november 23. péntek 18 óra: „Fény-képek”- Matusz Péter festőművész kiállításának megnyitója. A vendégeket köszönti: Keresztény Gyula intézményvezető. A kiállított képeket Csonkáné Sörös Katalin ajánlja az érdeklődők figyelmébe. A programon a Vissz-Hang Vegyes Kar énekel Kiss Veronika és Szodfridt Gyula vezetésével. .” Fények és jelek. Egyre dúsabb a növényzet és a fény csak ritkább foltokban jut át a sűrűsödő lombokon. Ahol ez megtörténik, a fény újra értelmezi, egyben sajátosan különössé is teszi a formákat. Ennek a gondolatát szőttem tovább ezeken a képeken.”(Matusz Péter)


november 23. péntek 20 óra: CultFilmClub. A filmklubban az ezredforduló filmművészetének megkerülhetetlen alkotásai láthatók. (film info: 06 20 6111 004)

 

november 24. szombat 15 óra: Ingyenes hozzátáplálási előadás és dietetikai könyvbemutató a Kiskanál Kommandó szervezésében.

 

november 25. vasárnap 10 óra Babaszínház: Pihi–puhi.

Egy fantáziavilágot keltünk életre, ahol semmi sem az ami, hanem minden egy picit más, és másképp viselkedik. Vannak egyezőségek a valósággal, de mégis reakcióiban eltér a megszokottól. A gyermeki környezet elemei elevenednek meg a párnákon a párnákkal. Kilépnek a textúrából és „önállóan” is megmutatkoznak. Az előadás közben hangok, effektek, zenei foszlányok szólalnak meg. Szeretnénk a világ kerek, puha, néhol árnyas oldalát megmutatni az életre kelő párnák segítségévelJ

Játékszövő: Aranyszamár Színház

Pihizők: Baranyai Anita és Érsek- Csanádi Gyöngyi

Puhizó: Szalay György és Schuller Mária

 

A belépőjegy ára: 800 Forint gyermek számára, 1200 Forint felnőtt kísérő számára, melyek megvásárolhatók a Fehér Ló Közösségi Ház nyitva tartási idejében.

Javasoljuk, hogy a belépőjegyet elővételben vásárolják meg, mert a babaszínházi előadásokat csak korlátozott számú néző tekintheti meg!

 

november 26. hétfő 14 óra: Műsoros délután az advent és karácsony jegyében- a Mosonmagyaróvár és Környéke Nyugdíjas Egyesület szervezésében. A rendezvény nyilvános és ingyenes, mindenkit szeretettel várunk.

 

november 27. kedd, 16.30 óra: Origami – a papírvarázslat titkai! Ajánlott azoknak, akik szeretnek kézműveskedni, szeretnek kikapcsolódni, feltöltődni. Idősebbeknek az agy és a test karbantartásában segít. Friss nyugdíjasoknak igényes közösség, iskolásoknak, felnőtteknek remek ajándék és lakásdísz-készítési lehetőség. Szakkörvezető: Möhöly Magdolna.

Részvételi díj: 5000 Ft/félév. Érdeklődni a 30/6916-7664-es telefonszámon lehet!

 

 

november 30. péntek 17 óra: Adventi gyertyagyújtás és jótékonysági műsor. A műsort Stencinger Noémi, a Családsegítő Központ vezetője nyitja meg. Szereplőink: Bóbita óvoda Maci csoportja (Szücsné Gulyás Marianna és Virágné Krankovits Katalin óvónénikkel), a Hildegard óvoda néptáncosai, a Kékcinke óvoda Maci csoportja (Kovácsné Rácz Adrien és Fazekasné Stipkovits Borbála óvónénikkel), a Vackor óvoda nagycsoportosai (Ágostonné Tóth Judit és Kunczmann-Bódis Bernadett óvónénikkel), a Csalogató Néptáncegyüttes (csoportvezetők: Léber László és Léber-Frank Anna),  az En l’ air Tánccsoport (csoportvezető: Csonka Réka Orsolya), Horváth Virág szavaló (Lébényi Általános Iskola, felkészítő: Horváth –Szűcs Ágnes), Hegedűs Bori és Török Róbertné Leitner Hajni énekesek (Piarista iskola) valamint a Lajtha László Vegyeskar (karvezető: Wenczlerné Csiki Ilona). A műsorban többek között írások hangzanak el Nády Mária és L. Burda Zsuzsanna verseiből. Előadja: Tarcsai Emese és Peszlen Lászlóné.

Az adventi koszorú első gyertyáját Kapui Jenő címzetes kanonok, kerületi esperes, mosoni plébános gyújtja meg.

