július-augusztus


július 13. és 27. péntek 20 óra: Cult. Film Club előadásai. A filmklubban az ezredforduló filmművészetének megkerülhetetlen alkotásai láthatók. Szórakozás – kultúra ingyen (film info: 06 20 6111 004)

Szeretettel várjuk kedves látogatóinkat mozgásművészeti csoportjainkba!

Senior örömtánc Zsuzsival. A foglalkozásokra várjuk az 50 év felettieket.  A táncórákat Faragóné Zsuzsa vezeti. Nem kell hozni táncpartnert, és nem kell előzetes tánctudás sem. Nemcsak fizikai mozgás, hanem agytorna is egyben. Kíméletes sporttevékenység. Csak egy kényelmes váltócipő és víz szükséges. További információ: Faragóné Tóth Zsuzsanna, 0620/235-89-70

 

Fitness-edzések a nyári időszakban: hétfőn 19 órakor, csütörtökön 17.15 órától alakformáló óra. A foglalkozásokhoz polifoam szükséges! Szerdán 19 órától zsírégető óra: koreográfia nélkül, egyszerű lépéskombinációk és erősítő blokkok váltják egymást.

deepWORK® csütörtökönként 18. 15 órától. Atletikus, intenzív, ugyanakkor különleges edzésforma  A deepWORK® a jin-jang elvét követve ötvözi a funkcionális tréning mentális és fizikai ellentmondásait – férfiaknak is ajánlott!

Szeretettel vár minden mozogni vágyó fiatalt és idősebbet Csonka Réka Orsolya edző.

Kérjük az edzésekre előzetesen jelentkezzetek be!  +36 20 960-9290,  illetve a rekamozgas@gmail.com

 

Hatha jóga július hónapban hétfőn 19 órakor kezdődik. A foglalkozásokat Bordákné Kovács Anita jóga-oktató vezeti. Tel: 20/ 548-90-43

 

Várandós jóga július hónapban szerdánként 17.30 órától.  A várandósság 14. hetétől a szülésig végezhető. Felfrissíti a testet és a lelket, mely a babára is jó hatással van. Cél a kiegyensúlyozott, magabiztos várandós anyuka, aki boldogan várja születendő gyermekét. A csoporthoz folyamatosan lehet csatlakozni. A foglalkozást Bordákné Kovács Anita vezeti. Tel: 20/ 548-90-43

 

Kondicionáló torna kedden 8.30 órákor valamint kedden és csütörtökön 18 órakor kezdődik Fehérváriné Tomcsányi  Andrea vezetésével. Az órákra strandtörölköző vagy polifoam valamint igény szerinti mennyiségben víz szükséges.  Info.: 30/203-1854-es telefonszámon!

 

Baba-mama jóga július hónapban keddenként 10.30 órától. Ajánlott szülés után a 8-10. héttől, kb. 10 hónapos korig. A csoporthoz bármikor lehet csatlakozni. A foglalkozást Bordákné Kovács Anita (20/548-9043) védőnő vezeti.

 

Klubok:

AA csoport (szenvedélybetegek klubja) összejövetele keddenként 17.30 órakor.
 

Reiki  augusztus 13.  hétfő 18 óra:  itt az univerzális életenergia segítségével gyógyulhatnak a résztvevők.  A foglalkozást Elek Csilla és a mosonmagyaróvári Reiki kör önkéntes segítői vezetik.
 

Zenebölcsi hétfőn 10 órától. Az énekes, mondókás foglalkozásra a 9 hónaposnál idősebb babákat várjuk.  A foglalkozást Pusztai Kinga (20/970-8122) zenepedagógus vezeti.

 

A Boldogság Klub (Az öröm művészete) július 27-én tart összejövetelt, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak! Klubvezető: Rapp Ildikó

 

Spirituális ébredés klub programja:

július 18. Utak a megvilágosodáshoz. Mesterek, iskolák, rendszerek. Koncentrációs gyakorlat a szellemi frissességért

július 25. Az idő mint dimenzió. Honnét, hová tartunk. Reinkarnációs utazások. Meditáció

augusztus 1. A bennünk élő női istennők a 12 archetipus szerint. Önismereti foglalkozás.

Kérem, jelezze részvételi szándékát, mert a programok témája és helyszíne változhat. Tel:20-9146476.

 

Pályázati felhívásgyerekeknek!

A hosszú nyári napokra szeretnénk egy rajzpályázattal programot adni a gyerekeknek. Ennek apropója az Ars Sacra fesztivál, amelyet 2018. szeptember 15 és 22-e között rendezünk itt a Fehér Ló Közösségi Házban.

 A nemzetközi fesztivál jelmondata ebben az évben : „Tekints az égre, és lásd meg!”

Szeretnénk, ha rajzaitokból kiderülne, hogy a gyerekek mire gondolnak  ha az égre néztek.

