Május

 

május 16. csütörtök 17 óra Bóbita óvoda Napsugár és Maci csoportjainak évzáró és ballagó műsora.

 

május 17. péntek, 18 óra:”Síkból a térbe ”- Bodrogi Éva kiállítás-megnyitója. A vendégeket Dr. Iváncsics János alpolgármester úr köszönti, az alkotót Vizsy Ferenc író mutatja be. A kiállítást megnyitja: Székely Zoltán művészettörténész. Közreműködik a z En l’air tánccsoport Csonka Réka Orsolya vezetésével.

Az alkotó így mutatkozik be. „40 évig tanítottam Budapesten általános iskolásokat és gimnazistákat is: voltam napközis nevelő, tanítónő, majd biológia-földrajz szakos, 2007-től pedig rajz- és művészettörténet tanár. Jelenleg Zamárdiban tanítok felsősöknek rajz- vizuális kultúra tantárgyat. Munkám során mindig használtam és használom óráimon a rajztudásomat.

Nagyon jó szolgálatot tett, ha földrajz vagy biológia órán felvázoltam a tanulók számára valamilyen skiccet a jobb megértés érdekében. Természetesen a képzőművészettel való ismerkedést során is nagyon fontos, hogy együtt alkotunk a diákjaimmal.

Szabadidőmben szobrászkodással kezdtem foglalkozni, kerámia-domborműveket készítettem és kisplasztikákat. 2009-ben volt az első önálló kiállításom, azóta folyamatosan szerepelek az ország sok városában, a keleti határszéltől a nyugati országrészig, de legtöbbször Budapesten mutatkozhattam be.

Agyagból formálom műveim figuráit és falapra ragasztom fel, kiégetés után. Képeim újdonságát a tér és a sík ötvözése jelenti. A szereplők szinte "leugranak közénk", míg a háttérre festett táj vagy enteriőr tovább növeli a perspektívát.

Munkáim fotói megtalálhatók a facebookon és a honlapomon: http://bodrogie.deja.hu

 

május 21. kedd 16 és 17.30  óra: a Mosonyi Mihály Zeneiskola zongora-tanszakos növendékeinek hangversenye. (Felkészítő tanárok:  Futó Gábor és Nagy Krisztina)

 

május 24. péntek: 17 óra: XIX. Nemzetközi és Országos Művésztalálkozó és „BLITZ” kiállítás.  A Szigeti Gábor teremben rendezett kiállítás ünnepélyes megnyitójára színháztermünkben kerül sor.

A művésztalálkozót és a tárlatot Dr. Iváncsics János kultúráért felelős alpolgármester úr nyitja meg. Ezután gálaműsor kezdődik, amelyben fellépnek: Talpasné Süle Ibolya fuvolista, zongorán kíséri László Attila zenetanár, Farkas Dániel zongorista,  Domsitz Erika zongorista, és Hegyi Brigitta hegedűművész, a Móra iskola német táncosai és a Linkofer Citerazenekar.

A program szervezője, házigazdája : Pintér Éva Kormos István-díjas festő-grafikus, a Tallós Prohászka István Művészeti Egyesület alapító elnöke.

A 6 országból érkezett műalkotások május 26-ig tekinthetők meg.

 

május  26. vasárnap 14-17 óra: Egy családias délután – kisgyerekes családoknak!

14-15 óra: játszószőnyeg a tipegőknek, kézműveskedés a nagyobbaknak: állatfigurákat, kedves gyermekszobai díszeket készítünk- többféle technikával, többféleképpen! J

 

16 órakor a Vaskakas Bábszínház előadása: „ A kismalac és a farkasok” címmel.

A sűrű erdő közepén élő életigenlő malac, Sándor és cseppet sem életigenlő barátja, Ildikó, a varjú építkezésre adják fejüket. Először nádból, aztán fából, végül téglából építenek ideális malaclakot a gonosz farkas, Imre ellen. Imre persze igyekszik túljárni a kisállatok eszén, s nem restelli farkastestvéreit is csatasorba állítani, de a „többet ésszel, mint erővel” örök igazsága a mese végén ezúttal is érvényre jut.