A műsor bevételét a résztvevők a Mosoni Egyházközség által támogatott Gyermekek Átmeneti Otthona lakói számára ajánlják fel. Támogatójegyeket a Fehér Ló Közösségi Házban lehet vásárolni 500 forintért.

 

A Bütykölő szakkör foglalkozásai péntekenként 17 órakor kezdődnek:

november 16. kedves őszi madárfigurák, madárijesztők készítése, valamint képek ragasztása – az ősz-tündér birodalmában…

november 23. adventi készülődés: adventi koszorú, lakás - és ablakdíszek , mikulás-figurák és ajándék kulcstartó készítése.

A foglalkozásokon sokféle alkotás elkészítésére is van lehetőség, kreatívkodni szerető kicsiket és nagyokat egyaránt várunk! A szakköri foglalkozásokon az anyagköltség 500 Ft. Bővebb felvilágosítást Csonkáné Sörös Katalin szakkörvezető nyújt a 30/916-7664-es telefonszámon!

 

Szeretettel várjuk kedves látogatóinkat mozgásművészeti csoportjainkba!

Baba-mama jóga keddenként 10.30 órától: Ajánlott szülés után a 8-10. héttől, kb. 10 hónapos korig. A csoporthoz bármikor lehet csatlakozni. A foglalkozást Bordákné Kovács Anita (20/548-9043) védőnő vezeti.

 

Fitness-edzések hétfőn 19 órakor: Alakformáló óra. Dinamikus mozgásforma, a test gumikötéllel és saját súllyal végzett erősítése. A foglalkozásokra polifoam szükséges!

Szerdán 19 órától zsírégető óra: koreográfia nélkül, egyszerű lépéskombinációk és erősítő blokkok váltják egymást.

deepWORK® csütörtökönként 18.30 órától. Atletikus, intenzív, ugyanakkor különleges edzésforma, melyek alapja az öt természeti elem és a magas energiaszint!  A deepWORK® a jin-jang elvét követve ötvözi a funkcionális tréning mentális és fizikai ellentmondásait – férfiaknak is ajánlott!

Szeretettel vár minden mozogni vágyó fiatalt és idősebbet Csonka Réka Orsolya edző. Bővebb felvilágosítás: +36 20 960-9290, illetve rekamozgas@gmail.com. Bejelentkezni is itt lehet!

 

Kondicionáló torna Andival hétfőn 18.15 órakor, kedden és csütörtökön 8.30 órakor.   A koordináció és az izomcsoportok fejlesztése. A foglalkozásra polifoam valamint igény szerinti mennyiségben víz szükséges. Bővebb felvilágosítást a 30/203-1854-es telefonszámon lehet kérni.

 

Egészségjavító tornát vezetnek a Szeretet Fénye Közhasznú Alapítvány tagjai kedden 18.30 órakor. Ez a mozgás erősíti a gerinc melletti mély hátizmokat, javítja a testtartást, fejleszti a koncentráció képességet, átmozgatja az ízületeket, nyugtató.  A foglalkozást Peszlenné Bea vezeti (20/919-9658).

 

Senior örömtánc Zsuzsival  péntekenként 8.30 órától.  A foglalkozásokra várjuk az 50 év felettieket. A táncórákat Faragóné Zsuzsa vezeti. Nem kell hozni táncpartnert, és nem kell előzetes tánctudás sem. Nemcsak fizikai mozgás, hanem agytorna is egyben. Kíméletes sporttevékenység. Csak egy kényelmes váltócipő és víz szükséges. További információ: Faragóné Tóth Zsuzsanna, 20/235-89-70

 

Hatha jóga hétfőn 19 és csütörtökön 18 órakor kezdődik. A foglalkozásokat Bordákné Kovács Anita jóga-oktató vezeti. Tel: 20/ 548-90-43

 

A Holdkeleti Női Táncklub  ajánlata: törzsi és klasszikus hastánc oktatás szerdán 17 órától. Érdeklődni a következő számon lehet: Kaltenecker Tímea 06-20/4345070

 

Várandós jóga szerdánként 17.30 órától.  A várandósság 14. hetétől a szülésig végezhető. Felfrissíti a testet és a lelket, mely a babára is jó hatással van. Cél a kiegyensúlyozott, magabiztos várandós anyuka, aki boldogan várja születendő gyermekét. A csoporthoz folyamatosan lehet csatlakozni. A foglalkozást Bordákné Kovács Anita vezeti. Tel: 20/ 548-90-43

 

Zumba keddenként 18.30 órától. A foglalkozást Lőrincz Sára edző vezeti.

november 24.szombat 18 órától: 2 órás Mikulásváró Zumba party! Sok meglepetéssel, ajándékkal és vendég oktatóval! Salamon András, Mosonmagyaróváron először! Gyere piros felsőben, hozz magaddal egy nagy mosolyt es Téged is vár Lőrincz Sára zumbás csapata!

