmester vezeti. 

 

Break suli (Madkidz): hétfőn és szerdán. Edző: Lippert Márton (HedoniZm Crew). Bővebb információ, jelentkezés: 30/733-8001

 

En l’ air tánccsoport: jazz- és moderntánc. Táncórák: alsósoknak hétfőn 17.30 órától, óvodásoknak szerdán 16 órától, felsősöknek pénteken 17.30 órától. Csoportvezető: Csonka Réka Orsolya tánctanár. Jelentkezés és bővebb felvilágosítás: facebook: En l’ air tánccsoport, e-mail: enlairdance.reka@gmail.com ill. (06 20 960 9290)

 

HUNGARYthmic TSE rocki edzése: Varga Eszterrel (70/430-2174) ovisoknak, kisiskolásoknak, kedden és csütörtökön 17 órától.

 

OKAY-DANCE tánccsoport hétfőnként tart próbákat, ahol disco táncot tanít nagycsoportos óvodások és általános iskolások számára.  A foglalkozást Pappné Varga Zsuzsa vezeti (30/7187505).


 

 


© 2014 Powered by WebSiter