Mulatságos történet magyar népmesék alapján, bábokkal és sok-sok zenével.

Tervező: Bartal Kiss Rita (Blattner Géza-díjas)
Zeneszerző: Cseri Hanna
Író, rendező: Markó Róbert

Játsszák: Bora Levente, Gergely Rozália, Markó-Valentyik Anna

A belépés díjtalan, de helyre szóló belépőjegyet célszerű előzetesen igényelni!

 

május 28. kedd, 17 óra: Balett-és zeneovis évzáró bemutató műsor.

 

május 29. szerda, 17 óra: a Haller- iskola tanulóinak ünnepi gálaműsora.
 

május 30. csütörtök 17 óra: Nem vagyok egyedül… előadássorozat: Dr. Török Ádám klinikai orvos előadása (klinikai orvos- Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekgyógyászati Klinika): „Gyerekből felnőtt, hogyan neveljünk egészséges gyermeket, hogyan kommunikáljunk vele? Hogyan változik a család?” – címmel. A részvétel ingyenes. Bővebb információ: Unger Edit (20/4970445) és Baranyainé Tóth Ágnes (20/4846062). E-mail: nemvagyokegyedulmovar@gmail.com )
 

május 31. péntek, 19 óra:”Driving Home” – Gergely’s Raise Four lemezbemutató koncertje lesz. Zenészek: Ősze Gergely – dob, Alex Fitzhum – billentyűs hangszerek, Gregor Aufmesser – bőgő, Wanja Rosenthal – gitár. És lesznek meglepetésvendégek is…..

 

május 9. csütörtök 19 óra: Kezdő boogie-woogie tanfolyam

Tíz alkalmas tánctanfolyam a műfaj szerelmeseinek és érdeklődőknek.

Az első óra ingyenesen kipróbálható!

A már 15 éve működő Jazzmin Boogie KTSE nagy szeretettel várja a boogie woogie tánc szerelmeseit és azokat, akik szeretnének belekóstolni a rock and roll-hoz közeli műfaj világába!

Az órákat Hergenrőder Jácint (többszörös magyar bajnok, világkupa 5. helyezett) tartja.

Ha kedvet kaptál egy kis mozgásra, ami jó zenével és társasággal párosul és szeretnéd kipróbálni,

akkor itt a helyed! Ha nem ismered, hogy mi az a boogie woogie, akkor pedig azért gyere el!

Az első óra mindenkinek ingyenes, lehetőséged van eldönteni, hogy tetszik-e!

Az órákra pár nélkül egyénileg is lehet jelentkezni, persze praktikus, ha hozol magaddal valakit.

Időpont: csütörtökönként 19:00 órától 20:00 óráig, első alkalom: 2019. május 9.

A tíz alkalmas tanfolyam díja: 15 000 Ft / fő.

Egy kis ízelítő:

https://www.youtube.com/watch?v=hwlvM-T0inI

https://www.youtube.com/watch?v=mUDBbeLdM-o

Mi is az a boogie woogie?

A boogie-woogie-nak két jelentése van. Egyrészt jelöl egy zenei irányzatot, másrészt egy alapvetően swing eredetű táncot, amely az 1950-es években a rock & roll elterjedésével vált népszerűvé Európában. Lüktetése és ritmusossága már az első pillanattól fogva magával ragadó. Legfőbb jellemzője a szabad vezetés, az improvizáció, talán ez az, ami leginkább megkülönbözteti a többi tánctól. Bár swingalapú tánc, jellegéből adódóan inkább rock & roll és zongora boogie, esetleg retro-swing zenéhez illik – de aki ezt a stílust szereti és műveli, az táncol(hat)ja másra is.

Várunk sok szeretettel!