 

Klubok:

 

AA csoport (szenvedélybetegek klubja) összejövetele keddenként 18 órakor.

 

Aktív élet egészségesen- életmód klub. Ingyenes állapotfelmérés és előadás november 20-án, kedden 17 órától.  A foglalkozást Füleki Rozália vezeti: Információ: 06 / 30-291-5242.

 

Kreatív Alkotók Köre foglalkozásai november 10-én és 24-én szombaton tart összejövetelt Burda Zsuzsa és Móczi Sándor képzőművészek vezetésével.

 

Kreatív Kör november 14-én és 28-án, szerdán 17 órától várja a textil kedvelőit. Szakkörvezető: Bernáth Judit textilművész. Jelentkezni a 206-307-es, ill. a 30/916-7664-es telefonszámokon lehet.

 

Mo-Horda Klub összejövetele november 21. szerda 9.30 órawww.facebook.com/mohordaklub

 

A Fényhozók Ezoterikus klub programjai:

november 19. hétfő 18 óra: Árkádia Spirituális Kör. Téma: Az ember, mint hármas lény.
Vezető: Nusser János (Árkádia Fényeinek Spirituális Egyháza papja).
november 26. hétfő 18 óra: Árkádia Spirituális Kör. Téma: A tudatos élet.
Vezető: Nusser János (Árkádia Fényeinek Spirituális Egyháza papja)

Bővebb információ 20/3200526

 

Boldogság-klub november 30-án, pénteken 17 órától tart összejövetelt, ahol lehetőség nyílik megismerni néhány életminőség javító módszert, megoszthatjuk egymással tapasztalatainkat, kipróbálhatunk hasznos megoldásokat, feltehetünk kérdéseket. A program ingyenes. Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!
 

Lélekgyurma klub: Személyiségfejlesztő program kedden 16.30 órától 8-11 éveseknek és 17.45 órától 12-14 éveseknek. Érdeklődjön az alábbi elérhetőségeken: Cseh Judit: 30/292 4672, Galazka Szabina: 20/488 7711 és Göncz-Varga Judit: 70/208 3633.
 

Spirituális ébredés klub programja szerdánként 18 órától:

november 14. Az eddig tanult meridiánok átismétlése, gyakorlatokkal, meridiántorna, meditáció

november 21. Ki az, aki a tükörből visszanéz? Ismerkedés önmagunkkal. Angyalkártya üzenetei. Meditáció.

november 28. A bennünk élő istennők: A szűz istennők: Artemisz, a felfedező. Önismereti tréning 24 részben. Meditációs gyakorlat a párkapcsolatért.

Kérem, jelezze részvételi szándékát, mert a programok témája és helyszíne változhat.06209146476

 

Vissz-Hang Vegyeskar pénteken 19.30 órától tartja próbáját, amelyet Szodfridt Gyula és Kiss Veronika énektanárok vezetnek.

 

Zenebölcsi hétfőn 10 órától. Az énekes, mondókás foglalkozásra a 9 hónaposnál idősebb babákat várjuk.  A foglalkozást Pusztai Kinga (20/970-8122) zenepedagógus vezeti.

 

Zeneovi a zenebölcsiből már „elballagott” óvodásoknak.  Cél a hallásfejlesztés, alapritmusok megismerése, zenei memóriatréning- kreatívan. A foglalkozást vezeti: Pusztai Kinga (20/970-8122) zenepedagógus, szerdán 16.30 órakor.

 

Gyerekcsoportok:

Balett-foglalkozás 16 órától ovisoknak, keddenként 17 órától iskolásoknak, haladóknak. A foglalkozást Zuber Éva (30/916-3775) balettmester vezeti. 

 

Break -suli (Madkidz): hétfőn és szerdán. Edzők: Lippert Márton (Marci) és Vecsei Tamás (Sir)  (HedoniZm Crew) vezetésével (30/733-8001; 20/598-5469)

 

En l’ air tánccsoport modern tánc, mely a kortárs balett elemeit használja fel a koreográfiákban. A próbák ideje: hétfő 17.30 óra: alsósoknak, szerdán 17.30 és pénteken 17 órától felsősöknek, középiskolásoknak  Csoportvezető: Csonka Réka Orsolya moderntánc-tanár vezeti. Jelentkezés és bővebb felvilágosítás: (06 20 960 9290, enlairdance.reka@gmail.com ill a csoport facebook-oldalán)

 

HUNGARYthmic TSE rocki edzése: Varga Eszterrel (70/430-2174) ovisoknak, kisiskolásoknak, kedden és csütörtökön 17 órától.