A beadott pályamunkákat A4, A3 méretű fehér rajzpapírra elkészítve várjuk, és legfeljebb két darabot. Elkészítésük eszközei: színes ceruza, színes filctoll, zselés toll, akvarell, tempera lehet. A rajzolók nevét, iskoláját kérjük feltüntetni az alkotások jobb alsó részére!
 

Örömmel fogadjuk azokat az alkotásokat, melyek színesek, fantáziadúsak, kifejezőek és a hátterük is kidolgozott.
A beadott alkotásokat nagycsoportos óvodástól 8 osztályos tanulókig több korcsoportban értékeljük, és a legjobbakat díjazzuk!

A zsűri elnöke Vecsei László Ezékiel festőművész.
A pályaművek végső beadási határideje 2018. szeptember 10. 

Várjuk az alkotásokat, amelyekből a legszebbeket egy kiállításon mutatjuk be!
 

 

 

Augusztus 17. péntek, 20 óra: Pinceszínházunk bemutatja: Kapós Böske – magyar népi pajzánságok. Egymással játszók: Fabók Mariann és Keresztes Nagy Árpád. Kapós Böske pajzán históriájának forrása a magyar népi szerelmes történetek, szerelmi
kiokosítók hol szomorú, hol víg gyűjtései. Vásári bábjátékunk végigkíséri, hogyan lesz a
szerelmi tűzkeresztségen éppen csak átesett leánykából, e téren sokat tapasztalt, meglett
asszony. A virágnyelven elbeszélt, legjobb ízű népi humorral fűszerezett történet fő
témája „Ádámságunk” és „Évaságunk”, az emberi élet különböző szakaszaiban. Szeretettel
ajánljuk alig-serdült és korosabb nézőinknek egyaránt.

 

A Miskolci Csodamalom Bábszínház és Fabók Mancsi Bábszínháza közös produkciója.

Az előadás 12 éven felülieknek ajánlott!

 

Augusztus 18. szombat 18 óra: Családban marad
Sóvágó Sándor és gyermekeinek képzőművészeti kiállítása a Családok Éve keretén belül.

A Sóvágó család a Hajdúság fővárosában, Hajdúböszörményben él és dolgozik, akiket szoros kötelék fűzi Újrónafői rokonaihoz, hiszen az 1940-ben történt országos jelentőségű telepítési program keretében a család egy ága, elhagyva az évszázados szülői fészket, áttelepült Újrónafőre. A rokoni szálakat ma már a másod, harmad generáció élteti töretlenül tovább.

Sóvágó Sándor, az apa, aki 1955-ben született Hajdúböszörményben. Már kora gyermekkorában kiderült vonzalma és tehetsége a képzőművészet iránt. Bíró Ferenc kiváló tehetségű festőművész (akinek ugyancsak vannak Újrónafőn élő rokonai) segítette a mesterség alapjainak elsajátításában. Sóvágó Sándor pályája viszont másként alakult, nem a képzőművészet lett a fő foglakozása. A Kecskeméti Kertészeti Főiskolán végzett, és ma is egy virágkertészeti vállakozás tulajdonosa. A festészettel a 2000-es évek eleje óta foglakozik komolyabban, azóta több kiállításon szerepelt munkáival.

Kozma Anita, szül. Sóvágó Anita, Sóvágó Sándor lánya, aki a nyíregyházi Művészeti Szakközépiskolában végzett grafika szakon, majd Budapesten a Dekoratőr és Kirakatrendező Szakiskolában tanult. 2007-ben androgógia szakon szerzett diplomát. A kiállításon bőrből készült iparművészeti munkáíval szerepel.

ifj. Sóvágó Sándor, Sóvágó Sándor fia Debrecenben végezte középiskoláit, majd ugyancsak Debrecenben szerzett kertész üzemmérnöki diplomát. Jelenleg családi gazdaságuk dísznövény kertészetében dolgozik. A fényképezés végig kíséri eddigi életét, édesapja nyomdokain haladva főleg természetelvű témákat keresve készíti igényes fotóit.

A családi kiállításon megismerhetünk egy érdekes és különleges világot a hajdúság, szűkebben Hajdúböszörmény lassan eltűnő múltjából, és dinamikusan fejlődő jelenéből is.

 

A kiállítást ajánlja: Kelemen Benő Benjámin

A kiállítást megnyitja: Nervetti Károly és Nervetti Károlyné Fekete Lídia fotográfus házaspár

 

Augusztus 20-án, hétfőn 10 óra 45 perckor a Szent István szobornál hagyományos ünnepi megemlékezés lesz. Az ünnepség szónoka a 2017-ben Pro Urbe Mosonmagyaróvár kitüntető cím birtokosa Thullner István helytörténész, nyugdíjas történelem tanár.  Ezt követően „Szent István ünnepén …”  címmel ünnepi műsor lesz.  Közreműködők: a Haller János Általános Iskola, Szakközépiskola és Szakiskola tanulói (Felkészítő tanár: Lányi Ildikó), az En l’ air tánccsoport, (csoportvezető: Csonka Réka Orsolya), Léber-Frank Anita és Léber László.  A megemlékezés után a résztvevő szervezetek koszorút helyeznek el a szobornál.