További információ: Hergenrőder Jácint: +36 30 204 9249 https://www.facebook.com/jazzminboogie

 

Május 22. szerda, 10 óra „Kerekecske-dombocska”: Játékos foglalkozások óvodába készülőknek (és már óvodába járóknak).

Mondókák-játékos mozgással-énekkel

Mesék – versek- bábok

Korosztályos-egyszerű játékok

Játékismertető szülőknek

Óvodaérettségről kötetlenül

Foglalkozásvezető: Csibáné Csilla óvónő

Részvételi díj: 500 forint alkalmanként

Jelentkezés: 30/916-7664

 

A Bütykölő szakkör foglalkozásai péntekenként 17 órakor kezdődnek:

május 17. kőfestés, érdekes növények, zöld manók barkácsolása

május 24. tündérkék, rongybabák, színes díszek készítése

A foglalkozásokon sokféle alkotás elkészítésére van lehetőség, kicsiket és nagyokat egyaránt várunk!  A szakköri foglalkozásokon az anyagköltség 500 Ft. Bővebb felvilágosítást Csonkáné Sörös Katalin szakkörvezető nyújt a 30/916-7664-es telefonszámon!

 

május 28. kedd 16.30 óra: Origami – a papírvarázslat titkai! Ajánlott azoknak, akik szeretnek kézműveskedni, szeretnek kikapcsolódni, feltöltődni. Idősebbeknek az agy és a test karbantartásában segít. Friss nyugdíjasoknak igényes közösség, iskolásoknak, felnőtteknek remek ajándék és lakásdísz-készítési lehetőség. Szakkörvezető: Möhöly Magdolna.

Részvételi díj: 500 Ft/alkalom. Érdeklődni a 30/916-7664-es telefonszámon lehet!

 

Szeretettel várjuk kedves látogatóinkat mozgásművészeti csoportjainkba!

A Fitness-edzések :

hétfőn 19 órakor: Body shaping (alakformáló óra). Aerobik alapú edzés, a test gumikötéllel, súlyzóval és saját súllyal végzett erősítése. A foglalkozásokra polifoam szükséges!

kedden 18.30 óra: DeepWORK. A jin-jang elven alapuló edzés a folyamatos nyújtás-lazítás, belégzés-kilégzés elvére épül. Az óra menete tökéletesen felépített, intenzív, ízület- kímélő, funkcionális. Azoknak ajánlott, akik szeretnének kipróbálni valami új mozgásformát, amely testi és lelki energiával is feltölt.

csütörtökön 18.30 órától Cardio combination: Zsírégető óra, ahol a pulzus mindvégig állandó (egészségesen magas) tartományban marad. Alapos bemelegítés, 40 perc intenzív aerob kombináció, dinamikus erősítő gyakorlatok.

Az edzéseket Csonka Réka Orsolya tartja. Bővebb felvilágosítás, bejelentkezés: 20 /960-9290, illetve rekamozgas@gmail.com.

 

Kondicionáló torna Andival hétfőn 18.15 órakor, kedden és csütörtökön 8.30 órakor. A koordináció és az izomcsoportok fejlesztése. A foglalkozásra polifoam valamint igény szerinti mennyiségben víz szükséges. Bővebb felvilágosítást Fehérváriné Tomcsányi Andrea nyújt a
30/203-1854-es telefonszámon.

 

Baba-mama jóga keddenként 10.30 órától: Ajánlott szülés után a 8-10. héttől, kb. 10 hónapos korig. A csoporthoz bármikor lehet csatlakozni. A foglalkozást Bordákné Kovács Anita (20/548-9043) védőnő vezeti.

 

Egészségjavító tornát vezetnek a Szeretet Fénye Közhasznú Alapítvány tagjai kedden 18.30 órakor. Ez a mozgás erősíti a gerinc melletti mély hátizmokat, javítja a testtartást, fejleszti a koncentráció képességet, átmozgatja az ízületeket, nyugtató.  A foglalkozást Peszlenné Bea vezeti (20/3195658).