 

OKAY-DANCE tánccsoport hétfőnként 17 órától tart próbát, ahol disco táncot tanít nagycsoportos óvodások számára.  A foglalkozást Pappné Varga Zsuzsa vezeti (30/7187505)

 

Royal Kolibri – hip-hop táncoktatás: csütörtökön 16 órától gyerekeknek, és tiniknek,  csütörtökön 19.30 órától felnőtt csoport, szombaton 14 órától versenycsoport. Csoportvezetők: Auxner Bianka és Auxner Péter edző. Jelentkezés: 30/3899157 vagy facebookon Royal Kolibri TSE.

 

December

 

December 1. szombat 16 óra: a Mosonmagyaróvári Nagycsaládosok Életfa Egyesülete szeretettel várja a város lakosságát „Bemutatkozunk” műsorára, melynek célja a nagycsaládos életforma értékeinek felmutatása. Program: Kiállítás és bemutatkozó műsor az egyesület tagjainak közreműködésével.

Zenés képek az Egyesület 2018. évi tevékenységeiről, elismerésekről.

Az estét büféasztal melletti beszélgetéssel zárjuk.

A rendezvényre az Egyesületi tagokon kívül, minden érdeklődőt (rokonokat, barátokat) szeretettel várunk!

A rendezvény ingyenesen látogatható!

 

December 4. kedd 15 óra: Kistérségi vers-és prózamondó verseny

A megmérettetés, immár hagyományosan a Kulturális Egyesület szervezésében kerül megrendezésre, elsősorban általános iskolások számára. Versszerető érdeklődőket szeretettel látunk! Bővebb információt az Egyesület irodájában (Pacsirta u. 14), illetve a 217-388-as telefonszámon lehet kérni.

 

December 5. szerda 17 óra: Mikulásünnep. A Kislaptáros Népzenekar muzsikál kicsiknek és nagyoknak a karácsonyi ünnepkör dalaiból. A vidám, játékos műsorban együtt várjuk a Mikulást…A  Mikulás puttonyát a PÉLDA Egyesület a Szigetközi Gyermekekért tagjai töltik meg.  Elsősorban a Fehér Ló kiscsoportjaiba járó gyerekeket és szüleiket várjuk.  Az előadás után kézműves foglalkozáson vehetnek részt az érdeklődők, ahol mikulás-ajándékokat és karácsonyi dekorációt is készíthetnek.

 

December 5. szerdán 9.30 órakor kezdődik a 7. országos ergométeres verseny, a sérüléssel élő fiatalok és felnőttek számára, melyre a szakembereken kívül a parasportok iránt érdeklődőket is szeretettel várjuk!

Bővebb felvilágosítást Cselovszki Katalin nyújt (30/866-4512)

 

December 7. péntek 18 óra 20 éves a Fehér Ló -  jubileumi műsor. Az ünnepi műsor szereplői:

Balettes növendékek (balettmester: Zuber Éva), En l’ air tánccsoport (csoportvezető: Csonka Réka Orsolya), Flex-dance (művészeti vezető: Pinezits József), Halmos László Énekegyüttes, HedoniZm crew és MadkidZ (edzők: Lippert Márton), Heideröslein Német Nemzetiségi Dalkör (karvezető: Marquetantné Wagner Ilona), HUNGARYthmic TSE (edző: Varga Eszter), Kislaptáros Népzenekar, OKAY-DANCE (csoportvezető: Pappné Varga Zsuzsa), Phoenix Hastánccsoport (vezető: Rába Marianna), Senior Örömtánc Zsuzsával tagjai (csoportvezető: Faragóné Zsuzsa), Royal kolibri (edzők: Auxner Bianka és Auxner Péter), Vissz-Hang Vegyes Kar (karvezető: Kiss Veronika és Szodfridt Gyula), Zeneovis növendékek (csoportvezető: Pusztai Kinga)

Mottónkat Milne Micimackója mondta: „Egy nap barátok nélkül olyan, mint a bödön egy csepp méz nélkül.”

Velünk ünnepelnek kiscsoportjaink: A.A csoport, Andi kondi-s hölgyek, Bütykölősök, CultFilmClub látogatói, Dunaszigeti zöldségközösség, Egészségjavító tornások, El Paso,  Fényhozók Ezoterikus Klub, Herbamesék hallgatói, Hobby Táncklub, Holdkeleti Női Táncklub, Jógások (kismamák, babások, Hatha jógások), Kreatív

Kör, Kreatív Alkotók Köre, Kühne nyugdíjasklub, a Lélekgyurma klub tagjai, a Mesélő jelek tanulói, Mosoni Szépkorúak Nyugdíjasklub az Origami szakkör, Reiki kör, Réka-fitness vendégei, Retró filmklub látogatói, Spirituális ébredés tagjai, Zenebölcsi, Zumbások, az itt kiállító művészek, a vidám nyári táborozók,

a rendezvényeink látogatói… és még sokan mások.