A megemlékezésen közreműködik a Kühne Koncert Fúvószenekar Hernádi Sándor vezetésével és a 70. számú Széchenyi István Cserkészcsapat tagjai.

 

augusztus 18- 19- 20. szombat-vasárnap - hétfő  10-12 –ig, valamint 14-16 óra: Babasarokba

várjuk a pici babákat és tipegőket. Itt nyugodt körülmények között lehet őket tisztába tenni, játszhatnak, valamint kipróbálhatják a klasszikus diavetítő kínálta élményt.

 

Nyári gyerekfilmhét a Fehér Ló-ban: augusztus 17-20. naponta 16 órától:

 

augusztus 17. péntek: Sing (Énekelj!) amerikai családi animációs film, Az Énekelj! egy állatok által benépesített emberi világban játszódik. Buster Moon, az elegáns koala egy valaha szebb napokat látott színház igazgatója. Buster örök optimista - na jó, azért kissé zsivány is -, de mindennél jobban szereti a színházát, és bármit megtenne azért, hogy az fennmaradjon. Látva, hogy élete álma az összeomlás szélén áll, egy utolsó esélye van, hogy visszaadja ékkövének a régi fényét: megrendezi a világ legnagyobb énekversenyét.
Öt versenyző emelkedik ki a többiek közül: egy egér, akinek a hangja és a modora is simulékony; egy félénk tini elefánt, akinek hatalmas a lámpaláza, egy túlhajszolt anya, aki 25 kismalacot gondoz; egy ifjú gengszter gorilla, aki szakítani akar a kétes családi múlttal; és egy punk-rock tarajos sül, aki az arrogáns pasiját igyekszik lerázni magáról. Mind az öten abban a reményben érkeznek Buster színpadára, hogy meg tudják változtatni addigi életüket. 107 perc, 2016.
6 éven felülieknek!

 

augusztus 18. szombat: Minyonok-amerikai családi animációs film. A Minyonok története az idők kezdetétől ered. A minyonok sárga egysejtű organizmusként kezdték, és fejlődtek a korokon át, és mindig a leggrúsabb gazdákat szolgálták. Mivel ezeket a gazdákat - a T-Rextől Napóleonig - folytonosan elveszítették, a minyonoknak most nincs kit szolgálniuk, és mély depresszióba zuhantak.
Ám egy Kevin nevű minyonnak van egy terve, és Stuarttal, a lázadó tinédzserrel és az imádnivaló kis Bobbal karöltve nekivágnak a világnak, hogy megkeressék azt az új gonosz főnököt, akit a fajtájuk követhet. A trió izgalmas utazásba kezd, amely végül elvezet a következő lehetséges gazdájukhoz, a Bíbor Túlölőhöz, a világ első női szupergonoszához. A jeges Antarktiszról a 60-as évek New Yorkjába utaznak, majd Londonban kötnek ki, ahol az eddigi legnagyobb kihívásukkal kell szembenézniük: meg kell menteniük a minyon fajt a kipusztulástól. 91 perc, 2015.
12 éven felülieknek!

augusztus 19. vasárnap: Gru  /Despicable Me/ Nem illik az idilli kertvárosi képbe a fekete ház a kiszáradt kertjével. Hátha még a környéken lakók sejtenék, hogy titkos búvóhely lapul alatta. Itt él és dolgozik a velejéig gonosz Gru, aki a zsugor- és fagyasztósugara, valamint a különféle légi és szárazföldi harceszközei révén mindenkit elsöpör az útjából, aki keresztezi terveit. Gru legújabb terve az, hogy ellopja a Holdat. Úgy tűnik nincs senki, aki képes lenne megakadályozni ebben. Senki, hacsak a három árva kislány nem. Margo, Edith és Agnes talán még Gru szívét is meglágyítja. amerikai animációs vígjáték, 95 perc, 2010.

 

augusztus 20. hétfő: Vuk magyar rajzfilm, 74 perc, 1981. Dargay Attila rajzfilm-klasszikusa a rendező 90. születésnapja tiszteletére digitálisan restaurálva visszatér a mozivászonra. Az ismert történet kezdetén "gyermekáldás" van rókacsaládban. Mind életrevaló, de egy különösen csintalan. A szülők úgy vélik, nagyapjára ütött és ezért a Vuk nevet adják neki. Amikor árván marad, nagybátyja, a híres Karak veszi pártfogásába. Befogadja barlangjába és vadászni tanítja. Vuk ügyes tanítványnak bizonyul, és Karak legnagyobb örömére ügyes, bátor rókává fejlődik. Okosságát bizonyítja akkor is, amikor a rókalányt kiszabadítja a vadász fogságából. Egy hajtóvadászat során Karak feláldozza életét a fiatalok megmentéséért. Vuk és Iny családot alapítanak, majd sok borsot törtek a vadász és kutyái orra alá.
6 éven felülieknek!


© 2014 Powered by WebSiter