 

Step by Step - Junior Örömtánc csoport, szerdánként 15 órakor
A FORMA – Fiatalkori Obesitas Rendelés MosonmAgyaróvár – szakmacsoport, virtuális Diák Fit Klubjának bárki tagja lehet, aki életmódváltásra hajlandó.  Kiscsoportja  a Step by Step - Junior Örömtánc csoport, melyet Faragóné Tóth Zsuzsi és lánya, Fanni vezet.

 

Senior örömtánc Zsuzsival péntekenként 8.30 órátólA foglalkozásokra várjuk az 50 év felettieket. A táncórákat Faragóné Zsuzsa vezeti. Nem kell hozni táncpartnert, és nem kell előzetes tánctudás sem. Nemcsak fizikai mozgás, hanem agytorna is egyben. Kíméletes sporttevékenység. Csak egy kényelmes váltócipő és víz szükséges. További információ: Faragóné Tóth Zsuzsanna, 20/235-89-70

 

Hatha jóga hétfőn 19 és csütörtökön 18 órakor kezdődik. A foglalkozásokat Bordákné Kovács Anita jóga-oktató vezeti. Tel: 20/ 548-9043

 

Várandós jóga szerdánként 17.30 órától.  A várandósság 14. hetétől a szülésig végezhető. Felfrissíti a testet és a lelket, mely a babára is jó hatással van. Cél a kiegyensúlyozott, magabiztos várandós anyuka, aki boldogan várja születendő gyermekét. A csoporthoz folyamatosan lehet csatlakozni. A foglalkozást Bordákné Kovács Anita vezeti. Tel: 20/ 548-90-43

 

Zumba keddenként 18.30 órától. A foglalkozást Lőrincz Sára edző vezeti.

 

 

Klubok:

AA csoport (szenvedélybetegek klubja) összejövetele keddenként 18 órakor.

 

Kreatív Alkotók Köre foglalkozásai május 25-én, szombaton tart összejövetelt Burda Zsuzsa és Móczi Sándor képzőművészek vezetésével.

 

Kreatív Kör május 29-én, szerdán 17 órától várja a textil kedvelőit. Szakkörvezető: Bernáth Judit textilművész. Jelentkezni a 206-307-es, ill. a 30/916-7664-es telefonszámokon lehet.

 

A Fényhozók Ezoterikus klub programjai hétfőnként 18 órakor:

május 20. Árkádia Spirituális Kör. Téma: A Biblia

Vezető: Nusser János

május 27. Árkádia Spirituális Kör. Téma: Ördög, Sátán, Gonosz Erő

Vezető: Nusser János
Bővebb információ 20/3200526.

 

Spirituális ébredés klub programja szerdánként 18 órától:

május 22. Hogy tehetem jobbá a világot? Hogy hat a kicsi a nagyra? Előadás beszélgetés, spirituális gyakorlatok.

május 29. Betegségek, függőségek. Hogy alakulnak ki, mi a megoldás? Kész vagyok e tenni önmagamért? Előadás spirituális gyakorlatokkal.

Kérem, jelezze részvételi szándékát, mert a programok témája és helyszíne változhat!  (20/9146476)

 

A Vissz-Hang Vegyeskar pénteken 19.30 órától tartja próbáját, amelyet Szodfridt Gyula és Kiss Veronika énektanárok vezetnek.

 

Zenebölcsi hétfőn 10 órától. Miért ajánlott a gyermekek korai zenei fejlesztése? A Zene, az éneklés, a ritmus a gyermek természetes szükséglete, a személyiség fejlődésében meghatározó funkciója van.  A kisgyermekek korai zenei fejlesztése a legteljesebb személyiség kialakulása érdekében éppen olyan jelentőséggel bír, mint a beszédkészség fejlesztése. Tudjuk jól, ha a kisgyermek beszédfejlődése csorbát szenved, úgy a nyelvi- és beszédhibák maradandóan bevésődnek. Így van ez a zenei fogékonyság terén is: ha az első életévekben hiányzik a zenei fejlesztés, úgy akadályozottá válhat a későbbi szabad zenei önkifejezés.