 

December 8. szombat: 15.30 óra: Adventi Ünnepi Találkozó és horvát kulturális műsor

A műsorban fellépnek: Kimlei óvodások, a Horvátzsidányi női énekkar, az ausztriai Paderdorfi tamburazenekar, a  KUD Konoplje folklór együttes Kimléről, a Bezenyei Tamburások, a Kimlei Mali Dunaj énekkar, a Mosonmagyaróvári Horvát Nemzetiségi Énekkar Tambura-zenekara és Mosonmagyaróvári Horvát Nemzetiségi Énekkar.  A programot a mosonmagyaróvári horvát önkormányzat szervezi, mely szeretettel várja a mosonmagyaróvári horvát családokat!

 

December 9. vasárnap 10 óra Babaszínház: Brumi maci téli álma… A Babos Bábos Társulat előadása

Brumi maci minden telet átalszik, ahogy egy jólnevelt medvebocshoz illik. Barátai minden tavasszal elmesélik neki, hogy milyen szép és jó is volt a tél. Elhatározzák, hogy ezen a télen felébresztik Brumit, hogy ő se maradjon ki a téli mókákból. Brumi ilyet még sose, látott... bámulattal csodálkozik rá a hideg hóra, és azt is megtanulja, miért is kell felöltözni télen... Egész nap csak játszanak, este pedig boldogan bújnak össze a medvebarlangban...

A belépőjegy ára: 800 Forint gyermek számára, 1200 Forint felnőtt kísérő számára, melyek megvásárolhatók a Fehér Ló Közösségi Ház nyitva tartási idejében.

Javasoljuk, hogy a belépőjegyet elővételben vásárolják meg, mert a babaszínházi előadásokat csak korlátozott számú néző tekintheti meg!

 

December 11. kedd 15 óra: Retro Film Klub. A műsorban egy 1934-ben készült magyar vígjáték látható.

Esztáry Sándor feleségével, fiával, és felesége elszegényedett rokonaival éli egyhangú életét falusi kúriáján egészen addig, míg egy újabb szegény rokon, az Amerikában nevelkedett Kitty meg nem érkezik. Kitty modern gondolkodású lány, aki hamar beleszeretett Miklósba, a szépreményű, szegény ifjúba. Miután tudomására jut, hogy a fiúnak egy gazdag lányt kell feleségül vennie, Pestre szökik, és táncosnőnek áll egy mulatóba …(83 perc)

 

December 11. kedd, 16.30 óra: Origami – a papírvarázslat titkai! Ajánlott azoknak, akik szeretnek kézműveskedni, szeretnek kikapcsolódni, feltöltődni. Idősebbeknek az agy és a test karbantartásában segít. Friss nyugdíjasoknak igényes közösség, iskolásoknak, felnőtteknek remek ajándék és lakásdísz-készítési lehetőség. Szakkörvezető: Möhöly Magdolna. Részvételi díj: 500 forint

Érdeklődni a 30/6916-7664-es telefonszámon lehet!

 

December 12. szerda 18 óra: A német nemzetiség karácsonyi műsora

A Német Kisebbségi Önkormányzat karácsonyi ünnepi műsorában fellépnek a Móra Ferenc Általános iskola német kéttannyelvű osztályainak diákjai, valamint a Heideröslein Német Nemzetiségi Dalkör. A programra minden érdeklődőt szeretettel látunk!

 

December 14. péntek, 17 óra: Könyvbemutató

Nády Mária Lélekfüzér versek, rajzok című verseskötetének bemutatója. A kötetet bemutatja a költő. Közreműködik: Sági Tünde. Tisztelettel és szeretettel várjuk az érdeklődőket. A könyv a helyszínen megvásárolhazó.

 

December 15. szombat, 15 óra: Téli tárlat

A Tallós Prohászka István Művészeti Egyesület évzáró kiállítása. Az egyesület tagjainak festményeiből, grafikáiból, fotóiból, fafaragásaiból, kisplasztikáiból álló kiállítást ünnepi műsor keretében nyitjuk meg. A bemutatásra kerülő alkotásokat Dr. Iváncsics János alpolgármester úr ajánlja a megjelentek figyelmébe. Közreműködik a Kislaptáros Népzenekar. A kiállítás 2019. január 5-ig tekinthető meg.

 

December 15. szombat 17 óra Táncház: Először a kicsiket várjuk, akik a Fészekalja Zenekar muzsikájára ismerkedhetnek a népi játékokkal, egyszerűbb táncokkal, Galgócziné Nyáradi Csilla és Galgóczi Attila segítségével. Közben a Bütyköldében Csonkáné Sörös Katalin várja valami meglepetéssel a gyerekeket.
19 órától a szombathelyi Naszály Zenekar ad koncertet. A zenekar tagjai muzsikálnak a 20 órától kezdődő táncházban is.