Megfigyelések is alátámasztják, hogy azok a gyermekek, akik szinte születésüktől kezdődően kapcsolatban állnak a zenével, más tevékenységekben is sikeresebbek lesznek, mint azok, akiket kevés zene, hang vett körül.

A korai zenei fejlesztés a szülőket is segíti annak eldöntésében, hogy gyermekük milyen hangszeren tanuljon majd játszani a zeneiskolában.

Az énekes, mondókás foglalkozásra a 9 hónaposnál idősebb babákat várjuk.

A foglalkozást Pusztai Kinga (20/970-8122) zenepedagógus vezeti.

 

Zeneovi  a zenebölcsiből már „elballagott” óvodásoknak.  Cél a hallásfejlesztés, alapritmusok megismerése, zenei memóriatréning- kreatívan. A foglalkozást vezeti: Pusztai Kinga (20/970-8122) zenepedagógus, szerdán 16.30 órakor.

 

Gyerekcsoportok:

Balett-foglalkozás keddenként 16 órától ovisoknak, 17 órától iskolásoknak, haladóknak. A foglalkozást Zuber Éva (30/916-3775) balettmester vezeti. 

 

Break-suli (Madkidz): hétfőn és szerdán. Edzők: Lippert Márton (Marci) és Vecsei Tamás (Sir)  (HedoniZm Crew) vezetésével (30/733-8001; 20/598-5469)

 

En l’ air tánccsoport- modern táncokat táncolnak, mely a kortárs balett elemeit használja fel a koreográfiákban. A próbák ideje: hétfő 17.30 óra: alsósoknak, szerdán 17.30 és pénteken 17 órától felsősöknek, középiskolásoknak.  Csoportvezető: Csonka Réka Orsolya moderntánc-tanár. Jelentkezés és bővebb felvilágosítás: (20/960 9290, enlairdance.reka@gmail.com ill. a csoport facebook-oldalán)

 

HUNGARYthmic TSE rocki edzése: Varga Eszterrel (70/430-2174) ovisoknak, kisiskolásoknak, kedden és csütörtökön 17 órától.

 

OKAY-DANCE tánccsoport hétfőnként 17 órától tart próbát, ahol disco táncot tanít nagycsoportos óvodások számára.  A foglalkozást Pappné Varga Zsuzsa vezeti (30/7187505)

 

Royal Kolibri – hip-hop táncoktatás: csütörtökön 16 órától gyerekeknek, és tiniknek, csütörtökön 19.30 órától felnőtt csoport, szombaton 14 órától versenycsoport. Csoportvezetők: Auxner Bianka és Auxner Péter edző. Jelentkezés: 30/3899157 vagy facebookon Royal Kolibri TSE.

 

Június

június 2. vasárnap 18 óra:  En l’ air Tánccsoport évzáró műsora.  A programban az elmúlt évek  fantasztikus koreográfiái láthatóak és természetesen lesz meglepetés vendég is! Szeretettel látunk minden kedves érdeklődőt a műsorra, majd egy kis kötetlen beszélgetésre a műsor után! A programot az En l’ air tánccsoport és vezetője, Csonka Réka Orsolya tánctanár szervezi.

 

június 15. szombat  17 óra: Táncház. Először a kicsiket várjuk, akik a Fészekalja Zenekar muzsikájára ismerkedhetnek a népi játékokkal, egyszerűbb táncokkal, Galgócziné Nyáradi Csilla és Galgóczi Attila segítségével. Közben a Bütyköldében Csonkáné Sörös Katalin várja valami meglepetéssel a gyerekeket. 19 órától a Tarsoly Zenekar ad koncertet, majd ők muzsikálnak a felnőtt táncházban is.

A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma Csoóri Sándor Programjából valósul meg.

 

 

 


© 2014 Powered by WebSiter