A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma Csoóri Sándor Programjából valósul meg.

 

December 16. vasárnap: Családi vasárnap a karácsonyvárás jegyében.

15- 17 óra: Kézműves sarok: karácsonyi ajándékok, díszek és hangulatos lakásdíszek készítése

17 órakor a moziban az Égbőlpottyant Mikulás című filmet vetítjük.

A nyolcéves Ben családjával beköltözik nagyapja megüresedett házába. Az új környezetben nagyon magányos, nehezen illeszkedik be. Kint szürke eső esik, és csak az utal az ünnep közelségére, hogy Ben édesanyja most nyitja meg saját, házi készítésű édességeket áruló boltját. (107 perc)

A programon a részvétel ingyenes!

 

December 17. hétfő, 17 óra: Kocka, mint origó” Vecsei László Ezékiel festőművész akvarelljeiből megrendezett kiállítása.  Az alkotásokat Pápai Emese művészettörténész ajánlja az érdeklődők figyelmébe, közreműködik az En l’ air Tánccsoport. A kiállítás megtekinthető 2019. január 7-ig, az intézmény nyitva tartási idejében.

 

December 18. kedd 16.30 óra: Mosoni Karácsony. Szereplők: a Bóbita óvoda Napsugár csoportja (felkészítők: Frank Anette és Beszpréminé Némedi Marianna), az Éltes iskola tanulói, a Haller iskola 4.osztályosai (felkészítők: Illésné Kovács Ildikó és Fördősné Pap Éva), az Ostermayer óvoda Süni csoportja (felkészítők: Molnárné Keinauf Ilona, Németh Renáta és Balogh Ádámné). Hagyományosan a Haller, Éltes iskolák tehetséges és rászoruló diákjait a Lions-klub megajándékozza.

 A programra belépőjegyet nem kell váltani, minden érdeklődőt szeretettel látunk!

 

December 21. péntek 20 óra: CultFilmClub. A filmklubban az ezredforduló filmművészetének megkerülhetetlen alkotásai láthatók. (film info: 06 20 6111 004)

 

December 24. hétfő, 16 óra karácsonyi mozi: Szaffi - magyar rajzfilm (1984 -2018)

(rendező: Dargay Attila, forgatókönyvíró: Dargay Attila, Nepp József és Romhányi József - író: Jókai Mór)

Mesénk a 17. században játszódik, amikor a Habsburg-ház elhatározza, hogy kiveri a törököt Magyarországról. Sophie, Ahmed Pasa lánya és Jónás, a magyar várúr, Botsinkay Gáspár fia, kisgyermekkoruk óta szeretik egymást, s jegyesek. A háború alatt azonban a Botsinkay családnak és a töröknek menekülnie kell, ezért elásnak egy láda kincset Botsinka várának udvarában. A kisded Sophie a menekülés közben elveszik, s egy furcsa kis öregasszony talál rá, aki macskája után elnevezi Szaffinak, s mintha saját gyermeke lenne, úgy szereti, s neveli. Jónás, daliás fiatalemberként visszatér apja birtokára, s az elrejtett kincs nyomába ered. A kincset azonban nemcsak Jónás szeretné megtalálni, hanem az ingyenélő, haszonlesők is. Jónás azonban veszélyes kalandjai során megismerkedik Szaffival, s boldogan élnek, míg meg nem halnak. Itt a vége, fuss el véle. (76 perc, korhatár nélkül megtekinthető)

A belépődíj: 800 forint

 

December 29-én, szombaton 9.30-12 óráig szilveszteri gyerekprogram.

9.30-10.30 óráig kézműves sarok: szerencsemalacok, kéményseprő figurák, bábok és üdvözlőlapok készítése

10.30 órától mesemozi:Mottója: Mit ér az élet mogyoró nélkül? Vagy dió nélkül? Netán mandula nélkül? A parkban lakó rágcsálóknak nem sokat….főleg ha feltűnik a környéken a mogyoró árus. Ezután indulhat a mandula! (90 perc)

A részvétel ingyenes!

 

A Bütykölő szakkör foglalkozásai többnyire péntekenként 17 órakor kezdődnek:

december 8. (!) szombat 10 óra: kedvelt és különleges karácsonyváró ablak- és lakásdíszek,  készítése kicsiknek és nagyoknak!

december 14. rénszarvasok és különleges téli figurák készítése, többféle technikával, színesen!

december 21. illatos, csillogó ajándékok, hagyományos díszek készítése, gyertyamártás

A foglalkozásokon sokféle alkotás elkészítésére is van lehetőség, kreatívkodni szerető kicsiket és nagyokat egyaránt várunk! A szakköri foglalkozásokon az anyagköltség 500 Ft. Bővebb felvilágosítást Csonkáné Sörös Katalin szakkörvezető nyújt a 30/916-7664-es telefonszámon!

 

 

Szeretettel várjuk kedves látogatóinkat mozgásművészeti csoportjainkba!

Baba-mama jóga keddenként 10.30 órától: Ajánlott szülés után a 8-10. héttől, kb. 10 hónapos korig. A csoporthoz bármikor lehet csatlakozni. A foglalkozást Bordákné Kovács Anita (20/548-9043) védőnő vezeti.

 

Fitness-edzések hétfőn 19 órakor: Alakformáló óra. Dinamikus mozgásforma, a test gumikötéllel és saját súllyal végzett erősítése. A foglalkozásokra polifoam szükséges!

Szerdán 19 órától zsírégető óra: koreográfia nélkül, egyszerű lépéskombinációk és erősítő blokkok váltják egymást.

deepWORK® csütörtökönként 18.30 órától. Atletikus, intenzív, ugyanakkor különleges edzésforma, melyek alapja az öt természeti elem és a magas energiaszint!  A deepWORK® a jin-jang elvét követve ötvözi a funkcionális tréning mentális és fizikai ellentmondásait – férfiaknak is ajánlott!

Szeretettel vár minden mozogni vágyó fiatalt és idősebbet Csonka Réka Orsolya edző. Bővebb felvilágosítás: +36 20 960-9290, illetve rekamozgas@gmail.com. Bejelentkezni is itt lehet!

 

Kondicionáló torna Andival hétfőn 18.15 órakor, kedden és csütörtökön 8.30 órakor.   A koordináció és az izomcsoportok fejlesztése. A foglalkozásra polifoam valamint igény szerinti mennyiségben víz szükséges. Bővebb felvilágosítást a 30/203-1854-es telefonszámon lehet kérni.

 

Egészségjavító tornát vezetnek a Szeretet Fénye Közhasznú Alapítvány tagjai kedden 19.30 órakor. Ez a mozgás erősíti a gerinc melletti mély hátizmokat, javítja a testtartást, fejleszti a koncentráció képességet, átmozgatja az ízületeket, nyugtató.  A foglalkozást Peszlenné Bea vezeti (20/919-9658)

 

Senior örömtánc Zsuzsivalpéntekenként 8.30 órától.  A foglalkozásokra várjuk az 50 év felettieket. A táncórákat Faragóné Zsuzsa vezeti. Nem kell hozni táncpartnert, és nem kell előzetes tánctudás sem. Nemcsak fizikai mozgás, hanem agytorna is egyben. Kíméletes sporttevékenység. Csak egy kényelmes váltócipő és víz szükséges. További információ: Faragóné Tóth Zsuzsanna, 20/235-89-70

 

Hatha jóga hétfőn 19 órakor és csütörtökön 18 órakor kezdődik. A foglalkozásokat Bordákné Kovács Anita jóga-oktató vezeti. Tel: 20/ 548-90-43

 

A Holdkeleti Női Táncklub  ajánlata: törzsi és klasszikus hastánc oktatás szerdán 17 órától. Érdeklődni a következő számon lehet: Kaltenecker Tímea 06-20/4345070

 

Várandós jóga szerdánként 17.30 órától.  A várandósság 14. hetétől a szülésig végezhető. Felfrissíti a testet és a lelket, mely a babára is jó hatással van. Cél a kiegyensúlyozott, magabiztos várandós anyuka, aki boldogan várja születendő gyermekét. A csoporthoz folyamatosan lehet csatlakozni. A foglalkozást Bordákné Kovács Anita vezeti. Tel: 20/ 548-90-43

 

Zumba keddenként 18.30 órától. A foglalkozást Lőrincz Sára edző vezeti.

 

Klubok:

 

AA csoport (szenvedélybetegek klubja) összejövetele keddenként 18 órakor.

 

Aktív élet egészségesen- életmód klub. Ingyenes állapotfelmérés és előadás december 11-én, kedden 17 órától.  A foglalkozást Füleki Rozália vezeti: Információ: 06 / 30-291-5242.

 

Boldogság-klub december 28-án, pénteken 17 órától tart összejövetelt „Légy jó magadhoz!”- címmel. A klubfoglalkozáson lehetőség nyílik megismerni néhány életminőség javító módszert, megoszthatjuk egymással tapasztalatainkat, kipróbálhatunk hasznos megoldásokat, feltehetünk kérdéseket. A program ingyenes. Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!
 

Kreatív Alkotók Köre foglalkozásai december 15-én szombaton tart összejövetelt Burda Zsuzsa és Móczi Sándor képzőművészek vezetésével.

 

Kreatív Kör december 12-én, szerdán 17 órától várja a textil kedvelőit. Szakkörvezető: Bernáth Judit textilművész. Jelentkezni a 206-307-es, ill. a 30/916-7664-es telefonszámokon lehet.

 

Mo-Horda Klub összejövetele december 12. szerda 9.30 órawww.facebook.com/mohordaklub

 

Reiki december 10. hétfő 18 óra: Itt az univerzális életenergia segítségével gyógyulhatnak a résztvevők. A foglalkozást Elek Csilla és a mosonmagyaróvári Reiki kör önkéntes segítői vezetik.

 

A Fényhozók Ezoterikus klub programjai:

december 3. hétfő 18 óra: Árkádia Spirituális Kör. Téma: A Szentlélek. Vezető: Nusser János (Árkádia Fényeinek Spirituális Egyháza papja)

december 10. hétfő 18 óra: Angyalklub. Játékos üzenetek az életünkről. Vezető: Dr. Vágyi Ferenc

december 17. hétfő 18 óra: Árkádia Spirituális Kör. Téma: Az újjászülető fény ünnepe.
Vezető: Nusser János (Árkádia Fényeinek Spirituális Egyháza papja)

Bővebb információ 20/3200526

 

Lélekgyurma klub: Személyiségfejlesztő program kedden 16.30 órától 8-11 éveseknek és 17.45 órától 12-14 éveseknek. Érdeklődjön az alábbi elérhetőségeken: Cseh Judit: 30/292 4672, Galazka Szabina: 20/488 7711 és Göncz-Varga Judit: 70/208 3633.
 

Spirituális ébredés klub programja szerdánként 18 órától:

december 5.  A bennünk élő istenek és istennők - Személyiségfejlesztő tréning gyakorlatokkal

december 12. A fény születésének misztériuma. Táncmeditáció gyertyákkal

december 19. Jézus élete, tanításai. A Karácsony varázslata.

Kérem, jelezze részvételi szándékát, mert a programok témája és helyszíne változhat.06209146476

 

Vissz-Hang Vegyeskar pénteken 19.30 órától tartja próbáját, amelyet Szodfridt Gyula és Kiss Veronika énektanárok vezetnek.

 

Zenebölcsi hétfőn 10 órától. Az énekes, mondókás foglalkozásra a 9 hónaposnál idősebb babákat várjuk.  A foglalkozást Pusztai Kinga (20/970-8122) zenepedagógus vezeti.

 

Zeneovi a zenebölcsiből már „elballagott” óvodásoknak.  Cél a hallásfejlesztés, alapritmusok megismerése, zenei memóriatréning- kreatívan. A foglalkozást vezeti: Pusztai Kinga (20/970-8122) zenepedagógus, szerdán 16.30 órakor.

 

Gyerekcsoportok:

Balett-foglalkozás keddenként 16 órától ovisoknak, 17 órától iskolásoknak, haladóknak. A foglalkozást Zuber Éva (30/916-3775) balettmester vezeti. 

 

Break -suli (Madkidz): hétfőn és szerdán. Edző: Lippert Márton (Marci HedoniZm Crew)  (30/733-8001; 20/598-5469)

 

En l’ air tánccsoport- modern tánc, mely a kortárs balett elemeit használja fel a koreográfiákban. A próbák ideje: hétfő 17.30 óra: alsósoknak, szerdán 17.30 és pénteken 17 órától felsősöknek, középiskolásoknak. Csoportvezető: Csonka Réka Orsolya moderntánc-tanár vezeti. Jelentkezés és bővebb felvilágosítás: (06 20 960 9290, enlairdance.reka@gmail.com ill a csoport facebook-oldalán)

 

HUNGARYthmic TSE rocki edzése: Varga Eszterrel (70/430-2174) ovisoknak, kisiskolásoknak kedden és csütörtökön 17 órától.

 

OKAY-DANCE tánccsoport hétfőnként 17 órától tart próbát, ahol disco táncot tanít nagycsoportos óvodások számára.  A foglalkozást Pappné Varga Zsuzsa vezeti (30/7187505)

 

Royal Kolibri – hip-hop táncoktatás: csütörtökön 16 órától gyerekeknek, és tiniknek, felnőtteknek csütörtökön 19.30 órától felnőtt csoport, szombaton 14 órától versenycsoport. Csoportvezetők: Auxner Bianka és Auxner Péter edző. Jelentkezés: 30/3899157 vagy facebookon Royal Kolibri TSE.


 

 

 


© 2014 Powered by WebSiter